Kvaliteten seks in partnerstvo
Zadnjih nekaj dni se teme vrtijo okoli seksa, in se mi ob branju zadnjih sporočil postavlja vprašanje, kaj je pravzaprav kvaliteten seks in čemu mora biti zadoščeno, da lahko imamo kvaliteten seks. Ali je ta možen le takrat, ko partnerja dobro poznaš, ko veš, kaj mu paše, ko veš, na katere strune moraš igrati? Ali je kvaliteten seks možen tudi s priložnostnim partnerjem, ali je lahko tudi one night stand res “kvaliteten” in čisto primerljiv po kvaliteti s tistim, kjer partnerja dobro poznaš (ali pa boljši, kjer je več vzburjenja in pričakovanja, morda?)
Pa se mi pri tem postavlja vprašanje, kakšno vlogo igrajo čustva pri kvalitetnem seksu (ali je to relevanten faktor ali ne).. in, spet – ali se morda moški in ženski pogledi na to razlikujejo?
kvaliteten seks je lahko tako z enonočnim partnerji( pa tudi zanič je lahko), kot seveda z dolgoletnim partnerjem, kjer pride bolj do izraza tisto kar se dogaja po seksu, pripadnost, čustva, ljubkovanje itd….pri priložnostnem seksu je pač tako….kakor naletiš…lahko je seks tvojega življenja, lahko pa polomija ko se sredi akcije enostavno obrneš in odideš….
Prvo je treba razumet da je kvaliteta za vsakega različna…
Skupni imenovalec kvalitetnega seksa za mene je ORGAZEM.
če ni orgazma je seks NAČELOMA nekvaliteten.
Kje je zdaj On_ da bi zasadil zobe vate..? 😀
Ali potemtakem ne vidiš možnosti, da bi pri seksu z devico doživel(a) orgazem?[/quote]
hehe teoretično, samo da samo to ni dovolj za kvaliteten seks VEDNO ampak je pa ena izmed opcij.
Tebi je verjetno 3 prišlo ob razdevičenju. japajade 😀
Moje mnenje:
Kaj je kvaliteten seks, bo vsak odgovoril v skladu s svojimi pogledi in načinom, ki mu je ljubši in ki ga zadovoljuje.
Tisti, ki iščejo priložnostne partnerje za druženje zgolj zaradi seksa, tudi v takem seksu uživajo, če ne, ga ne bi iskali in jih tak način zadovoljuje. Kako je s čustvi, verjetno bolj površinsko, prideta, se poseksata, bum šakabum, orgazmus, super je blo ej, hvala za še in čau..tako nekako…ne vem ne prakticiram. Fizika je preprosta.
Druga stran, meni bolj znana in ljubša, pa je seks, s partnerko, ki jo dobro poznaš, ko veš na katere strune zaigrat, kot si navedla, ko vesta natančno kaj komu paše, včasih lahko z daljšo predigro, včasih se lahko tudi kaj preskoči, ko vpleteta čustva do take mere, da se resnično čutita, in ko to strast stopnjujeta do take mere, ko se zgodi najlepše, skupen vrhunec. Da te zmrazi:))
Ko se kemija in fizika prepletata:)
Kje je zdaj On_ da bi zasadil zobe vate..? 😀
Ali potemtakem ne vidiš možnosti, da bi pri seksu z devico doživel(a) orgazem?[/quote]
hehe teoretično, samo da samo to ni dovolj za kvaliteten seks VEDNO ampak je pa ena izmed opcij.
Tebi je verjetno 3 prišlo ob razdevičenju. japajade :D[/quote]
Ah, za samo 3 se tega sploh ne bi lotila 😀
Za mene je kvaliteten seks tisti, ko ne rabim uporabljat domišljijo (kaj šele kaj drugega), še več, ko ni prostora za domišljijo ampak samo za njega in njega. Ko čutim tako s telesom kot z dušo. Ko se mi po njem smeji, smeji in smeji, ko sem srečna, presrečna.
Ne bi se ga odrekla za nič na svetu.
Tak, zdaj mi pa kar zavidajte. 🙂
Kvaliteten seks je zame preprosto povedano seks, kjer oba uživata in sta oba zadovoljena. Ne vem, če je potrebno kaj več razpravljat. Da dosežemo to zadovoljstvo, pa imamo seveda različne potrebe/želje, kar pa ni več pomembno, dokler človek čuti zadovoljstvo.
To je neumna definicija Matkič. Spomni se na Ameriško pito, ko je tipu prišlo že samo, ko se ga je bejba dotaknila (al nekak podobno).
To je neumna definicija Matkič. Spomni se na Ameriško pito, ko je tipu prišlo že samo, ko se ga je bejba dotaknila (al nekak podobno).[/quote]
Spomni se ti definicijo seksa.
Oralni, Analni, Vaginalni SEKS….
