Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek lepo je biti otrok bogatih staršev…

lepo je biti otrok bogatih staršev…

Petrina poroka bo zasenčila britansko poroko.
Kaj vi mislite?

Me sploh ne gane.

Ni mi težko povedati, da sem otrok bogatih staršev (bogarstvo v evropskem merilu, zasluženo v EU in ne v SLO).

Moram reči, da mi je udobno, znam ceniti trud svojih staršev in bogatstvo uživam ter ga nadgrajujem.

V Sloveniji ga večinoma omilim (skriti ga ne morem) zaradi izjemne slovenske privoščjivosti. Pa ne razumem, zakaj se nekomu, ki je odšel na delo v tujino tako kot moji starši in jaz in je z delom – pametjo ustvaril veliko denarja, le-tega tako zavida.

Bogastvo mi nudi notranji mir, veselje, optimizem ter veliko zadovoljstvo. Za njegovo ohranitev in nadgradnjo tudi delam, s pametjo, seveda. Hvala staršem, hvala sebi.

Kako more kdo dati hčeri moško ime. Očitno je pričakoval sina.

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))), :)), 🙂

Evo, pa bodo nevoščljive mone skočile spet v luft:)))))))))))))) Tukaj je krepostno biti revnejši s par malimi cvilečimi sončki in na koncu z živci, ker primanjkuje denarja, pa še dedec skače čez plot. To je prava mona:)))

Lepo si to povedala. Ko bi bilo vsaj v Sloveniji to mogoče, pa žal za večino ljudi ni.

Problem v Sloveniji je, da prava elita oziroma pravi bogataši to skrivajo na vsakem koraku. Obstaja veliko fake wanna be bogatašev in ravno ti se na vsak način hvalijo čeprav so globoko v dolgovih. Da o kriminalcih bogataših sploh ne govorim, tukaj je raj za njih, nihče jih ne preganja, ker imajo dobre zveze. Trenutno smo v SLO še vedno v neki tranziciji kjer se prepad med nesramno bogatimi in kruto revnimi veča vsak dan. Se pa strinjam, da je najbrž dober občutek biti premožen.

bogataški otroci so nesposobni odrassli , ko izgubijo keš .

pa lep pozdrav

Kolikor poznam slovenske mularije bogatih staršev – tretjina je mrtvih (motorji, avtomobili), tretjina na pijači ali drogah, tretjina pa gara od jutra do večera pod taktirko staršev.

Nobena kategorija mi kaj posebej ne diši. Imam raje tako službico, da bi ostane še kaj časa za družino in uživancijo. Ne zamenjam za noben denar. Denar iz tebe naredi sužnja.
Imam ravno toliko, da se udobno preživimo, obenem pa ne izgubim motivacije za naprej.

No, zdaj pa recite, da sem fovš. :)))) Meni se večina ‘premožnejših’ smili. Takih, ko normalno furajo svoje bogastvo in ostanejo ljudje, je samo peščica.

oh, kje, takih nas je večina… ampak, če lažje živiš s svojo teorijo, kar, mene ne moti… jaz uživam svoje življenje in to konkretno

Tudi mi imamo dovolj, kar se tiče materialnih zadev. Mi pa ne prinašajo neko srečo, da bi si upala reči, da mi je to smisel. Sreča, tista prava, je čista druga dimenzija, ki nima z denarjem in stenami nič skupnega. Živimo dokaj skromno, čeprav bi si lahko privoščili mnogo več. Življenje je stil, ki ti odgovarja. In vsak zase že ve menda, kaj je tisto, kar ga resnično osrečuje in daje smisel tega kratkega časa na Zemlji;)

oh, kje, takih nas je večina… ampak, če lažje živiš s svojo teorijo, kar, mene ne moti… jaz uživam svoje življenje in to konkretno[/quote]

In kaj je to konkretno? Kaj vse spada sem? :)))))))))))))))))

Očitno sem iz drugega planeta, ker mi je popolnoma vseeno koliko in kaj kdo ima;)
Meni je važno le, da se imam jaz dobro in živim natanko tako, kot mi paše:)
Da sem še kolikor toliko zdrava in moji otroci, pa da me možek ne vara;))

Ne vem, kam se tejle Petri tako mudi, stara je šele 22 let.

Mene motijo samo tisti bogataši, ki ne dajo ničesar od sebe. V tujini, ko smo pač že začeli s tujino, so bogataši priljubljeni, ker veliko naredijo za svojo skupnost. Pri nas? Ne vem, ne poznam, o tem se ne piše in ne govori, mogoče dajejo anonimno? In če od vsega, kar zaslužijo, tudi plačajo davke, kot se zagre, imam proti njim še manj, saj polnijo blagajno, iz katere jemljemo vsi.

Pa moti me, da si jemljemo posebne privilegije, še bolj pa to, da se jim ustreže samo zato, ker so bogati in slavni. Če bi nekaj podobnega poskušala ena navadna jaz, bi se mi pa smejali. Ampak smo tak narod. Fovšaritni hlapci.

No, upam, da se zavedaš, da tako živiš po izbiri in ne zaradi nuje.

