Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Lisa, Elisa, Lia -če ti teme o imenih ne grejo ravno v nos, vsaj izberi katero je tebi najbolj všeč!

Lisa, Elisa, Lia -če ti teme o imenih ne grejo ravno v nos, vsaj izberi katero je tebi najbolj všeč!

Hoj, sem v 8. mesecu in izbiramo ime….Seveda se bova na koncu sama odločila, ampak ko sem ravno včeraj videla eno temo, sem se pa še jaz odločila da takole povprašam 🙂 Če se slučajno znajdeš na tej temi in če ti teme o imenih ne grejo v nos- prosim vsaj izberi katero izmed treh, ki so prišle v ožji izbor je tebi najbolj všečno. Sicer bom ob vsakem napisala še dilemo in če se bo komu dalo mi prosim izrazite še svoje mnenje, oziroma kako vi gledate na motečo stran določenega imena. Tako da vidim malo mnenje širše publike…
Lisa – torej dilema je, da bi imel zunanji svet asociacije na “madež”
Lia – tule se bojiva da je preveč novodobno in v stilu “kar nekaj”, trenutno nama je sicer všeč, a se bojiva da se bi naveličala, ima katera tukaj Lio?
Elisa – mene spominja na neko grozno Elizo, ampak to je bolj oseben razlog

Meni je jepo Ela

Lisa- bi spremenila v Liza
Elisa- v Eli, še raje Ela
Lia- v Lija

Lia mi je luškano. Zdravo in veselo dojenčico želim!

za nobeno od teh imen še nisem slišala, zvenijo mi tuje in mi niso všeč. Lepše je Ela, Liza.

zal nisem za ta moderna imena raje imam bolj starejsa imena.pa srecno

Ne sekiraj se za tiste, ki jim take teme niso všeč. Če jim pač niso, bodo temo enostavno preskočili, če pa so razpoloženi za provokacije pa tudi ni tvoj problem. Meni so zelo, z veseljem sodelujem.

Glede imen pa takole:
Najbolj mi je všeč Elisa, neznam povedati zakaj.

Lia mi ne potegne, od takih tričrkovnih mi je všeč vse drugo le Lia ne.. Mia, Tia, Pia, celo Nia… Ima pa moj sodelavec Lio. Strah o naveličanju je po moje odveč, ker v tem primeru se lahko bojiš, da se boš naveličala vsakega imena, o tem pa nima smisla razmišljati.. Ko bo deklica dobila ime ji boš podarila identiteto, z imenom bo rasla, ljudje jo bodo spoznali pod tem imenom in ime je nekaj, česar se ne naveličaš kot oblekice, ki jo prerasteš…

Lisa me bolj kot na madež spominja na poimenovanje krave. V otroštvu sem vsem svojim plišastim kravicam sem dala ime prav Liska.. Ko je ena zgoraj komentirala, da je boljše Liza – no meni je to še slabše saj me spomni na izraz lizanje..

Nobeno mi ni všeč. Mogoče Ela ali Lija, ki sta pač podobni.

Sprašuje za njene tri, ne pa za Elo, Lizo ali česar koli takega – četudi podobnega. Česa ne razumeš?

Lia in LIJA je isto.. izgovori se isto… ni omembe vredna razlika. Ela ni pa nobenemu zgornjemu podobno.

Sprašuje za njene tri, ne pa za Elo, Lizo ali česar koli takega – četudi podobnega. Česa ne razumeš?[/quote]

Ja, če je pa tako, potem nobeno od treh.

Za katera pa? Da slišimo o Franckah, pa Jožetih.

Nastela si tri imena in nobeno ti ni po godu, vsakemu najdes napako.
Kaj pa ce bi izbrala ime, ki bo za vaju brez napake?

Izberita dve imeni, ko bos videla hcerkico, bos vedela, katero od teh dveh je pravo!

Zakaj pa ne Elizabeta? Lahko jo kličete Eliza.
Meni je všeč Elisa, ampak bolj Eliza.

