Najdi forum

Živjo

se je kdo mogoče pred kratkim vrnil iz Mehike?
Zanimajo me okvirne cene?
Zanima me tudi koliko si lahko ogledaš v 14 dneh v mislih imam Yucatan, relacija nekako Cancun, Pelenque, Merida, Cancun.

Hvala in lp Miša

Se vrnu iz MEX pred dobrim mesecem. V dveh tednih si lahko zlo dobr ogledaš tist konc. Prevozi v MEX zlo dobr funkcionirajo, tko da si lahko v enem dnevu tut več stvari ogledaš. Ni da bi zgublal časa ker ni prevoza.
Cene so pa take (mi smo se vozil predvsem z ADO):
bus 1. razred:
Cancuna – Palenque: 418 pesotov (vožnja traja nekje med 11-13 urami)
Palenque – Campeche: 181
Campeche – Merida: 94
Merida – Valladolid: 90

bus 2. razred
Valladolid – Chichen Itza: 17
Valladolid – Tulum: 45
Tulum – Playa del Carmen: 20
Playa del Carmen – Cancun: 25 (se mi zdi)

barka Cancun – Isla Mujeres: 50 povratna (nazaj greš kadar ti paše)

Spanje je ponavadi bilo okoli 50-70 pesotov na osebo (brez zajtrka). Cancun & Isla Mujeres 100 pesotov.
Hrana je poceni. Tacosi od 3-8 pesotov, kosila (v cocina economica) pa od 30 naprej. Pivo v lokalih 15.
1,5 litra vode 10, gazirane pijače (0,6 l) 5-10 pesotov

Vstopnine na arheološka najdišča: pomembnejša 38 pesotov, tista malo manj 30, edino na Yucatanu (Chichen Itza, Uxmal,…) so pa dražja: 85 pesotov.

Tolk se zdej na hitro spomnim, če te pa še kej konkretnega zanima ti kar prašak.

LP, Samo

Midva z zeno sva bila tam pred 1 letom. Okoli sva se vozila z avtomobilom (rent-a-car). Mislim pa da ce si zelite tudi kaj odpociti je bolje da izpustite par stvari, drugace se boste samo vozili. Polotok Yucatan sva si podrobneje ogledala. Nekatere slike najinega potovanja sa tudi tukaj ne tem portalu, tako da si jih lahko ogledate ce zelite. Zadeve glede cen so izredno razlicne in so precej odvisne od kvalitete ponudbe, ki jo boste izbrali …
Na Yucatanu vam svetujem ogled :
– Coba
– Tulum
– Chichen Itza
– Valladolid
– Tikul
– Izamal
– Merida
– Uxmal
– Sayil
– Kabah
– Labna

Odsvetujem vam Cancun saj ni kaj videti in meste je zelo umazano in precej skomercializirano. Edini McDonalds,DairyQueen in BurgerKing sem srecal v Cancunu. Tudi zivalski park Xcaret lahko izpustite, sam sem bil precej razocaran nad njim.

Tukaj imate spletno stran s katero si boste lazje pomagali kaj je za videti :

http://www.tourbymexico.com/index.html

Hvala za tele informacije.

Skušala se bom čim bolj izogniti Cancunu ter direktno iti na Playo del Carmen. Je iz tukaj možno iti direktno v Palenque? Vozi mogoče kakšen avtobus iz letališča do Playa del Carmen?
Ali mi priporočaš kakšne guest house, kjer je bilo poceni in prijetno.
Kako je z ničnimi avtobusnimi vožnjami? Je varno, kajti s tem prihraniš pri času in denarju.
Zanima me tudi koliko je od Palenqua pa do San Cristobal de las Casas, v potovanje bi tudi to rada vključila samo ne vem, če bom imela dovolj časa.

Hvala in informacije

Lp Miša

Če se že izogibaš Cancunu, potem se lahko tudi Playi ;-).
Bi blo zlo fajn če greš tudi v San Cristobal. Mi je ta mest bil najbolj všeč. Iz Palenq je ene 4-5 ur (73 pesotov). Pa vozi pogosto. Bi ti moral ratat.
Pa predlagam ti, da narediš tako. Očitno letiš v Cancun, ne? Usedi se na avtobus is si pejt najprej pogledat te stvari, ki so bolj oddaljene. Potem se pa počasi vračaš. Tako, da če ti začne zmanjkovati časa si bližje letališču.
Drugače se mi zdi, da ni direktnega busa iz Playe. Moraš prestopati v Cancunu ali pa v Chetumalu.
Pa se mi zdi, da vozi avtobus z letališča v Playo (mam v spominu, da sem videl). Če ne pa vozi vsakih 15 min na postajo v Cancunu, pa tukaj prestopiš.

