Križarjenje Costa
ladja allegro je ladja coste najstarejša in najmanjša.ima pa super in ugodno destinacijo.eni so mi jo zelo pohvalili,da je vse veliko bolj pristno. lani sem bila z msc fantazijo ,pa mi je bila fol prevelka ,bolj so mi všeč ala serena ,mediterania….,vandar za allegro nevem.če je že kdo križaril z njo,naj mi prosim javi
Allegra je res manjša ladja družbe Costa. Dimenzije, leto izdelave in kapaciteto lahko preverite na spletni strani Cruise in ferry centra ali pa kar direktno na Costini (www.costacrociere.it/it/costa_allegra). Kakšno je počutje in vzdušje na taki ladji, vam lahko povedo edino tisti, ki so z njo že križarili. Mi bili s Sereno in Concordio, ki sta okrog sto metrov daljši in imata najmanj 3 krat več kabin in posledično tudi gostov, čeprav se to ogromno število potnikov porazgubi po ladji in hude gneče ni zaznati nikjer. Mogoče pa ima res čar preizkusiti tudi manjšo.
Od vseh vaših postankov bili samo v Izmirju. Ladja pristane blizu centra mesta. Če boste mesto raziskovali sami, lahko najamete taksi, ki jih je na vsakem koraku dovolj ali pa si omislite prevoz s kočijo. Cene niso pretirane. Zanimiv Bazar, ki je bolj obvladljiv kot Grand bazar v Istanbulu, ker je bistveno manjši.
Želim vam mirno morje in veliko užitkov. Po vrnitvi pa seveda pričakujem kratko reportažo.
zdravo.mi bomo šli kmalu na križarjenje.že nekaj časa nazaj sem spraševala o desinacijah pirey,izmir,antalya,limasol.krf.nobeden mi ni nič javil.mene pa še vedno zanima ali se splača z njihovimi izleti ali je bolje v lastni režiji……….,,.kje stoji ladja…..greš lahko peš ali pa s shatlom…..prosim za odgovor lp
Teoretično bi lahko tudi tako funkcionirali, vendar mislim, da bi vam to vzelo preveč časa. Postopek za izhod z ladje je tak, da vsakega čekirajo na izhodu in enako je tudi pri povratku, s tem da pri gre pri vkrcanju še vsa prtljaga (torbica, nahrbtnik…)čez terminal. Mogoče v tistih pristaniščih, kjer ladja pristane v samem središču mesta in stoji cel dan, ampak menim, da ne boste imeli volje se vračati samo zaradi kosila. Pa še na gnečo v restavraciji lahko naletite, potem ste pa sploh takoj ob najmanj dve uri. Katero turo boste pa šli?
pika.polonica. …. absolutno….z ladje lahko greš kadarkoli in se vrneš tudi kadarkoli…. tudi po večkrat….seveda takrat, ko ladja stoji… ni nobenega problema…. pa četudi greš samo na sprehod na kopno….in se vrneš na kosilo..ali na kopanje…ali kamorkoli že…. pomembno je, da si pol ure pred izplutjem ladje na njej….
..mirno morje ti želim..:)
pozdravljena krpica! moj nasvet ko prideš v mesto (la valetta,rim…)kupte si karto za turistični avtobus cena je cca10€ ampak imaš neomejeno število vstopov in izstopov,avtobusi krožijo vsakih 20 minut,tako da naprimer izstopiš npr.Bugiba narediš sprehod nato spet na avtosus in v drug kraj,samo pazi na barvo svojega avtobusa ker jih je več.
Zdravo,
Meni križarjenje ni bilo čisto nič všeč. Zelo razočaran, nič “luksuza” če me kdo vpraša.
Če ima kdo karkoli potovalne žilice in je videl že nekaj sveta mu križarjenje ODSVETUJEM.
27.7.2012 Costa Magica, predstavljajte si:
– 3000 italijanov, špancev in otrok, ki nenehno kričijo, se rinejo z vseh strani
– vrste za čakat za kosilo in zajtrk, gneča na palubi / ležalniki
– 3000 ljudi stlačenih v nekaj malih bazenih (higiensko?)
– izleti precenjeni in redki res dobri
– “all inclusive” večinoma vključuje vodo, prave čaje, kavo in na tooooone zanič pice.
– le 6 ur za ogled mesta. Sliši se morda dosti pa ni: čakanje taksijev, ladja gre točno in ne čaka zamudnikov, itd. Ostane efektivno 4 ure.
