Mehika
… tudi jaz sem se pred kratkim vrnila iz Mehike in se strinjam z vsem kar je napisal Enzyme… ADO prevoznik je super, ima primera classe in ejecutivo buse, ki so nekateri celo boljši kot naši busi… je pa priporočljivo, da karte kupiš čimprej, ker se lahko zgodi, da so busi polni in moraš ostati tam ali pa spremeniti načrt potovanja, če nočeš ostati tam… namreč, veliko ljudi potuje z busi…
… moja izkušnja je tudi takšna, da je bolje plačati malo več pesov, pa imaš boljši bus, pa še za prtljago skrbijo… kot cenejši, kjer trepetaš za prtljago, je poln raznoraznih stvari, ne samo ljudi, notri je vroče, smrdljivo… zgodi se tu lahko celo to, da se usedeš na popolnoma moker sedež, ker curlja voda iz klime, ki sploh ne dela…
… je pa res, da na ADO busih zmrzneš, če nisi zavit v spalko, ker šopajo klimo kot nori…
Z avtobusom (karta stane 25 pesov v eno smer in če imaš našo študentsko je brezplačen ogled, drugače pa stane 38 pesov) greš lahko na izlet v okolico mehiške prestolnice, kjer se eno uro stran nahaja prva prava azteška prestolnica na Zahodni polobli – Teotihuacán (mesto bogov), ki je bila največja, vse dokler Azteki niso skoraj 700 let kasneje zgradili današnje mehiške prestolnice. Na tem kraju se prepleta večina mitologij Mehike – stičišče bogov, nebes, zemlje in človeka. Azteško mesto je doseglo vrhunec leta 500; leta 750 pa ga je uničil požar in od takrat naprej je zapuščeno. Sprehodiš se lahko po dva kilometra dolgi Aveniji Mrtvih, po kateri so Azteki vodili ujetnike in jih žrtvovali svojim krvoločnim božanstvom, si ogledaš tempelj Quetzalcoatl, Citadele, tempelj Pernate kače, ki je še dandanes uganka arheologom, veličastno Piramido sonca, ki je s svojimi 70-imi metri tretja največja piramida na svetu in ima enako površino, kot jo ima Keopsova piramida pri Gizah. Z vrha se odpira sijajen razgled na ostanke naselbine, ki se je nekoč razprostirala na površini 20 m2. Splezaš lahko na Piramido Lune, Trg lune in ostale znamenitosti….
Forum je zaprt za komentiranje.