Menstruacija in primolutnor tablete
Nekateri moški smo dovolj senzibilni, da občutimo ženska hormonska nihanja in zato ne rabimo še mi posebne terapije. :)[/quote]
Nametala sta pa takšne poste, kot da sta že žrla vse živo, da ja ne bi kak hormon zanihal po svoje…spet smo vsega ženske krive.
Biti senzibilen ali imeti smisel za opazovanje ni eno in isto :P[/quote]Calipso ne vem…. :/
Miljone let je narava potrebovala, da je naredila hormonski sistem, ki v soodvisnosti z drugimi sistemi natančno uravnava procese v telesu, a vse skup je zgrešila za dva dni zato je ena 43letnica vzela par tablet in uravnala zadevo? 😉
Se hecaš, a ne? :)))
Nametala sta pa takšne poste, kot da sta že žrla vse živo, da ja ne bi kak hormon zanihal po svoje…spet smo vsega ženske krive.
Biti senzibilen ali imeti smisel za opazovanje ni eno in isto :P[/quote]Calipso ne vem…. :/
Miljone let je narava potrebovala, da je naredila hormonski sistem, ki v soodvisnosti z drugimi sistemi natančno uravnava procese v telesu, a vse skup je zgrešila za dva dni zato je ena 43letnica vzela par tablet in uravnala zadevo? 😉
Se hecaš, a ne? :)))[/quote]
Ravno toliko “milijonov let” taista narava naredi celo frko, ko ženska spontano splavi…
Calipso ne vem…. :/
Se hecaš, a ne? :)))[/quote]
Ravno toliko “milijonov let” taista narava naredi celo frko, ko ženska spontano splavi…[/quote]Za spontani splav obstaja nek razlog in se nikoli ne zgodi čist “spontano”… 😉
Zadeva bi lahko bila čist naravna medtem, ko hormonska tableta s sintetičnimi hormoni, ki samo posnemajo naravno, nikakor ni….
Vsaj men se tako zdi 😉 :))
Ni tako enostavno, ker je senzibilnost nekaj splošnega in ni le dobro in ne le slabo.
Vse je odvisno od same situacije. :)[/quote]
No ja. Ampak zase se pa lahko natančno opredeliš, a ne:).[/quote]
Ne, ker ni tako enostavno.
V nekaterih primerih se zdim čustven, v drugih pa spet delujem kot flegma. 🙂
Ravno toliko “milijonov let” taista narava naredi celo frko, ko ženska spontano splavi…[/quote]Za spontani splav obstaja nek razlog in se nikoli ne zgodi čist “spontano”… 😉
Zadeva bi lahko bila čist naravna medtem, ko hormonska tableta s sintetičnimi hormoni, ki samo posnemajo naravno, nikakor ni….
Vsaj men se tako zdi 😉 :))[/quote]
Verjemi, da je tudi spontani splav hormonski šok, ki ga povzroči narava sama.
Za spontani splav obstaja nek razlog in se nikoli ne zgodi čist “spontano”… 😉
Vsaj men se tako zdi 😉 :))[/quote]
Verjemi, da je tudi spontani splav hormonski šok, ki ga povzroči narava sama.[/quote]Verjamem, da je, a verjemi, da je tisto naravni hormonski šok za razliko od tega, ki si ga nekatere delajo s tabletami.
:/
Težko se strinjam s tabo, da moški pač ne rabijo nič vedet o delovanju ženskega telesa, da jih to itak ne briga, da to ni njihova stvar, da nimajo pojma……
Mislim, da mnogi premalo vedo oz nič in jim je ženska zgolj……zabavišče?, karkoli pač. Dvomim, da si želiš imet ob sebi nekoga, ki mu je tvoje hormonsko stanje zadnja briga.
Ej,kaj pa če bi šla o tej stvari malo podučit dr.Pušenjaka na sosednji forum, on je menda tut moški, ki kar nekaj pametuje o teh “ženskih zadevah”? 😉 :))))
Ker mi ni do tega, da bi se igrala z naravo (in svojim telesom), me ne boš kar tako zalotil, da bi komurkoli priporočala kakršnekoli hormonske tablete.
