Meša se mi
Nej najprej povem, da nimam časa za vezo, ker sem dost zaposlen z vsem in bi bla to bolj hudo žalostna veza. Že frendi trpijo od premal skupi preživetega časa. Tud nisem tak človk, da bi se pretirano rad vezal.
In zdej sm kr naenkrat 22 let in še nedolžen. In ne dojemam tega kot eno tragedijo, navsezadnje sm tud bolj late-bloomer. Mogoče vm bo smešno, ampak v 4. letniku me je ena sošolka na eni žurki peljala mal stran in začela neki božat, jst sm pa mislu da se sam pogovarjat hoče z mano. In pol sva se pol ure pogovarjala, pol je pa obupala. Resno! Zdej je tud men smešno. Sploh si nism predstavljov, da imajo ljudje seks “kr tk”, brez da bi se prej poročil (preklinjam starše, ker so me idoktriniral v verski sistem).
Tako da so mi šele recimo v zadnjem letu začel zares hormončki delat, tko sicer no ene približn 4 leta prepozn 🙂 Čeprov bo 8 let bolj točna ocena, ker danes mladi že pr 14 dajejo dol.
Ko berem tale forum, mi deluje, da so kratke avanturce čist u izi praksa, ko berem take in podbne zapise:
“Mal se čudim, da je mlad fant, ki mu očitno nič ne fali, pripravljen plačevat seks, ko greš zvečer samo mal po kakšnih točkah, pa dobiš bejbe. “
No, po mojih izkušnjah je to daleč od resnice. Sicer grem vn sam ene parkrat na let, ampak kokr jst vidim je dost preveč moške ponudbe. Narava ni dobr uravnala naših libidov, žal. Sploh pa, če nimaš placa, takoj odpadeš.
Upam da mene, late-bloomerja vsaj mal razumete in mi napište kak nasvet al pa vaš pogled na stvar. Bom pa tud prisoten in odgovarjal na morebitna vprašanja.
Glede avanturic, takih, ki se trudijo, da bi jim bila to stalna praksa jih je v resnici malo, so pa zelo glasni. Sem že precej starejša in eno obdobje so me pecali sami poročeni. Imela sem vtis, da vsi poročeni varajo. Ampak potem sem se zamislila, pogledala bolje in videla, da je kar nekaj luštnih, zvestih in poročenih, jih pa ne opaziš, ker se ne mečejo ven.
Meni se zdiš popolnoma normalen in čisto nič ni narobe, če počasi in zanesljivo ‘rasteš’.
Mogoče te bo pa hitro minilo, kaj potem, če si bolj pozen. Ene začne hitro metat, in jih potem nikoli več ne neha oziroma ne znajo iz tega ven. 😉
To, da koga ‘mece’, ni toliko stvar starosti, pac pa dejstva, da imas ze dolgo casa ‘suso’. Posledicno si s kiklami vse bolj “obseden”. In ta obsedenost se bo samo stopnjevala. Ze videno pri znancih.
Tega vrle forumasice seveda ne morejo razumeti, ker so zenske nekoliko drugace ‘ustvarjene’. Zato tudi brezvezni nasveti. Marko pa… ah, pustimo to.
Kot prvo, tvoj problem je pogost problem. Sploh pri ljudeh s prepricanjem, da so le smrtno resne veze edine prave. Zato cakajo in cakajo na oh in sploh komad, ki nikakor da se jim servira na kroznik. So brez izkusenj. Temu primerno storasti, tudi ko se pojavi na videz “prava”. Zato se tiste redke priloznosti zavozijo.
Glej, ce nisi ekstra atraktiven, po izgledu, obnasanju in statusu (starsev), poleg tega pa si za zenske niti casa ne znas vzeti, bos sel klasicno pot najbrz ze kar vecine moske populacije. Ko bos dovolj obupan, si te bo ena podobno obupana “izbrala”. To pomeni, da ti bo pokazala naklonjenost, ti pa se je bos oprijel kot pijanec plota. In tako vrsto let dokler ne pridobis na samozavesti in spremenis, sprostis, pogled na te reci.
