Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Lunette menstrualna skodelica

Lunette menstrualna skodelica

Lepo pozdravljene. Rada bi le delila mnenje priznanega slo ginekologa o le tej. Danes sem imela pregled in sem ga vprašala kaj misli o njej, pa me je pogledal in rekel, da jo MOČNO MOČNO ODSVETUJE!! Meni je zadostovalo, me niti ne zanima ne zakaj, ker se mi itak ni zdela prav uporabna, vendar sem se vseeno zanimala zanjo, ko jo tako opevajo in hvalijo, da je to najbolj naraven način za zaščioto pred menstrualno krvjo. Toliko v premislek vsem, ki jo uporabljate. Jaz ostajam pri dobrih starih vložkih.

Pa lep dan!

No, jaz tudi nisem pristaš teh skodelic. Ampak na splošno me pa zmeraj, če mi kdo kaj svetuje ali odsvetuje (in sploh, če ta nasvet posredujem naprej) zanima ZAKAJ???

Tudi jaz nisem pritaš tega, ampak me pa res zanima zakaj on meni, da ne.
In v bistvu brez veze, da si ta post sploh napisala, ker nismo izvedeli nič novega.

Jaz jo imam, občasno jo uporabljam, priznam, da takrat porabim bistveno manj vložkov kot drugače (s tem ko je manj vložkov, manj oneslažuje okolje – baje, to so takrat reklamirali) 🙂 še vedno pa menim, da je bolj zdravo, da kri izteče na vložek, čeprav je potem odpadkov (vložkov) več.
Ne bom kritizirala menstrualne skodelice, ne bom je pa tudi posebaj hvalila. Ginekolog jo verjetno odsvetuje ker se kri nabira v skodelici in ne teče ven, kar verjamem, da tudi ni najbolj zdravo za telo, konec koncev pa tudi tamponi niso ker izsušijo nožnico in vsrkajo kri, ki se potem razkraja.

Če se dobro počutiš z vložki in znaš kombinirati dopust itd. s tvojim ciklusom potem se nikar ne obremenjuj in ne menja svojega načina življenja.

Meni že zdrava pamet pravi, da to ni v redu, no. Je tako daleč od normalnega, naravnega poteka menstruacije, če se spomnimo, kako je živela ženska v pradavnini, brez obleke, kri je nemoteno odtekala. Zato tudi tamponi niso v redu, lahko pride celo do sepse.

No, jaz jo imam. Pa me predvsem zanima zakaj ne. Od ginekologa.

Kri normalno odteka, le da se njena pot konča 2-3 cm prej, kot sicer.
Sepso lahko dobiš, ja, tako kot pri tamponu.
Ne vem, zakaj se misli, da kri nekje zaostaja. Saj gre lepo v posodico namesto na vložek.

resnično bi rabila ginekološko razlago, zakaj ne.

Kri ostane v telesu, morala bi pa ven iz telesa. To je velika razlika.
Pa tudi za skodelico je težko vedeti, ali je dovolj sterilna, ko jo vstaviš.

Mene tale skodelica že nekaj časa matra, ker mi tamponi sušijo nožnico in ker so nebeljeni tako prekleto dragi, ostali pa polni kemije. Vložki so čisto ista pesem, samo da zraven še smrdi in se mi tista vlaga “pajsa” med nogami. Zato bi me RES zanimala strokovna razlaga tega ginekologa!

Kaj pa pravi Pušenjak? Je slučajno že kaj komentiral?

Kakšna okužba neki. Nimaš razjasnjenih pojmov, da se kri razkraja na zraku. Menstrualna skodelica tvori v nožnici vakum in tako zrak nima vstopa in posledično se tudi kri ne razkraja. Kar pomeni, da je bistveno manj oz. skoraj nič možnosti za okužbo kot pri katerikoli drugi zaščiti – recimo tamponih.

Zanima pa tudi mene, kako je ginekolog avtorici posta obrazložil nevarnost skodelice.

Zakaj pa mora bitr čist čist sterilna? A so tamponi popolnoma sterilni?

Saj tolk stvari noit tiščimo, pa ni sterilno. :))))

In saj skodelico sprazniš. Tko nič kaj dost ne ostane v telesu.

Kje je razlika med tamponom in skodelico?

A tvoj partner tudi sterilizira svoj penis,preden ga potisne v tvojo sterilno vagino??…al misliš,da je treba sterilno samo med menstruacijo?Ajoj!

