LUBENICE REDIJO
osebna izkušnja, 29.08.2021 ob 10:55
čisto res je, 29.08.2021 ob 10:08
Lubenice imajo zelo veliko sladkorja. Zavajajoča je voda (sok) , ki naredi občutek vodenosti.
Torej je le nekaj resnice v tem kar menijo tisti, ki so na lastni teži poskušali shujšalt z uživanjem lubenic in melon brez omejitve, češ, da je to sama voda, ki se hitro izloči in še pomaga pri hujšanju.
Vsi, ki hujšajo tako, da se bašejo s sadjem, shujšajo. Kdo ne shujša? Tisti, ki jedo sadje POLEG vsega džanka, ki ga zbašejo vase. Kila lubenice ima 300 kalorij. Kljub sladkorju! Pa mi pokaži še kakšno živilo, ki ga lahko poješ eno kilo, pa je to ekvivalent enemu manjšemu sendviču. Sploh pa gre za fruktozo, torej naraven, ne rafiniran sladkor! Če ločite razliko.
100 gramov lubenice – 30 kalorij.
100 g čokolade – 500.
100 g lubenice: 6,2 g sladkorja.
100 čokolade: 55 g – DEVETKRAT VEČ
Toliko o tem, da ima lubenica veliko sladkorja
Kdo bo pojedel le košček lubenice, le kdo. Če dobiš melono ali lubenico v roke, jo mimogrede, če ni res zelo velika, poješ kar sam.
In količina ene srednje, raje manjše lubenice, ima kar znatno količino sladkorja, je pa zelo nenasitna, jedel bi še in še, ker je slastna in prijetna in osveži in odžeja in imaš občutek, da te tudi nasiti.
vseeno preveč sladkorja, 29.08.2021 ob 11:51
100 gramom lubnic – ima 17 gramov cukra. Ja, veliko – če hujšaš; 200-400 gramov jo lahko takoj zmažeš – in ne, ni samo “voda” 🙂
Enako, kot pri hujšanju niso priporočljive ne banane, ne grozdje, ne melone – mnogo preveč cukra.
Še ne boš nehalo s svojimi debilnimi izjavami ?
Namenjeno “vseeno preveč sladkorja”
Ja pa rastejo. Pod Trško goro v visoki gredi so sadike, ki so se razrasle. Velikost, ki zraste je največje kot košarkarska žoga, manjše so v velikosti rokometne žoge. Okus ps je drugačen kot od uvoženih saj rastejo na soncu in rabijo veliko vode.
Sicer pa ima NM in Dolenjska in Bela krajina visoke temperature.
Videla sem tudi lubenice pridelane v Škofji Loki.
Odgovor je namenjen nejevernemu, ki ne verjame.
Lahko povem iz 1. roke, ker sem shujšala s pomočjo lubenic, pa zelo dobro je šlo!
Lansko leto sem v poletni sezoni prav vsak dan pojedla vsaj 1 kg lubenice. To je okrog 300 kcal. Jedla sem tudi zelenjavo, pusto meso, predvsem z žara. Shujšala 14 kg v 3 mesecih!
P.S. Sem se pa res izogibala kruhu in sladkarijam, ostalo hrano sem pa jedla zmerno (manjše porcije).
Lubenica da občutek sitosti, seveda zaradi vode, ki jo vsebuje, da ne govorimo o tem, da je sladka ter dobra in se človek lahko z njo tudi pocrklja, če se že ostalim sladkarijam izogiba.
Sama sem shujšala na način, da sem kontrolirala vnos kalorij. Zadala sem si, da ne bom presegla 1500 kcal dnevnega vnosa, nekaj bom pa seveda izgubila tudi z gibanjem, sama sem se odločila za hitro hojo in plavanje.
Ponavljam, čisto vsak dan sem pojedla okrog 1000 g lubenice!
goihš, 29.08.2021 ob 10:40
Zartrose izven profila, 29.08.2021 ob 10:38
cuker, voda.. jaz jih ne jem ravno zaradi tega ker so mi presladke in me ne osvežijo, kot kakšni pravijo, da jih.
Tudi povišana količina vode poviša št na tehtnici.
Sladoledi so mi presladki in me še bolj zažejajo, tak da tega tudi ne jem oz redko kdaj vzamem kepico sladoleda.
No, to je pa ena najdebilnejših izjav. Ti misliš, da se zrediš, ker tehtnica pokaže dodatno vodo? :)))) Lubenica je drugače naravni diuretik in vodo odvaja iz telesa. Kar je super za tiste, ki nam otekajo noge.
Odvečna voda pač poveča kile in v tem smislu se seveda zrediš, pa opazi se tudi. Ne ,jok, nisi se zredila zaradi viška vode. Zato pa shujševalne tablete delujejo ker ravno odvečno vodo izločijo iz telesa, potem pa se ustavijo ?, ker je potrebno drugačno delo za izklesat postavco.
Res, sodelavke so polne nasvetov, sam glede dela v službi malo manj ?????