To, da se zenske kar en, dva, tri pobere za vogalom je vec ali manj mit. To si ze sam opazil. Nic ne gre z levo roko, brez angazmana, direktnega in indirektnega. Kot tudi ne brez realne ocene sebe in svojih moznosti. 😉
Če dvema v odnosu ne laufa, ne pomeni, da je nujno vzrok v njuni obupanosti pri izbiri. Težave pridejo zaradi drugih stvari, kot so nesigurnost vase, neizkušenost in nevednost, kako ustvariti ljubeč in spoštljiv odnos, ter ga ohranjati, spoštljivost do drugih in hkrati do sebe. Veliko je takih, ki so preveč spoštljivi do drugih ter premalo do sebe in veliko je takih, ki so premalo spoštjivi do drugih, ter preveč do sebe. S preveč do sebe imam v mislih ljudi, ki želijo da je vedno po njihovo ter da imajo prav vedno oni. Ljudje preprosto preslabo razumejo razlike med ljudmi, prav tako med posameznimi spoli (neizkušenost), kar pripelje do konfliktov, posledično tudi zamer, če jih rešujejo nezrele osebe. To je samo nekaj vzrokov, ki vplivajo na nezadovoljujoč odnos. In samozavest niti približno ni dovolj, je le ena od mnogih komponent, ki je potrebna, hkrati pa se je sme zamenjvat z domišljavostjo (ko nekdo misli, da vse ve, ter da ima vse prav).
Saj zato sem mu povedal, da ne bo kar mislil, da je narobe izbral, ko bo kaj malo šlo narobe (pri prvi). 😉
Saj zato sem mu povedal, da ne bo kar mislil, da je narobe izbral, ko bo kaj malo šlo narobe (pri prvi). ;)[/quote]
Zbral? lol
Brez korenitih sprememb se mu obeta kariera izbranega. V vlogi priladoljivega klopa. lol
Hudic je le, ce bo izbran se preden postane dovolj obupan. Potem bo kriz v vezi… lol
Saj zato sem mu povedal, da ne bo kar mislil, da je narobe izbral, ko bo kaj malo šlo narobe (pri prvi). ;)[/quote]
Zbral? lol
Brez korenitih sprememb se mu obeta kariera izbranega. V vlogi priladoljivega klopa. lol
Hudic je le, ce bo izbran se preden postane dovolj obupan. Potem bo kriz v vezi… lol[/quote]
Se strinjam. Najboljše je, ko izbereš in si še izbran hkrati. Čeprav sam malo dvomim v to, da ljudje pri tem, ko so izbrani, nimajo nobene besede. Meni je to nepoznano, pa tudi ne poznam nikogar, ki bi govoril okrog, da ima partnerja, katerega si ni izbral.
Poznam pa take, ki ne stojijo za svojimi odločitvami in krivijo druge za njih. 😉
Kateri bo pa priznal, da je bil na suhem, dokler ga ni ena pobrala?
Večina moških v lajfu nič ne izbere. Počakajo, da jih ena pobere in to je to.[/quote]
Potem si tudi ti med njimi? Ah, saj priznal tako ne boš, če si. 😉
Jaz poznam kar nekaj zgodb na las podobnih slednji:
Fant je dolga leta v skoraj izkljucno moski druzbi “trpel” suso. Razen platonskih vez in neizzivetih “sanj” se z nobeno niti kusnil ni. Vse dokler se enega lepega dne ni vanj zagedala mlajsa povprecna soseda. Kolegico je nazicala, da fantu pride na usesa, kako na stvari. In vse to je postala zgodovina o kateri se vec ne govori… 😉
Ali pa je tip do ~30. leta sameval, bil povprecen neopaznes, katerih je vse polno na tehnicnih fakultetah. Potem pa je diplomiral in dobil solidno placano sluzbo in s tem postal lepsemu spolu zanimiv kot steber stabilnost za ustvariti si druzino. Svojo “godnost” je oznanil na katerem od portalov za osebne stike in po par poskusil sta se z eno dovolj ujela, da sta si rekla to je to. In vse to je postala zgodovina.
Glejte, da ne bo pomote, jaz nikogar ne obsojam. Zivljenje je kaksno pac je. Jaz taksnim celo cestitam na uspehu. Kaksen je dosti bolj srecen od, recimo, potomca bogatih starsev, ki mu je bila za namecek se genetika dosti bolj naklonjena.
