Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mi po domače razložite ta referendum

mi po domače razložite ta referendum

ok, meni ni nič jasno. Eni za, drugi proti, vse zmučkano do amena, sploh ne vem kaj je dobro in kaj slabo. Po kmečko, domače v par besedah prosim,  pa ne se skregati na polno…

Hvala

V par besedah, vlada bi rada, da bi se lahko gradilo v območjih ob obali (morja, rek, vodotokov…). Okoljevarstveniki svarijo, da gradnja na teh območjih povzroča uničenje vodotokov, ker se tako blizu vodi ne bi smelo nič graditi, poleg tega svari pred onesnaženjem pitne vode. Ni pa odveč tudi dejstvo, da bi vsaka taka gradnja ob vodah (npr. vodni parki) spet prinesla ogromne zaslužke tistim pri koritu, ker se tu vrti veliko keša. Primer gradnja golf igrišč ob rekah, da bi se lažje zalivalo ta igrišča, vendar pa gre pri oskrbi takih igrišč na travnate površine ogromno strupov, ki pronicajo skozi zemljo v podtalnico.

Skratka, gre za zaslužek in bogatenje bogatih, to je vse. Kaj bo pa dobil navaden narod od tega? Mečejo vam bonbončke, kako bodo gradili vodne parke. Super, vstop za enega na dan 30-40€. Kaj bo raja od tega imela? Kaj bo imela od golf igrišča, razen čez par let vodo, ki ne bo več pitna iz pipe in nujno kupovanje ustekleničene vode, kot marsikje po svetu.

Ni sicer čisto v par besedah, je pa zajeto bistvo.

torej vlada je za,

okoljevarstveniki proti…

hvala

Včasih so prišli na dom pamfleti s podatki, danes pa kurc vas gleda sami se pozanimajte o čemu se gre.

Zakaj je vlada za

No to me pa res zanima.kaj bojo spet dobili.

Ker ce je narod proti to pomeni da hocejo naredit skodo. Zakaj jj tega ne vidi oz vidi pa je vseno za. A je res denar ta ki mu kroji zivljenje.

A ni tudi za jj pametno da se ne gradi.

Za njegova sinova za vnuke. Zakaj vlada jj razmislja samo ta cas ko je on ziv.kaj pa njegov sin crt. A nanj ne misli.

Zakon je za krajo in ograditev voda z ogranami, ker še niso dost pokradliin in si nagrabili, so apetiti še za lastne plaže, reke, jezera. Če hočeš še naprej dostop do plaže, reke, jezera, boš PROTI zakonu.

Sanjala svinja kukuruz. E to ti je to.

Odgovor na objavo uporabnika
Buio, 06.07.2021 ob 19:21

Zakaj je vlada za

No to me pa res zanima.kaj bojo spet dobili.

Ker ce je narod proti to pomeni da hocejo naredit skodo. Zakaj jj tega ne vidi oz vidi pa je vseno za. A je res denar ta ki mu kroji zivljenje.

A ni tudi za jj pametno da se ne gradi.

Za njegova sinova za vnuke. Zakaj vlada jj razmislja samo ta cas ko je on ziv.kaj pa njegov sin crt. A nanj ne misli.

Ker se jim gre za to, da se bodo omastili.  Počivalšek bo s prodajo turističnega holdinga zaslužil milijone.  Pa vsi, ki sodelujejo v tem zakonu. A misliš, da bo nekega Janševega sina zanimalo, da ti ne boš mogel do obrežja?  Z nakradenimi milijoni bo živel bogve kje in hodil bogvekam.

Samo ne nasedajte, da gre za pitno vodo in podobno. Ta zakon z omejevanjem ali onesnaževanjem pitne vode nima veze. Pijemo podtalnico! Če bo pa kdo po novem zakonu hotel graditi ob vodi, bo moral upoštevati še 6-7 drugih regulativ, tako da je vse to strašenje čista demagogija. Samo povem, ker sem “od foha”, mi je pa vseeno, ali upoštevate ali ne. Vsak po svoji pameti in vesti.