Nočne vožnje so varne. Prtljago ti oštevilčijo in jo dobiš samo z listkom. Sedeži so udobni, več prostora kot v avionu.

Res je letela bom v Cancun potem pa naprej. Rada bi čim več videla v 14 dneh ter tudi malo poležala na soncu.
Koliko ponavadi zapraviš za 14 dni. Nisem zahtevna glede nastanitve in hrane.
Zanima me tudi denar. Kaj bolje menjajo dolarje ali evre.

Lp MIša

jets sem bil v Mehiki na začetku leta. Yukatan in ostala mehika, ki sem jo prepotoval, je kot dan in noč. Najbolj zanimivo je bilo v San Cristobalu, še najbolj podobno Mehiki, tud najceneje…Yukatan pa sami Američani, v Cancunu, Playi, isla Mujeres,… odsvetujem!!

Sam sem bil v Mehiki v septembru. Za tri tedne bivanja tam dol sem zapravil priblizno 160000 – 170000SIT. Kar se menjave denarja tiče sem s seboj imel potovalne čeke amex in tudi nekaj evrov. Vsekakor je bilo lažje zamenjati čeke kot pa evre, saj jih v določenih krajih sploh niso menjavali. V večjih krajih pa tudi evri niso problem. Kaj pa se bolj splača menjavat glede tečaja pa ne vem….po vsej verjetnosti evre. Včasih pa je bilo problem najti tudi menjalnico za potovalne čeke, zato ti svetujem, da imej s seboj vsega po malo tudi nekaj dolarjev.

LP, fh

Hola!

S kolegico greva čez en teden v Mehiko, pa imam ene par vprašanj:
Kaj se najbolj splača it pogledat v okolici Mexico City-ja? (Tula,Paricutín…)
Ali sta mesti Puerto Ángel in Puerto Escondido vredna ogleda oz. katero od teh dveh je bolj fajn za pogledat?
Če je bil kdo na Isli Mujeres naj nama prosim svetuje, če se splača tu preživet Novo leto (glede na cene, zabavo…) oz. kje drugje bi bilo najboljše da preživiva zadnjo noč v letu?

Hvala za enkrat!
lp, Katja

Kaj se vama splača pogledat je odvisno od tega kok časa bosta tam. V okolici Mexico city-ja je vreden ogleda Taxco majhno rudarsko mestece. Drugače pa je meni najbolj všeč bilo v Guanajuatu 4 ure vožnje z avtobusom severno od M.C.-ja. Je študentsko mesto in tam se vse dni v tednu vedno nekaj dogaja. Je pa tudi zelo prijetno in varno mesto, tko da se lahko brez skrbi potepaš okol tudi v nočnih urah jaz bi novo leto najbrž preživel v tem mestu.
Kar se Isle Mujeres in novega leta tiče ne vem. Sicer sem bil tam za en teden in nisem razočaran. Veliko jih sicer pravi da je to full turistična zadeva in to, vendar mislim da moraš narest kompromis….ali glasni italijani na Playa del Carmen ali pa neumni američani na isli. 😉 Res pa se izogibaj Cancunu ker je totalno brezveze….umetno ustvarjeno mesto ki živi na račun hotelov po mojem mnenju. Na Isli sem bil septembra in plaže so bile skoraj prazne…skratka nobene gužve in ne preveč turistov. Je pa drugače otok full lep in vreden ogleda. Spal sem pa za 100 pesov na noč in to v res uredu hotelu.

Če hočeš ti pošlem kašno fotko po mejlu.

Lp, fh

Tula se men ni zdela nič posebnega. Niti mesto niti ostanki. Paricutin ne vem. Ne spustit Teotihuacan. Se pa strinjam z flyhigh: Guanajuato je super.

P. Angel & P. Escondido kot mest nista za pogledat. Edino če vama paše kakšen dan počitka na plaži. P. Esocndido je raj za surferje, Puerto Angel je pa skrit v zalivu in bolj primeren za plavanje.
Jest sem bil v P. Angelu oktobra in je bilo praktično prazno, so mi pa povedal, da je zdej za praznike dol velka gužva. Pa če bosta šli, priporočam restavracijo Suzy (Playa del Panteon).
Lahko greš tudi na izlet s čolnom: če maš srečo vidiš želve, delfine, orke, pa tak čas tut že kite.