Smesno mi je le poslusati, ko taki sami sebe prepricujejo o tem, kako so izbirali, itd. So malo sutra. Vzeli so kar se jim je ponudilo. In se prilagodili na ponujeno. Z veseljem, seveda. 🙂
Pa dobro, morda si kdaj v preteklosti bil izbran na tak način. Sicer ne vem od kod ti tak podatek, če pa noben ne prizna.
Glej. Vsi sami sebe prepričujemo, tudi ti sebe, da ne boš mislil, da si kaka izjema. 😉 Razen, če te kdo drugi, ker nimaš svoje glave.
Meni je pa smešno brati (in poslušati) druge, kako sodijo v imenu drugih, če so dobro ali pa slabo izbrali. To, da je on vzel, kar mu je bilo ponujeno, je le tvoja domišljija, ker pač ni bilo po tvojem okusu. Ja pa morda bilo po njegovem. In kot si rekel, vzeli so z veseljem. To pa izključuje tisto, da so vzeli, kar je bilo ponujeno, kar bi se lahko razumelo tako, da sami niso nič izbirali. Vendar to je še vedno le tvoj vidik, saj drugemu v glavo ne vidiš in če trdiš, da je nekdo ni nič izbiral, bil pa je le izbran (brez da bi on to sam priznal), je to le tvoja domišljija, ki je lahko daleč od resnice.
Sam poznam ogromno moških prijateljev, ki imajo ženske, ki niti približno niso po mojem okusu, pa si niti za enega ne upam trdit, niti kaj preveč ne pomišljam v tej smeri, da so bili le izbrani, brez da bi sami izbirali. Ne vem, od kod ti sploh ta ideja (glede na tvojo samoomenjeno izkušenost).
Le Bobu sem rekel Bob. Dalje lahko po svoje. Svobodno. 🙂
Sploh ne gre za oceno primernosti ali kakovosti partnerja. Verjemi mi, da sem jih dal lepo stevilko skozi, ki niso ustrezale kriterijem koga drugega. Ampak to sploh ni point.
Koliko tem morajo se odpreti nedolzni desperadoti, ki bi levo jajce dali, samo da se jim nasmehne ena priblizno povprecna na pogled. O tem govorim. Ko ni vec “izbiram, torej sem”, ampak “daj kar das, vzamem samo da je, ce je vsaj priblizno okay”. 😉
Moški, ki na forumih in portalih odpirajo teme “Sem samski..bla bla…kje je kakšna zame'”…nikoli nič ne izberejo. Vzamejo pač prvo, ki pokaže interes. To je stvar logike, nobeno priznanje ni potrebno in tega dejstva ne spremeni nobeno Markovo sprenevedanje.
Preveč je obupancev, ki bi vzeli karkoli, samo da je, da bi bilo moč verjeti ideji, kako to vsak dedec “izbere”. Logično pa je, da noben ne bo priznal, da je bil 10 let na suhem, preden ga je ena pobrala.
Clovek je lahko vec let na suhem tudi ker je prevec izbircen ali kako naj recem prevec zahteven in to niti priblizno ne pomeni, da ga nobena ni izbrala, pac pa da sam ni nobene izbral, taksne ki bi izbrala tudi njega seveda.
Verjetno jih ni veliko takih, kjer je izbirala le ena stran. Eni so pac lalahko na suhem vec let in prezivijo, drugi pa si tega sploh nocejo predstavljat.
Kako lepo napisano… kaj lepo čudovito!
Takšnih kot si jih opisal poznam na tone 😀
Marko… to je tako kot če si sit/lačen ali žejen….
prvo se zmrduješ v lokalu o taki kavi, soku, sveže stisnjenem in kaj jaz vem kaj še vse….
Če pa bi bil 2 dni brez tekočine bi pa zeksal vodo brez ugovarjanja če bi ti jo prnesli….
enako je z ženskami in na suhem od seksa…. No je malo boljše ker tu si ga lahko vsaj zmečeš… ampak to samo podaljšuje neizbežni prihod….
Je pa res da to ne pomeni da bi poseksal vse….. Je pa tudi res da standardi močno padejo pri veliki večini.
matkić – tis tolk pameten … da komt ozeleniš Saharo, ustaviš uničevanje Zemlje … res te je škoda za tukaj …. za tvojih bednih 625€/neto plače (za toliko jaz porabim sekret papirja) ☺
Forum je zaprt za komentiranje.