– Čeprav bi lahko ostala še nekaj ur v pristanišču ladja odpluje, le da pluje celo noč potem le 10 vozlov!!!! (za nepoznavalce 2. prestava v avtu), čeprav bi lahko 20 (cruising speed v Costa “priročniku”).
Obiskovalci so prepovedani, vendar jih ves čas pozivajo da zapustijo ladjo : ))
Natakarji so se stepli pred vsemi gosti v jedilnici. : )))))
Toliko o mojih vtisih.
LP
Vaše izkušnje, “nezadovoljen”, so žal slabe, čeprav menim, da smo ljudje različno občutljivi na nekatere stvari. Res je, kot pravite, da je gneča v samopostrežni jedilnici ob določenih urah moteča. Za tiste, ki morda malce prej vstajajo, se zadeve bistveno bolje iztečejo. Gneča je nastane v zadnji uri pred koncem zajtrka, oziroma je praviloma povezana z uro pristanka.
Časa za ogled mest je včasih res premalo. Če je ladja v pristanišču le 6 ur, je potrebno res skrbno načrtovati oglede ali pohajkovanje, oboje ponavadi ne gre. V primeru celodnevnega postanka, pa je že kar nekaj več možnosti.
Kar se pa tiče pretepaške “predstave” osebja, pa moram priznati, da se mi zdi prav neverjetno, da se je kaj takega zgodilo. Mi smo križarili 3x, (2x s Costo in 1x z MSC), pa niti enkrat ni bilo situacije, da bi lahko kakor koli pograjala osebje, prav nasprotno, vsi so bili neverjetno prijazni in ustrežljivi. Tudi v odnosih med seboj niso kazali nobenih empatij ali nerazumevanj.Ta incident na Magici je verjetno res bolj izjema kot pravilo. Verjamem, da je vam pustil negativen pečat in, da vam tudi zaradi tega križarjenje ostaja v slabem spominu.
Hrana pa menim, da je vrhunska, ponudba tudi in kljub različnim okusom verjamem, da vsak, ampak res vsak, najde kaj zase, tudi v času izven glavnih obrokov.
Pa srečnejšo roko pri izbiri naslednje destinacije, še posebej, če bo to še kdaj plovba s križarko.
Pozdravljeni,
bom povedala še mojih pra vtisov.
Prvo križarjenje mi je bilo z Royal Carribanom, drugo s Costo. Moram povedati, da je RC na dosti višjem nivoju. Kar se tudi tiče All inclusiv ponudbe, se ne da primerjat. Na Costi je noter samo voda(ki pa je čudnega okusa) vse ostalo moraš doplačat. Hrana mi ni bila všeč-preveč prilagojena Italijanom, skoraj vsak dan isto, sladice so me na Costi razočarale, na RC navdušile.
Glede izletov pa vsem priporočam, da greste v lastni režiji! Sami smo tako prihranili več kot pol. Pred odhom se pozanimajte kam greste in kaj bi radi videli. Nabavite si On-line Vocherje, izprintajte zemljevide. Sami taksiji so ugodni, sedaj imajo večinoma že povsod tudi Hop in hop out avtobuse. Sama sem se izjemomo odpravila na izlet prek križarke, če se mi je zdelo prekomlicirano, da bi sama šla – redko.
Mi smo letos prvič križarili in sicer z MSC. Glede na to, da je bilo prvič in drugače nismo ravno avanturistični tipi (sveta nismo kaj dosti videli 🙁 na žalost), smo bili navdušeni nad križarjenjem.
Pripombe bi imela le nad gnečo v bazenih in gnečo in pa nekulturo v samopostrežni restavraciji. Hrana ni bila nič kaj ekstra, bolj serijska kot iz kakšne menze in glede na vse pohvale na hrano na tem forumu, sem bila iskreno rečeno razočarana. Pa tudi osebje v samopostrežni restavraciji se ni niti malo trudilo, da o prijaznosti ne govorimo… Gostje pa kot gostje, nekateri so se prerivali, kot da ne bi jedli že najmanj leto dni… Te reči mi res niso niti najmanj ugajale, ampak izkušnja nam je bila všeč in upam, da se še kdaj odpravimo…mogoče s katero drugo družbo..
Tukaj si lahko ogledate vse plane izletov in cene za Costa Cruise:
Ker gremo tudi mi letos za krompirjeve počitnice s Costa Fortuna na zahodno sredozemlje, so dobrodošli kakršni koli nasvsti – predvsem za izlete v lastni režiji.
Ostale informacije: Costa: Useful information
Pa še cene dodatnih storitev in paketov pijač AI paketi
Forum je zaprt za komentiranje.