Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mačka je samo poli salamo

Mačka je samo poli salamo

Kaj naj naredim? Vse sem ji že dali za jesti, a se ostalega niti pritaknila ni. Malo povoha in gre stran. Je pa stara že več kot eno leto. Postaja debela. Nekaj moram narediti, pa ne vem kaj. Ne more biti celo življenje na poli salami. To niti ni zdravo.

Trmari. In caka, da se bos vdala. Napolni ji skledico z dietnimi briketi, ponudi 2x na dan. Ce bo jedla, ok, ce ne bo, odstrani. Ponavljaj, dokler ne skapira. Pri polni skledi se ni nihce umrl. ?

Isto kot moji otroci. Jedo samo živila na P (pašteta, polika…)

Kupi kvalitetno hrano in naj bo samo to na voljo. Verjetno si ne hodi sama v trgovino po salamo, a ne? Torej kvalitetna mokra hrana in briketi, lahko ji seveda daš tudi kuhano ali surovo meso.

Salama ji bo skurila ledvica. Potem boš imela kronično bolno mačko na dietni prehrani. A takrat boš lahko dajala predpisano hrano ali boš še vedno rezala salamo, dokler ne pogine v mukah?

Italijanom jo daj, mačko ?

Kdo v tej zgodbi izpade inteligentnejši ?

Lastnica ali mačka ?

Ja, na tem nivoju smo !

Od cisto malega smo jo navajali jesti vse, ceprav se je zmrdovala nad marsicem, smo vztrajali.

Brikete ima kvalitetne in vedno na voljo, posodice nikdar ne umaknem in cez cel dan hodi po par briketov. Kupujem razlicne znamke in okuse, ker nocem, da se navadi samo enih.

Vsak dan dobi konzervo, prav tako razlicne znamke in okusi, obenem pa tudi razlicna struktura.

Ko si je zmisljevala in ni hotela ne tega, ne onega, sem odprla konzervo, ji dala za povohat, vzela malo hrane na zlicko in ji dala za polizat, potem pa na kroznicek in jest. Ce ni pojedla v pol ure, sem vrgla stran in 3x na dan ponovila vajo. Tako je zacela jesti vse.

Poli obozuje, ampak dobi samo par drobtinic za priboljsek.

Upam, da nimaš otrok.

Kupi dobro mokro hrano

Na to hrano par kosckov polike. Tolk da bo poskusila tudi omakco od hrane.

Misli da noce? Ubistvu pa hoce.

Sam ti mislis da bo v 2dneh brez hrane kr umrla.

Bod bolj trmasta

Tudi naš maček rad je obarjeno piščančjo klobaso, ampak jo rajši kupimo v lidlu, ker poli je kar drag. Še rajši pa ima tirolsko s špehom. Pa malo mešamo, da hrana ni enolična. Pa večkrat dobi še kuhan riž ali pa kruh za zraven.

Odgovor na objavo uporabnika
Zbirčna mačka, 31.10.2022 ob 10:25

Kaj naj naredim? Vse sem ji že dali za jesti, a se ostalega niti pritaknila ni. Malo povoha in gre stran. Je pa stara že več kot eno leto. Postaja debela. Nekaj moram narediti, pa ne vem kaj. Ne more biti celo življenje na poli salami. To niti ni zdravo.

Morate jo navaditi na hrano za mačke. Predlagam, da v spec. trgovini s hrano za male živali ali na veterini kupite najbolj ješče paštetke in sprva vanjo namešajte malo malih koščkov poli salamice, potem pa v naslednjih obrokih vsakokrat manj poli salamce, pa se bo navadila na normalno mačjo hrano. Ampak res ji poskušajte dati različno mačjo hrano, ker, če mački ena hrana ne diši je ne bo jedla četudi strada in je nevarno za njeno zdravje, če bo premalo jedla. Potrudite se zanjo in bodite vztrajni pa bo uspelo.

