Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Menstruacija in primolutnor tablete

Menstruacija in primolutnor tablete

Stara sem 43 let pa sem si prestavila menstruacijo za dva dni s tableti primolut nor. Sedaj pa imam težavo. Dobila sem menstruacijo po treh dneh sedaj pa jo imam že deset dni. Menstruacija je sedaj zelo šibka, kot npr. prvi dan / skoraj nič. Le toliko, da si vložek zamažem pa tudi malo me boli trebuh, kar me še nikoli v življenju ni.
Čez dva dni grem h ginekologu. Ali me bo sploh pregledal? Sem se naročila že veliko prej ampak se mi je menstruacija podaljšala. Ali mi bodo kakšna zdravila predpisali? Ciklus pa je sedaj po 40 letu na 18 do 23 dni.

Pokliči v ordinacijo svoje ginekologinje in vprašaj. Pri teh svojih letih bi lahko vedela, da ne moreš to spraševati na laičnem forumu in pričakovati strokoven odgovor…mislmmm.

Ok ne misli, da sem za v odpad, če imam malo več let kot ti. Verjemi, da sem morda v boljši kondiciji kot katera pri 20 letih. Saj samo vprašam, morda je imela katera podobne težave kajne? Če ne veš, me preskoči.

Glede let sem pričakovala več izkušenj, samo to. Če te zares skrbi, se boš obrnila na svojo ginekologinjo, h kateri greš itak ta teden. Ne vem zakaj panika.

Nimam teh izkušenj za ta primer, ki sem ga opisala. Nikoli še nisem krvavela več kot pet do šest dni. Zato panika, če se temu tako reče. Lp

Lahko tu vprašaš: http://med.over.net/forum5/read.php?19,8750700,9355776#msg-9355776

To je reakcija telesa na nekaj kar praviloma ni vredno/zdravo jemati. Ti bo osebna ginekologinja razložila bolj natančno, strokovno. Ni nevarno, razen da lahko pride do slabokrvnosti.

S temi tabletami si si podrla hormonsko ravnovesje v telesu in tu so posledice “stranski učinki”.
Ob takih zadevah se potem človek vpraša a je bilo vredno se s tem “igrat”?

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

On_ nooooo:). Tovrstne tablete se jemljejo cca. 10 dni, v kolikor ženska ne uporablja druge kontracepcije, s katero bi lahko regulirala in prestavila menstruacijo. V telesu se zaradi tega ni spremenilo nič drastičnega. Po moje je večji problem uživanja gensko spremenjene hrane:).

Noč drastičnega? O_o

Spreminjaš hormonsko sliko od katere je odvisno praktično vse kar se dogaja v naših telesih in temu ti rečeš “nič drastičnega”?

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Tako je. V svetu in telesu se dogajajo veliko bolj drastične spremembe, na katere bi morali biti bolj pozorni. V primerih, ko je porušeno hormonsko ravnotežje (iz kakršnih razlogove že), je medicina še kako dobrodošla, da to uravna. Če uravnilovko včasih sami zasukamo v nasprotno smer in je še sprejemljivo ter na kratek rok, to res ni drastično:).

In kako medicina uravna hormonska neravnovesja v telesu? Po liniji najmanjšega odpora, s tabletami. A tako ravnovesje, ki je ustvarjeno umetno, se poruši v trenutku, ko s sintetičnimi hormoni prenehamo.
Dobrodošlo? Mogoče- a le, če je človek mnenja, da je to edini in/ali najboljši način..

Tako je. V svetu in telesu se dogajajo veliko bolj drastične spremembe, na katere bi morali biti bolj pozorni. V primerih, ko je porušeno hormonsko ravnotežje (iz kakršnih razlogove že), je medicina še kako dobrodošla, da to uravna. Če uravnilovko včasih sami zasukamo v nasprotno smer in je še sprejemljivo ter na kratek rok, to res ni drastično:).[/quote]Torej, če sklepam iz tega kar si napisala je normalno, da je v ženskem telesu % hormonov iz tablet, do drastične spremembe pa lahko pride, če ženska preneha jest hormonske tablete?

Ne me jeb*t…… :/

Kaj je lahko bolj naravno od tega kar nam je narava dala (glede hormonov v telesu) ?

Bova šla skozi to temo, ko se vidiva. Ti bom vse na dolgo in široko razložila, kako gledam na to in podala nekaj neizpodbitnih dejstev:).

Ci vediamo:)))).

Mene tudi zanima. 🙂

Če se tablete jemlje zaradi porušenega ravnovesja, potem se ravnovesje spet poruši, ko se preneha s tabletami.
Saj se ne gre za zdravljenje, ampak za prikrivanje simptomov.

Robi, obrni se na forum Pušenjaka:))).

Zakaj ? Saj nimam porušenega hormonskega ravnovesja…Ali pa mogoče imam in je to razlog za mojo dolgočasnost ? 🙂

Zakaj ? Saj nimam porušenega hormonskega ravnovesja…Ali pa mogoče imam in je to razlog za mojo dolgočasnost ? :)[/quote]

Saj ni treba, da se vse tebi zgodi. Si pač radoveden in sprašuješ:). Zakaj se obremenjuješ z mojo etiketo, da si dolgočasen?:)) Pomembno je, kaj si mislijo ljudje okoli tebe.

Zakaj ? Saj nimam porušenega hormonskega ravnovesja…Ali pa mogoče imam in je to razlog za mojo dolgočasnost ? :)[/quote]

Saj ni treba, da se vse tebi zgodi. Si pač radoveden in sprašuješ:). Zakaj se obremenjuješ z mojo etiketo, da si dolgočasen?:)) Pomembno je, kaj si mislijo ljudje okoli tebe.[/quote]
Debata s tabo mi je v zabavo, ne pa obremenjevanje. 🙂

Ob branju postov te teme sem se pričela spraševati, ali sta si On_ in Robi že privoščila hormonske terapije; če ja, ju vljudno vabim, da se nam razpišeta, zakaj, kako, so bile kakšne kontraindikacije, razpoloženjska nihanja ipd 🙂

Nekateri moški smo dovolj senzibilni, da občutimo ženska hormonska nihanja in zato ne rabimo še mi posebne terapije. 🙂

Kakšno je merilo, da se opredeliš za “dovolj senzibilnega”?:) Je to jok ob mehiških nadaljevankah?:))) Mene res zanima, kje je tista ločnica, ko si moški sam pri sebi reče…matr sm čustven:).

Nekateri moški smo dovolj senzibilni, da občutimo ženska hormonska nihanja in zato ne rabimo še mi posebne terapije. :)[/quote]

Nametala sta pa takšne poste, kot da sta že žrla vse živo, da ja ne bi kak hormon zanihal po svoje…spet smo vsega ženske krive.

Biti senzibilen ali imeti smisel za opazovanje ni eno in isto 😛

Ni tako enostavno, ker je senzibilnost nekaj splošnega in ni le dobro in ne le slabo.
Vse je odvisno od same situacije. 🙂

Ni tako enostavno, ker je senzibilnost nekaj splošnega in ni le dobro in ne le slabo.
Vse je odvisno od same situacije. :)[/quote]

No ja. Ampak zase se pa lahko natančno opredeliš, a ne:).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close