Mercator vs. Lidl
Včeraj sem kupovala “fasngo” v Lidlu.
Plačala 68€
Za hec sem preko Mercatorjeve spletne trgovine “nakupila” približno isto. Izbirala sem najcenejše izdelke, mercatorjeva blagovna znamka.
Račun najboljšega soseda bi znašal 88€
20€ razlike!!! Pa to je starih 5 jurjev pa še mal drobiža!!!!
(ne mi o kvaliteti, ker M znamka ni ne vem kakšna kvaliteta, da bi ven sekala)
Že večkrat sem imela namen narediti takšno primerjavo, vendar nisem našla časa in zdelo se mi je, da niti ni kakšne posebne razlike.
Sedaj pa…..
kar kupuj v Lidlu – potem pa se boš čudila čez čas zakaj si tako debela in da te zdravje zapušča. podpiraj tujce in slabo hrano – nekateri ne vejo kaj je dobra zdrava hrana – komentar medicinke, SAJ SE NE SPLAČA NIČ DOMA PRIDELAT – je pa salato ki je obstojna 14 dni, povonjate si roke kako vam lepo dišijo po pesticidih.
Povej prosim, koliko ljudi pa se danes lahko zdravo prehranjuje? Koliko jih ima doma možnost kaj pridelat?
Jaz moram kupit vse od korenčka in petršiljčka naprej, žal, še bolj žal je pa to, da moram pri hrani izbirati cenejše izdelke, ker si dražjih in bolj zdravih ne morem privoščit! Grozno, ampak danes to tako je!
k se je pa veselo hodilo kupovat v hofer v avstrijo je bilo pa top, zdej k je pa v slo, pa k ste zvedl, da je to diskont, je pa hrana od tam kar na enkrat pofl… drugač pa futr v lidlu al pa v hofru je definitivno boljši tud po okusu od tistga, k ga kupiš v mečkatorju… po vaše je pa avstrijski al pa nemški futr fuj, bugarska pa madžarska ipd. hrana pa njamsi, pa bolj zdrava.
k se je pa veselo hodilo kupovat v hofer v avstrijo je bilo pa top, zdej k je pa v slo, pa k ste zvedl, da je to diskont, je pa hrana od tam kar na enkrat pofl… drugač pa futr v lidlu al pa v hofru je definitivno boljši tud po okusu od tistga, k ga kupiš v mečkatorju… po vaše je pa avstrijski al pa nemški futr fuj, bugarska pa madžarska ipd. hrana pa njamsi, pa bolj zdrava.[/quote]
Hahaha, točno tako. Pa iz Romunije in Makedonije…ampak je tko fensi kupovat v Mercatorju. Men se prov smil ta folk k zmeče tok denarja samo zato, da se tam kažejo in ubožci celo mislijo, da jedo bolj kvalitetno hrano:))
k se je pa veselo hodilo kupovat v hofer v avstrijo je bilo pa top, zdej k je pa v slo, pa k ste zvedl, da je to diskont, je pa hrana od tam kar na enkrat pofl… drugač pa futr v lidlu al pa v hofru je definitivno boljši tud po okusu od tistga, k ga kupiš v mečkatorju… po vaše je pa avstrijski al pa nemški futr fuj, bugarska pa madžarska ipd. hrana pa njamsi, pa bolj zdrava.[/quote]
Hahaha, točno tako. Pa iz Romunije in Makedonije…ampak je tko fensi kupovat v Mercatorju. Men se prov smil ta folk k zmeče tok denarja samo zato, da se tam kažejo in ubožci celo mislijo, da jedo bolj kvalitetno hrano:))[/quote]
pa 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} slovensko pridelano, sploh M znamka, nekej je res slo izdelkov, velik jih je pa iz vzhodnih držav, temu primerna pa tud kvaliteta…
a ne razumete – moj namen je da si sami pridelamo, v trgovini kupiš samo, sladkor, sol olje že v Sečovljah, domače, meso na kmetih kjer je živina krmljena z senom, ovca domača, pujsek, polhi v soboto je sin ujel 74, srna, jelen kupiš od lovca ZELENJAVA pridelana na njivi ki je pognojena sam z hlevskim gnojem, nič škropljenja ……
potlej pa razloži, kako zdrava zelenjava bo pognala iz zemlje, ki je polna pesticidov, kako bodo živali dobile zdravo travo, če jo zastrupljate z izpuhi iz avtomobilov in traktorjev, poleg tega da je tud že polna pesticidov itn. za tako zdravo življenje kot ga omenjaš si hočeš nočeš 200 let prepozna…
mnja sevede, sej to kar pa sosed po svojem posestvu škropi že desetletja pa nič ne prinese na tvojo stran kajne?
da še jst na kratk pokomentiram temo… v lidlu in hoferju so v slo izdelki prilagojeni-na policah niti podrazno niso isti izdelki kot v avstriji, zato o kvaliteti raje ne bi… tudi v mercatorju se dobi svašta, je pa na vsakem izdelku lepo napisano poreklo, zatorej se izognemo vzhodnjaškim izdelkom, pa je problem rešen. npr v spar pripeljejo tisto sadje in zelenjavo, ki je v avstriji ne smejo več dati na polici. naj vam bo pa vsem jasno, da v trgovini brez dodatnega škropljenja zelenjava in sadje ne bi obstala več kot 1 dan… je pa tudi žalostno, da si danes zelo veliko ljudi ne more več privoščiti kvalitetne hrane, zato pa trgovine služijo na tak način.
ni danes na svetu več stvari, ki ne bi bila onesnažena na tak ali drugačen način, je pa velika razlika, če ti še dodatno polivajo pesticide po tistem, ko je že na trgovskih policah.
Jaz pa kupujem v Mercatorju, ker v Lidlu nimajo čisto nobene izbire, od blagovnih znamk, ki jih kupujem pa sploh nič.
Poleg tega nimam časa, da bom zaradi cenejšega sekret papirja letala v Lidl. Sem bila dvakrat, pa me ne bo več, ker me tak paletni tip trgovine enostavno odbija.
Enkrat sem bila v Eurospinu in nakupila za cel vikend, porabila pa 5x manj kot običajno, ampak ne zaradi nizkih cen, ampak zato, ker sem kupila samo najosnovnejše stvari za kuharijo, saj drugega, kar običajno kupujem, enostavno nimajo. Verjetno se tudi zato porabi dosti manj, ne samo zaradi nižjih cen.
V Lidlu in Hoferju se večino stvari precej splača, saj te trgovske znamke od Mercatorja in Špara so čisto zanič. V Lidlu mi je meso izjemno dobro, navadni jogurti so mi dobri, maslo je čisto ok, jajca, testenine, riž. Klobas tako ne kupujemo, ker skoraj ne jemo…. Zavijem pa tudi v Mercator ali Špar po sadne jogurte, mleko, paštete, kavo itd. ker mi je boljše in mi je vseeno tistih par centov.
Zdravo prehrano se da v Lidlu in Hoferju precej ceneje kupiti….
Sicer pa tudi ne kompliciramo posebej, saj menda za hrano na mesec 3 zapravimo največ ok. 150eur, mislim da ne več, saj nas večino dneva ni doma in jemo zunaj, otrok pa v šoli. Zelenjave tričetrt domače, ker imam familijo kmetov… sicer pa veliko zelenjave kupim na stojnicah, ko grem mimo :).
Nisem pa obsedena iz katere države kaj prihaja. Vsi bomo umrli enkrat, noben ne bo večno :).
Forum je zaprt za komentiranje.