Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek M-Ž odnosi

M-Ž odnosi

Kot da vas kdo prepričuje, da morate imeti žensko družbo, če vam ne paše, vam pač ne paše, bog pomagaj, sto ljudi, sto čudi, saj najbrž tudi njim ne paše bit z zoprnelo, ki skoz samo jamra.

Odgovor na objavo uporabnika
expert, 29.07.2025 ob 12:45

Opažam, da imamo na forumu spet nekaj negativnih tem – od prostitucije do vprašanj, kako pri 20ih najti punco. Dajmo enkrat za zmeraj razčistiti nekaj dejstev.

Srednji vek je za nami, zato je nesmiselno primerjati današnje M-Ž odnose s tistimi pred nekaj desetletji. Danes so ženske izobražene, samostojne, enakopravne moškim – nekatere celo v moških spretnostih prekosijo kakšnega moškega. Zakaj mislite, da bi kakšna ženska nujno potrebovala moškega ob sebi?

Izjema so ženske, ki jim je vseeno kakšen je moški, samo da drugi vidijo, da ima ona tipa. Izjema so tudi družinsko usmerjene ženske, ki že v otroštvu načrtujejo, koliko otrok bodo imele, kako jim bo ime, kako bojo skupaj hodili na vikend izlete itd. To je skupina žensk, ki moškega mora imeti in temu primerno prilagodi kriterije. Taka ženska po 30. ne išče moškega, pač pa živi načrtovano družinsko življenje. Ampak takih žensk je malo. Večina žensk moškega nujno ne potrebuje. Bolj ob sebi potrebuje avto ali telefon, kakor pa moškega.

Zavedati se je treba, da so zadeve pri ženskah drugačne. Seksualne potrebe ni toliko kot pri moških in samoto lažje prenašajo kakor moški. Seksualne potrebe ženska hendla z vibratorjem oz. občasniki (kadar vibrator več ne zadostuje), samoto pa preganja z druženjem s prijateljicami. Potrebe po M-Ž odnosu so zato pri ženski manjše kot pri moškemu. Iz tega razloga ženske ne nižajo kriterijev (ni takšne nuje po moškemu) in so na resno vezo pripravljene samo v primeru, če res naletijo na pravega (ob katerem lahko vse kriterije pokljukajo) in z vezami nasplošno nimajo nekih slabih izkušenj.

Če je moškemu važno, da ima od svoje partnerke reden seks, zvestobo in podporo, je pri ženskah to drugače. Ženska moškega vidi kot dodatek – nekaj, s čimer se bo njeno življenje izboljšalo (ne samo v spolnosti). Zato pridemo do kompleksnih kriterijev in nenormalnih pričakovanj. Saj je logično – kaj ima ženska od moškega, ki je zadovoljen z minimalizmom in se v življenju ne zna znajti?

Ni to nobena znanost. Če vprašaš kakšnega AI chatbota, ti bo lepo razložil glede M-Ž odnosov. Ni nobene potrebe po tolikih temah, kaj ženske iščejo, kako jih osvojiti itd. Upam, da sem vam s tem malo odprl obzorja.

Samo še ena tematika glede podpihovanja sovraštva med MŽ odnosi.

Sicer pa… pa kaj za vraga je z vami določenimi, a ste otroci ali kaj??? To pisanje me spominja name, ko sem bil še najstnik in sem bil sit socialnih odnosov… Zelo neszrelo in otročje…

Vsaka odrasla oseba pa v svetu išče nekoga, ki jo bo imel rad in seveda obratno. Pa kaj vi ste roboti ali kaj??? Pa ta družba je čisto umetna, prazna in celo precej neinteligentna na čustveni ravni. Groza, rojevajo se samo še psihopati…

Pa kaj sploh berem te oslarije, ne pogledam več tega zblojenega foruma. Upam, le, da imajo ljudje še kaj človečnosti v sebi v realnem svetu…

Imeti človeka rad, ne pomeni iskati partnerski odnos. Meni je super, ko me prijatelj/ica pokliče in vpraša, če sem za kavo/pir. Ure in ure lahko sedim s tako osebo, se pogovarjamo o resnih stvareh ali pa se “zezamo” kot bi bili najstniki. Seveda v tako dobri družbi telefon pustim pri miru, hkrati pa se sam spomnem na dobro družbo in kdaj koga pokličem. Mi pa niti na kraj pameti ne pride, da bi iskal kakšno resno zvezo, da bi se počutil ljubljen, zaželen ipd.