Vsako sadje redi, če ga veliko poješ, zraven pa se ostale porcije kosila, večerje ipd.. Lubenica na 10 dek ima manj kalorij kot eno jabolko. Dočim te lubenica nasiti ter še pomaga pri odvajanju vode, jabolko nasiti za silo. Tudi če je malo več sladkorja, jo priporočajo pri hujšanju
Tako boš hitreje segla po hrani po jabolku kot pa po lubenici. In če si dehidrirana, boš čistila organizem z večkratnim lulanjem.
Meni ni potrebno hujšati. Vendar najboljše so take, ki non stop hujšajo, saj sam solato jem, pa ne shujsam, pol pa ‘tri’ kile mastnih majonezastih prelivov zraven. Solata ne redi. Redi tisto, s čimer zavijete, poleg ostale enormne hrane na krožnikih.
A Veš zakaj se športniki tehtajo pred in po vadbi? Zato, da se ugotovi med drugim tudi, koliko vode se izloči v organizmu. Nekdo ki bo eno uro oreng švical, bo po vadbi imel manj kg kot pred treningom. Ko se bo hidriral, bodo kg nazaj kot pred vadbo.
Če vam pa zastaja voda v organizmu, a na ta račun tudi dovolj vode ne spijete, ker se bojite vage? ????????
Normalno, 29.08.2021 ob 16:48
A Veš zakaj se športniki tehtajo pred in po vadbi? Zato, da se ugotovi med drugim tudi, koliko vode se izloči v organizmu. Nekdo ki bo eno uro oreng švical, bo po vadbi imel manj kg kot pred treningom. Ko se bo hidriral, bodo kg nazaj kot pred vadbo.
Če vam pa zastaja voda v organizmu, a na ta račun tudi dovolj vode ne spijete, ker se bojite vage? ????????
Tole Je za Zartrose, ki pravi, da se na račun vode v lubenici poveča št. na vagi. ?????
Začela Si, zakaj ne ješ lubenic. Dodala, da voda povečuje št. na vaši. Saj ni treba narisati al pač, ker si vmes vtaknila liter vode izpod pipe al ker vodo si podturila v sredino? ?????????
No saj sem pol v kontekst zmanjšanja vode in povečanja vode ter vage odgovorila. In dodala lubenico, v zvezi s katero si začela odgovarjati na post. ?
gfklhspšč, 29.08.2021 ob 18:32
Izrecno je napisala, da je ta debilizem pripisala tebi. Prav izrecno.
In kaj sedaj če je izrecno napisala? Bomo pomerili pesti.. hahahaha..
Kar hujšajte z lubenico, ko jo tok branite, saj ni na zatožni klopi ejjj, očitno vas veliko rabi hujšat al kako…. jaz ne rabim hujšanja, pa jem vse kar mi zapaše. še dobr da mandarine in pomaranče ne povzročajo hujšanja, ker pol bi bla pa kriza…
Zartrose izven profila, 29.08.2021 ob 20:17
In kaj sedaj če je izrecno napisala? Bomo pomerili pesti.. hahahaha..
Kar hujšajte z lubenico, ko jo tok branite, saj ni na zatožni klopi ejjj, očitno vas veliko rabi hujšat al kako…. jaz ne rabim hujšanja, pa jem vse kar mi zapaše. še dobr da mandarine in pomaranče ne povzročajo hujšanja, ker pol bi bla pa kriza…
Sama sebi skačeš v besedo. Samo ti se ubadaš s težo vode na tehtnici. :)))
mišljeno najbrž, 29.08.2021 ob 10:29
Neprijavljena, 29.08.2021 ob 10:20
da sta obe, 29.08.2021 ob 09:52
robi445, 29.08.2021 ob 09:49
Lubenice se uporabljajo za hujšanje.
Zanimivo je, da tisti, ki lažejo, da lubenice redijo, ker imajo preveč sladkorja, brez težav pojedo tortice, pa sladoled….ker tortice pa nimajo preveč sladkorja.
Pa ti ne veš, da je sedaj moderno trobezljat, da sadje redi :). Kaj boš jedel sadje in zelenjavo, če pa to redi. Avtorica in njena kolegica že tako mislita :).
To je res postalo moderno – sadje in zelenjava po novem redi. Po njihovi logiki redijo tudi ogljikovi hidrati in maščobe. Samo beljakovine so top of the top. Meso in mesni izdelki na tisoč načinov, najbolj zaželeni so pa beljakovinski praški.
Pri tem pa vsi pozabljamo da je najbolj primerna uravnotežena prehrana zmernih količin in gibanje. Večini zahodnega sveta je že problem naredit 10.000 korakov na dan. To je osnova od gibanja.
Potem se pa najde še avtorica ki misli da je ITM edini merilo. Gleda eno in isto mejo za ženske pri 45 in otroke pri 10 letih.
Najbrž je bilo mišljeno, da imajo veliko sladkorja, niso primerne za diabetike in ljudi, ki se morajo sladkorju izogibati.
Ni bilo mišljeno o sladkornih bolnikih. Avtorica je govorila o ITM in o tem da se je zredila od lubenice. Ni problem v lubenici, problem je v požrešnosti. En obrok naj bi bila ena pest. Koliko pesti jo je pojedla na dan?
Večina ljudi ima probleme s preveliko težo, ker se prenažira, poje zelo prevelike količine.
Forum je zaprt za komentiranje.