Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ljubezen ne pozna meja

Ljubezen ne pozna meja

Sem ločenka, imam dva otroka. Nikoli na kraj pameti mi nebi prišlo let nazaj, da se bom zaljubila v mlajšega moškega in med nama je kar velikoooo razlik v letih. Med nama razen poljubov do drugega ni prišlo, ker jaz nisem hotela več, včasih to obžalujem. Vem, da prihodnosti med nama je ni, kako naj ga pozabim? Namreč jaz se zelo čustveno navežem na moškega, zelo se zaljubim, sploh mi ne gre iz glave, neprestano mislim nanj, kaj naj storim saj se skušam zaposliti, da pozabim, ampak misli bežijo k njemu??

Če je poročen in ima družino, potem ga pusti in potrpi.
Če je samski, potem ga pokliči in mu povej, kje te čevelj žuli. Če vama je naklonjeno bosta še isti večer v postelji.
That simple.

Ne ni poročen, je samski, brez otrok…ampak jaz sem nad 10 let starejša od njega pa še otroke imam, preveč razlik je med nama in najraje bi ga pozabila pa ne vem kako.

Kako veš, da prihodnosti med vama ni ?
Ga ne vidiš kot morebitnega petnerja ali so le leta ovira ?

Veš v resnici nikoli ne veš, ne sodi in pusti predsodke pri miru. Naredi korak, sprejmi odgovornost in pusti času čas. Za to živimo, da si dovolimo biti tudi srečni in da si dovolimo tudi sami sebi postavljati meje, ne da sprejemamo večne predsodke. Meni je življenje podarilo vse, kjer sem imela predsodke, sem z 7 let mlajšim tipom (enostavno se ga ni dalo znebiti in še vedno je tu), rodila sem v poznih letih in obožujem svoji hčeri, čeprav sem vedno obsojala stare mame in še in še. Pa poznam neskončno srečen par, ko je ona 17 let starejša in še in še…Naveži stik z njim, pogovori s z njim in odpri vrata…

Mene ne motijo leta, da je mlajši, ampak ne vem, kaj on misli. Prej mi ni nikoli odpisal, zdaj zadnje dneve se je spremenil v pozitivni smeri, ampak, da bi vsaj vedela, da kaj čuti do mene, bi se bolj upala mu razkriti čustva. Zelo je plašen, boji se sam biti v moji družbi…

10 let mlajši moški si želi resno zvezo z žensko, ki ima 2 otroka? Taki so bolj redki, večina si želi zgolj seks. Neki “hudi seksualni podvigi” se mi niti ne zdijo ustrezni za mater z majhnimi otroci, da menjava partnerje in podobno, ampak rabi bolj stanovitnega partnerja, ki je tudi družinsko naravnan kot ona.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

No, glej. 10 let si starejša in 10 let modrejša.
Naredi korak in mu povej kaj čutiš do njega. Reakcija bo skoraj zagotovo negativna. Pusti mu malo časa, nato pejta na kofe. Starejši ljudje imamo vedno čas in modrost na svoji strani.

Če ne prideta skupaj si na istem, če pa se poštekata, potem si na boljšem. Jaz ne vidim ovir za isto ali lepšo prihodnost.

Vidi pa se, da si zaljubljena. Mislim, tako dilemo ima lahko samo nekdo, ki je zaljubljen, če pa ima že 2 froca, potem pa je zadeva še bolj očitna. Ne delaj proti svojim čustvom. Zaljubljenost je čustvo, ki ga nekateri sploh nikoli ne doživijo.

LP Toni

10 let mlajši moški si želi resno zvezo z žensko, ki ima 2 otroka? Taki so bolj redki, večina si želi zgolj seks. Neki “hudi seksualni podvigi” se mi niti ne zdijo ustrezni za mater z majhnimi otroci, da menjava partnerje in podobno, ampak rabi bolj stanovitnega partnerja, ki je tudi družinsko naravnan kot ona.[/quote]