Danes so v zvezah samo še tisti, ki iz kakšnega razloga niso sposobni biti sami. Lahko da so ves čas skakali iz veze v vezo in si drugega niti ne znajo predstavljati. Lahko da je njihov ekonomski položaj tako slab, da se jim bolj splača biti v dvojini. So pa tudi taki, ki vezo iščejo, zato da se počutijo sprejeti, da so kul ko se nekam prikažejo in niso sami itd.

Takšni, ki tukaj razlagajo, kako jim žensk ne manjka, kako brez problema seksajo, predstavljajo 1% moške populacije. Če se še tako oglašajo, jih je tako malo, da ne spremenijo moškega povprečja. Lahko rečem, da imam v svojih krogih več takih moških, ki imajo problem dobiti žensko, kot pa takih, ki jim žensk ne manjka – pa poznam ogromno ljudi.

Pero938, 03.08.2025 ob 23:11

Imeti človeka rad, ne pomeni iskati partnerski odnos. Meni je super, ko me prijatelj/ica pokliče in vpraša, če sem za kavo/pir. Ure in ure lahko sedim s tako osebo, se pogovarjamo o resnih stvareh ali pa se “zezamo” kot bi bili najstniki. Seveda v tako dobri družbi telefon pustim pri miru, hkrati pa se sam spomnem na dobro družbo in kdaj koga pokličem. Mi pa niti na kraj pameti ne pride, da bi iskal kakšno resno zvezo, da bi se počutil ljubljen, zaželen ipd.

Danes so v zvezah samo še tisti, ki iz kakšnega razloga niso sposobni biti sami. Lahko da so ves čas skakali iz veze v vezo in si drugega niti ne znajo predstavljati. Lahko da je njihov ekonomski položaj tako slab, da se jim bolj splača biti v dvojini. So pa tudi taki, ki vezo iščejo, zato da se počutijo sprejeti, da so kul ko se nekam prikažejo in niso sami itd.

Takšni, ki tukaj razlagajo, kako jim žensk ne manjka, kako brez problema seksajo, predstavljajo 1% moške populacije. Če se še tako oglašajo, jih je tako malo, da ne spremenijo moškega povprečja. Lahko rečem, da imam v svojih krogih več takih moških, ki imajo problem dobiti žensko, kot pa takih, ki jim žensk ne manjka – pa poznam ogromno ljudi.

To je to.

v Sloveniji še nisem spoznal ženske, ki bi me z svojim nasmehom tako očarala, da ne bi mogel ponoči spati zaradi nje.

tudi jaz opažam, da je največji problem v ženskah. Niti ne znajo več posejati solate na vrtu, vse manj jih je, ki bi znale kaj dobrega skuhat, večina njih kadi, po cele dneve so v službi, namesto dojenčka na sprehod peljejo psa …

To da ženska kadi, da ne zna vsega skuhat… to meni ni tako moteče. Pričakujem pa, da ima pogled in razmišljanje za dobro skupno prihodnost, da si zna vzeti čas itd. Biti v partnerskem odnosu pomeni, da si lahko zaupava, imava iste cilje, greva skupaj na sprehod/tek in po opravkih… da si zvečer vzameva čas zase, se skupaj stisneva pod odejo in pogledava kakšen film itd. Če tega ni, sva samo sostanovalca in tega odrasel moški ne potrebuje.

Ampak realnost je drugačna. Začne se že pri spoznavanju. Ženske tukaj pišejo, da jim videz ni pomemben, drugje pa hitro prebereš kriterije: brez trebuha, brez brade, brez pleše, vsaj 1.80m itd. Povabilo na sprehod ali na kavo z namenom spoznavanja hitro dobi preneseni pomen “greva sexat”. Če pa slučajno steče kak pogovor, je za žensko vse prehitro in med čakanjem se tak “odnos” ohladi. Tudi ko sporočila postanejo redkejša, se marsikatera ženska niti toliko ne potrudi, da bi komunikacija spet prišla na nivo.

Johny Bravo, 04.08.2025 ob 08:37

To da ženska kadi, da ne zna vsega skuhat… to meni ni tako moteče. Pričakujem pa, da ima pogled in razmišljanje za dobro skupno prihodnost, da si zna vzeti čas itd. Biti v partnerskem odnosu pomeni, da si lahko zaupava, imava iste cilje, greva skupaj na sprehod/tek in po opravkih… da si zvečer vzameva čas zase, se skupaj stisneva pod odejo in pogledava kakšen film itd. Če tega ni, sva samo sostanovalca in tega odrasel moški ne potrebuje.