Ja, prekuha ga, a ne?

No, kakor za katero……sam sem imela priliko videt na wc………….pa mi je kar minilo. Itak nisem bila nikol za to “modno muho”, ko pa sem videla še to v živo, pa mi je total minilo. 🙂

Mene sploh ni treba prepričevati, da ni dobra. Mi je bilo jasno že, ko so jo opisovale in ko so opisovale postopek vstavljanja in praznjenja. Ne, hvala za M skodelico.

Kri v nožnici ne sme biti prisotna, zrak ne igra tu nobene vloge. Telesna kri, ki kroži po telesu, se neprestano čisti v jetrih. Ko enkrat steče iz maternice je izven tega obtoka. Zato se razkraja.

Po tvoji logiki bi bilo vse v redu, če bi jo tudi kakšen teden pozabila notri. Torej, probaj in poročaj.

Kri v nožnici ne sme biti prisotna, zrak ne igra tu nobene vloge. Telesna kri, ki kroži po telesu, se neprestano čisti v jetrih. Ko enkrat steče iz maternice je izven tega obtoka. Zato se razkraja.

Po tvoji logiki bi bilo vse v redu, če bi jo tudi kakšen teden pozabila notri. Torej, probaj in poročaj.[/quote]

Sam, saj je hec, da je itak v nožnici kri.

Pa nočem nobenga prepričat. Sam logično mi ni, zakaj naj bi bila škodljiva. Neki je, če ti tko ne sede.

tista, ki je odpirala temo je bla verjetno iz konkurence!
Meni se zdi MS dobra alternativa, ki niti ni neka nova modna muha, saj je na tržišču že veliko časa. Vsaka stvar ima + in -. Z vašimi odgovori se pri odločitvi o nakupu nisem mogla niti kaj dosti pomagati. Čisto kar neki se mi zdi…moj ginekolog je rekel NE in ti (oprosti izrazu) kot slepa kura kar naprej NE NE NE NE! Halo?
Tvoje mnenje name ni prav nič vplivalo!!

Pozdravljene

Sigurno skodelica in tampon nista zdravi…ker se kri zadržuje v notranjosti… samo da je pri tamponu vpit v sam tampon pri skodelici pa je ujet v skodelico vendar se razkraja…oz razpada v samih nas…kot pri si predstavljale da se kuha v loncu 6 in več ur …Ni naravno ni higijensko … ki katera po normalni poti odteže sedaj jo imamo če uporabljamo skodelico več ur notri torej imamo kri katera razpada dobesedno v nas…
Poleg tega širi steno vagine kar je logično…

Jaz osebno sem zelo proti..

LP

Vse narobe brez premisleka in brez dokazov širite lažne informacije, prave kure res. Menstrualne skodelice niso neka nova “modna muha” izumljene so bile v začetku 20. Stoletja, razlog zakaj niso postale splošno razširjene je zaradi puritanskih idej v ameriki v tistem času da ni primerno da se ženske dotikajo vagine, to so tamponi rešli z tistim distančnikom ki ga majo v ameriki še zdaj zraven tamponov. V skoraj 100 uporabe skodelic se ni zgodil niti en primer sindroma toksičnega šoka kot se je to dogajalo z tamponi, mensturalne skodelice ne izsušujejo nožnice, ne vsebujejo škodljiv snovi ki bi lahko prehajale iz njih kot imajo tamponi in vložki so prijazne okolju (poiskusite na googlu poiskat tisto veliko večtonsko kepo bombaža ki so jo našli v londonskem sistemu greznic), zmanjšajo možnost raznih vnetij ker več ne uporabljaš z kemikalijami prepojenih vložkov in tamponov, je naravno in je higijensko veliko bol kot kaki vložki, skodelice so narejene iz neporoznega silikona medicinske kvalitete ki ga uporabljajo za izdelavo srčnih zaklopk, v vagini lahko ostanejo 12ur, najhujše kar pa se ti lahko zgodi če stvar not pozabiš malo dlje pa je neprijeten vonj skodelice. Širi stene vagine? Iz kakšnega tkiva pa misliš da je vagina?? Iz mišic je! Mišice so prožne, z tako malo stvarco kot je menstrualna skodelica je nemogoče kar koli razvlečt ali deformirat. To so zdaj dejanska dejstva. Kaj mate od tega da širite lažne informacije da niste niti sposobne na hitro internet preiskat za dejstvi preden neke bedarije širite brez podlage. Če me kaj razjezi je to idiotizem.

