Kvaliteten seks in partnerstvo
Dober seks, najboljši seks je zlitje dveh duš in teles. Lahko se zlijeta samo duši, telesa pa ne, ali pa telesi brez duš. Oboje skupaj so bolj ali manj sanje, ki jih, priznali ali ne, sanjamo skoraj vsi.
Razlika je v tem, da nekateri samo sanjajo, drugi pa se zbudijo in poskušajo primanjkljaj doseči z razumom. Ta bolj deluje na zlitju duš, na zlitje teles je razumsko težko vplivati. Smo pač živali z razumom, a narave kljub temu na dolgi rok ne moremo preslepiti.
Zlitje duš brez zlitja teles? hmmm! Torej, če se dva dedca ob piru za šankom poštekata v svojih življenjskih tegobah, fuzbalu in politiki, bi se reklo, da imata dober seks. Duši sta se zlili, telesa pa samo zalivala.[/quote]
Eh, kakšno zalivanje….Govorim o zlitju ženske in moške duše. In ja, podobno je zlitje duš pri prijateljstvih. Nekoga pač začutiš, drugega ne. Partnerstvo pa je samo s seksom nadgrajeno prijateljstvo med moškim in žensko. Tako je to. Tako naj bi bilo.
Najboljše je citirati samega sebe.:) Primer velikega sanjača na MON-u je (bil) Marinec, ki se ga prav gotovo vsi spomnite. Drugi primer pa je Spider, ki se poskuša z razumom dokopati do iste stvari, čeprav tega za nič na svetu ne bi priznal. Pri obeh je cilj isti, sredstva za dosego cilja pa popolnoma različna. Tako delujemo skoraj vsi – po različnih poteh, grabah in ovinkih do istega cilja.
Ampak kako med seksom zliješ duši, teles pa ne? To pol ni seks, ampak pogovor. 🙂
[/quote][/quote]
Te marsikdo tu utegne poučit, da sta partnerstvo in prijateljstvo dve različni stvari, torej da prijateljstvo ni za partnerstvo nujno potrebno, čeprav se s tem ne bi strinjal, kot se ne strinjam s tem, da je partnerstvo samo s seksom nadgrajeno prijateljstvo. Naj bi bilo nekaj še več. Obstajajo namreč tudi prijateljstva s seksom, ki niso partnerstva.
Obstajajo prijateljstva s seksom, ki niso partnerstva, čeprav, če gre za neko stalnost, so tudi neke vrste partnerstva, ki pa seveda ne dajejo tistega, kar daje pravo partnerstvo. Ampak to je spet odvisno od pričakovanj vpletenih in življenjske faze, v kateri se človek nahaja.
Ni nujno le med moškim in žensko; mislim, da si istospolno usmerjeni na čisto enak način iščejo partnerje. Ampak tu smo bolj hetero, se mi zdi.
Kako? Tako, da seksaš z nekom, ki je po duhovni strani tvoja duša dvojčica, telesno pa te ne privlači dovolj. Je seks, ni pa tistega pravega predajanja, ni zlitja teles. Lepa beseda, to zlitje, a ne?:)[/quote]
Glupo vprašanje, ampak – zakaj bi potemtakem s to osebo seksal? Mar bi bil samo srčni prijatelj 🙂
Morda vam bo všeč: KLIK
Jaz se sploh nisem hecala in vem, da boš sedaj jezen name, ampak jaz mislim, da bi moral ti svoj nick spremeniti iz “skromniT” v “sramežljiviT”. Bodiva odkrita. Ti bi nekaj, kajne? In nekako se mi dozdeva, da pri temu sploh ne bi bil tako zelo izbirčen.
Drugače sem pa premišljevala kaj je zame kvaliteten seks in mislim, da je to tisti, ki ga v tistem trenutku potrebujem. Včasih je to it-kina varianta, včasih pa šakabum (izraz sem si izposodila pri zelo skromnemu T-ju). Super pa je, če lahko obe varianti prakticiraš z enim partnerjem.
Menda so se nekateri pripravljeni v to spustit tudi iz usmiljenja. Tu in tam kdaj pa na tak način funkcionira tudi biološka ura. :-)[/quote]
Ne gre ne za usmiljenje in ne za biološko uro. Gre za to, da v eni osebi težko najdeš popolno duhovno in fizično kompatibilnost.[/quote]
A zato so tako popularni ljubčki in ljubice. 🙂
Menda so se nekateri pripravljeni v to spustit tudi iz usmiljenja. Tu in tam kdaj pa na tak način funkcionira tudi biološka ura. :-)[/quote]
Ne gre ne za usmiljenje in ne za biološko uro. Gre za to, da v eni osebi težko najdeš popolno duhovno in fizično kompatibilnost.[/quote]
Mislim, da je sploh ne najdeš. No, razen če bi se kdo dal klonirat.