Karinca, tukaj ima pa Matjažko prav. Govorim iz lastnih izkušenj. Tudi jaz sem sama z malčkom, in poleg tega, da spoznavam starejše ali poročene, so ostali več ali manj tudi do desetletja mlajši od mene. Pri vseh se gre za eno in isto stvar – sex. Jaz se sicer nisem v nikogar iz teh krogov moških zaljubila, ker pač take moške zahovaš na kilometre, kot morski pes kapljico krvi.
A vendar imam rešpekt do sebe in malčka, zato raje stresam šale po monu, kakor da stresam glavo nad avanturisti. 🙂
Zdaj to ne pomeni, da ga ti nimaš. Pač si malce zaljubljena, in te je dečko vrgel iz tira. 🙂 Jaz poznam ogrooomno parov, kjer je ženska tudi več kot 10 let starejša (z otroki iz prejšnega zakona ali lastne), kjer se niso pečali zgolj zaradi sexa ampak vrednot ljubezni in so zelo srečni.
Ne moreš pa vedeti, kaj ima on za bregom, dokler sklepaš samo s čustvi. Pogovorita se na način, da se oba razumno pretipata, kaj si želita. Potem boš vedela, pri čem si. Res pa je, da je odvisno koliko časa se poznata in koliko časa sta si že všeč.
Drugače pa, v imenu ljubezni, nikdar ne zavrzi priložnosti kljub razliki letom, razen, če že moški igra lahko vlogo očeta ali dedka. 🙂 Samo pamet v roke! Bolje, da dostojno obžaluješ, da si samska, kakor, da si bila nekogaršnja poceni zabava.

Zatirala sem čustva, dokler jih ni on spustil na plan s svojimi dejanji,…najraje bi ga pozabila, ker to bi bilo najbolj pametno za oba. Res ne vem, kaj ima za bregom, ker se je spremenil do mene v pozitivnem smislu, a se ne upa nič, sramežljiv je, boji se biti sam z menoj, tudi ne upa se z menoj pogovoriti, verjetno mene vidi, kot objekt za sex…Sprašujem se zakaj mi ga je življenje postavilo pred nos, mogoče zato, da trpim. Ne nisem ”malce zaljubljena”,ker ko se jaz zaljubim se močno in iskreno in zelo težko pozabim.

Če zelo težko pozabiš, potem je to zato, ker verjetno fantaziraš in ne poveš osebi sovjh čustev. Povej jih, morda boš zavrnjena, morda sprejeta. Če boš zavrnjena, boš lažje šla naprej, če boš sprejeta, pa morda doživiš nekaj, kar še nisi. Samo tam vmes ne ostajaj, ker potem pa res trpiš.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

A misliš? Za take je Goethe napisal Trpljenje mladega Wertherja…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Jaz sem se včasih striktno držala kriterija glede starosti, največ 5+ oz. 5- …. in povem ti, največ se poje zarečenega kruha.:)

Jaz bi na tvojem mestu naredila tako, kot ti je predlagal oz. napisal Marko. Povej mu, kaj čutiš, potem boš pa videla, kaj on misli. Najslabše je, če ne narediš nič, in se “kar tako” odločiš, da je pač premlad.

10 let mlajši moški si želi resno zvezo z žensko, ki ima 2 otroka? Taki so bolj redki, večina si želi zgolj seks. Neki “hudi seksualni podvigi” se mi niti ne zdijo ustrezni za mater z majhnimi otroci, da menjava partnerje in podobno, ampak rabi bolj stanovitnega partnerja, ki je tudi družinsko naravnan kot ona.[/quote]

Karinca, tukaj ima pa Matjažko prav. Govorim iz lastnih izkušenj. Tudi jaz sem sama z malčkom, in poleg tega, da spoznavam starejše ali poročene, so ostali več ali manj tudi do desetletja mlajši od mene. Pri vseh se gre za eno in isto stvar – sex. Jaz se sicer nisem v nikogar iz teh krogov moških zaljubila, ker pač take moške zahovaš na kilometre, kot morski pes kapljico krvi.
A vendar imam rešpekt do sebe in malčka, zato raje stresam šale po monu, kakor da stresam glavo nad avanturisti. 🙂
Zdaj to ne pomeni, da ga ti nimaš. Pač si malce zaljubljena, in te je dečko vrgel iz tira. 🙂 Jaz poznam ogrooomno parov, kjer je ženska tudi več kot 10 let starejša (z otroki iz prejšnega zakona ali lastne), kjer se niso pečali zgolj zaradi sexa ampak vrednot ljubezni in so zelo srečni.
Ne moreš pa vedeti, kaj ima on za bregom, dokler sklepaš samo s čustvi. Pogovorita se na način, da se oba razumno pretipata, kaj si želita. Potem boš vedela, pri čem si. Res pa je, da je odvisno koliko časa se poznata in koliko časa sta si že všeč.
Drugače pa, v imenu ljubezni, nikdar ne zavrzi priložnosti kljub razliki letom, razen, če že moški igra lahko vlogo očeta ali dedka. 🙂 Samo pamet v roke! Bolje, da dostojno obžaluješ, da si samska, kakor, da si bila nekogaršnja poceni zabava.[/quote]

