Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ljubezen ne pozna meja

Ljubezen ne pozna meja

BRAVOOOOO

[/quote] Ni tako, ampak tebi se oprosti, ker si priznala, da včasih marsikaj ne razumeš.
Kdaj sem začel? Prepozno. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ni tako, ampak tebi se oprosti, ker si priznala, da včasih marsikaj ne razumeš.
Kdaj sem začel? Prepozno. :)[/quote]
Ne ti ne razumeš…kako bi ti to čital npr. moje učbenike iz funkcionalne analize ali mehanike fluidov… ni to čtivo za na plažo, da vsako tretjo stran prelistaš, zraven piješ pivo pa še za kako modrooko damatinko pogleduješ… bi vam matjažko znal tole pojasniti, kako se čita od začetka do konca, kakor je študiral knjige pokojnega dr. košička da zdaj zazna vsako napako, ki se komu po slučaju zapiše… samo ne vem, kaj ga ni nič danes, da ni kje moral na švedsko pa se vrne šele za prvi april… phahahaha 🙂 :))))

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Tekočina je zrak, torej nekaj podobnega kot v aerodinamiki, Bernulli? Simple kot pasulj… 😀

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Tekočina je zrak, torej nekaj podobnega kot v aerodinamiki, Bernulli? Simple kot pasulj… :D[/quote]
Ne nekaj kar tako iz teme ugibati, sklepati po prostem preudarku… ti insomnia ne bo pustila spati kakor tudi meni ne, raje se ukvarjaj s kakšnimi bolj prizemljenimi principi, npr. rugljevi zmagovita pot, ali pot samouresničevanja… in pusti matematiko idealističnim norcem, ki še verjamejo v iluzije… take reči niso dobre za zdravje, poglej kaj se je meni pripetilo, iz globočine kličem k tebi Gospod… in čakam kakor stražarji jutranjo zarjo, da bom utegnila za hipec zaspati… 🙂 ;)))))

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Če ti pravim, da ne razumeš, kaj mi sploh razlagaš o neki fuknkcionalni analizi. To, da prečitam vsako tretjo stran, je zraslo na tvojem zelniku. Niti blizu razumevanja nisi. Preberem logično vse, vzamem in poberem pa tisto, kar se mi v nekem trenutku zdi smiselno. Človek ni vedno dovzeten za vsa spoznanja, le določena.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Katenjka,
gre za prepoznavanje… Recimo v knjigi nekaj prebereš (ali pa slišiš od prijatelja) kaj se je nekomu zgodilo, kako je to doživljal, kakšni občutki so se mu porajali itd., in potem se spomniš na neko svojo lastno doživetje, podobno z nekimi doživljanji, občutki… in kar ti avtor knjige obrazlaga naprej (ali pa prijatelj svoja neka spoznanja, zaključke) o tem razmisliš, ali je bilo pri tebi isto oz. podobno, vpogledaš v sebe… in če prepoznaš si receš, ja, res je, to je to, če pa ne, pa odkimaš z glavo in si rečeš, tu so pa čist mimo udarili…
Tako sem vsaj jaz razumela.

Jaz ne bi ničesar pogrešal…:)

Če tako delaš, potem ne spoznaš ničesar o sebi. Ampak iščeš le potrditev.
To je verjetno tudi Katenjka hotela poudariti.
To je isto, ko če prebereš le vsako tretjo stran.

Tekočina je zrak, torej nekaj podobnega kot v aerodinamiki, Bernulli? Simple kot pasulj… :D[/quote]
Ne nekaj kar tako iz teme ugibati, sklepati po prostem preudarku… ti insomnia ne bo pustila spati kakor tudi meni ne, raje se ukvarjaj s kakšnimi bolj prizemljenimi principi, npr. rugljevi zmagovita pot, ali pot samouresničevanja… in pusti matematiko idealističnim norcem, ki še verjamejo v iluzije… take reči niso dobre za zdravje, poglej kaj se je meni pripetilo, iz globočine kličem k tebi Gospod… in čakam kakor stražarji jutranjo zarjo, da bom utegnila za hipec zaspati… 🙂 ;)))))[/quote]

Vsak kmetič ima svoje veselje, eni z repo, eni pa z mehaniko fluidov. :)))))
Ne vem, če ima lahko matematika ravno kaj veze z idealizmom, saj kakšno idejo pa nosi gola enačba, bo spremenila svet? Kvečjemu mogoče fizika, ko prehaja v metafiziko, astronomijo in v znanstveno-fantastiko. Ideal je vedno tisto, kar ostane samo na papirju, torej neuresničeno, enačbe pa so stvarne.

