Mercator vs. Lidl
wc čistilo, jogurt (navadni in sadni), olivno olje, sirup (sok), čistila za pomivanje posode, navadno olje, mleko, sladkor, grah, fižol, kumarice, serveti, papir za peko, jogurtov desert, kava, robčki, toaletni papir, sir, salama, moka, kruh, rama.
Vsakdo lahko naredi isto, s svojimi nakupi.
Že zgoraj sem omenila,d a sem primerjala Lidlove izdelke z najcenejšimi v M. Skoraj vse torej generične oz. če je bilo kaj cenejšega. Seveda tisto, kar obstaja.
Pa kdaj boste že nehal preračunavat v te stare jurje, no!
Jaz se skor ne spomnim več, da so bli.
In kakšno vezo to sploh ima z današnjimi cenami?[/quote]
Pač lažje primerjamo, kako se je kaj z uvedbo evra podražilo. Ker 5 eurov ni nič, za 1000 tolarjev smo pa kar nekaj kupili. In nikoli ne bi dali 700 tolarjev za 1 kg sadja, 3 evre pa damo mimogrede.
Moj mož je v navadnem kamionu pripeljal iz Nizozemske njihovo margarino rama. Zunaj pa 28 – 30 stopinj in to 15 ur. In to mi veselo žremo misleč, kako je to boljše kot neka srbska ali bolgarska roba.
Najboljša roba, ki bi jo ljudje uživali, naj bi bila največ oddaljena približno 300 km od kraja bivanja.
Bi se lahko nekateri že malo naučili in dojeli, da NI vse v ceni, ampak tudi v kvaliteti. Ok Wc papir, čistila in take stvari to je meni tudi vseeno kje kupim, važno, da je poceni in da deluje. Ampak pri hrani pa imam točno določene prioritete, kje kaj kupujemo, da je predvsem zdravo, potem šele pride na vrsto cena. V Šparu skorajda ne kupujem več, ker je tam najbolj podn hrana(vse iz Italije, kar še ne pomeni, da je res iz Italije, od tam pač hrano raztovorijo) in Kitajske, sadje iz Južne Amerike itd. Kupujem sezonsko domače sadje kolikor je le možno. Prav tako zelenjavo, če je le možno domače iz Slovenije. Pa ne zato ker sem takšen patriot ampak ker je ta po vsej logiki najmanj obdelana s pesticidi in sredstvi za hitro rast, ker ni dodatnega transporta. Pri mlečnih izdelkih se ravnam po datumih in kako so bili obdelani. Če ima navadni jogurt tri dni življenske dobe, neki tuji(ali domači)pa tri mesece ali še več v katerem mislite, da je več konzervansov? Isto velja tudi za mleko. Meso dobivamo pri domačem kmetu, vse bio (dobro ga poznam), paštet, poli klobas in podobno pa zelo redko kupujemo. Kruh si sami spečemo, ali pa ga kupimo v pekarni, kjer imajo svojo peč in ga sami delajo. Moja prioriteta je prvo, da je čimmanj obdelana hrana, nato pa šele cena. Sicer pa predelana hrana(zamrznjena hrana, pogrej in pojej, mesni izdelki, sladkarije) je itak najdražja, tako da nam tudi denarnica ne trpi preveč. Dokler bo pa večina gledala SAMO na ceno, do takrat nam bodo pa šopali izdelke 2 ali 3 kategorije, ki so npr. v Avstriji dobre samo za pomije. Lp
Pozdravljeni.
Jaz mam pa eno prošnjo za uporabnike spletne trgovine Mercator.
Prosila bi vas če si vzamete 5min časa i rešite anketo, ki mi bo v veliko pomoč pri raziskavi.
Anketa se nahaja na spodnjem linku:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGxhdU5OUUtEWEpKcWtfUGMtUEI2N3c6MQ
Hvala
Forum je zaprt za komentiranje.