Da sem se vtaknila v “mati naravo”, je krivo zgolj to, da si ne bi kdo pomotoma predstavljal, da je narava neka dobrohotna nedolžna ženička, ki za vse poskrbi, mi jo pa samo spodkopavamo. Tako so pa hormone sintetizirali na tak način, da so postali naravnim skoraj identični, torej je tudi hormonski šok skoraj identičen kot naravni. Isti kurac, po domače povedano. 🙂
No, bila sem pri ginekologu, ki je ugotovil, da imam v maternici veliko miomov / tumorjev, ki niso rakavi. Zaradi tega imam težavo s ciklusi. M dobim na 18 do 21 dni in traja dlje časa. Še vedno je prisotna krvavitev pa to že 13 dan.
G mi je predpisala Primolut nor, to so tablete, ki lahko prestavijo M ali uravnavajo ciklus menstruacije. Bris materničnega vratu dobim čez tri tedne. Me kar skrbi, saj že sedem let nisem bila pri G. Zelo neodgovorno, VEM.
G bi mi vstavila marernični vlożek ali MIRENO pa pravi, da bodo morda miomi delali težavo in vstavitev ne bo mogoča. Vseeno se sekiram saj sem mislila, da sem zdrava.
Lp
Miomi bodo rastli do mene, potem pa več ne. Koliko hitro bodo rastli, se ne ve. Morala bom hoditi bolj pogosto na preglede /na dve leti. Dokler ne bodo delali težav odstranitev ni potrebna. Težave pa so npr. težko odvajanje blata, večkratno uriniranje, močne krvavitve / pride do slabokrvnosti. Miomi niso nevarni, če pa so preveliki jih odstranijo. V nekaterih primerih odstranijo celo maternico.
G pravi, da miomi nimajo veze z rakom na materničnem vratu. To sta dve povsem različni zadevi, ki med seboj nista povezani.
Lp
Navkljub rezultatu si lahko vesela, da so ti odkrili vzrok premikov ciklusov. Tako vsaj veš kako postopat. Bi si pa na tvojem mestu vseeno dala odstranit miome. Vsekakor ni ok ga imet v telesu. Moja sestra je imela bulico v prsi in so ji tudi rekli, da ni nujno… no, čez leto dni je zadeva zrasla na 3 cm!! In še vedno ni bilo kao nujno, se je pa vseeno odločila za operacijo in se je prav lepo zacelilo. Hočem rečt, da dohtarji marsikdaj rečejo, da nekaj ni nujno, kar pa še ne pomeni, da je zdravo, da ostaja v telesu.
Ker mi ni do tega, da bi se igrala z naravo (in svojim telesom), me ne boš kar tako zalotil, da bi komurkoli priporočala kakršnekoli hormonske tablete.
Da sem se vtaknila v “mati naravo”, je krivo zgolj to, da si ne bi kdo pomotoma predstavljal, da je narava neka dobrohotna nedolžna ženička, ki za vse poskrbi, mi jo pa samo spodkopavamo. Tako so pa hormone sintetizirali na tak način, da so postali naravnim skoraj identični, torej je tudi hormonski šok skoraj identičen kot naravni. Isti kurac, po domače povedano. :)[/quote]A teb je vseeno al je plastičen al mesen? 😉 Dvomim 🙂
Ravno tako ni isto ali neravnovesje povzroči nek naraven dogodek ali vnos “sintetične kemije”.
Se strinjam, da narava kruto obračuna s tistimi, ki ne živijo v skladu z njenimi zakoni.
Tudi miomi so verjetno posledica nekih hormonskih neravnovesij in so lahko precej nadležna zadeva vredna vse pozornosti.