Marko, nikar tako obrambno ne polemiziraj z mano, že prej se nisva razumela, če sem pisala bolj v praktično sporazumevalnem jeziku, tokrat pa sploh nimava nobene možnosti. Zdaj imaš it, ona se vdano strinja s tabo, in raje se drži(ta) svojih pravnih faktov in členov ali pa morebiti bančnih izpiskov, bi rekla, da je to vajina stroka, čeprav vsaj ti deluješ toliko da ne izrazito tehniško 😉 :))

Seveda Robi, sem vesela, resnično midva se razumeva ne glede na to, ali bereva iste knjige ali hodiva skupaj na triglav… mogoče pa zato, ker jeva iste stvari pa imava možnost posebnega uvida… ne priporočajo zdravniki po naključju, da je treba jesti veliko solate… 🙂 :)))))

Matematika zmanjšuje prepad med idealom in stvarnostjo, s se strinjaš Robi, je tisti vezni člen, na katerega se opre vsak, ki je vsaj malo pameten (matjažko to očitno ni 😀 ;)), z zadnjim stavkom je popolnoma sfalil, verjetno, ker je na tuji zemlji, namreč, enačbe postanejo stvarne šele takrat ko so uporabne, večina jih še čaka na svojo aplikacijo v naravoslovju ali tehniki… torej enačbe so prve, enačbe so tiste, ki spreminjajo svet, čeprav se zdi drugače 😉 ;))))
enačbe so bile pred nami, mi smo jih po božji pomoči samo odkrili… no vsi ne… za nekatere je bolj primerno , da se ukvarjajo s prizemljenimi principi delovanja človeške psihe v smislu iskanja pravih poti v planinarjenju, pisanju dnevnikov, teku maratonov, totalni abstinenci določenih substanc…

In metafizika prehaja v fiziko in ne obratno 😉 ;))

Jaz sem tudi vesel..:)
Rastlinska hrana pomaga pri odpiranju višjih energetskih centrov, kar nam pomaga pri razumevanju sebe in sveta.

Seveda se strinjam.
Enačbe nam pomagajo razumeti naravne zakonitosti. Kot praviš, človek le odkriva naravne zakonitosti, ki jih dojemamo s svojim umom in telesom ter jih oblikujemo v enaćbe, ki so kot neki kuharski recepti, kako pripravimo dobro solato…Brez tega, da bi znova in znova spoznavali neke lastnosti, raje uporabimo recept ali enačbo, da dosežemo željen cilj.
Na takšen način se vesolje prepoznava preko našega samozavedanja.

Če ne bi poznali naravnih zakonitosti in imeli nekih enačb, bi res vse ostalo le pri idealih.
Kar je danes stvarnost, je včasih bil le kot ideal. Šele s spoznavanjem naravnih zakonitosti, je človek lahko zrealiziral svoje ideale.

Metafizika je filozofska disciplina. Metafizike v naravi ni, ampak jo človek vnaša v fiziko.

Ni nujno.
Če nekaj nisem pač ne morem (o/v sebi) spoznati, kajne. Torej, če nisem žena, ki vara moža, nimam blage veze, kako je to biti. Ali striptizeta. Ali vlačuga, ali…

Seveda, lahko prebereš in si rečeš, o, a res, zanimivo, če si znaš predstavljat, pa še to predstavljanje je lahko ali pa tudi ne točno.

Kate

Kako sem vesel ,da me pogosteje omenjaš kot svojega bivšega, bivšega omenjaš v vsakem tretjem postu, mene pa po novem v vsakem drugem. To je znak, da ti gre na boljše. 😀

Seveda, za manj čustvene je Rugelj vsekakor (bil) primeren in njegove metode “vojaške discipline” ter zamenjava bolj nevarnih odvisnosti za manj škodljive – obsedenost s športanjem, maratoni…

Madonca, ste genijalci:))). Če človek bere le zadnje poste, bi mislil, da je zašel v podforum – filozofija na suho:))). Kaj je že prvi post?

Ni nujno.
Če nekaj nisem pač ne morem (o/v sebi) spoznati, kajne. Torej, če nisem žena, ki vara moža, nimam blage veze, kako je to biti. Ali striptizeta. Ali vlačuga, ali…

Seveda, lahko prebereš in si rečeš, o, a res, zanimivo, če si znaš predstavljat, pa še to predstavljanje je lahko ali pa tudi ne točno.[/quote]
So stvari, ki so v nas in si jih nočemo priznati.
Večkrat je lažje si lagati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close