M. Miklavčič tokrat udriha po samskih
zelena bukev, 12.11.2021 ob 11:32
Jaz sem pred par leti kupila eno njeno knjigo :(. Mi je žal.
Zakaj žal, si se v njeni knjigi spomnila kako je bilo pri tebi med očetom in mamo, ker očitno se v tej kjer piše o samih oz osamljenih ravno tako vidiš kaj te kot samo čaka, vse kar je pisala v prejšnji knjigi je res samo ženske emancipiranke nočejo tega priznati, ni jim po volji, da je oče imel mamo za gospodinjo in sex, če ni bilo po njegovo je velikokrat prišlo do fizičnega nasilja, tako je bilo in tega se ne da zanikati čeprav poskušate to negirat, naše prababice, babice in tudi mame so takrat imele tako življenje in tudi danes v mnogih družinah je podobno samo se dogaja za zidovi stanovanj in hiš, moralnih vrednot ni empatije ni je zgolj borba za čim višji standard in standard je razlog, da se dogaja nasilje v družinah in so ženske tiho čeprav nemalokrat dobijo eno okoli ušes ker ni ustregla možičku.
Sem prebrala dve njeni knjigi in glede na to, koliko žalostnih zgodb o gospodinjskih in spolnih sužnjah je tam opisala, zelo ne razumem, zakaj je treba sedaj udrihati po samskih. Ja, v glede na zgodovino je v bistvu logično, da ženske nočemo več špilati služkinj lenim in nesposobnim dedcem. In prav je tako.
In ja, če si enkrat nemočen in odvisen od drugih … evtanazija … najlepša rešitev.
ajajaj, 12.11.2021 ob 10:31
Ja ponavadi nas zmotijo stvari, ki jih v podzavesti že sami premlevamo 🙂
MM je pa itak razred zase, če jo že bereš se vsaj ne obremenjuj z napisanim, oz. ugotovi zakaj te njene besede tako zmotijo.
Prav res! Ženski manjka osnovna razgledanost za katero niti ni potrebna akademska izobrazba, samo nekaj malega logičnega mišljenja mora biti prisotno. Se pravi, kot ona sama rada poudarja, nekaj zdrave kmečke pameti. Pri njej je ni niti za za dojenčkov nohtek. Mar bi ostala pri tistih svojih treh knjigah zapisov trpečega žirovskega življa, ne pa da se izpostavlja kjer le more. Ja, pogoltnost in samovšečnost sta res hudi st(r)anji, zlasti, če krasita tako umsko jako osebnost kot je MM.
Samo povem, 12.11.2021 ob 12:12
Zakaj žal, si se v njeni knjigi spomnila kako je bilo pri tebi med očetom in mamo, ker očitno se v tej kjer piše o samih oz osamljenih ravno tako vidiš kaj te kot samo čaka, vse kar je pisala v prejšnji knjigi je res samo ženske emancipiranke nočejo tega priznati, ni jim po volji, da je oče imel mamo za gospodinjo in sex, če ni bilo po njegovo je velikokrat prišlo do fizičnega nasilja, tako je bilo in tega se ne da zanikati čeprav poskušate to negirat, naše prababice, babice in tudi mame so takrat imele tako življenje in tudi danes v mnogih družinah je podobno samo se dogaja za zidovi stanovanj in hiš, moralnih vrednot ni empatije ni je zgolj borba za čim višji standard in standard je razlog, da se dogaja nasilje v družinah in so ženske tiho čeprav nemalokrat dobijo eno okoli ušes ker ni ustregla možičku.
Pojma nimam kaj si želela povedat.
Žal mi pa je, da sem zapravila denar v njeno korist.
Drugače pa ja, v knjigi opisuje kako so ženske trpele. Hm, zdaj jo pa očitno moti, če mlade ženske nočejo tako živeti kot ženske v njeni knjigi.
h. jobert, 12.11.2021 ob 14:53
Še enkrat: kaj ima samskost z egoizmom. Milijon razlogov (no, mogoče malo manj) je, da je nekdo samski.
Hja, to se tudi jaz sprašujem. Namreč ta Milena v istem dahu piše, da smo samski egoisti. Potem pa jasno zapiše, da se ima otroke zato, da skrbijo zate na stara leta. Hm. Ne daj bože, da gredo otroci na svoje. Morajo ostati pri starših in skrbeti zanje. Vem, da živi ta Milena s ta mladimi. MOža pa nikoli ne omenja.
Blaženka, 12.11.2021 ob 14:10
Hm, kot je rekla soseda hčeri, ki se je hotela ločiti: Če sem jaz morala trpeti, zakaj pa tebi ne bi bilo treba?
