Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek LJUBLJANSKE KOKOŠI

LJUBLJANSKE KOKOŠI

Opcija, da niso ne obstaja?
Preveč sugeriraš odgovor, verjetno so tebe Ljubljančani izgnali, ker si bil še za njih preveč samovšečen….

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Kakšne? Kaj pa mi vemo, kaj vse ti vidiš na njih. Mogoče je kaj narobe s tvojim “vidom”. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Preveč sugeriraš odgovor, verjetno so tebe Ljubljančani izgnali, ker si bil še za njih preveč samovšečen….[/quote]
Misliš, samovšečen kot petelin? Sliši se logično, glede na to, da vidi le kokoši. Le da jih gleda z drugega dvorišča, kamor nima dostopa. :)) 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

rajš napišem takole: to kar daješ, to dobiš … očitno ti lj. špraha ne paše 🙂 …
uživaj dan in se ne obremnjuj z brezveznimi stvarmi, boljš je, da se prepustiš tisti, ki pade na tvoj šarm … haha

Preveč sugeriraš odgovor, verjetno so tebe Ljubljančani izgnali, ker si bil še za njih preveč samovšečen….[/quote]
Misliš, samovšečen kot petelin? Sliši se logično, glede na to, da vidi le kokoši. Le da jih gleda z drugega dvorišča, kamor nima dostopa. :)) ;)[/quote]
napača … “petelin” bi skakal na “kokoši” … ta menih je deževnik, glista … pač futr za kure ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

MAriborčani so pa isti. Večni spori z Ljubljančani.
Eni in drugi so zoprni. Niso pa vsi Štajerci taki.

Kokoši ali ne in zakaj ravno v Ljubljani?:) Morda ti nisi iz pravega testa in te v kurniku ne sprejmejo, zdaj si pa užaljen:).
Opažam, da je zadnja leta več t.i. kokoši ravno iz drugih krajev. Ženske pridejo na delo iz vasi v mesto in ravno to je tisto, kar jim daje perje. Polne ponosa, kako delajo v prestolnici in jim je uspel preboj v mesto, jih dela še posebej kokoškasto. Ampak to je le peščica žensk, ne vem zakaj se tolk obremenjuješ s kokošnjakom. Saj najbrž tudi ti nisi popoln ali pač?:)

Misliš, samovšečen kot petelin? Sliši se logično, glede na to, da vidi le kokoši. Le da jih gleda z drugega dvorišča, kamor nima dostopa. :)) ;)[/quote]
napača … “petelin” bi skakal na “kokoši” … ta menih je deževnik, glista … pač futr za kure ☺[/quote]
Saj ta tud skače, poglej ga, vsa krila si je polomil, ker ne more do njih. :))

Zanimivo, sama sem študirala v Ljubljani, pa so se mi Ljubljančani povečini zdeli čisto prijetni, dostopni, topli ljudje. Seveda obstajajo izjeme, tako kot povsod. Sem Štajerka (ne iz Maribora), pa imam najslabše izkušnje z Mariborčani. Prvo vprašanje, ko te spoznajo, je “Ka ti si iz Maribora????” in če nisi, si pri njih zaključil, te kar nekako ne sprejmejo in te ignorirajo. V svojo družbo sprejmejo izključno someščane. Nikjer drugje kot tu ni tako pogosto, da jim je pri iskanju partnerja na prvem mestu to, da je iz Maribora. So povečini tudi zelo arogantni ljudje. Ženske se mi zdijo precej zafnane. Velikokrat se jim tudi sanja ne, kje ležijo ostala manjša štajerska mesta, itak pa so to za njih povečinoma sami “kmeti”.

Govorimo o Ljubljanskih kokoših,je treba prebrati malo o čem tema!

Zakaj ste Ljubljančanke takšne KOKOŠI??????????????

Bog z vami!

ker ste menihi gliste
AMEN ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Zakaj so kokoši Menih? hmm…

Menim da zaradi boljšega družbeno ,socijalnega standarda.So pač nadute primadone.

