Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek LJUBLJANSKE KOKOŠI

LJUBLJANSKE KOKOŠI

Ošabnost je premil izraz..Pokvarjenost in to v takšni veličini, da se niti ne zavedamo njenih posledic. Če se bi, ne bi prosto hodil med ljudmi.[/quote]

Robi, saj veš, ženska mora biti dama. :)) Vsega pa tudi ne smem povedat.

Ljubljančanke so čist prijetne punce, nič bolj ali manj ošabne od drugih. Povsod po Sloveniji in po svetu pa obstajajo “elite” ki se imajo za takšne bolj sami sebe, kot jih imajo drugi. Pa to ni samo v LJ ampak povsod, vendar tega res ni veliko in zato posploševanje spet ni na mestu. Nikoli nikjer nisem imel problemov spoznati “lokalcev”, če pa sem že slučajno naletel na “odpor” sem ga pač razumel kot “ne praskaj tam kjer te ne srbi”.

Mogoče pa se elite srečujejo med seboj in imajo potem občutek, da so vsi takšne kokoši/petelini. Če je tako, bi bilo potrebno ukinit elite, pa bi se vsi bolje razumeli. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ja to bi lahko bil razlog te teme. Nek “elitiran” pripadnik se ni uspel infiltrirat v drugo “elito” in EGO mu je zbilo v minus. Ali pa še bolj verjetno.. “ta “elitiran” pripadnik je bil spoznan, da se ima za elitiranega in je bil odbit s strani čisto normalnih LJ punc, ki takšnih EGO napihnjencev ne marajo…

Ja to temo smo čisto lokalpatriotsko obarvali, že na začetku je bila nekako štartana v tej smeri. 🙂
Ampak po mojem tisto, kar je želel avtor tukaj izpostavit in kar je v Ljubljani precej opazno, seveda pa ne samo v Ljubljani, ni nekaj, kar bi nujno izviralo iz teh večnih nasprotij med Ljubljano in ostalo Slovenijo. To je po mojem bolj posledica nekega tipičnega urbanega stila življenja. Verjetno tudi Ljubljančani, tisti, ki ste od rojstva v Ljubljani, dobro veste kakšna so razmerja v mestu, kdo se s kom druži, kdo se s kom ne druži, kam kdo zahaja in kam kdo ne zahaja in zakaj ne.
Še celo v tistem reality showu Paradise hotel se je to lepo videlo: <b>[b]Ljubljančanke v paradižu[/b]</b>
Kar se pa elit tiče, te resnično obstajajo povsod. Ljudje se povsod grupirajo. Celo na tem forumu. 🙂 V Ljubljani je pač večja masa ljudi in pride to bolj do izraza.

Mene pa moti nekaj drugega. Ne vem, morda samo jaz opažam ta pojav, namreč.. v humorističnih serijah (NMK, Teater, bla bla) ali pa v sinhronizacijah filmov (predvsem mislim risane filme) je oseba-lik, ki je malo “trčen” ali ne najbolj bister “štajerc” oz govori “po štajersko”. Nasprotje pa je označeno z LJ govorico. Morda le jaz opažam to?

V mestu se predvsem vsak bolj drži zase in ne pozna vseh čenč, tračev okoli sebe. Kdo in kaj se s kom druži…priznam, da včasih nisem vedela, kdo je moj sosed:). Meni ustreza anonimnost, ni mi do klevetanja in debatiranja o tem, kdaj je kdo šel od doma, kam, s kakšnim avtom in podobno:).

In tale “trčen” potem prefinjeno zje**e LJ govorečega tako, da še sam ne ve kdaj….. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Se strinjam. Ne opažaš samo ti tega. So tudi profesionalni igralci to večkrat izpsotavili. Igralci, ki so Štajerci. Takšna pač je ta naša mala Slovenija. Imamo cel kup enih problemov in predsodkov sami s sabo. 🙂

Mah kaj pa vem, večinoma ti “štajerski” liki niti niso glavni liki. Bolj nikoli niso glavni liki kot pa večinoma.. tukaj pa vidim malo elitizma, vendar to ni take vrste elitizem kot je v naslovni temi, pa vendar…

Se strinjam. Ne opažaš samo ti tega. So tudi profesionalni igralci to večkrat izpsotavili. Igralci, ki so Štajerci. Takšna pač je ta naša mala Slovenija. Imamo cel kup enih problemov in predsodkov sami s sabo. :)[/quote]
Sem že mislil da imam privide… vendar je to res očitno in me malo zmoti

Verjetno je to samo zato, ker bi naj štajerščina kot jezik bila za večino slovenije nekako smešna/zabavna, a še vedno dovolj razumjiva za vse.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Saj tudi primorski dialekt vedno tako prikažejo. Kot da je to, da nekdo govori primorsko že samo po sebi smešno ali pa da imajo vsi Primorci smisel za humor. Mojci Fatur, ki prihaja iz Izole, v njenih televizijskih vlogah skorajda ni treba igrat. Je dovolj, da vse samo “po domače” pove, pa je že “smešna”.