Drugače pa naj gre bejba v kakšen dom upokojencev. Ji kar nekaj stvari ni jasnih.
A ti to resno? V danasnjih casih + tega lastna mati svoji hceeki kaj takega privosci in recee?
Hja, takih je pa veliko.
Moja soseda, ki jo je mož vsem na očeh leta in leta varal, jo po potrebi sklofutal, potem pa zbolel in mu je sedaj negovalka. AMpak njen največji problem je, ker se je hči ločila. Ta hči je imela tudi enega zajedalskega gnoja. Hči tudi fajn zasluži, krepko nad slovenskim povprečjem tako, da finančno je super. AMpak mami pa ne gre v glavo, da hči noče trpeti tako kot je ona in da ji dela sramoto, da se je ločila.
Pa druga znanka. Dedec jo je leta in leta pretepal, večkrat bila na urgenci, njega tudi večkrat policija odpeljala na streznitev. Potem ga je k sreči pobralo. In tudi njo najbolj skrbi, če hči namigne, da bi dedca pustila. Ker ženska mora potrpeti, ker je katastrofa, če je samska.
Zdrava kmečka pamet, 12.11.2021 ob 14:10
Prav res! Ženski manjka osnovna razgledanost za katero niti ni potrebna akademska izobrazba, samo nekaj malega logičnega mišljenja mora biti prisotno. Se pravi, kot ona sama rada poudarja, nekaj zdrave kmečke pameti. Pri njej je ni niti za za dojenčkov nohtek. Mar bi ostala pri tistih svojih treh knjigah zapisov trpečega žirovskega življa, ne pa da se izpostavlja kjer le more. Ja, pogoltnost in samovšečnost sta res hudi st(r)anji, zlasti, če krasita tako umsko jako osebnost kot je MM.
Jaz je dejansko ne razumem. Prebrala sem eno knjigo, ne vseh treh. Ampak v knjigi je eno samo trpljenje, predvsem žensk. Pa tudi otrokom se ni kaj prida godilo. In potem ti ona, velika poznavlka intimnega življenja, piše take nebuloze kako slabi so samski.
Pa saj enkrat je pa bila ena reč glede psov. Sem pozabila kaj točno je takrat ven metala.
S takimi izjavami pa hvaljenjem Janše, bo izgubila kupce.
ogenj pa rit pa to, 12.11.2021 ob 13:44
Sem prebrala dve njeni knjigi in glede na to, koliko žalostnih zgodb o gospodinjskih in spolnih sužnjah je tam opisala, zelo ne razumem, zakaj je treba sedaj udrihati po samskih. Ja, v glede na zgodovino je v bistvu logično, da ženske nočemo več špilati služkinj lenim in nesposobnim dedcem. In prav je tako.
In ja, če si enkrat nemočen in odvisen od drugih … evtanazija … najlepša rešitev.
Točno tako jaz razmišljam.
Pa ja, upam, da bomo sprejeli evtanazijo. Pa evtanazijo podpira marsikdo poročen tudi. Tako, da verjamem, da je kar veliko ljudi, ki bi bili tako za evtanazijo, če bi bila druga izbira, da leta in leta vegetirajo prikljenjeni v posteljo in odvisni od milosti drugih.
Jaz, ko sem prebrala njeno knjigo, sem mislila, da gre za eno razgledano žensko. Ko pa sedaj berem nekatere njene izjave pa mislim, da je iste sorte kot ona Likovička.
Replika54g1, 12.11.2021 ob 12:57
Ta je šla po poti vodeba, Jelinčiča , požarja in podobnih cvetk pri nas, ki ne vedo več s čim bi še šokirali za samopromocijo. Jest takih ljudi izrazito ne maram, ker jim je vseeno kaj dejansko rečejo , oziroma kaj to potegne za sabo, oni samo gledajo, da se piše in govori o njih.
Smeti, skratka.
Jaz se spomnim VOdeba, ko je Urška Žolnir dobila zlato olimpijsko kolajno, kake je ven metal. V glavnem žalil je ženske, ki se ukvarjajo z judom in drugimi borilnimi športi. Vključno s temi, ki so dobile olimpijske kolajne pa ostale kolajne. Zanj je taka ženska možača. Ne daj bože, da ženska vadi borilne športe.
Po drugi strani pa sem že večkrat od moških slišala, da je pomembno, da se ženske znamo boriti, da je fajn it na kak tečaj, vadbo borilnih veščin. V smislu, da v primeru kakega nasilnega tipa, znamo nazaj treščit. Pa tudi kak moški mi je že pokazal kak prijem, kako ukrepat, če bi bil kdo nasilen. Res pa so to razgledani moški.
