Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek LUBENICE REDIJO

LUBENICE REDIJO

Zdaj me pa res zanima, kaj je na stvari. Pogosto si privoščimo lubenice, ki jih kupujemo od domačega proizvajalca.

Ker nekaj damo na ITM in ne maramo zelo kalorične hrane, sem bila prav prepričana, da lubenice ne redijo, da imajo malo kalorij, saj so vodene.

Pa mi pravi sodelavka, da lubenice ni preveč za jesti, ker vsebujejo veliko sladkorja in redijo.

Kakšno izkušnje imate vi, ki to prebirate.

Kakšno mnenje? Da vidve s sodelavko nista končali OŠ.

Tako mimogrede: visenje na monu hudo redi. Pa je povsem nepotrebno. Pa vseeno visisš na monu.

Hrana pa ja, je nujna za preživetje. Tako, da pusti mon, raje migaj in normalno jej.

Odgovor na objavo uporabnika
da ste obe, 29.08.2021 ob 09:20

Kakšno mnenje? Da vidve s sodelavko nista končali OŠ.

Tako mimogrede: visenje na monu hudo redi. Pa je povsem nepotrebno. Pa vseeno visisš na monu.

Hrana pa ja, je nujna za preživetje. Tako, da pusti mon, raje migaj in normalno jej.

Aha, ti si že ena od tistih, ki se je zredila s obilnim uživanjem lubenic in melon, kajne ?

lubenice spadajo med živila z nizko količino sladkorja in so zelo primerne za sladkorne bolnike.

Od katetega domacega proizvajalca? 

Sta se tehtali z 8 kg lubenico vred? ?

Lubenice se uporabljajo za hujšanje.

Zanimivo je, da tisti, ki lažejo, da lubenice redijo, ker imajo preveč sladkorja, brez težav pojedo tortice, pa sladoled….ker tortice pa nimajo preveč sladkorja.

robi445, 29.08.2021 ob 09:49

Lubenice se uporabljajo za hujšanje.

Zanimivo je, da tisti, ki lažejo, da lubenice redijo, ker imajo preveč sladkorja, brez težav pojedo tortice, pa sladoled….ker tortice pa nimajo preveč sladkorja.

Pa ti ne veš, da je sedaj moderno trobezljat, da sadje redi :). Kaj boš jedel sadje in zelenjavo, če pa to redi. Avtorica in njena kolegica že tako mislita :).

da sta obe, 29.08.2021 ob 09:52

Pa ti ne veš, da je sedaj moderno trobezljat, da sadje redi :). Kaj boš jedel sadje in zelenjavo, če pa to redi. Avtorica in njena kolegica že tako mislita :).

Je moderno, ja.

In to moderno od tistih, ki so debeli in že v osnovi ne marajo sadja.

In jim je to trobezljanje priročen izgovor.

Poznam družino, ki si v Novem mestu pridela na domačem vrtu kar nekaj lubenic.

Odgovor velja vprašanju, ki ga je zastavil nekdo o pridelovalcih pri nas.

Ne verjamem ti. Jaz bi prej rekel, da rastejo kje v prekmurju kot pa na Dolenjskem.

in to bo…., 29.08.2021 ob 09:59

Poznam družino, ki si v Novem mestu pridela na domačem vrtu kar nekaj lubenic.

Odgovor velja vprašanju, ki ga je zastavil nekdo o pridelovalcih pri nas.

Ob cesti je vse več prodajalcev, ki ponujajo domače lubenice, se pravi doma pridelane, od domačih proizvajalcev in to ne samo na Dolenjskem tudi na Primorskem, seveda ne ob avtocesti ampak ob starih cestah.

Lubenice imajo zelo veliko sladkorja. Zavajajoča je voda (sok) , ki naredi občutek vodenosti.

tukaj vse piše…če (kdo) ne ve …

//:quote

Spoštovani!

Res je – lubenica vsebuje veliko sladkorja. Glikemični indeks ima kar 72, kar pomeni, da se zelo hitro spremeni v krvni sladkor in posledično povzroči dvig sladkorja, ki pa vpliva na naval lakote čez kakšno uro. Zanimivo je, da ima tudi ananas zelo visok glikemični indeks in prav tako povzroča naval lakote čez dobro uro. Melona je malo boljša – GI 60.

