Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Križarjenje Costa

Križarjenje Costa

V soboto 22. junija iz Trsta.

Tudi mi gremo 22. 6. na Costa Classico, pa me zanima če lahko kakšno pivo iz celine ” prešvercašˇ na ladijo?

Nas je že agencija opozorila, da je vnos kakršnekoli pijače na križarko strogo prepovedan tako, da ob vkcanju niti nismo poskušali. Vem pa za potnike, ki so uspešno prešvercali precej vinske kapljice. Če boste imeli zalogo v oddani ( ne v osebni) prtljagi, bo najbrž šlo skozi. Probajte!

Mi smo med samim potovanjem včasih na celini kupili nekaj pijač in čeprav gre ob vsakem vkrcavanju vsa prtljaga čez rentgen, nismo zaradi tega imeli nobenih težav.

Križarila samo 1x za prvi maj z Costo Sereno.
Meni je bilo vse fantastično.Fotografi nas niso nikjer lovili ,samo pri večerji za 1 minutko.Hrana,vkrcavanje, prijaznost,sobarice,brisače,čistoča ma vse je bilo kot je treba.

Sprašujete za pijačo v ALL izvedbi.Mi smo jo imeli vračunano v ceno .Jaz bi že pila vodo ,mož pa malo manj.Pač ,ko smo se prijavili je bila akcija ,da je v ceni križarjenja tudi pijača.

Meni je bilo na ladji hladno,sploh pri večerji ,zato kateri ste bolj zmrznjeni vzemite jopico s sabo.Pluli pa smo ponoči in takrat res piha na palubi.Gotovo je poleti drugače.

oj..
Naju pa zanima,če gre kdo 29.06.2013 iz Trsta z Costo na križarjenje……
tud vprašanje glede ALL INCLUSIVE pijače….a je vse zajeto in v vseh barih in pri kosilu in večerji???
tud glede oblačenja za večerjo…..??
hvala za odgovor

Glede AI: vsa pijača ni vključena, imaš točen seznam na spletu kaj je in kaj ne. Tudi v barih imaš na karti označeno kaj je vključeno in kaj se plača. Večina pijače pa je seveda vključena. Pri večerji je vino rdeče, rose ali belo na kozarec (upam,da je na vseh ladjah to enako, drugače govorim o C.Fascinosi). Pivo je 2,5 dcl ali večje. Lahko pa seveda naročiš vse kar je na AI.

Glede oblačenja: imaš v Todayu napisano priporočeno garderobo. Mi smo imeli en dan WHITE NIGHT – bela oblačila, če je le mžno. En dan smo kao morali biti v barvah italijanske zastave, torej zelena, rdeča, bela. Potem je en večer COCTAIL zabava, malo bolj svečano. Imaš pa en večer kapitanov sprejem, ko priporočajo GALA. Takrat je bilo fotografiranje in šampanjec s kapitanom(mi nismo šli, ker mi pač do tega ni, sem pa videla na slikah). Eni so bili ful zrihtani, drugi pa v navadnih polo majicah. Ne smeš komplicirat in je to to.

Če smo ravno imeli še taka oblačila na razpolago, smo se oblekli, drugače pač ne.Nihče ne komplicira. To je navsezadnje bilo 3000 ljudi in veš, da vsi ne upoštevajo tega.

Če te še kaj zanima, samo vprašaj.

lp

P.s. Mene edino zanima, če je kdo bil že v SEvernemmorju – Nordkap, kako je s tem križarjenjem. NI ravno poceni 🙁

Jaz pa rabim eno informacijo. Zanima me kako so pri večerji oblečeni otroci. Imam namreč tri fante in me zanima če so lahko v 3/4 hlačah.
lpb

Bibs,

lahko so v hlačah 3/4, brez problema. Moja hčerka je bila tudi v kratkih hlačah, pa ni bilo čisto nič narobe. Nihče vam ne bo nič rekel.

Imam problem v Trstu hočem elektrnosko rezervirat parking pa nikakor ne morem. Non stop mi piše eror. Ali je že kdo imel podobne težave in kako ste jih rešili?
lpb

Imam problem v Trstu hočem elektrnosko rezervirat parking pa nikakor ne morem. Non stop mi piše eror. Ali je že kdo imel podobne težave in kako ste jih rešili?
lpf

Poskušajte preko agencije urediti rezervacijo. Mi smo se vsakič poslužili te variante. Cena je enaka.
Pa srečno!

Na agenciji so rekli da nam ne morejo pomagat, tudi oni so poskušali ampak neuspešno. Zato zdaj iščem rešitev. Celo so mi predlagali naj gremo parkirat kar brez rezervacije,da se bo sigurno našlo kakšno prosto mesto.
lpf

Jaz si brez rezervacije skorajda ne bi upala. Mislim pa, da je agencija dolžna urediti zadeve za vas. Kakšen pa je to odgovor, da ne morejo pomagati?! Ali to pomeni, da bo zdaj ne vem koliko njihovih strank prepuščeno na milost in nemilost in odvisno od sreče, če bo slučajno še kakšno prosto parkirišče? Odločno nastopite tam, kjer ste rezervirali potovanje! Če so vam prodali potovanje, naj uredijo vse potrebno. Pri nas je za vse poskrbela agencija, kjer smo samo oddali podatke o avtu, plačali pa smo tam. V Livornu so zahtevali plačilo pri vstopu na parkirišče, v Savoni in Benetkah pa smo plačali po koncu potovanja na parkomatu.

Kako je pa s sladoledom na ladiji?