A bo kdo dal v objavo star zakon in predlog novega, da na lastne oči vidimo kaj se spremeni?

ulanbator, 06.07.2021 ob 16:41

V par besedah, vlada bi rada, da bi se lahko gradilo v območjih ob obali (morja, rek, vodotokov…). Okoljevarstveniki svarijo, da gradnja na teh območjih povzroča uničenje vodotokov, ker se tako blizu vodi ne bi smelo nič graditi, poleg tega svari pred onesnaženjem pitne vode. Ni pa odveč tudi dejstvo, da bi vsaka taka gradnja ob vodah (npr. vodni parki) spet prinesla ogromne zaslužke tistim pri koritu, ker se tu vrti veliko keša. Primer gradnja golf igrišč ob rekah, da bi se lažje zalivalo ta igrišča, vendar pa gre pri oskrbi takih igrišč na travnate površine ogromno strupov, ki pronicajo skozi zemljo v podtalnico.

Skratka, gre za zaslužek in bogatenje bogatih, to je vse. Kaj bo pa dobil navaden narod od tega? Mečejo vam bonbončke, kako bodo gradili vodne parke. Super, vstop za enega na dan 30-40€. Kaj bo raja od tega imela? Kaj bo imela od golf igrišča, razen čez par let vodo, ki ne bo več pitna iz pipe in nujno kupovanje ustekleničene vode, kot marsikje po svetu.

Ni sicer čisto v par besedah, je pa zajeto bistvo.

Kaj hudiča pa ti trajbaš? Strinjam se s spremembo, da po kriterijih ne posega več zoožanje priobalnega pasu, kjer je splošna prepoved, ampak vlada lahko, kot odhajanje na morje v corona tine. Res, referendum, gosh?‍♀️☺

Ker norec sploh gradi na popravnih območjih in pod plazovi. Bi bilo bolj smotrno. Manj vlog za vračilo, brez referendumov.

Pa upam, da če zgradijo nek Hofer z reklamo, da gresta stran oba skednja.

Naravo moroni, pustite brezokrnjeno. Če tako radi šlatate, naj vas poslala

Sicer pa. Gradnja ne paše, ko se komu sprdne. In če že, potem naj se sprejme tudi sprememba o habitatih živalih. Ki bodo zgnili zaradi vaših mašin. Da se ne govori, da je pitna voda komu fantastika, čeprav živi v Slo

Tole, kdorkoli je zastavil, je ….

geologinja, 06.07.2021 ob 19:28

Samo ne nasedajte, da gre za pitno vodo in podobno. Ta zakon z omejevanjem ali onesnaževanjem pitne vode nima veze. Pijemo podtalnico! Če bo pa kdo po novem zakonu hotel graditi ob vodi, bo moral upoštevati še 6-7 drugih regulativ, tako da je vse to strašenje čista demagogija. Samo povem, ker sem “od foha”, mi je pa vseeno, ali upoštevate ali ne. Vsak po svoji pameti in vesti.

Lažeš.  In ravno zaradi takih plačancev, ki lažete po forumih, je treba iti na referendum in obkrožiti proti.

Ne vem o čemu se gre sploh, 06.07.2021 ob 19:31

A bo kdo dal v objavo star zakon in predlog novega, da na lastne oči vidimo kaj se spremeni?

Ne trudi se, trolček.

antikopriva, 06.07.2021 ob 19:42

Lažeš.  In ravno zaradi takih plačancev, ki lažete po forumih, je treba iti na referendum in obkrožiti proti.

A mi lahko poveš, glede česa lažem?

Stvar je v tem, da se bo gradilo ob morju in rekah. Bodo zazidali dostop do morja in moral boš plačat vstopnino, ker bo tam ob morju vodni park npr. 400 m levo in 400 m desno pa vse zagrajeno. Zraven njega pa dragi hoteli s privat plažami, ene proste kapacitete ne bo, da bi lahko navaden narod prišel do morja.:))

Zakaj to vlada podpira? Ker jim bo v žepe kapnilo, česa ne razumete? Od urejanja plaž ob morjih, jezerih in rekah za navadno rajo nimajo nič. Od tujih in domačih privatnikov, ki bi tam gradili, bi pa imeli ohohoooo…. Spremenilo bi se to, kar imamo do sedaj- dostop do morja/rek vsem zastonj, brez vstopnin, ker so vodotoki javno dobro. To hočejo spremeniti, da se lahko brezplačen dostop do vode vsem računa.

Mah, zaradi mene, kar. Saj itak ni za dihat od vseh notranjcev, ki se poleti selite na morje. Potem se pač ne bo več dalo, razen če boste mastno plačali.

V katerem zakonu pise, da je voda javno dobro?

V starem ali novem?