V teh poletnih dneh prav radi poližemo tudi sladoled, ki pa ima GI 62. Prav tako nam sproži željo po sladkem in/ ali pridobivanje teže.

Kako izničimo sladkor v živilih?

Nasvet je čisto preprost. Živila, ki vsebujejo veliko sladkorja (lubenica, melona, ananas, kivi, sladoled), jih vedno uživajmo skupaj z beljakovinami:
melona in pršut
lubenica in nekaj mandljev
sladoled in kozarec mleka
kivi in 1 dl navadnega jogurta.

Zelo pomembno je, da je razmik med obroki vsaj 2,5 ure. Sadje naj bi jedli kot dopoldansko malico; popoldanske vmesni obroki naj bodo sestavljeni iz zelenjave in beljakovin, lahko tudi iz oreščkov in beljakovin.

Jaz tudi kupujem lubenice in melone od domačih, lokalnih pridelovalcev.

jasna stvar, 29.08.2021 ob 10:10

tukaj vse piše…če (kdo) ne ve …

//:quote

Spoštovani!

Res je – lubenica vsebuje veliko sladkorja. Glikemični indeks ima kar 72, kar pomeni, da se zelo hitro spremeni v krvni sladkor in posledično povzroči dvig sladkorja, ki pa vpliva na naval lakote čez kakšno uro. Zanimivo je, da ima tudi ananas zelo visok glikemični indeks in prav tako povzroča naval lakote čez dobro uro. Melona je malo boljša – GI 60.

V teh poletnih dneh prav radi poližemo tudi sladoled, ki pa ima GI 62. Prav tako nam sproži željo po sladkem in/ ali pridobivanje teže.

Kako izničimo sladkor v živilih?

Nasvet je čisto preprost. Živila, ki vsebujejo veliko sladkorja (lubenica, melona, ananas, kivi, sladoled), jih vedno uživajmo skupaj z beljakovinami:
melona in pršut
lubenica in nekaj mandljev
sladoled in kozarec mleka
kivi in 1 dl navadnega jogurta.

Zelo pomembno je, da je razmik med obroki vsaj 2,5 ure. Sadje naj bi jedli kot dopoldansko malico; popoldanske vmesni obroki naj bodo sestavljeni iz zelenjave in beljakovin, lahko tudi iz oreščkov in beljakovin.

To pa je višek debilnosti. Ta komentar, da je sadje treba uživati skupaj z beljakovinami.

Razen, če hočete imeti hude prebavne težave, vetrove…..

To je res postalo moderno – sadje in zelenjava po novem redi. Po njihovi logiki redijo tudi ogljikovi hidrati in maščobe. Samo beljakovine so top of the top. Meso in mesni izdelki na tisoč načinov, najbolj zaželeni so pa beljakovinski praški.

Pri tem pa vsi pozabljamo da je najbolj primerna uravnotežena prehrana zmernih količin in gibanje. Večini zahodnega sveta je že problem naredit 10.000 korakov na dan. To je osnova od gibanja.

Potem se pa najde še avtorica ki misli da je ITM edini merilo. Gleda eno in isto mejo za ženske pri 45 in otroke pri 10 letih.

Neprijavljena, 29.08.2021 ob 10:20

To je res postalo moderno – sadje in zelenjava po novem redi. Po njihovi logiki redijo tudi ogljikovi hidrati in maščobe. Samo beljakovine so top of the top. Meso in mesni izdelki na tisoč načinov, najbolj zaželeni so pa beljakovinski praški.

Pri tem pa vsi pozabljamo da je najbolj primerna uravnotežena prehrana zmernih količin in gibanje. Večini zahodnega sveta je že problem naredit 10.000 korakov na dan. To je osnova od gibanja.

Potem se pa najde še avtorica ki misli da je ITM edini merilo. Gleda eno in isto mejo za ženske pri 45 in otroke pri 10 letih.

Najbrž je bilo mišljeno, da imajo veliko sladkorja, niso primerne za diabetike in ljudi, ki se morajo sladkorju izogibati.

