Kupim 3 sobno stanovanje v Ljubljani
Morda tole, če bi Vas zanimalo, sporočite Vaš mail
-Bežigrad-BS 3, BLIZU FAKULTET EF, FDV, PA, WTC 78 m2, 3-sobno, zgrajeno l. 1982, obnovljeno l. 2003, 13/18 nad., takoj vseljivo-Cena: cca 179.000,00 EUR ali tole
-LJ. ŠIŠKA, ŠENTVID 85 m2, 3,5-sobno, adaptirano l. 2003, 1/2 nad., v samostojni tro-stanovanjski vili, pred vilo velik park, vrt in 2 lastniški garaži, v 1. nadstropju, Cena: cca 190.000,00 EUR
Pocakajte se z nakupom stanovanja,ce se vam res ne mudi!
Vsaj do konca leta ne kupujte in redno spremljajte uradna porocila in pa prispevke v casopisih,tv,internetu!
Cene so komaj zacele padati,nekateri napovedujejo tudi 40-50% padec cen v Ljubljani v roku dveh let!
V samo treh mesecih so stanovanja v Lj. izgubila -6% cene!!!
Samo pocasi,ce se vam resnicno ne mudi!
Zakaj 40% padec cen v dveh letih ne bi bil mozen?
V samo treh mesecih je padla cena kvadratnega metra za 6%,to pomeni 2% mesecno!
Ce se bo tak trend nadaljeval se leto,dve to pomeni se dodatnih 25%-50%!
Ko zacnejo drzavne institucije izdajti porocila v katerih je zabelezen 6% padec cen v treh mesecih,potem tudi 50% padec v dveh letih ni misija nemogoce…
Ko se bomo priblizali trendu da bo povprecni meter stal toliko kot je povprecna placa,ali pa povprecna placa in pol potem bo nepremicninski trg spet zacel delovati…
Taksen primer je v mariboru,kjer so novogradnje okoli 1000€ na m2…
V ljubljani bo ze letos 2000€ m2,veliko agencij in investitorjev pa bo zaprlo svoja vrata,ker so sami pripeljali trg nepremicnin do roba propada…
Svetujem vam da pocakate z nakupom!
THEMAN
Kupi zdaj! Moji argumenti:
– v kvartalnem poročilu GURSa piše, da kupci še nikoli niso bili v tako dobrem položaju (krediti poceni in lahko izsiljujejo prodajalce)
– danes v Mojih financah: med 26 ekonomisti, kolikor jih je opravilo anketo jih 73% meni, da se bodo cene stanovanj v Lj do konca leta 2010 ostale enake oz. kvečjemu znižale za 10%, nekateri pa celo, da se bodo povišale za 10%. Samo 23% jih meni, da se bodo znižale za več kot 10%. To bi meni veliko pomenilo.
THEMAN, tiste novogradnje za 1.000 eur v Mb – če jih nisi videl, raje bodi tiho. Če mi jih dajo za 500 eur, jih ne bi kupila.
Cene zagotovo ne bodo toliko padle.
Se zadnjic…
1.Nobenega indica ni da se bo pad cen nepremicnin ustavil
2.izguba v enem kvartalu je bila 6%
3.trg je preplavljen z nepremicninami
4.banke dihajo za ovrtnik investitorjem
5.velik padac BDP v sloveniji
6.velik padec BDP v EU(to je za nas pomembno ker veliko izvozimo)
7.razmerje med povprecno placo in povprecnim m2 ni v sorazmerju
8.velika nezaposlenost
9.slabi gospodarski obeti
10.tudi kupci niso vec neumni
11.padec cen se bo nadeljeva z vsaj 2% mesecno
12.proda se 70% manj nepremicnin
13.v porocilu GURSA si poglejte padec cen his
14.Tezko dostopni krediti
15.v mariboru so cene od 1000€ m2 za novogradnje pa vsi sluzijo
16.stanovanjski sklad slovenije ima veliko praznih stanovanj po sloveniji,ki jih prodaja pod nizjo ceno kot drugi investitorji,pa jih se vedno ne more prodati…
17.demografski trend je v upadu(manj ljudi,manj rojstev)
18.padec najemnin v Lj za 12%(nakazuje gibanje cen v prihodnosti)
19.povprecna placa se bo ob predpostavki gibanja gospodarstva zmanjsala
20.veliki padci cen nepremicnin-Anglija,Amerika,Spanija…
21.Poglejte si razmerje plac v Avstriji,Nemciji in ceno njihovega m2…
Potrebujete se kaj???
Predvsem pa kupcem priporaocam uporabo zdrave pameti…
Ze golobi na strehi pojejo, da gradbenistvo diha na skrge,kar pa za cene stanovanj pomeni…
IN NE NASEDAJTE BESEDAM SPEKULANTOV NA TV,FORUMIH IN PLACANIH PRISPEVKIH V CASOPISIH…
Cas in denar je na strani kupcev!
THEMAN
Vse kar pisem temelji na uradnih porocilih:FEDA,GURSA,EU,USA…
A vi slucajno zivite v paralelnem vesolju,ali ste samo tako zabiti da ne znate opazovati sveta okoli sebe??!!!
Pa odjebite ze z vasim spekulativnim podjebavanje!!!
A kdo od vas ceglarjev sploh vidi kaksno pozitivn stvar trenutno v svetu in eu???
Vsa moja porocila izhajajo iz javno objavljenih statistk in niso plod moje ali vase domisljije!!!
Kdo od vas kurcov palcev,ki tako vrjamete v cegle pa je kdaj se postregel z kaksno statistiko,dokazom,izracunom!!!
Zaradi mene lahko vsi kupujete po 3000€ na m2,jaz ne bom…
Svoje stanovanje sem kupil po zelo ugodni ceni,cakam pa se vsaj 30% padec cen v Ljublajni potem pa grem v nakup nove nepremicnine…
THEMAN
TheMan, ker imaš rad uradne podatke: po anketi statističnega urada RS namerava v prihodnjem letu graditi ali kupiti stanovanje ali hišo 6000 družin.
Prostora v vrtcu kritično primanjkuje skoraj povsod po Sloveniji (in to kljub temu, da gredo otroci po novem – no, novost velja 5 let – v šolo že s 6 leti!!!). Po tvojem zaradi upadanja rodnosti?
Forum je zaprt za komentiranje.