Spet nekdo, ki čaka na pravi odgovor, da ne bo več v dvomih. :))

po moje bi bil pravi odgovor: “ker je menih tako rekel” — ampak mu ne dam tega zadovoljstva ☺

po moje bi bil pravi odgovor: “ker je menih tako rekel” — ampak mu ne dam tega zadovoljstva ☺[/quote]

Nerabim zadovoljstva…le odgovor na vprašanje 😉

To sprašujem zato, ker sem veliko sveta poslovno videl in le v Ljubljani so ženske prave KOKOŠI!

Bog z vami!

po moje bi bil pravi odgovor: “ker je menih tako rekel” — ampak mu ne dam tega zadovoljstva ☺[/quote]

To sprašujem zato, ker sem veliko sveta poslovno videl in le v Ljubljani so ženske prave KOKOŠI!

Bog z vami![/quote]
spremeni vprašanje v npr. Zakaj menih meni, da so LJ bejbe kokoši ☺

odg: ker je glista, ki ga one “ka.vs.ajo” ☺

Bog z vami![/quote]

Če bi videl veliko sveta, sploh poslovnega, potem se ne bi obešal na neke stereotipe, ker bi stvari videl že iz večih zornih kotov. Tako pa neprevidno predalčkaš in delaš omejitve v svoji glavi.

Ljubljanske kokoši? Zabavna tema.:)
V Sloveniji je res veliko prijetnih žensk, kokoške se pa prav tako najdejo povsod po Sloveniji. Mogoče je v Ljubljani nekoliko večja koncentracija, ker je to glavno mesto Slovenije, se pa zagotovo lahko najhujšim ljubljanskim primerkov zelo dobro ob bok postavijo tudi kakšne Mariborčanke ali pa t. i. tipične Lucijčanke.
Določen tip mestnega življenja nekaterim ženskam nekako zamegli neko normalno dojemanje sveta okoli sebe. Njihovo življenje osmišljajo banalnosti, njihove ambicije ne sežejo dlje od novega para čevljev in tipa z dobrim avtom, še posebej, če gre za ženske, ki prihajajo iz slabše situiranih družin in ki odraščajo v prepričanju, da bo denar rešil vse njihove težave v življenju in da je največji smisel v lajfu to, da se cele dneve zabavaš in da si “bogat”. Seveda na čim bolj izi način. In Podobno logiko prevzamejo tudi nekateri moški predstavniki v taistem okolju. Vsi sanjajo gore denarja in dobre avte, pa vsi so nekako preveč leni, da bi do tega prišli na pošten način. To je ena vrsta kokošnjaka.
Drugi kokošnjak, ki ga lahko opažamo predvsem v Ljubljani, so pa Ljubljančanke, ki so gor zrasle v svetem prepričanju, da so nekaj več bodisi od ostalih Ljubljančank ali vseh ostalih žensk po celi Sloveniji. Te furajo v Ljubljani nek kokošji elitizem, se ne družijo kar z vsakim, ne zahajajo v katerikoli lokal, še manj v restavracijo. Za ohranjanje svojega imidža elitističnih bejb so pripravljene zagonit tudi zadnji evro. Zadnje čase se navdušujejo nad sushijem, s čimer seveda dokazujejo svoj prefinjen okus. 🙂
Se pa seveda poleg omenjenih v Ljubljani najde tudi kakšne fajn ženskice, katerih družbo je še znosno prenašat. Ponavadi so to take pridne punčke, ki sicer določenih stvari v lajfu zaradi predolgega izpostavljanja ljubljanski megli ali pa življenja pod streho svojih staršev do 30. leta ali še dlje, ne bodo nikoli razumele, so pa v principu v redu osebe in razmeroma neškodljive. 🙂