Tkole je, resnica je enkje vmes, namrec stvar je v kolicini. Ce zauzijes zmerno, kos lubenice, je nizka vrednost kalorij, cim jo zauzijes – kot jaz v tem poletju – neverjetne kolicine (raje ne napisem, kaksne ;)), pa seevda, kot vsaka hrana, redi.

No, jaz sem poleg tega, da sem pretiravala z lubenico (je pa obenem tudi hidracija), uzila malo oz.zmerno kolicino ostalega; balasta v smislu ostalih pregreh, nic. Tako da kilce niso šle gor – ce bi pa ob vsej tej ‘lubeniški obsesiji’ še sladoled itd..bi bila pa povsem druuga zgodba..

cuker, voda.. jaz jih ne jem ravno zaradi tega ker so mi presladke in me ne osvežijo, kot kakšni pravijo, da jih.

Tudi povišana količina vode poviša št na tehtnici.

Sladoledi so mi presladki in me še bolj zažejajo, tak da tega tudi ne jem oz redko kdaj vzamem kepico sladoleda.

mišljeno najbrž, 29.08.2021 ob 10:29

Najbrž je bilo mišljeno, da imajo veliko sladkorja, niso primerne za diabetike in ljudi, ki se morajo sladkorju izogibati.

Lubenica je koristna tudi za sladkorne bolnike in lahko zmanjša zaplete povezane z boleznijo.

Toliko vas skrbi neko sadje, ne skrbi pa vas celodnevno sedenje, pa sladkarije…..

Lubenica je moje poletno živilo, s katerim se dobesedno bašem. Res, lahko bi živela samo od lubenic. Gora lubenice – to je moj poletni obrok.

Potem bi se morala zrediti kot sod? Ne se hecat. 🙂 Lubenica je vrhunsko živilo za hujšanje, ki mene osebno močno nasiti in nikakor ne povzroča požrešnosti. Ko jem lubenice, zmeraj shujšam.

Ponje grem pa na bližnjo kmetijo. Ja, na Dolenjskem. Tudi dolenjske gospodinje lubenice brez problema pridelajo na vrtu.

Kila lubenice ima 300 kalorij. Ni boljšega nadomestila obroka.

Zartrose izven profila, 29.08.2021 ob 10:38

cuker, voda.. jaz jih ne jem ravno zaradi tega ker so mi presladke in me ne osvežijo, kot kakšni pravijo, da jih.

Tudi povišana količina vode poviša št na tehtnici.

Sladoledi so mi presladki in me še bolj zažejajo, tak da tega tudi ne jem oz redko kdaj vzamem kepico sladoleda.

No, to je pa ena najdebilnejših izjav. Ti misliš, da se zrediš, ker tehtnica pokaže dodatno vodo? :)))) Lubenica je drugače naravni diuretik in vodo odvaja iz telesa. Kar je super za tiste, ki nam otekajo noge.

goihš, 29.08.2021 ob 10:39

Lubenica je moje poletno živilo, s katerim se dobesedno bašem. Res, lahko bi živela samo od lubenic. Gora lubenice – to je moj poletni obrok.

Potem bi se morala zrediti kot sod? Ne se hecat. 🙂 Lubenica je vrhunsko živilo za hujšanje, ki mene osebno močno nasiti in nikakor ne povzroča požrešnosti. Ko jem lubenice, zmeraj shujšam.

Ponje grem pa na bližnjo kmetijo. Ja, na Dolenjskem. Tudi dolenjske gospodinje lubenice brez problema pridelajo na vrtu.

Kila lubenice ima 300 kalorij. Ni boljšega nadomestila obroka.

Točno tako.

Lubenica je sezonski sadež in ni boljšega in osvežilnejšega obroka od sveže lubenice.

Kdor trdi, da lubenica redi, pa ne vidi vsega tistega kar požre zraven lubenice.

čisto res je, 29.08.2021 ob 10:08

Lubenice imajo zelo veliko sladkorja. Zavajajoča je voda (sok) , ki naredi občutek vodenosti.

Torej je le nekaj resnice v tem kar menijo tisti, ki so na lastni teži poskušali shujšalt z uživanjem lubenic in melon brez omejitve, češ, da je to sama voda, ki se hitro izloči in še pomaga pri hujšanju.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close