Saj sem jo napisal zgoraj. Seks je seks, ni pomembno kakšen je. Zaradi mene ga lahko tiščiš njej v uho, če ti ob tem prihaja in še njej zraven. Jezik mislim. :))
Ja, saj vem, skromna moram bit, po vseh krščanskih pravilih… 🙂
Fraj?[/quote]Sem si skoraj predstavljal, ko si zgoraj opisovala:))), …pa sem tel vedet kdaj boš fraj…hec…..in sem pričakoval odgovor v stilu… hehe n’č ne bo….nič drugega…lepo bodi
Aja, tisto o krščanskih pravilih pa, je prestrogo, je spet skrajnost….tisto pa ni ravno moje področje:))
Ja, saj vem, skromna moram bit, po vseh krščanskih pravilih… 🙂
Fraj?[/quote]Sem si skoraj predstavljal, ko si zgoraj opisovala:))), …pa sem tel vedet kdaj boš fraj…hec…..in sem pričakoval odgovor v stilu… hehe n’č ne bo….nič drugega…lepo bodi
Aja, tisto o krščanskih pravilih pa, je prestrogo, je spet skrajnost….tisto pa ni ravno moje področje:))[/quote]
Predstavljal? Kaj pa? Opisovala sem samo občutke, nič drugega – pa še to na način, kjer sem želela povedati, da je dober seks tisti, ki prevzame tako tvoje telo (orgazem) kot tvojo dušo (ljubezen).
Mogoče sem pa te spomnila na tvoje lastne občutke oz. ti obudila kakšne spomine?
Sem si skoraj predstavljal, ko si zgoraj opisovala:))), …pa sem tel vedet kdaj boš fraj…hec…..in sem pričakoval odgovor v stilu… hehe n’č ne bo….nič drugega…lepo bodi
Aja, tisto o krščanskih pravilih pa, je prestrogo, je spet skrajnost….tisto pa ni ravno moje področje:))[/quote]
Predstavljal? Kaj pa? Opisovala sem samo občutke, nič drugega – pa še to na način, kjer sem želela povedati, da je dober seks tisti, ki prevzame tako tvoje telo (orgazem) kot tvojo dušo (ljubezen).
Mogoče sem pa te spomnila na tvoje lastne občutke oz. ti obudila kakšne spomine?[/quote]Ja no to ja….ne bit preveč sitna zdej.;-)
Nisem sitna. Ne primerjaj me s svojima dvema bivšima partnerkama oz. drugimi tebi poznanimi ženskami. 😉
Hm, ali pa s sabo?
Mogoče sem pa te spomnila na tvoje lastne občutke oz. ti obudila kakšne spomine?[/quote]Ja no to ja….ne bit preveč sitna zdej.;-)[/quote]
Se strinjam in tega nikdar ne počnem. Vsak je celota zase.
Če pa bi že hotel primerjat, bi pa moral prej sprobat, da bi lahko kvalitetno podal oceno.;)
Kolikor te berem, bi te lahko primerjal, kvalitetno le z eno partnerko??[/quote]
No, tukaj se pa moram vmešat kot jajce, to pravico si jemljem, če ne drugače pa kot “starejša” gospa 😀 ;D;D ali pa tvoja vest, skromniT:
Če me Alzheimer še ne lovi ali pa če me vsaj še ni ujel, se mi zdi, da si v enem drugem postu zapisal, da se nikoli ampak zares nikoli ne bi spuščal v zvezo/avanturo z vezano žensko in razdiral družine. Popravi me, če se motim?
In tukaj jaz opažam, že drugič zapored, da se spogleduješ z it, ki pa meni deluje kot zelo zvesta žena, zelo zrela oseba in odgovorna mati.
Torej, na tem mestu ti prižigam rdeč semafor, če si že vse druge “STOP” znake prevozil :):):)
Se strinjam in tega nikdar ne počnem. Vsak je celota zase.
Če pa bi že hotel primerjat, bi pa moral prej sprobat, da bi lahko kvalitetno podal oceno.;)
Kolikor te berem, bi te lahko primerjal, kvalitetno le z eno partnerko??[/quote]
No, tukaj se pa moram vmešat kot jajce, to pravico si jemljem, če ne drugače pa kot “starejša” gospa 😀 ;D;D ali pa tvoja vest, skromniT:
Če me Alzheimer še ne lovi ali pa če me vsaj še ni ujel, se mi zdi, da si v enem drugem postu zapisal, da se nikoli ampak zares nikoli ne bi spuščal v zvezo/avanturo z vezano žensko in razdiral družine. Popravi me, če se motim?
In tukaj jaz opažam, že drugič zapored, da se spogleduješ z it, ki pa meni deluje kot zelo zvesta žena, zelo zrela oseba in odgovorna mati.
Torej, na tem mestu ti prižigam rdeč semafor, če si že vse druge “STOP” znake prevozil :):):)[/quote]Hehe…sem vedel da bo primla kakšna brancinčka..ne te ne daje Alzheimer….samo preverjam koliko je trdna.;)
Drgač pa ne skrbi, se rad malo pohecam, nisem snedel besede, podpiram it in verjamem da ve, če ne bi ji že nekje odgovoril,…. jo lahko vzamem v varstvo, bo pri meni varna.:)
Forum je zaprt za komentiranje.