Materialne dobrine in denar so pomembno izhodišče za to, da si lahko, kar si, zato ni treba biti vzvišen nad njimi. Sori, tako je. Niti se delat, da je pa zdravje, sreča najpomembnejše. Tudi reveži so bolni, samo da si bolan bogataš lahko privošči zdravljenje in ima več možnosti za okrevanje. Pa smo spet pri denarju.

Če je bogastvo pridobljeno na pošten način, je tudi skrbi in garanja. Brez nič ni nič. In to se prej ko slej odraža na zdravju, nezadovoljstvu
Drugo je, če bogastvo samo deduješ. Ja, taki imajo več od njega. Če niso preveč pod pritiskom staršev in lahko živijo po svoji volji.
V svojem okolju pa opažam več nezadovoljnih obrazov tam kjer je dovolj denarja kot pri revnejših. Če globoko razmisliš, je denar res ena velika skrb in neprestana briga.
Imeti ga ravno dovol, da si lahko npr, zgradiš hišo, imaš avto in da brez odtegljajev preživiš mesec + 3x letno počitnice, se mi zdi najbolj optimalno.
Pa službo z 8 urnim delavnikom, kjer po končanem delu odmisliš vse in se prepustiš življenju, hobijem, brezskrbnem crkljanju:)

Materialne dobrine in denar so pomembno izhodišče za to, da si lahko, kar si, zato ni treba biti vzvišen nad njimi. Sori, tako je. Niti se delat, da je pa zdravje, sreča najpomembnejše. Tudi reveži so bolni, samo da si bolan bogataš lahko privošči zdravljenje in ima več možnosti za okrevanje. Pa smo spet pri denarju.[/quote]

In kje vidiš tu vzvišenost?
Kar se tiče pa zdravljenja, je v Sloveniji še zelo dobro poskrbljeno za vse. Revne in bogate. In prav je tako.

oh, kje, takih nas je večina… ampak, če lažje živiš s svojo teorijo, kar, mene ne moti… jaz uživam svoje življenje in to konkretno[/quote]

In kaj je to konkretno? Kaj vse spada sem? :)))))))))))))))))[/quote]

Hahahahaha….verjetno ima široko rito:)))))))))))))

Drugač pa, bogastvo se da meriti v več stvareh, denar nima veliko s tem;)

konkretno: udobje, nobenih prostorskih in nasplošno materialnih stisk, prilagodljiva služba, možnost potovanj, rekreacije, zabave, dodatne izobrazbe,… kvalitetno življenje v vseh pogledih

seveda se da čisto luštno živeti tudi z malo denarja, a vedno so tu takšne in drugačne skrbi, ki jih sama več skorajda ne poznam… ne se slepiti, denar je dandanes glavno sredstvo za dobro življenje

…predvsem pa ne biti tako cinične in škodoželjne, biti Slovenka še ni opravičilo za to :)))

No, to pa nič kaj posebnega ne počneš. Pričakovala bi, jahto, gospodinjo, ki naredi vse namesto tebe, potovanja po celem svetu, vsakodnevna razvajanja v smislu masaž, depilacij…vse to na domu.
To kar si naštela si lahko privošči vsak, ki se vsaj malo znajde. Beri – ima službo.

Si pa morala svoj čas zelo revno živeti, da so ti zdaj osnove taka bogatija;)

Materialne dobrine in denar so pomembno izhodišče za to, da si lahko, kar si, zato ni treba biti vzvišen nad njimi. Sori, tako je. Niti se delat, da je pa zdravje, sreča najpomembnejše. Tudi reveži so bolni, samo da si bolan bogataš lahko privošči zdravljenje in ima več možnosti za okrevanje. Pa smo spet pri denarju.[/quote]

In kje vidiš tu vzvišenost?
Kar se tiče pa zdravljenja, je v Sloveniji še zelo dobro poskrbljeno za vse. Revne in bogate. In prav je tako.[/quote]

No ja, ne bi ravno tako vehementno tega trdila.

Veliko večino materialnega bogastva v rokah drži 5 ljudi na celem svetu. Pa pustimo zdaj to.
Takole je: nekdo se počuti bogato že ob osnovnih stvareh, kot je brati zgoraj.
Nekdo drug ima lahko pol sveta, pa mu še ni dovolj. Brez veze sploh debatirat o teh stvareh, ker so zelo različni pogledi na bogastva. Poznam ljudi, ki imajo materializma veliko, pa so zafrustrirani, poznam pa eno družino, ki živi skorajda brez stroškov (samooskrbna kmetija) in so zelo zadovoljni in sreča se čuti 100 km daleč.
Na koncu tega potovanja, pa je itak vseen…jaz si želim umreti z nasmeškom;)

jahte, masaže in depilacije so pač stvari, za katere zapravljajo plehki bogataši, mene to ne interesira, ne razvajam se sto na uro, ker nisem razvajena 🙂
mogoče res zapravljam za “osnove”, ampak pri teh “osnovah” mi nikoli ni treba gledati na ceno
pa dovolj o meni, pogovarjajte se raje o trodnevnih razkošnih porokah omenjenih zgoraj 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close