Imam norisnico, slabo spremljam to dogajanje in me samo to zanima, da voda je in bo javno dobro za vse.

ulanbator, 06.07.2021 ob 20:12

Stvar je v tem, da se bo gradilo ob morju in rekah. Bodo zazidali dostop do morja in moral boš plačat vstopnino, ker bo tam ob morju vodni park npr. 400 m levo in 400 m desno pa vse zagrajeno. Zraven njega pa dragi hoteli s privat plažami, ene proste kapacitete ne bo, da bi lahko navaden narod prišel do morja.:))

Zakaj to vlada podpira? Ker jim bo v žepe kapnilo, česa ne razumete? Od urejanja plaž ob morjih, jezerih in rekah za navadno rajo nimajo nič. Od tujih in domačih privatnikov, ki bi tam gradili, bi pa imeli ohohoooo…. Spremenilo bi se to, kar imamo do sedaj- dostop do morja/rek vsem zastonj, brez vstopnin, ker so vodotoki javno dobro. To hočejo spremeniti, da se lahko brezplačen dostop do vode vsem računa.

Mah, zaradi mene, kar. Saj itak ni za dihat od vseh notranjcev, ki se poleti selite na morje. Potem se pač ne bo več dalo, razen če boste mastno plačali.

Saj ne gre samo za morje.  Imaš reke in jezera, kjer bodo zagradili plaže in obale.

Počivalšek dela na tem, da bo preko turističnega holdinga razprodal hotele, zdravilišča, in če bodo kupci imeli po novem zakonu možnost, da bodo obale zagradili, bo cena višja in posledično bodo provizije višje.  Po novem zakonu se bo lahko vlada distancirala od odločanja o tem, kaj se bo lahko gradilo in zagrajevalo in fantje si bodo lepo umili tace v smislu “nismo mi podpisali dovoljenja, Ministrstvo ga je”, kako je pa odgovornostjo na ministrstvih, pa vemo.

Glede na vsa polena, ki jih ves čas meče pod noge državljanom ta vlada, je jasno, da se jim ZELO mudi s sprejetjem tega zakona in da referendum pade.  Zato so tudi nategnili starce v DSO, zato danes ni bilo dovolj ljudi, ki so delali na predčasnih glasovanjih, zato so morali ljudje po več ur stati na soncu.

In glede na vse skupaj zadeva MOČNO SMRDI in upam, da referendum uspe in da novega zakona te barabe ne bodo mogle speljati.

Tule so navedene spremembe. Če najdeš tu možnost, da se gradi vodni park in ne vem kaj še, izvoli: https://zapitnovodo.si/prikaz-sprememb-v-trenutno-veljavnem-zakonu-v-vodah-glede-na-predlog-zv-1g/.

Če se bo kje slučajno gradila plaža, je večja možnost, da bo kopanje varno in da bo manj onesnaženja, kot če je vse napol in na črno.

nekaj me zanima, 06.07.2021 ob 20:17
    V katerem zakonu pise, da je voda javno dobro?

V starem ali novem?

Imam norisnico, slabo spremljam to dogajanje in me samo to zanima, da voda je in bo javno dobro za vse.

V ustavi, ki je nad vsemi zakoni! Voda ostaja javno dobro, kaj pa drugega.

nerazumni protesti, 06.07.2021 ob 20:25

Če se bo kje slučajno gradila plaža, je večja možnost, da bo kopanje varno in da bo manj onesnaženja, kot če je vse napol in na črno.

To ti misliš.  Zato imamo pa celo obalo polno dre.ka, kajne?

da bodo žabarji lahko še naprej v kanalu sv. Jerneja  imeli svoje barčice in scali v vse reke in jezera v Sloveniji. Če glasuješ PROTI.

ta je bosa, 06.07.2021 ob 20:32

To ti misliš.  Zato imamo pa celo obalo polno dre.ka, kajne?

Ravno zaradi tega dr.ka se zakon spreminja, pametnjakovič. A so se obstoječi hoteli gradili po še neobstoječem zakonu? Preberi si spremembe, mogoče se ti bo posvetilo.

Ne razumem, kako lahko nasedate slabo predstavljenim informacijam nekih neizobraženih novinarjev, ki vam vsak dan perejo možgane. Ali pa NVO s petimi člani, ki ekstremno dobro živijo na vaš davkoplačevalski račun. Preberite spremembe v novem zakonu in se odločite po svoji pameti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close