Kupim 3 sobno stanovanje v Ljubljani
A ti misliš, da mi navijamo za visoke cene??? Joj, ne, ampak realnost bo pač takšna, da več kot -10% (še to dvomim) pač ne bo. Kaj bi dal, da bi cene res padle, pol takoj kupim garsonjero za najemnike. Ampak žal se to ne bo zgodilo.
Theman je pa po mojem nepismen. To ne pomeni, da ne zna prebrati besede (se je naučil v OŠ), ampak, da NE RAZUME, kar je napisano, da NE ZNA brati statistike in ne brati grafov. Ja, to se pa kje drugje naučimo.
Bogi rojaki, kako ste ozki. V Berlinu so cene stanovanj pol nižje kot v Ljubljani, hrana po restavracijah cenejša, mesto pa je kot se spodobi, polno dogajanja. Tu pa vidim klub nabijalcev cen, ki vsako drugo mnenje sesuje. Nisem presenečen. A ni Slovenija tista dežela, kjer se vsi tožarijo, ker je vsak neskončno prepričan v svoj prav.
Kar imejte svoje visoke cene nepremičnin in čez leta prazno in popolnoma nekonkurenčno državo. Ni čudno, da se mladi selijo v tujino.
Pošlji kakšen link. Jaz sem našel tole
Tudi v Berlinu rastejo cene za nakup in najem nepremičnin:
V prvem četrtletju letošnjega leta so se cene rabljenih stanovanj ponovno znižale, in sicer v Ljubljani za 6,2 odstotka, v preostali Sloveniji zunaj Ljubljane pa za 1,7 odstotka. Torej je padec cen rabljenih stanovanj v skupnem seštevku za 3,2 odstotka, so sporočili iz Statističnega urada
Cene stanovanj v Ljubljani padajo že tretje četrtletje
»To je drugo zaporedno četrtletno znižanje cen stanovanj v preostali Sloveniji zunaj Ljubljane, v Ljubljani pa je bilo to že tretje zaporedno četrtletno znižanje cen stanovanj in hkrati najobčutnejše doslej,« poudarjajo državni statistiki.
Cene stanovanj v Ljubljani in zunaj Ljubljane so se tako znižale približno na raven iz začetka leta 2007. Število prodanih stanovanj se je znižalo tudi v petem zaporednem četrtletju in od leta 2003 dalje (odkar pojav statistično spremljajo), še ni bilo tako nizko.
Prodanih vsega 77 hiš v državi
Četrtletnih indeksov cen družinskih hiš za prvo četrtletje leta 2009 SURS ni objavil, ker je zanesljivost ocen zaradi nizkega števila transakcij, premajhna. V prvih treh mesecih letos je bilo prodanih vsega 77 hiš.
V Slo po mojem ne bo prišlo do drastičnega znižanja zaradi tega, ker smo slovenci specifičen narod, ki se dosti bolj čustveno navežemo na nepremičnino kot tujci, ki se selijo kar pogosto in jim je vseeno. Ker je pač prisoten ta čustveni element, ti ga ne bo prodal kar tako. Sam imam izkušnje par let nazaj s passatom, hotela je ženska imeti 4.200.000,00 sit, pa sem ji hotel dati 4 mio sit. ej, pa ni prodala!!!! In to je to. Pri stanovanju je še slabš.
Forum je zaprt za komentiranje.