OOnyxMan, 31.10.2022 ob 17:25

Tudi naš maček rad je obarjeno piščančjo klobaso, ampak jo rajši kupimo v lidlu, ker poli je kar drag. Še rajši pa ima tirolsko s špehom. Pa malo mešamo, da hrana ni enolična. Pa večkrat dobi še kuhan riž ali pa kruh za zraven.

K že tako slabi hrani dodaš še slabše, t.j. riž in kruh?

Zakaj sploh imaš žival, če zanjo ne skrbiš primerno njeni vrsti?

v Poli salami je ojačevalec okusa. Mačka je zasvojena  z ojačevalcem okusa iz človeške junk hrane.

zakaj ga imaš?, 31.10.2022 ob 20:56

K že tako slabi hrani dodaš še slabše, t.j. riž in kruh?

Zakaj sploh imaš žival, če zanjo ne skrbiš primerno njeni vrsti?

Nasa macka je nora na kruh, na zesto nasploh, ce je pa kvaseno, pa ji se toliko bolj tekne.

Tudi riz, testenine, strocji fizol in se marsikaj drugega obozuje.

Seveda je ne hranimo s tem, to dobi za priboljsek, ampak mi je hecno, da macka, ki naj bi bila pravi mesojedec, obozuje kruh, riz in zelenjavo.

Sam mačje konzerve majo tud največji pofl od mesa … Kaj je pol boljše? Pa mačji briketi so tud pofl.

Ne pusti ji gledati reklam, če pa že, samo tiste z mačjo hrano 🙂 Malo heca. Zares pa – vztrajaj, ne daj ji drugega kot mačjo hrano, ko bo lačna, bo že jedla, brez skrbi.

cien, 31.10.2022 ob 22:48

Sam mačje konzerve majo tud največji pofl od mesa … Kaj je pol boljše? Pa mačji briketi so tud pofl.

je treba kupit mokro hrano ali brikete, kjer je meso in ne stranski proizvodi pri predelavi mesa in take, ki ne vsebujejo žitaric. še bolje je seveda, če namesto poli salame zrežemo kakšen kos mesa in ga damo mački. a je tako težko?

Znano ja. To so pač mačke hehe 🙂 Prefrigane in zbirčne 🙂
Jaz sem Felixa navadla jest na različne vrste kvalitetnih briketov in na kvalitetno mokro hrano. Dobi oboje. Sicer bolj preferira brikete,že zato ker je bila to prva hrana ki mu jo je mamica predstavila,ampak ga nahecam tudi z mokro hrano. Večinoma mu dajem kot mokro hrano juhice,da je zraven še dobro hidriran,ker premalo pije. Veterinarka me je enkrat na pregledu opozorila da ima pregosto kri in da naj probam da bo več pil.

Občasno dobi še surovo meso,glih na take kvatre da mu paše. Sem mu skušala dajat samo surovo pa ne mara. Obožuje pa piščančjo drobovovino,jetrca pa ledvička pa srčke.

Well.. boš vidla kok je to težko,ko mu boš dala hrano za mačke in ne boš popustila,če je lačen naj poje ali pa nič. Jaz se tko ta mesec brzdam s posladki za njega. Prej je dobival 3x na dan posladke,res sem ga razvajala,da se je začel full redit. Zdaj sem sklenila samo 1x do 2x na teden nekaj minimalno mu dat. In je zelo težko. Zato ker ga imam rada,bi mu skos dajala. Ampak se trudim. Ker se gre za njegovo zdravje.

Mama mačka mu je kot prvo hrano predstavila brikete? Sicer pa, a ne trdiš, da je bil Felix najden, kako potem veš, kaj naj bi prej jedel?

Pa gosta kri, ja… Katera veterinarka ti naj bi pa to rekla?

pa kakšne ti sekaš?, 01.11.2022 ob 01:55

Mama mačka mu je kot prvo hrano predstavila brikete? Sicer pa, a ne trdiš, da je bil Felix najden, kako potem veš, kaj naj bi prej jedel?

