Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mačka je samo poli salamo

Mačka je samo poli salamo

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 8827, 01.11.2022 ob 02:18

Isto pri nas. Dobili majhno muco,od malega smo ji dajali kvalitetno mokro in suho hrano za mlade muce,ker pa jo je moja partnerka večkrat hranila s poli salamo,ji je valda bilo to bolj dobro kot pa njihova hrana, naenkrat se več ni hotela prehranjevat z mokro hrano,isto je delala kot avtorjeva mačka…suho hrano brikete še je pojedla…

Dali smo ji hrano je povohala in le malo kaj pojedla,pa šla dalje gnjavit v kuhinjo k hladilniku. Začeli smo jo ignorirat,torej njeno prosjačenje za drugo hrano,delali smo se,kot da je ne vidimo…nato je ugotovila,da jo nobeden ne obrajta in šla nazaj k posodi,pa pojedla do konca…

Od tistega časa ji nikoli ne dajemo več poli salame,no bilo katero salamo,razen enkrat tedensko surovo svinjsko ali goveje meso, piščančjega ne…

Ignoriraj jo,kot da je ne vidiš…saj je mačka lačna in jo bo nasipana hrana še kako zamikala…

MOkra hrana za mačke tudi ni preveč priporočljiva za prebavvo.

Vivienne719, najboljša hrana za mačke bi bila seveda primeren plen. Ker pa ji tega iz različnih razlogov ne moremo vedno nuditi, se temu poskušamo čimbolj približati ali s hranjenjem s surovim mesom v pravih razmerjih tudi z maščobo, notranjimi organi in manjvrednimi kosi ali pa ponudimo čimkvalitetnejšo ind. pripravljeno hrano (kar ni Poli salama, Whiskas, Felix, razni Kitekati, praktično ves šrot, ki ga lahko kupiš v živilskih trgovinah, pa tudi ne).

Mokra hrana in težave s prebavo – seveda, če kupiš konzerve, polne koruze, riža in stranskega odpada pri predelavi mesa. Kot že rečeno, v tem primeru je potrebno izbrati kvalitetne konzerve z visoko vsebnostjo mesa in brez žitaric. Je pa mokra hrana bistveno boljša kot hranjenje samo z briketi, ker tam pa pri mački zelo hitro pridelaš težave z ledvicami in/ali sečili.

Kar se mleka tiče, je pa tako, da velika večina mačk nima encima za prebavo laktoze. Kmečke mačke so seveda mleko pile, ampak nihče ni hodil za njimi in gledal, kako hude prebavne težave so mnoge zaradi tega imele. Tudi sicer je menda jasno, da jih je zelo malo doživelo pričakovano življenjsko dobo.

Jaz123668, 31.10.2022 ob 10:34

Trmari. In caka, da se bos vdala. Napolni ji skledico z dietnimi briketi, ponudi 2x na dan. Ce bo jedla, ok, ce ne bo, odstrani. Ponavljaj, dokler ne skapira. Pri polni skledi se ni nihce umrl. ?

?

Zaposliti jo moraš, potem bosza obe vitki. ? Če si tako napisala. Moja je bila posebna, raje strada tri dni, kot da se pritakne en briket ali karkoli iz fensi štacune. Od mame se ni nič naučila. ? Zaposli jo pa le, ker pravilno da ste debeli.

Žalostno je, da imajo živali (in tudi otroke) takšni ljudje, ki zanje niso primerni. Že to, da mački ponudiš slan proizvod, ga s tem začneš hraniti, (ne rečem, če je to občasno mala rezina za posladek) pove, da nimaš osnovnega pojma o mačji prehrani.

To ni se nic v primerjavi  z nasim mackonom.

Hoce Kranjsko klobaso in deci merlota za poplahnit.

Ni mi jasno kje se je to naucil? ?

A pišete o otroku ali o živali.

Zakaj? A ti svoje otroke hraniš z mačjimi konzervami in briketi?

žalostno810, 14.02.2024 ob 12:30

Žalostno je, da imajo živali (in tudi otroke) takšni ljudje, ki zanje niso primerni. Že to, da mački ponudiš slan proizvod, ga s tem začneš hraniti, (ne rečem, če je to občasno mala rezina za posladek) pove, da nimaš osnovnega pojma o mačji prehrani.

Res žalostno.

Zbirčna mačka, 31.10.2022 ob 10:25

Kaj naj naredim? Vse sem ji že dali za jesti, a se ostalega niti pritaknila ni. Malo povoha in gre stran. Je pa stara že več kot eno leto. Postaja debela. Nekaj moram narediti, pa ne vem kaj. Ne more biti celo življenje na poli salami. To niti ni zdravo.

Se ti ne zdi, da ko bo zadosti lačna, da bo jedla tudi kaj drugega. Malo jo izstradajte

Moj ima najraje piščančje meso –  pečene piščančje prsi ali bedro, tudi surovo piščančje meso…. pa kakšno meso pečene orade, brancina, zmaže pol ribe.  Rad ima tudi pečene sardelice.  Lososa ne mara.

Od kupljene hrane Gourmet paštetke v konzervicah z okusom piščanca ali ribe, ne mara divjačine, zajca, ovce in govedine.  Tudi Royal canin piščanec in riž včasih poje, ampak ni navdušen.  Briketi pa samo Felix Party mix in Felix Crispies.

Poli salamo zmaže če mu jo dam, ampak mu je ne dajem pogosto, bolj za posladek, tako kot smetano v piksni Meggle.  Dobi tudi malo narezanega sira na kockice in žličko Philadelphia sira. Pa mlekca tudi dobi, malo.

Star je 17 let, je zdrav, kri, pritisk, sladkor, vse bp.  Ravno mesec dni nazaj vse preverjeno, ko je bil na pregledu.  Ima pa 5, 5 kg, ampak ni debel.  Nažene vse mačkone v bližini bajte, razen enega mačjega bučkota, debeluhca, ki ga pride obiskati….   Če ni v bližini bajte nobenega “tagrdega”, gre sam v akcijo v sosesko in jih tam razbije.  🙂  Red mora bit!

Sem imel enkrat doma polno sončnih ostrižev in raznih drugih rib v vodi v peskovniku namesto peska, ker je bilo otroku všeč. In sem jim dal enkrat poli salamo za hec, če bodo jedle. Vse so poginile.

jao751, 25.02.2024 ob 20:05

Se ti ne zdi, da ko bo zadosti lačna, da bo jedla tudi kaj drugega. Malo jo izstradajte

.Zakaj je mišljenje, da bo “mačka že jedla, ko bo lačna” za mačke navarno? (mojpes.com)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close