Odgovora ne bi vedela, ker nisem ljubljančanka in tudi nisem imela nekega opravka z njimi. Sem pa enkrat z eno govorila prek telefona in je tako “šprehala” (beri: se afnala), da jo nistem nič razumela. Če bi po tem sklepala zna bit, da so; ampak kokoške so tudi povsod drugod, tudi pri nas 🙂

Eni ljudje so pač “naravni talenti” in ne rabijo igrat, samo pravo vlogo jim moraš poiskat. Poglej Joeja iz prijateljev. :))

Ampak to pomeni, da je Ljubljana neko več-vredno mesto, če ljudje verjamejo, da bi se morali počutiti nekaj več, ko pridejo v LJ. Oziroma, da vlada v družbi takšno mnenje, da si nekaj dosegel, če ti je uspelo priti in se zaposliti v LJ.[/quote]

Kdo pa so ti ljudje, ki to verjamejo? Jan Plestenjak v tistem komadu “ona sanja o Ljubljani”? 🙂 Sem se že večkrat spraševala kdo za vraga se lahko sloh poistoveti s tem komadom. …[/quote]Kaj je pa France mislil, ko je napisal ta komad:
od nekdaj lepe so ljubljanke slovele al lepše od Urške bilo ni nobene, nobene očem bolj zaželene….. ? 🙂

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Kdo pa so ti ljudje, ki to verjamejo? Jan Plestenjak v tistem komadu “ona sanja o Ljubljani”? 🙂 Sem se že večkrat spraševala kdo za vraga se lahko sloh poistoveti s tem komadom. …[/quote]Kaj je pa France mislil, ko je napisal ta komad:
od nekdaj lepe so ljubljanke slovele al lepše od Urške bilo ni nobene, nobene očem bolj zaželene….. ? :)[/quote]
Franček je bil pijanček… kar pa ne pomeni da ni videl lepote v ljubljančankah, samo mislil ni kaj veliko, ker ni mogel. Lj … ke so lepe, tako kot vse slovenke, res pa je da je največ lepih bejb v LJ štajerk :), ki gredo čez vikend domov

Kaj je pa France mislil, ko je napisal ta komad:
od nekdaj lepe so ljubljanke slovele al lepše od Urške bilo ni nobene, nobene očem bolj zaželene….. ? :)[/quote]
Franček je bil pijanček… kar pa ne pomeni da ni videl lepote v ljubljančankah, samo mislil ni kaj veliko, ker ni mogel. Lj … ke so lepe, tako kot vse slovenke, res pa je da je največ lepih bejb v LJ štajerk :), ki gredo čez vikend domov[/quote]A to so potem štajerske kokoši? 😉 😀 😀

Franček je bil pijanček… kar pa ne pomeni da ni videl lepote v ljubljančankah, samo mislil ni kaj veliko, ker ni mogel. Lj … ke so lepe, tako kot vse slovenke, res pa je da je največ lepih bejb v LJ štajerk :), ki gredo čez vikend domov[/quote]A to so potem štajerske kokoši? 😉 😀 :D[/quote]

Poreklo “kokoške” ni pomembno.. kar šteje je to, da počepne, ko jo petelin pogleda

Ne pozabite, da je bil Prešeren poročen, hrepenel je pa po drugi. Ja, tudi varal bi, če bi ga Julija hotela. Torej je samo čustveno varal.
Saj veste kako napadate varajoče. Tako, da tole o lepih Ljubljančankah, je verz varajočega :).

Prešernu so rekli, da se je treba zgledovat po velikih pesnikih, recimo Petrarci, da bi slovenski jezik tudi s poezijo povzdignili na neko višjo raven. In da si mora omislit neko svojo Lauro. Potem si je pa veselo oči pasel naokrog.
Kdo mu je pa kriv, če dlje kot od Ljubljane in Kranja ni šel v iskanju zalih Slovenk. Je pa tudi res, da je bilo tiste čase pri nas več Italijank, te pa niso bile primerne za njegove pesmi.

Iz prve roke…v Ljubljani grmi, mogoče ker je gužva v kokošnjaku?:)

katero tačko ti pa stresa ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Petelinček, da te ne oskubim:). Aja, nisem ljubljančanka:)).

katero tačko ti pa stresa ☺[/quote]

grmi grmi, preveč kokoši na kupu, enPetelin bi prav prišel 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close