Po letih prostovoljstva v domovih in s starejšimi lahko samo rečem da velika večina ljudi ostane sama. Ni neke razlike ali imaš partnerja (moški povprečno hitreje umrejo), ali imaš otroke…. po pravici povedano več nikoli poročenih ohranja prijateljstva in ima več družbe na stara leta kot pa tistih v paru. Ampak tudi taki ostanejo na koncu sami če imajo srečo in preživijo svoje prijatelje. Otroci, partnerji….v veliko primerov izpuhtijo ko nekdo rabi pomoč in ni več “uporaben”. Egoizem ljudi nima nobene veze s tem ali si v paru ali ne. Si egoističen ali pa nisi. Večina je pa vsaj malo egoistov. Kar je za moje pojme zdravo.
domovi, 12.11.2021 ob 16:29
Po letih prostovoljstva v domovih in s starejšimi lahko samo rečem da velika večina ljudi ostane sama. Ni neke razlike ali imaš partnerja (moški povprečno hitreje umrejo), ali imaš otroke…. po pravici povedano več nikoli poročenih ohranja prijateljstva in ima več družbe na stara leta kot pa tistih v paru. Ampak tudi taki ostanejo na koncu sami če imajo srečo in preživijo svoje prijatelje. Otroci, partnerji….v veliko primerov izpuhtijo ko nekdo rabi pomoč in ni več “uporaben”. Egoizem ljudi nima nobene veze s tem ali si v paru ali ne. Si egoističen ali pa nisi. Večina je pa vsaj malo egoistov. Kar je za moje pojme zdravo.
Ja, res je tako.
Pa ne samo pri starih. TUdi pri mladih se rado tako zgodi, da jih odpikajo, ko zbolijo.
Recimo nekoga je kap, rehabilitacija več let pa verjetno ne bo nikoli več ok. Še preden je prišel domov, ga je žena nagnala, se ločila.
zelena bukev, 12.11.2021 ob 09:59
Včasih sem rada brala zgodbe, ki jih piše Milena Miklavčič, ampak zadnje čase se ji fuzla.
Tokrat se je na veliko razpisala o samskih. Kako egoistični smo in bla bla bla.
Piše zgodbe kako so ženske včasih trpele, kaj vse so morale požreti ob možu. A sedaj pa se spravi na samske. In daje za zgled kako so bili ok v preteklosti. Zraven pa piše o matletiranju žensk nekoč.
Odpeljalo se ji je do kraja.
Očitno je njeno življenje blazno popolno in vsak, ki odstopa od tega kalupa, smet, ki jo je treba iztrebiti.
zelena bukev, 12.11.2021 ob 16:14
Jaz se spomnim VOdeba, ko je Urška Žolnir dobila zlato olimpijsko kolajno, kake je ven metal. V glavnem žalil je ženske, ki se ukvarjajo z judom in drugimi borilnimi športi. Vključno s temi, ki so dobile olimpijske kolajne pa ostale kolajne. Zanj je taka ženska možača. Ne daj bože, da ženska vadi borilne športe.
Po drugi strani pa sem že večkrat od moških slišala, da je pomembno, da se ženske znamo boriti, da je fajn it na kak tečaj, vadbo borilnih veščin. V smislu, da v primeru kakega nasilnega tipa, znamo nazaj treščit. Pa tudi kak moški mi je že pokazal kak prijem, kako ukrepat, če bi bil kdo nasilen. Res pa so to razgledani moški.
Saj je vse res!
Popolnoma se strinjam.Urška ima telo možače.Tako pač je.
Tudi meni se ne zdijo borilni športi kaj dosti primerni za žensko telo.
Zgleda isto, kot bi potem gledal geje, ki se po žensko zvijajo…
Koliko ste pa stari tu na Monu?
Petnajst let in pol?
POPOLNOMA se strinjam z njo in še kako ima prav!
Samski, lenobe lene , nesposobni ste!
Ne za življenje v dvoje, kaj šele za družino!
Suhe veje.Na podstrešju vam bodo ostali stari čevlji, že zdavnaj nemoderna oblačila, star avto – ter ata in mama.
Točno tisto , kar je rekel moj sošolec na obletnici valete :
Nimam nič za pokazat in nič za povedat.
Nimam ne žene in ne otrok.
Ker se mu ni dalo.
Vam lenobam – pa tudi ne.
Forum je zaprt za komentiranje.