Matjažko ima prav in nima. Večini se gre res za seks, obstajajo pa tudi resnične ljubezni, kjer leta niso ovira. Jaz poznam ene dva takšna para, pa tudi v svetovnem merilu jih mrgoli, največja že pokojna ljubezen Pogorelića je bila več kot desetletje starejša ženska.

Čeprav jaz osebno menim, da so takšne zveze primerne za res samozavestne, močne ženske. V nasprotnem ženska samo trepeta, da se je ne bo naveličal, si poiskal mlajšo, s strahom opazuje znake staranja. Bolj varno je imeti toliko mlajšega moškega na distanci, da te čustveno ne rani, lahko pa si z njim najboljši prijatelj, tu leta pa res niso ovira.

S tem se pa tudi jaz strinjam.

Samo jaz bi ciljala kontra, recimo rekla bi mu, da tak vidim, da ni prihodnosti v najini vezi…. pa bi videla, če on misli enako. Če misli enako, bi bil tiho (in ti ne bi bila osramočena, če te je tega strah), če pa bi imel kakšne boljše in lepše namene, pa bi to povedal oz. opazuj njegove odzive, tudi če bo tiho, mimiko obraza, držo telesa, pa boš videla in vedela in se lažje odločila kaj in kako naprej.

Seveda pa je vprašanje, če si pripravljena se soočit tudi z bolj črno stranjo te veze…

Ne It, to ni dobra ideja. Zakaj bi tako rekla? Zato, da bi zaščitila morebitno zavrnitev. A ko bi on pritrdil, bi se ves čas spraševala, kaj bi bilo, če bi mu povedala za svoja čustva, videnja, po resnici? On bi namreč lahko tebe razumel, da se pač ti z njim ne vidiš in bi to vzel že kot zavrnitev. Velika verjetnost je, da bi se še prej umaknil, če je že zdaj plašen. Naj ona, ki je starejša, izkušenejša v tem primeru naredi tisti pravi korak. To je moje mnenje.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Marko, 🙂 , imam filing, da si ti en super človek, dojemljiv in še več, da imaš zelo dober vpogled v sebe. Res, ena taka oseba, … hm, … skoraj kot jaz ;-).
Pa vendar, moraš razumeti, da imamo ženske tudi občutke in nismo niti vzgajane bile tako neposredno, za tako direkten odnos. Če je ženska že mati, in še več, starejša, to še ne pomeni, da bi kot taka morala tudi do partnerja prevzeti te vloge, torej kot mati, da bi mu olajšala pristop, kot starejša, da bi mu zopet zaradi nekih dodatnih življenjskih spoznanj … naredila isto.

Saj veš, da smo ženske tako vzgajane, da naj bi bili moški pobudniki, vse ostalo je obsojanja vredno. In upam si trditi, da isto misli tudi avtorica posta, zakaj bi se drugače spraševala… In če bo ona prevzela vlogo močnejšega v tej vezi, kako se bo videla? Kako bo živela s tovrstnimi občutki, kakšna bo v soodnosu do partnerja, pa tudi do svojih otrok, če ne bo v sebi imela miru in ne kakšnega obsojanja (češ da ne bi smela, da bi on moral biti tisti…). Zato sem jaz predlagala, da poskusi na tak način izvedeti, da bo “volk sit in koza cela”…

Prav imaš, lahko se umakne, če je plašen, čeprav, no, toliko plašen… hm, a je še najstnik? Če je avtorica že mama, potem bi jaz tudi (v njenih čevljih) razmišljala na tak način, da ob sebi ne potrebujem še enega otroka, ampak moškega (pa naj jo še tako ta neuslišana zaljubljenost boli…).