Mislim, da je sploh ne najdeš. No, razen če bi se kdo dal klonirat.[/quote]
Saj, točno to je bil moj point. Če z nekom imaš zgolj duhovno kompatibilnost, se iz tega lahko razvije prijateljstvo, ne nujno partnerstvo.
Jaz si pa partnerstva brez fizične kompatibilnosti ne znam predstavljat… In če naj partnerstvo zdrži za več časa kot zgolj do prve ovire, mora tu poleg fizične biti tudi neka duhovna kompatibilnost…
Ne gre ne za usmiljenje in ne za biološko uro. Gre za to, da v eni osebi težko najdeš popolno duhovno in fizično kompatibilnost.[/quote]Mislim, da je sploh ne najdeš. No, razen če bi se kdo dal klonirat.[/quote]Pri kloniranju dobiš dva identična osebka, če pa sestavljaš puzle pa lahko vidiš, da si niti dva koščka nista enaka pa na koncu vse tako lepo skup paše…… Ma, kot ate na mamo 😉 čeprav sta si različna :)))
Boom ti bi imel pa še enega sebe? :/ :))))
Jaz se sploh nisem hecala in vem, da boš sedaj jezen name, ampak jaz mislim, da bi moral ti svoj nick spremeniti iz “skromniT” v “sramežljiviT”. Bodiva odkrita. Ti bi nekaj, kajne? In nekako se mi dozdeva, da pri temu sploh ne bi bil tako zelo izbirčen.
Drugače sem pa premišljevala kaj je zame kvaliteten seks in mislim, da je to tisti, ki ga v tistem trenutku potrebujem. Včasih je to it-kina varianta, včasih pa šakabum (izraz sem si izposodila pri zelo skromnemu T-ju). Super pa je, če lahko obe varianti prakticiraš z enim partnerjem.[/quote]Ejga a veš da ne bom jezen, zato pa res nimam kaj bit. Poglej jaz sem svoje v zvezi z it povedal, v zvezi s tistim, kar si rekla, da jaz bi nekaj….tisto nekaj, si lahko sigurna, da ne bom iskal tu gor, tu si lahko samo mnenja izmenjujemo, drugače, se pa najraje z žensko v živo, iz oči v oči pogovarjam(kar pa ne vem če je povezano s sramežljivostjo), skromni, pa sem si nadel iz le enega razloga….ker si želim le ljubezen.
In ko je to, so vse varjante, kot si že sama ugotovila in šakabum in še kakšna druga najlepše če od štarta pa čimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmdlje prakticiraš
s ta svoooooooooooooooooooooooooojo češpo.
Ajd čau:))))))))))))
Se strinjam in tega nikdar ne počnem. Vsak je celota zase.
Če pa bi že hotel primerjat, bi pa moral prej sprobat, da bi lahko kvalitetno podal oceno.;)
Kolikor te berem, bi te lahko primerjal, kvalitetno le z eno partnerko??[/quote]
No, tukaj se pa moram vmešat kot jajce, to pravico si jemljem, če ne drugače pa kot “starejša” gospa 😀 ;D;D ali pa tvoja vest, skromniT:
Če me Alzheimer še ne lovi ali pa če me vsaj še ni ujel, se mi zdi, da si v enem drugem postu zapisal, da se nikoli ampak zares nikoli ne bi spuščal v zvezo/avanturo z vezano žensko in razdiral družine. Popravi me, če se motim?
In tukaj jaz opažam, že drugič zapored, da se spogleduješ z it, ki pa meni deluje kot zelo zvesta žena, zelo zrela oseba in odgovorna mati.
Torej, na tem mestu ti prižigam rdeč semafor, če si že vse druge “STOP” znake prevozil :):):)[/quote]
Ah, Margot,
moram stopit v bran skromnemuT-ju. Se še zelo dobro spominjam določenih postov kakšno leto nazaj… od poročenih oz. tistih, ki so bili (in so) v partnerskem odnosu… Verjemi, to kar je skromniT pisal ni nič manj nedolžno kot je bilo kakšno leto nazaj s strani določenih drugih uporabnikov…
Forum je zaprt za komentiranje.