Penis je treba pred uporabo dobro prekuhati. Vsi vemo, kaj vse se tam nabira.

Jaz jo uporabljam že 10 let in lahko samo rečem, hvala bogu zanjo. Enkrat sem jo vmes izgubila in bila potem primorana eno M preživeti brez nje – ojoj, tisti vložki, tamponi… 🙁
Aja, in zaenkrat sem še živa, zdrava, nobene sepse na vidiku, sem umita, sveža, ne smrdim, moja oblačila niso popacana in wc znam počistiti za sabo. In ne, kri ne ostaja v telesu, le da ugleda luč sveta oz. školjko z nekajurno zamudo. Le kdo bi si mislil?
Sicer pa vsak zase najbolje ve.

Mene je ginekolog pohvalil, ker uporabljam skodelico in ne več tamponov. PRavi, da je boljša.
Imam pa dve kolegici ginekologinji, obe uporabljata skodelico.
Če imaš težave s tamponi kot jih omenjaš, bo s skodelico dosti bolje. Ne suši nožnice. Je pa od začetka zoprna uporaba, potem se pa navadiš in je fajn. Ampak verjetno ti tudi tamponi od začetka niso bili fajn za uporabo :). Vsaj jaz sem bila na začetku za oboje smotana in nerodna.
Drugače pa ja, super je.

Tiste, ki se odločate o nakupu MS. Ni samo Lunette, je še več drugih firm. Jaz sicer imam ravno lunettko, sem pa brala že večkrat, da marsikatera pravi, da ji je neka druga boljša, samo ne vem firme tiste druge. To seveda lahko povedo tiste, ki so sprobale oba tipa :). Jaz sem samo lunetko sprobala.

Jaz sem začela uporabljati skodelico pred dobrima 2 mesecema, 3 ciklusi in lahko rečem, da sem zadovoljna uporabnica. Na vstavitev in občutek sem se navadila takoj, pri prvi vstavitvi, na praznjenje pa z malo vaje v prvem ciklusu, v drugem ciklusu sem jo že menjavala tudi na službenem wc, v tretjem ciklusu pa tudi že izven službe ali doma. Kot nekatere druge, sem tudi jaz izjemno zadovoljna, da ni več tiste mokrote in teže vložka med nogami, da ne govorimo, da pri uporabi vložkov pač tista kri zasmrdi. Meni je to zelo neprijetno, saj delam z ljudmi in se stalno bojim, da zaudarjam vse okoli sebe. Imam pa skodelico Lali Cup, druge še nisem preizkusila in najbrž niti ne bom, ker mi ta povsem ustreza.

Jaz sem začela uporabljati skodelico pred dobrima 2 mesecema, 3 ciklusi in lahko rečem, da sem zadovoljna uporabnica. Na vstavitev in občutek sem se navadila takoj, pri prvi vstavitvi, na praznjenje pa z malo vaje v prvem ciklusu, v drugem ciklusu sem jo že menjavala tudi na službenem wc, v tretjem ciklusu pa tudi že izven službe ali doma. Kot nekatere druge, sem tudi jaz izjemno zadovoljna, da ni več tiste mokrote in teže vložka med nogami, da ne govorimo, da pri uporabi vložkov pač tista kri zasmrdi. Meni je to zelo neprijetno, saj delam z ljudmi in se stalno bojim, da zaudarjam vse okoli sebe. Imam pa skodelico Lali Cup, druge še nisem preizkusila in najbrž niti ne bom, ker mi ta povsem ustreza.
[/quote]

Jaz sem rabila malce več časa, da se privadim :). Sem od začetka, recimo za službo, uporabljala še tampone. Doma pa skodelico. Zdaj pa samo MS.
Sem pa bila že povsem srečna, ko sem z vložkov prešla na tampone. Prej vse tisto mokro med nogami, ko se je kar ulilo. Pa velikokrat je šlo čez rob pa vedno v skrbeh, da ne bo čez teklo. Za športanje pa so vložki totalna katstrofa. Da ne omenjam obupa ponoči. Stalno kaj mimo teklo.
Tako, da so bili že tamponi prava nebesa. Samo so pa neprijetni, ker sušijo sluznico pa kaka glivična vnetja povzročijo. Tako, da MS je res super. Si ne predstavljam več, da bi morala z vložki okrog hodit.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close