Da sem se vtaknila v “mati naravo”, je krivo zgolj to, da si ne bi kdo pomotoma predstavljal, da je narava neka dobrohotna nedolžna ženička, ki za vse poskrbi, mi jo pa samo spodkopavamo. Tako so pa hormone sintetizirali na tak način, da so postali naravnim skoraj identični, torej je tudi hormonski šok skoraj identičen kot naravni. Isti kurac, po domače povedano. :)[/quote]A teb je vseeno al je plastičen al mesen? 😉 Dvomim 🙂
Ravno tako ni isto ali neravnovesje povzroči nek naraven dogodek ali vnos “sintetične kemije”.
Se strinjam, da narava kruto obračuna s tistimi, ki ne živijo v skladu z njenimi zakoni.
Tudi miomi so verjetno posledica nekih hormonskih neravnovesij in so lahko precej nadležna zadeva vredna vse pozornosti.[/quote]
Če v telo vneseš naravnim skoraj identične hormone, je za telo rezultat isti. Celice pač ne prepoznajo sintetičnih hormonov, ampak se obnašajo v skladu z dogajanjem. Celicam ni važno, ali smo prenos podatkov prekinili umetno, ali pa je do prekinitve prišlo iz “naravnih” vzrokov – če podatki iz hipotalamusa ne pridejo do hipofize, se nadaljnji procesi prav tako prekinejo in za telo ni pomembno, zakaj. No, se bom drugače izrazila: isto sranje, drugo pakovanje.
A teb je vseeno al je plastičen al mesen? 😉 Dvomim 🙂
Tudi miomi so verjetno posledica nekih hormonskih neravnovesij in so lahko precej nadležna zadeva vredna vse pozornosti.[/quote]
Če v telo vneseš naravnim skoraj identične hormone, je za telo rezultat isti. Celice pač ne prepoznajo sintetičnih hormonov, ampak se obnašajo v skladu z dogajanjem. Celicam ni važno, ali smo prenos podatkov prekinili umetno, ali pa je do prekinitve prišlo iz “naravnih” vzrokov – če podatki iz hipotalamusa ne pridejo do hipofize, se nadaljnji procesi prav tako prekinejo in za telo ni pomembno, zakaj. No, se bom drugače izrazila: isto sranje, drugo pakovanje.[/quote]
Morda res, ampak še vedno sem skeptičen do farmacije, ki je deluje kot en veliki in močan gospodarski gigant in lobij, pod katerim okriljem oz. propagando delujejo tudi (nemisleči oz. podkupljeni) zdravniki kot glasniki vseh izključno pozitivnih učinkov “zdravil”. Tole oglaševanje je zelo pogosto po medijih, najbolj me zbode, ko reklamirajo , kakšne sintetične vitamine in dodatke vse bi morali dnevno uživati, ki jih sicer organizem naj ne bi dobili preko hrane v svoji prvinski obliki, ki za telo hkrati tudi ni strup…???? Neumno…
Če v telo vneseš naravnim skoraj identične hormone, je za telo rezultat isti. Celice pač ne prepoznajo sintetičnih hormonov, ampak se obnašajo v skladu z dogajanjem. Celicam ni važno, ali smo prenos podatkov prekinili umetno, ali pa je do prekinitve prišlo iz “naravnih” vzrokov – če podatki iz hipotalamusa ne pridejo do hipofize, se nadaljnji procesi prav tako prekinejo in za telo ni pomembno, zakaj. No, se bom drugače izrazila: isto sranje, drugo pakovanje.[/quote]
Morda res, ampak še vedno sem skeptičen do farmacije, ki je deluje kot en veliki in močan gospodarski gigant in lobij, pod katerim okriljem oz. propagando delujejo tudi (nemisleči oz. podkupljeni) zdravniki kot glasniki vseh izključno pozitivnih učinkov “zdravil”. Tole oglaševanje je zelo pogosto po medijih, najbolj me zbode, ko reklamirajo , kakšne sintetične vitamine in dodatke vse bi morali dnevno uživati, ki jih sicer organizem naj ne bi dobili preko hrane v svoji prvinski obliki, ki za telo hkrati tudi ni strup…???? Neumno…[/quote]
No, tudi jaz sem skeptična (še premil izraz) do farmacevtske industrije, samo mi gre demoniziranje enih postopkov zgolj na račun tega, da niso bili čisto naravni, ravno tako na živce, kot neselektivno jemanje tablet “za vsak drek”.