To je pa moje mišljenje. 🙂

V bistvu, ko sem pisal svoje sporočilo, sem že pričakoval točno takšen odgovor iz tvoje strani in bi ga že lahko prilagodil, ampak sem namerno pustil. In, imaš prav, moški mora bit lovec in pokazati pravo željo, če se mu nekaj zdi vredno. Zavrnitev gor ali dol. Verjetno si nobena malo zrelejša ženska ob sebi ne želi “najstnika”, ki si ne upa tega pokazati. Tvoje mišljenje mi je všeč. 🙂

Skoraj tako kot ti a? 😛

Pa dobr no, ne mi rečt, da se vi z vsakim že na prvi kavi pomenite, ali tole kam pelje in da ste za resno zvezo in podpišeta pogodbo, da bosta skupaj vsaj 15 let? Sicer niti na drugo kavo ne greste?
Ali pa imate nemara tak postopek rezerviran samo za opisan primer, ki se vam zdi nenavaden, ker je ona pač toliko starejša?

Karinca, do tega moškega se obnašaj tako, kot bi se do vsakega drugega moškega. Te zna prijetno presenetit s svojo zrelostjo, toplino, iskrenostjo, skratka z vsem, kar si želiš od resnega partnerja. Ker namreč za našteto absolutno niso pogoj leta. Daj vama sploh priložnost, da se spoznata in da vidita, ali bi lahko iz tega mogoče kaj bilo.
In če ne bo? Big deal. A hočeš živet al hočeš večno samo trepetat? Na tem svetu imamo jamstvo za zelo malo reči, še garancija za aparat ne velja v vseh primerih.

To je pecanje. In Marko ni available! Samo še vprašanje časa, če mene vprašate…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Kaj boš rekla, da sem tvoj al kako? 🙂 Kaj je vprašanje časa?

Odločila sem se, da se bom odstranila in se ga izogibala v prihodnosti in ga skušala, čim prej pozabiti. Poslovila sem se od njega preko sms-a, na ta sms ni komentiral.

To je pecanje. In Marko ni available! Samo še vprašanje časa, če mene vprašate…[/quote]
A ne ? Potem pa je bilo toliko očitkov s strani “it”, kako se samo pecamo in smo nemoralni…:)

Karinca…vidim, da si se odločila, da z njim prekineš stike. Vseeno bom napisala par besed, ker verjamem, da boš o njem še nekaj časa razmišljala.

Praviš, da je sramežljiv in se ti ne upa približat. Ne verjamem, da te vidi kot seksualni objekt. Prej bi rekla, da si mu všeč, verjetno zelo, hkrati pa se zaveda razlik med vama in to ga plaši. Moški, ki se odloči za partnerstvo s starejšo žensko z otroci, se mora soočiti s svojo okolico (družina, prijatelji…), ki takšnim zvezam običajno ni naklonjena. Nekaterim moškim se to ne zdi nič takšnega, za druge pa predstavlja nepremagljivo oviro. Zato so pomembne informacije o tem, kako on sicer v življenju funkcionira, koliko je navezan na matično družino, zakaj je še vedno samski, želi kdaj svoje otroke…Mogoče boš tu našla razlog za njegovo obnašanje. Če bi se vajino druženje nadaljevalo, bi lahko bilo zate zelo boleče gledati kako je razpet med tabo in svojo okolico… Glede na to, da si ločena, imaš očitno vsaj eno težko zgodbo za sabo in ne potrebuješ še ene.

Da si se zaljubila, močno, je mogoče bolj odraz tvoje želje po bližini in ljubezni nasploh in ne toliko do tega moškega, ki ga pravzaprav še niti ne poznaš dobro kot partnerja.

Ne poznam te, pa vendar ti iz srca želim, da najdeš nekoga, ki se boš z njim dobro počutila.

Kaj boš rekla, da sem tvoj al kako? 🙂 Kaj je vprašanje časa?[/quote]
Ne, pač spet neuspešen poskus pecanja… kaj naj rečem? Da bom primožu poslala, da bo kot krščanski človek malo preveril vajina zasebna sporočila, (Robi menda nima teh pooblastil?) Vprašanje časa pač… ker jaz ne ukrepam eksplozivno 🙂 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close