Ko smo bli na Isli Mujeres je bilo bolj malo za žurat (izven sezone), bi se moral pa zdej decembra velik dogajat. Cene višje kot drugje.
Pa jest sem dobil občutek da je Isla bolj izraelska kolonija 😉

Ne vem, če mata v planu: nujno v Canon del Sumidero (pri Tuxtli Gutierez)!!!

Enzyme_X: se strinjam ja, gostota Izraelcev na kvadratni meter je na Isli precej večja kot kjerkoli drugje v Mehiki 🙂

Hola!

Hvala za vse informacije. Midve potujeva iz Mexico City-ja (tu misliva biti okoli 3-4 dni na začetku, pa potem še par dni na koncu potovanja;prispeva 6.dec. in se vračava 12. januarja.) proti jugu, tako da bova ravno okoli Novega leta v okolici Cancuna (ki pa ga bova definitivno izpustili). Glede Isle pa nekje piše da je tak backpackerski otok, drugje da je polno Američanov, da je drago, da se nič ne dogaja…tako da res ne vem ali bi bilo mogoč boljš bit kje drugje. No pa sej itak dol vidiš kako in kaj, pa kerga vprašaš….Drugače pa imava v planu tudi kanjon Sumidero – največ časa bova gotovo preživeli ravno v Chiapasu. Ali je mogoče kdo izmed vas šel v tiste vasice v Chiapasu k domačinom, baje da lahko preživiš kak dan s plemenom Lacadonci?
Aja-tablete za malarijo?! Al ste jih vi jemal, ker midve sva mal v dilemi. Sicer bi blo ravno za Chiapas dobro, ker je tam najbolj rizično-samo baje morš še 4 tedne po tem jemat tablete?! Kakšne mate vi izkušnje? Midve bova kupile, če bova Nivakin!

Pa z fotke z Isle se priporočam-lahk kar na mail pošlješ.

Hvala in lp.

Zivjo,

Kje si kupila letalsko karto in koliko si dala zanjo??

oj.

Karto sem kupila na STA potovalni agenciji v LJ (tam kjer je Mobitel), dala sem nekaj manj kot
145 000 SIT(morš pa biti študent)!
Za te karte pa je precej navala, tko da je fajn kar par mesecev prej rezervirat.

lp

Isla bo pomoje čist fajn za novo leto. Ni lih backpackerski kot mogoče reklamirajo, je pa vseen fletn otok.

Bil v Lacanja Chansayab, največja vas Lacadoncev (500 prebivalcev). Ko sem bil tam je bila praktično zapuščena. Nobenih ljudi ni bl videt (služba?). Pa vas ni ravno neka tradicionalna. So bolj moderne hiše.
Razen če nimaš ti v mislih kakšne bolj odmaknjene vasi. Sem srečal par Lacadoncev, ki so zgledali kot da še živijo v preteklost. Samo ti verjetno živijo nekje v džungli.

Sem jemal tablete proti malariji. Sem pač šel na ziher. Sem pa že od dostih slišal, da niso jemali nič pa je bilo vse OK.

S Katjo jo skupaj sibava v Mehiko in zdej bi tud jest mela neki vprasanj.Sicer ste ze zelo velik povedal, ampak zanima me kako je s taksiji-predvsen od letalisca pa do centra M.citija(cena,varnost)? Kakšno je realno stanje kriminala v Mehiki oz. ali sta dve punci, ki potujeta skupaj lohk zelo na udaru?
Željo imam tudi poklicati domov na stacionarni telefon, pa me zanima kako to vse skupi poteka-še posebej cena klica oz. kako poklicati na druge stroške?

Že vnaprej hvala za odgovore!
LP

Na letališču lahko vzameš pooblaščen taxi. Do centra je blo 50 pesotov na osebo. Sicer pa rajši uporabljajta metro. Ma super sistem, za 2 pesota prideš kamor češ. Da greš pa z metrojem od letališča do centra morš pa ene 4-krat prestopat.