Sladoled je pri kosilu iz avtomata. Sam sladkor brez okusa. Jaz ga nisem mogla pojesti. Kot sladica pri večerji pa je čisto OK. Dobrega okusa.

Živjo!
Tudi mi gremo prvič na križarjenje in sicer čez mesec s Costto Cassico.
Rada bi vedela če je res mogoče cel dan priti do (brezplačne) pijače (voda, kava) na avtomatu, ali je to vezano na določene ure.
Hvala tistemu, ki bo podelil svojo izkušnjo z menoj.

Da, voda in kava sta na avtomatih cel dan brezplačno.

Mi smo se v soboto vrnili iz križarjena s Costa Classico. Bilo je enkratno. Ker imam tri otroke smo ob vkrcanju vzeli dva paketa brezalkoholnih pijač in en paket piva in se nam je to izplačalo, ker drugače je pijaća kar draga. Na organiirane izlete nismo hodili. Smo si sami ogledovali mesta in s tem veliko prešparali, ker so izleti zasoljeni s cenami.

Super informacija od Fany.
Zanima me, če potem to pijačo iz predkupljenih paketov koristiš pri obrokih?

Pijačo imaš naloženo na kartici in ko pride natakar mu daš kartico, on ti prinese listk ga podpiše in to je to. Na vsakem lisku recima računo pa ti piše koliko pjač še imaš na raspolago.

Pozdravljeni !

Zanima me, kako se išče last minut cenejše
križarjenje. Se išče samo pri naših agencijah ali
tudi pri ladjarjih COSTA ,,,
Zanima me sredozemlje v oktobru ali novembru.

Pozdravljeni,
mi smo slučajno po e-mailu dobili last minute ponudbo in je bila res ugodna. Tako, da mislim, da lahko pri naših agencijah dobite res ugoden las minute. Mi smo celo dobili kabine z oknom premium za ceno kabine classic.
lpf

Pozdravljeni.

Sem že veliko preguglala, pa še vedno me nekaj zanima, če je kdo tako priajzen, da mi pomaga.

1. Koliko je priložnosti (večerje), ko je potrebno biti oblečen v obleke in kostime? Je za moške obvezna suknja in kravata ali lahko ima le srajco? Greva za 4 dni.

2. Kako je poskrbljeno za tiste, ki jih izleti in vožnja ter tempo gor in dol z busa utruja, in bi želeli le kakšen sprehod po mestu, malo naokoli, kavica itd. ?Zasledila sem, da je ponekod rezerviran avtobus do mesta, kar bi bilo super.

3. Ali kdo ve, kakšne so cene pijač na ladji, ker nisva rezervirala paketa pijač? Kava, coca cola, …

4. Za vnos kakšne plastenke na ladjo vmes med postanki v mestih sem že zasledila, da se da, vendar je vsakršno mnenje dobrodošlo.

1. Ni obvezna suknja in kravata, gre se samo za kulturno oblačenje. Lahko so športne hlače in srajca, verjemi, da ne delajo toliko težav, kot je misliti. Je pa to enkratna priložnost za tiste, ki se radi pokažejo, zato najdeš vse od večernih oblek, smokingov, na drugi strani pa tiste, ki jim to toliko ne pomeni in oblečejo preproste hlače, krilo, srajco, bluzo…. ravno v kratkih hlačah in bermudah pa odrasli res niso bili

2. Ko vstopiš na trdna tla, te pričakajo turistični busi, taksiji, vlakci,…. tako da te naj ne skrbi. Pazi, da se ne zaletiš, najprej se dogovori o ceni. Ne vzemi pa taksija ali prevoza če greš samo na kavico do centra – npr. v Barceloni na Palmi, Korziki ker si dejansko že v mestu. Predvidevam da greš to turo za 4 dni. Ladijski busi do centra mesta pa so tudi zelo zasoljeni in ker folk prej ne ve kje se bo izkrcal, vzame in veliko plača za par sto metrov do centra. Kot sem rekla, do kopnega te bodo spravili, potem pa imaš polno mrhovinarjev, ki se bodo stepli, da te bodo lahko peljali. Samo do centra da greš malo pohajkovat in uživat ne rabiš prevoza, če si na teh relacijah, kot sem naštela, pa verjetno tudi drugje ne ustavi 5 km od centra, ampak to ne vem. Na Korziki pa je za vogalom turistični vlakec in te za par eurov pelje na krožno vožnjo in vidiš vse kar je v tem mestu za videt.

3. Pijača na ladji je seveda nekoliko dražja, predvsem pivo in buteljke, koktejli. Ne splača se ti rezervirat paketa, ker take žeje pa spet ni. Dovolj bo, da si prineseš s sabo kakšno vodo, pivo, pri zajtrku pa tako imaš pijačo, sok in podobno, čaj,…. nisem čisto prepričana, sem že pozabila ampak mislim, da so tudi v samopostrežni restavraciji pri kosilu na razpolago pijače iz avtomata

4. Brez skrbi si neseš na ladjo par flaš vode, piva, dajo prtljago na rentgen, vednar ne zaradi vnosa pijače ampak da ne pride kaj drugega gor.

upam,da sem kaj pomagala

Hvala.

Gremo pa v Barcelono, MARSEILE IN Malorco.Kolikor sem slišala se v obeh španskih krajih pristane zelo blizu centra, razen v Fr. Nekako razmišljam, da bi mogoče šla na kak izlet le v Barceloni, da vidim tiste znane zadeve, v ostalih dveh pa na kavico in sprehod, pa kak vlakec, če ga imajo, oz. če ga bodo med jesenskimi počitnicami še imeli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close