Ampak realnost je drugačna. Začne se že pri spoznavanju. Ženske tukaj pišejo, da jim videz ni pomemben, drugje pa hitro prebereš kriterije: brez trebuha, brez brade, brez pleše, vsaj 1.80m itd. Povabilo na sprehod ali na kavo z namenom spoznavanja hitro dobi preneseni pomen “greva sexat”. Če pa slučajno steče kak pogovor, je za žensko vse prehitro in med čakanjem se tak “odnos” ohladi. Tudi ko sporočila postanejo redkejša, se marsikatera ženska niti toliko ne potrudi, da bi komunikacija spet prišla na nivo.

Johny ,res je kar pišeš , cilj je nekako imeti se lepo z nekom ,da se počutiš dobro v družbi nekoga …Posebno na portalih se pa začne in konča z zunanjim videzom…je pa res imam prijatelje ,vsi s trebuhom ,manjšim ,večjim,eni tudi plešasti,sebe ne vidijo ,imeli bi pa vitke fit ženske .Ko pride ženska na portal ,dobi toliko sporočil ,če je le malo nadpovprečna ,da tudi ona začne gledat najbolj zanimive ,tudi po videzu,nemalokrat se zapletejo s temi moškimi ,ampak ,ti jih imajo v večini premerov za par krogov.Dejmo svoji k svojim ,če nekdo zgleda dobro pa še fit ,sigurno dela nekaj na sebi ,ima nek stil življenja ,ta naj se poparčka z enakim…nekje v svoji kategoriji,razen če je posredi denar…

ja, problem je v tem, ker vsi bi se imeli le lepo.. kaj pa naredite, ko pridejo težki časi? spizdite.. zakaj bi potem nekdo, ki ima res veliko lepega za dat, sploh zapravljal čas z nekom, ki ni sposoben biti v oporo v težkih časih. škoda časa in energije, raje sama do smrti, kot z nekom, ki išče le za luštno se imet..

riziko, bi rekel moj oče. ?

za nekatere moške je to glavni problem. Za druge moške to ne predstavlja nobenega problema. Dosti moških obvlada kuhalnico in štedilnik.

Zartrose, 04.08.2025 ob 10:19

ja, problem je v tem, ker vsi bi se imeli le lepo.. kaj pa naredite, ko pridejo težki časi? spizdite.. zakaj bi potem nekdo, ki ima res veliko lepega za dat, sploh zapravljal čas z nekom, ki ni sposoben biti v oporo v težkih časih. škoda časa in energije, raje sama do smrti, kot z nekom, ki išče le za luštno se imet..

Bi rekel, da je precej odvisno od karakterja. Če si težka ne bo noben zdržal s tabo. Kar seješ, to žanješ.

Anonimno 3672, 04.08.2025 ob 20:05

Bi rekel, da je precej odvisno od karakterja. Če si težka ne bo noben zdržal s tabo. Kar seješ, to žanješ.

“Kar seješ, to žanješ.”

ne drži. če bi bilo temu tako, potem zvesti ne bi bili nikoli prevarani, pošteni nikoli okradeni, pridni nikoli izkoriščani itd itn.. je pa tako, da lene komolčarske riti dobivajo napredovanja, da so najbolj zoprne babnce ponavadi poročene ravno tako prasice in drolje medtem ko pridne ljubeč skrbne zveste pa samske, da goljufe lažnivce manipulatorje spoštujejo a ljudi, ki živijo pošteno iskreno pa zatirajo itd itn.. to dejstvo lahko marsikdo tudi potrdi..

8409

Ti za svoje potrebe poskrbi, jaz za svoje sem.

samski cinik, 08.08.2025 ob 18:17

8409

Ti za svoje potrebe poskrbi, jaz za svoje sem.

A niste lihkar zagovarjal, da lahko vsak svobodno piše?

Na takih forumih je najboljša politika, komur ne paše, naj ne bere.

8409

Ja, kot sem ti ravnokar napisal v sosednji temi, najdi si babo za j.ebat, ne mene.

Rad imam debate, ampak z ljudmi, ki so oboroženi z argumenti, ne s poskusi pod.jebavanja nasprotnikov. Ti si tako rekoč neoborožen.

Upam, da se te tu gor kakšna vsaj usmili in ti da f.ukat, ko tako goreče braniš babovje tu gor , kar je očitno tvoje poslanstvo…Kakšen luzer..

Ne bom več, obljubim. Ne gre se s topom na vrabca.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close