Elisa mi zveni (od podobno imenom južneje… ala Anisa in podobni – in mi ni všeč)
Eliza pa ja. Mi je pa lepo.
Meni najlepši imeni za punčko Lana in takoj za tem Ava :))

Še najbolj Lisa..

Oprosti, prosim, ampak to so tako grda imena.., lisa=stain, spot, elisa=elektronski naslov firme, ki se ukvarja s čiščenjem, lia=izgovorjeno lija..je lisica v srbščini, pa verjetno še kje.
Kaj pa Jenny, Žaklina, Alide, Viriana, Šeron, Milly, Katlina, …Vidiš, te že boli uho.

Kako nekomu lahko tko skritiziraš izbrana imena, ker pač niso po tvojem okusu in jih označiš kot GRDA imena… Avtorica upam da taki komentarji ne bodo vplivali na odločitev in vaju odvrnili od imen, ki sta jih skupaj izbrala! Tudi meni imena niso najbolj všeč, a sem pogojno izbrala, če pa mi zares ne bi bilo niti pogojno nobeno, bi se pač zadržala. (spremenila sem nick, sicer sem že komentirala tukaj)

Ko je brat naznanil, da je dobil punčko z imenom Elisa, sem mislila, da me bo kap! Pa kako Elisa, kako je to ime, zveni popolnoma muslimansko, kaj mu pa je!?!? Pa da ne omenjam propelerja… joj, kako sem bila žalostna. Groza! No, sedaj pa lahko rečem, da mali nečakinji, ki je že kar zrasla, Elisa lepo paše, čeprav, roko na srce, meni ime še vedno ni všeč in bi mi bilo ljubše, če bi bila Eliza. Sicer se z imenom ne obremenjujem, sama pa sem mnenja, da mora ime biti svetovno in ne sme biti omejeno na vero ali prostor kjer živiš.
Lia me pa preveč spominja na lisico… lisica Lia… :))
Lisa je kar v redu, teta v Ameriki je Lisa, tako prijetna in prijazna…

Nobeno mi ni všeč. Moti me pa tudi ne.
Moje mnenje je,da so vsa tri imena “plastična”. Niso čutna,niso ženstvena,niso simpatična…samo moje mnenje.
Čao. Čestitke bodoči mamici.

Katera starejša imena? Francka, Lojzka, Tončka, Štefanija?

Liza. Lisa je v slovenščini nekaj, kar imaš na koži, kožuhu, oblačilu…
Elisa ne, ker je to zunanji del pri motorju za čolne.
Lia ne, ker je prekratko.

V tujini jim dol visi, če imajo ljudje mednarodno zveneča imena. Bolj jih zanimajo in navdušijo kakšna naša imena, če smo že pri tem… Če daš človeku ime Tomaž, si ga bodo hitreje zapomnili kot če mu daš Thomas. Ker poznajo miljardo Thomasov…

Vsa tri lepo zvenijo, še najbolj mi je všeč Elisa.

meni je to grdo za bruhat!!

Lia bi spremenila v Lija (Lijana)
Ali v Nija. Nija je en aful, ful simpatična punčka in mi ej to ime zato tako pri srcu. Lia je res kr neki, novodobno, brezveze. Lija je čistro nekaj drugega.

Če mene vprašaš, bi izbirala ponovno. Nobeno od teh imen ni to – to. Okrog vsakega imaš dilemo.
Ime, ki ga bosta izbrala mora bit to – to. Štekaš….

Meni je Arijana totalno lepo ime. Sicer pa izbirajta med starejšimi modeli imen, ker ta sedanja so res kr neki, kot si že sama napisala. Mednjesodi tude sedaj popularna Ela. Če že, mi je všeč Ula.
Imen za deklico je ogromno. Za dečka je bolj težko,a mpak za punčko… daj eno starejšo knjižico imen nabavi, alpa malo googlaj… Meni so še vedno všeč iemna Lara, Maja, Anja, Enja, Pia, Pika,.
Tjaša mi je zakon.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close