Kruh malo drugače (za Majuško)
Ne preveč na tanko (da ne boš valjala tako tanko kot vlečeno ali listnato testo). Težko rečem kolikšen mora biti pravokotnik – po občutku, približno take velikosti kot rulada? Tudi takšne debeline približno bi rekla. Mogoče je bolj pomembno da je dovolj dolga, da dobiš spodobno število koščkov. Po občutku bi rekla ;-)). Testa je dovolj da ne boš imela težav, boš videla.
Sonce rumeno, ti boš kriva, če se zredim! 😉
Tale kruh je pa res pesmica! Danes sem ga naredila, da ga imamo pri kosilu zraven enolončnice. Je pa takoooo dober, da jem že tretji rožni listič! 😉
Zraven pa sladek jabolčni sok, tak, izpod preše… Bo enolončnica ostala kar za druge člane družine!
Hvala ti za ta dober – in lep! – recept!
Kruh marjetka uspel, nato pa nisem zdržala do sobote, sem že včeraj spekla po prirejenem Jamijevem receptu – na testo sem namazala nutelo. Otroci z mano vred navdušeni, možu pa je bilo presladko.
Narezane ruladice sem polagala na pekač malo stoje, malo leže (kot pri pitulicah).Oboje je vredu, čeprav mislim, da je bolje, če stojio, kot pri kruhu marjetka.
Ojla!
Takole, zdaj se pa tudi moja marjetica peče )))
Me prav zanima, kako bo izpadla ))) Izgleda pa zelo slastnoo )))
LP!
Gordy
Ha, ha. Spekla-Izginil. Spekla – izginil. Spekla, da ga je hči vzela v Ljubljano in ga tudi ni več.
Torej tako. Spekla sem ga v soboto. Ker pa so moji ljubitelji čokolade sem ga pol naredila s kislo smetano, polovico pa z nutelo. Z nutelo je zmanjkal, da ga nisem niti provat uspela in so bili vsi navdušeni. Nad kislo smetano pa precej manj. V nedeljo sem ga ponovila – ista zgodba. Meni ostane tisti s kislo smetano (nanj sem potem namazala figovo marmelado). Zvečer sem ga spet pekla iz pol doze in sem jih čula, ker ga nisem naredila več, saj je bil samo za v Ljubljano, za doma pa nič.
Bomo še pekli tako.
Lep pozdrav
No, pri nas bomo pa danes jedli eno razlito rožico. Po svoji stari navadi sem zmanjšala količino moke, smetano pa uporabila celo. In je nadev jasno pri rezanju silil na vse konce. Saj dobro je, samo umetniški vtis je rahlo pokvarjen. Vsekakor mi bo za praznovanje naslednjo soboto uspelo tudi to popraviti. Sonce, tale kruh je zakon!
Forum je zaprt za komentiranje.