Lisa, Elisa, Lia -če ti teme o imenih ne grejo ravno v nos, vsaj izberi katero je tebi najbolj všeč!
Ampak si pa zanimiva. Izbiraš med tremi imeni, pa ti, kakor razberem nobeno sploh zares všeč ni oziroma pri vsakem najdeš napake. Zaključek: nov nabor in nov izbor.
Od navedenih imen nobenega ne preferiram, vse nekje v zlati sredini, najmanj morda Lia. Edino tiste “s”, bi nadomestila z “z”, da so imena slovenska.
Drugače pa, jaz sem vsak ime izbrala po všečnosti, slišnosti, ne pa po temeljiti analizi, kaj me moti, na kaj me spominja, na kaj bi lahko asociiralo. Kozlarija, res.
Lia in LIJA je isto.. izgovori se isto… ni omembe vredna razlika. Ela ni pa nobenemu zgornjemu podobno.[/quote]
Sori ker Lija in Lia pač ni isto. Tako kot ni isto Teja in Tea, Pija in Pia…
Lia mi je grdo, Lija mi je pogojno všeč. Pa če še tako trdiš, da gre za isti ime. Tebi je vseeno, če ti v ime ali priimek dodajo ali odvzamejo črko? Saj prebere se isto, ane?
Lia in LIJA je isto.. izgovori se isto… ni omembe vredna razlika. Ela ni pa nobenemu zgornjemu podobno.[/quote]
Lia mi je grdo, Lija mi je pogojno všeč. Pa če še tako trdiš, da gre za isti ime. Tebi je vseeno, če ti v ime ali priimek dodajo ali odvzamejo črko? Saj prebere se isto, ane?[/quote]
Lia in Lija je isto ime, s tem da je prvo zahodna verzija, drugo pa slovanska verzija. Izgovorita se po razlicno. Prvo bolj trdo, brez, drugo se izgovarja bolj mehko. Isto velja za preostali imeni, ki ju omenjas.
Če bi jaz izbirala med temi tremi, bi se težko odločila, saj mi je vsako ime po svoje všeč. Lisa, Elisa, Lia. Ne zdi se mi, da bi bilo katero ime čudno!
Katero ime se sliši najlepše skupaj s priimkom. Vsa tri? Mogoče izbereta na podlagi tega.
Ko bosta punčko prvič videla, bosta tisti trenutek najbolje vedela, katero ime ji pristaja:-) Veliko lepih skupnih trenutkov družinici!
P.S.- Všeč pa so mi tudi; Zala, Roza, Nela, Ina, Zara.
Ah ne se sekirat.
Folk ima različen okus.. Ne glej kaj v naših sosednjih ali manj sosednih deželah katero ime pomeni…
Juha se imenuje nek finec, ki je pogosto na obisku v Sloveniji. Najbrž mamo finko in njega prav malo briga kaj v slovenščini pomeni juha.
Lia mi ej všeč, toda z j.
elisa ali eliza ali katerokoli ime na E… žal mi ni všeč, ker verjamem v to, da je nesrečno. Me kar zmrazi, ko spoznam kako recimo Eleno. To je najbolj nesrečno ime, kar jih poznam. 🙁 Žal. sodim na podlagi več primerov. 🙁 Všeč mi je Ela, Eva.. ampak E… ne, hvala. To ej vraževerje, moje osebno vraževerje.. vendar žal… pač tako je.
Najdi nova imena, kajti ime te mora navdušit.
Moj drugi sin je Jan. To ime ni bilo na mojem spisku imen. Je bilo všeč možu, starejšemu sinu, celotni žlahti… samo meni ne… Dolgo se nisem mogla navadit, da je moj sin Jan in še sedaj se večkrat vprašam, če mu ne bi šla dat še enega imena… Kajti ne morem verjet, da je moj sin Jan. Pa mi ime ni grdo. Lepo mi je. Samo ne za mojega sina.
Izberi ime, ki ti je všeč. Očitno nobeno iz tega seznama.
Mi ni nobeno extra vsec, ampak med temi tremi se najbolj zveni Lisa (kaj pa LIZA)
Bi pa na tvojem mestu se iskala. Se mi ne zdis ravno prepricana. Poznam dve Lii. Prva pridna princeska, druga pa cist svobodna deklica, ki pleza po drevesih in kravzlja zivcke svoji mami. Zanimivo, obema pa sede to ime.
Poimenovanje svojih otrok z očitno tuje zvenečimi imeni, posebej ameriškega / anglosaškega izvora, se dojema kot potreba nižjih slojev, da z mednarodnim zvenom imen svojim otrokom podelijo neko dodano vrednost. Enako taka imena dajejo nouveux-riche starši brez okusa ali izobrazbenega ozadja.
V Sloveniji so to zraven še razni izmišljeni tri- in štiri- točkovci.
V isto skupino imen spadajo še tvoja Lisa, Elisa in Lia.
Noblesa daje svojim otrokim klasična imena, ker nimajo potrebe po afnanju.
A veste, katera imena so resnično mednarodna, hkrati pa so tudi primer današnje noblese; na primer tale izbor: Pavla, Nikolaj, Viljem – otroci iz iste družine. Zraven je slovenski priimek. To je nobl.
O tem, kaj je “nobl”, bi se dalo kakšno reči, vsekakor pa Novakovi niso neka “nobl” familija (vsaj zame ne), bolj bi rekla, da gre za jaro gospodo oz. v primeru matere za rek: “kad se kmet pogospodi”….
Sicer pa je polno ime Pavla Izabela.
Mogoče je pa za jaro gospodo “nobl” dvojno poimenovanje; lahko ga sicer razumemo kot nesoglasje staršev k izbiri imena ali pa kot dodajanje tržne vrednosti otroku – obložen z več imeni in priimki, torej z več črkami, bo v svetu bolj uspešen in prepoznan…
Lia mi je grdo, Lija mi je pogojno všeč. Pa če še tako trdiš, da gre za isti ime. Tebi je vseeno, če ti v ime ali priimek dodajo ali odvzamejo črko? Saj prebere se isto, ane?[/quote]
teja/tea – za bruhat
pija/pia – zmagovalka v bruhanju
lia- kul
Forum je zaprt za komentiranje.