Itak bi se ob podatkih o povezavah med farmacevtsko in prehrambeno industrijo morala vsem ljudem prižgati rdeča lučka, pa se na žalost ne. Še vedno ogromno ljudi požre na tone osiromašene hrane in golta enormne količine zdravil in prehranskih dodatkov…
Ne vem, če je tako preprosto.
Sintetični vitamini prav tako niso identični naravnim in jih zato telo ne zmore tako absorbirati.
http://www.ekologicen.si/article/898/Trpite_zaradi_pomanjkanja_hormonskega_neravnovesja
Ne vem, če je tako preprosto.
Sintetični vitamini prav tako niso identični naravnim in jih zato telo ne zmore tako absorbirati.
http://www.ekologicen.si/article/898/Trpite_zaradi_pomanjkanja_hormonskega_neravnovesja
http://med.over.net/forum5/read.php?463,7945272[/quote]
Ne trdim, da je preprosto, sama bi bila v izredno hudi dilemi, če bi zbolela, in bi mi hormonsko zdravljenje predstavili kot edino opcijo, igračkanja s KT in prestavljanja menstruacije se pa preprosto ne grem.
Vitaminskih in ostalih prehranskih dopolnil pa ne jemljem, sem bolj pristaš raznolike in polnovredne hrane (kar je očitno dovolj, da so krvne vrednosti na hemogramu praviloma b.p.).
Sem pa opazila, da sem napačno uporabila izraz sintetični hormon, medtem ko sem imela v mislih naravnega.
Ko bi le bilo tako preprosto…. :/
Ne gre se samo za “eno celico”, gre se za celo telo(fizično in psihično), ko vnesemo naravnim skoraj identične hormone, poruši se cel sistem in to za več let! z jemanjem nap kt. Pot v telesu naravnim skoraj identičnih hormonov je bistveno drugačna kot je pri naravnih + hormonska slika se spremeni samo v določenem delu kar povzroče še dodatne anomalije do katerih po naravni poti ne bi prišlo nikoli!
Me pa čudi zakaj si skeptična do naravnim skoraj identičnih vitaminov, hormone pa zagovarjaš, kot isto sranje drugo pakovanje?
Sploh, če pomisliš kako malo je treba, da se sistem poruši in koliko motilcev hormonov imamo v okolju, hrani, obleki…. v vsem kar nas okroža tako, da ni čudno, da se take stvari kot so miomi, sploh dogajajo.
Ne gre se samo za “eno celico”, gre se za celo telo(fizično in psihično), ko vnesemo naravnim skoraj identične hormone, poruši se cel sistem in to za več let! z jemanjem nap kt. Pot v telesu naravnim skoraj identičnih hormonov je bistveno drugačna kot je pri naravnih + hormonska slika se spremeni samo v določenem delu kar povzroče še dodatne anomalije do katerih po naravni poti ne bi prišlo nikoli!
Me pa čudi zakaj si skeptična do naravnim skoraj identičnih vitaminov, hormone pa zagovarjaš, kot isto sranje drugo pakovanje?
Sploh, če pomisliš kako malo je treba, da se sistem poruši in koliko motilcev hormonov imamo v okolju, hrani, obleki…. v vsem kar nas okroža tako, da ni čudno, da se take stvari kot so miomi, sploh dogajajo.[/quote]
Ne zagovarjam nobenih hormonov (kar je iz mojih postov tudi jasno razvidno, ampak če človek prebere samo to, kar mu paše, je do nesporazuma samo še en klik ali dva), post je bil namenjen kljukcem, kot si ti, ki demonizirajo vse po spisku – isto se dogaja z E-ji v hrani, ko ljudje, ki se jim niti 5 minut ne da vzeti za to, da bi si kaj prebrali, vse zmečejo v isti koš.