Kriminal je. Sam mi nismo meli čisto nobenih težav. Vem pa za primere ko so jim vse pobral.
Dve punci nej ne bi bil problem. Velik punc tut samih potuje. So Mehičani dost obzirni. Mal žvižganja pa bo. Lahk mata pa smolo, sam o tem ne razmišlat.

Za telefonirat lahko kupiš kartico, telefoniraš na kovance, v manjših mestih imaš pa prov take lokale kjer telefoniraš. Tam jim poveš številko, oni ti zavrtijo. Plačaš pa na koncu glede na čas pogovora. Se mi zdi, da je bila ta varianta še najcenejša. Drugače je pa ogromno lokalov za internet.

Kot je že Enzyme_X povedal, lahko vzameš pooblaščen letališki taxi. Dobra stran tega je da plačas karto glede na območje do katerega rabiš prevoz in taxistu samo izročiš kupljeno karto, ki velja za 4 osebe. Kar se pa metroja tiče pa ne vem, ko sem bil jaz dol je blo rečeno, da se na metro lahko s seboj nese le nahrbtnik in nič prtljage…tako da ti ne znam svetovat, ker sem sam ravno zato uporabljal taxi nisem pa tega osebno preveril če je res. Imaš pa pravtako pooblaščen taxi za avtobusne postaje tako da varnost mislm da ni problem.
Tud sam v Mehiki nisem imel nobenih problemov niti se nikoli nisem počutil ogroženega. V M.C.-ju pa je vseeno pametno biti malo bolj previden in ne ravno razkazovat osebnega “bogastva”. To vama lahko prihrani marsikatero nevšečnost.

LP, fh

Ja, za metro nej bi ble res omejitve za prtljago. Sam nam noben nič ni rekel. Smo štirje z velikimi ruzaki mim varnostnikov hodil pa noben nič ni rekel. Pa kasneje sem še sam dvakrat po podzemni z ruzakom strašil (tudi do letališča sem šel) pa nobeden nič.

Ali priporočaš kakšna prenočišča?

Glede prenočišč vem, da je v Mexico citiju ful lustkan hostel Moneda in da so cene tud kr sprejemljive, se posebej ce vzameš sobo za več oseb. Na Isla Mojeres, pa priporočajo sobe Pri Roniju.

Priporočam tole:
Vaš link

Na Isli smo mi spali v hostlu Poc-Na. Spal za 100 pesotov na noč (zajtrk vključen. sicer dva kosa kruha, putr, marmelada & kufe).

V Palenquah je dosti hostlov, hotelčkov na kupu, tako, da priporočam, da se mal sprehodite med njimi pa primerjate cene. Pa še zdilat se bo dal kej (rečeš, da so ti pr drugmu ponudil manjšo ceno, pa vidiš do kam gredo). Mi smo spali v Posadi pacha’n Ka’an, za štiri 250 p. Majo pa tudi dormitorij.

V Oaxaci so bli vsi hostli bližje centru zaseden. Mi smo potem spali v Hostal Chacahua. Ene 800 m JV od Zocala. Cena: 250 p.

Sicer je pa s prenočišči tako: dostikrat ti sploh ni treba iskati. Oni tebe najdejo. Če vas pa zanima še za kir konkreten kraj…

Pred 14 dnevi sem se vrnila iz Mehike!
Priporočam pa da si že iz Slovenije razervirate hostel moneda. Sploh če želita privat sobo! Imajo tudi taksi, ki vas pride iskat na letališče. Tam je tud zelo prijazna receptorka Cathy, ki ve o vsem vse in ti res ful pomaga!
Nam so odsvetovali, da se v MC vozimo z zelenimi taxiji (hrošči), sem pa slišala nekatere, da so se vozili z njimi brez težav. Jz sm se vozila z metrojem in to je prav posebna dogodivščina! Čeprav so odsvetovali metro, ni bilo nobenih težav!
Yukatan pa je pol zavaljenih, zamaščenih in vedno lačnih američanov! Vmes se najde še kakšen zagorel, zapečen, spražen švabo!

Hvala vsem za vse nasvete, ker so RES uporabni. Februarja grem namrec sama potovati po Mehiki, pa mi bo vse zelo koristilo.

Aja, kar se pa tice Puerta Escondida, ce gre kdo tja, pa nej le gre, ker je super, je pa res bolj surferski raj, nej poisce Tomota in Aljota, Slovenca k mata tam cabanose. Bosta ful vesela slo druzbe, pa onadva sta cist ob plazi Zicatela.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close