Jaz z Ljubljančani in Ljubljančankami nisem imela nikoli kakšnih večjih težav. Res pa je, da sem se nekako vedno bolje razumela z Ljubljančani. Sem se pa družbi predvsem tistih elitističnih ljubljanskih kokošk vedno vztrajno izogibala. Njihov odnos, da ljudi že s pogledom delijo na tiste, katerih družba jim je ok in tiste, ki so vredni izključno prezira, se mi je od nekdaj zdel grozen. Pogosto so bile priliznjene tudi do tistih od katerih so si obetale določeno korist. Iz študentskih časov mi je ostal v spominu en takšen dogodek, ko sva s sošolko s faksa, ki je prihajala s Štajerske, na fitnesu naleteli na eno najino skupno ljubljansko sošolko, tipično kokoško. Z mano se je normalno pogovarjala, kolegico zraven mene pa dobesedno ignorirala kot da je ni. No takšnim ljudem, ki mislijo, da nekateri ljudje niso dovolj dobri niti za to, da bi se menili z njimi, sem slej kot prej tudi sama pokazala, da niti oni niso dovolj dobri, da bi se jaz ukvarjala z njimi. Mi je nekaj let pozneje po sodelavcu poslala vizitko, naj jo nujno pokličem glede določene zadeve. Ko sem dobila vizitko, sem se samo nasmehnila in jo vrgla v smeti.
Če me kdo zaradi tega označi za kokoš ali omejeno bitje, kar. Sem videla kar nekaj sveta in ravno zato mi včasih ni jasno, kako zelo vase usmerjene in samozadostne so lahko nekatere Ljubljančanke, ki živijo v prepričanju, da so center sveta. Ljubljana za moje pojme ni nič drugega kot ena malo večja slovenska vas. Mentaliteta njenih prebivalcev pa včasih prekaša tudi najhujše vaške tercialke v kakšni slovenski vasi bogu za hrbtom. In to, ali imajo za kosilo čevape ali suši, niti ni pomembno.

Haha, Bikini_, pa kdo bo to bral ?

Moj mož. 🙂

Ti pa, če te zanima vsebina, lahko poskusiš po delih. Vsak dan tri stavke. Počasi se daleč pride. 🙂

Pa to niti 600 besed ni…

Bikini, ti bi rada imela beneficirano delovno dobo na podlagi tolikšnega pisanja? :))

Ej, nekaj me zanima, a boš tudi pozimi imela tak nick? 🙂 Te ne bo zeblo?

Pa zdaj sem imela malce pavze, če niste opazili. Je treba nadoknadit. 🙂

Pozimi razmišljam, da bi si dala nick tangice, če ni že zaseden. Da takšne kot je matjazko, ki jih pogreje že en vzdevek na Monu, ne bo preveč zeblo. Se bojim da bikini sredi zime ne bo imel dovolj grelnih učinkov.

Sicer pa kdo ve, če se bo meni do zime še dalo pisat tukaj. Saj me prime, pa me mine. 🙂

itak pa – kako bi se pa alternativa kot je menih (grde babnice in desci brez denarja) počutila, če bi bili oni kao “elita” in se nebi imeli nad kom “boljšim” zmrdovati

Ah ja. Poznam kar nekaj te “elite”. In marsikdo iz te elite je že nekaj mesecev na seznamu davčnih dolžnikov. Hvala lepa za takšno elito.

Moj mož. 🙂

Ti pa, če te zanima vsebina, lahko poskusiš po delih. Vsak dan tri stavke. Počasi se daleč pride. 🙂

Pa to niti 600 besed ni…[/quote]

Ne bom. Tema je skrajno trapasta – smešno mi je, da številne ljudi moti, kakšni so drugi ljudje, pravzaprav ženske. No, če vam je s tem pisanjem kaj lažje pri srcu (sebe postavljate v boljšo luč), si kar dajte duška 🙂

Kar se pa tiče branja, raje vzame v roke kaj bolj “vredno branja” kakor se ubadam s predolgim čtivom na čveku 😛

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close