Pa gosta kri, ja… Katera veterinarka ti naj bi pa to rekla?

pa kaj teb ni jasno?! resno?!
ja,to mi je vse veterinarka razložila. To je psihologija mačk. felix je bil rojen potepuški prostoživečki. tudi sam je označen kot prostoživečka. veš kako take mucke živijo? če imajo srečo jim ljduje kakšne brikete nesejo na dogovorjena mesta. in,ja ko sem ga enkrat peljala k veterinarju ker ni jedel 5 dni,je med drugim ko je vzela kri tudi povedala da ima pregosto in da mora več pit. Pa to ni res! A tukaj na tem forumu prov živite od tega da se mene jebe u glavo? spizdi res. gnida.

Isto pri nas. Dobili majhno muco,od malega smo ji dajali kvalitetno mokro in suho hrano za mlade muce,ker pa jo je moja partnerka večkrat hranila s poli salamo,ji je valda bilo to bolj dobro kot pa njihova hrana, naenkrat se več ni hotela prehranjevat z mokro hrano,isto je delala kot avtorjeva mačka…suho hrano brikete še je pojedla…

Dali smo ji hrano je povohala in le malo kaj pojedla,pa šla dalje gnjavit v kuhinjo k hladilniku. Začeli smo jo ignorirat,torej njeno prosjačenje za drugo hrano,delali smo se,kot da je ne vidimo…nato je ugotovila,da jo nobeden ne obrajta in šla nazaj k posodi,pa pojedla do konca…

Od tistega časa ji nikoli ne dajemo več poli salame,no bilo katero salamo,razen enkrat tedensko surovo svinjsko ali goveje meso, piščančjega ne…

Ignoriraj jo,kot da je ne vidiš…saj je mačka lačna in jo bo nasipana hrana še kako zamikala…

Rednamay, 01.11.2022 ob 02:04

pa kaj teb ni jasno?! resno?!
ja,to mi je vse veterinarka razložila. To je psihologija mačk. felix je bil rojen potepuški prostoživečki. tudi sam je označen kot prostoživečka. veš kako take mucke živijo? če imajo srečo jim ljduje kakšne brikete nesejo na dogovorjena mesta. in,ja ko sem ga enkrat peljala k veterinarju ker ni jedel 5 dni,je med drugim ko je vzela kri tudi povedala da ima pregosto in da mora več pit. Pa to ni res! A tukaj na tem forumu prov živite od tega da se mene jebe u glavo? spizdi res. gnida.

Meni je marsikaj jasno, ne skrbi. Še vedno me zanima, katera veterinarka ti je rekla, da ima maček pregosto kri.

Lora535, 31.10.2022 ob 14:23

Kupi dobro mokro hrano

Na to hrano par kosckov polike. Tolk da bo poskusila tudi omakco od hrane.

Misli da noce? Ubistvu pa hoce.

Sam ti mislis da bo v 2dneh brez hrane kr umrla.

Bod bolj trmasta

Če mačka dva dni ne bi jedla se ji sesuje organizem ter lahko izbruhnejo različne bolezni, a tega še ne veste? Tako, da nikar v javnosti s škodljivimi nasveti lepo prosim.

pa kakšne ti sekaš?, 01.11.2022 ob 11:15

Meni je marsikaj jasno, ne skrbi. Še vedno me zanima, katera veterinarka ti je rekla, da ima maček pregosto kri.

Ne lažem. Veterinarka na veterini Zajc Trstenjak.

Nič sekirat. Kajj pa če bi zunaj ulovila in požrla miši, slepce, ptiče ipd…. Je to bolj zdravo?

Ko sem to videla, da je vse navedeno požrla, sem dojela, da  je mačka zver. Pa mucica gor al pado. Briketi taki in onaki, brez veze. Včasih so na kmetih mačke hranili samo s sveže podojenim mlekom, drugač so morale loviti po posestvu. Sem bila 6 letna na počitnicah pri teti in v štali opazovala teto, ko je molzla kravo, na vratih štale so pa že mačke čakale.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close