Jebiga, za ene je svet črno-bel, za druge obstajajo pa tudi odtenki vmes in celo lestvice s stopnjami škodljivosti.
Zdaj samo še čakam, da bo kdo objavil tisti štajerski video, kjer mulc razlaga o tem, kako je sneg škodljiv, ker se na kepi, ki jo drži nad svečo, naberejo saje…
Sploh, če pomisliš kako malo je treba, da se sistem poruši in koliko motilcev hormonov imamo v okolju, hrani, obleki…. v vsem kar nas okroža tako, da ni čudno, da se take stvari kot so miomi, sploh dogajajo.[/quote]
Ne zagovarjam nobenih hormonov (kar je iz mojih postov tudi jasno razvidno, ampak če človek prebere samo to, kar mu paše, je do nesporazuma samo še en klik ali dva), post je bil namenjen kljukcem, kot si ti, ki demonizirajo vse po spisku – isto se dogaja z E-ji v hrani, ko ljudje, ki se jim niti 5 minut ne da vzeti za to, da bi si kaj prebrali, vse zmečejo v isti koš.
Jebiga, za ene je svet črno-bel, za druge obstajajo pa tudi odtenki vmes in celo lestvice s stopnjami škodljivosti.
Zdaj samo še čakam, da bo kdo objavil tisti štajerski video, kjer mulc razlaga o tem, kako je sneg škodljiv, ker se na kepi, ki jo drži nad svečo, naberejo saje…[/quote]A si ti slučajno užaljena, ker se nisem strinjal s tabo ali resnično misliš, da mora/lahko zdrava ženska s tabletami popravlja svoje naravno hormonsko stanje in da se to lahko dogaja brez vsakršne škode?
Da so e-ji v hrani celo zdravilni oz popolnoma neškodljivi, da naše celice itak ne vejo kaj to je?
Mislim, da se na teh področjih prodaja precej megle in je stvar veliko bolj črno-bela kot nam to želijo prodati, zelo malo sive je vmes.
Zdaj samo še čakam, da bo kdo objavil tisti štajerski video, kjer mulc razlaga o tem, kako je sneg škodljiv, ker se na kepi, ki jo drži nad svečo, naberejo saje…[/quote]A si ti slučajno užaljena, ker se nisem strinjal s tabo ali resnično misliš, da mora/lahko zdrava ženska s tabletami popravlja svoje naravno hormonsko stanje in da se to lahko dogaja brez vsakršne škode?
Da so e-ji v hrani celo zdravilni oz popolnoma neškodljivi, da naše celice itak ne vejo kaj to je?
Mislim, da se na teh področjih prodaja precej megle in je stvar veliko bolj črno-bela kot nam to želijo prodati, zelo malo sive je vmes.[/quote]
Nisem užaljena, saj nisem vzgojena v prepričanju, da sem center sveta in da mora biti vse po moje.
Mislim, da ima vsaka ženska s svojim telesom pravico delati tako kot želi oz. kot ji narekuje vest (od kod si ti potegnil besedo “móra”, mi pa ni jasno). Ko in če se znajde v stiski, je moraliziranje zadnja stvar, ki jo takrat potrebuje.
Če doslej ni bilo jasno, sem v prvi vrsti pisala o tem, da določene procese izvaja tudi narava sama, in da so posledice teh procesov enake posledicam umetno forsiranih procesov, nikjer pa ne pišem o tem, da posledic ni.
In ja, trdim, da določeni E-ji niso škodljivi (npr. E330 – citronska kislina, E140 – klorofil itd.), zato sem pa napisala, da jih je neumno vse po vrsti metati v isti koš. Od kod ti ideja, da verjamem v to, da so E-ji (po defaultu) zdravilni oz. popolnoma neškodljivi, je pa zame kar trd oreh; v svojem zapisu ne najdem indicev, ki bi na to napeljali.
Forum je zaprt za komentiranje.