Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kranj, zivljenje v Kranju

Kranj, zivljenje v Kranju

Odgovor na objavo uporabnika
ABC117, 10.12.2021 ob 16:11

Bi torej priporocili zivljenje v kranju kljub priseljencem?

ABC117, naj te komentarji krretenov zgoraj ne zmotijo preveč. Ni jih treba resno jemati. Že cel lajf živim v KR, pa se mi ni še nič hudega zgodilo oz. nimam nekih razočaranj – ne nad samim mestom, ne nad prebivalci.

Res je, da je veliko predelov, sploh Planina, napolnjena z ljudmi iz bivših bratskih republik, ki so v KR prišli s trebuhom za kruhom v 60. in 70.-ih letih. Zdaj so že njihovi vnuki, ne samo otroci, rojeni tu. Res je drugače z Albanci, ki so se začeli množiti oz. množično prihajati predvsem zadnja leta. Zasedli so tudi nekatere bloke in stolpnice, kjer so bili včasih samo Slovenci. Imajo pač dovolj denarja, da si kupijo stanovanja tudi v malo”boljših” soseskah. Zaenkrat niso ravno moteči. Držijo se zase, sploh ženske, saj ne razumejo slovensko. Otroci jim prevajajo, če je treba. Njihovi možje so pa bolj redko doma, saj delajo po cele dneve od jutra do večera. One pa so doma z otroki. Opazim jih sicer že, moteči mi pa (vsaj zaenkrat) niso.

KR ima dovolj lepih sprehajalnih in kolesarskih poti, narava je res blizu, trgovski centri pa vsi na obrobju, v centru ni skoraj nič zanimivega (no, včasih grem v ribarnico Delfin ali v Mlečno restavracijo ali na Brione kaj pojest ali spit, sicer bolj redko). V center drugače  skorajda ne hodim.

Ni niti krasno, ampak grdo in izredno slabo pa tudi ni. Nekaj srednjega oz. lahko ima človek tukaj kar v redu življenje. Z varnostjo prav tako nimam slabih izkušenj, upam iti peš na sprehod tudi zvečer, ko je že temno.

Poleti se najdejo v bližini naravna kopališča, pa odprt bazen je tudi – sicer imamo tudi zaprti olimpijski bazen, štadion, tenis igrišča, en kup fitnesov in tudi dovolj ravnine, da lahko trenutno tečeš na smučeh. Tudi gostiln, restavracij je dovolj in hitre hrane prav tako. Zdravstveni dom, porodnišnica, osnovne in srednje šole, kranjska “Sorbona” faks, banke, knjižnica in vse ostalo, kar naj bi imelo eno od večjih mest v državi. Seveda v naši državi. Za kakšno ZDA je Kranj mala vasica, LJ pa malo večja vas.?

Zgoraj je nekdo napisal, da je Kranj čudovita mešanica čefurjev, Albancev in zagovednih Slovenjceljnov – to kar drži. S tem, da so ti zadnji še največji problem: kaj vse slišiš od njih! Sebe imajo pa za edine zveličavne in prave Kranjčane, vsi ostali pa kvarijo njihovo mesto. Imajo marsikaj za povedati ne samo čez Albance, ampak tudi čez ta južne in tako dalje. Če bi poslušal njih, bi verjel, da je pol Kranja praktično geto, pa še zdaleč ni tako – povsod najdeš čisto običajne familije, take in drugačne ljudi.

Ti pa povem, da se tudi s ta najbolj zagodevenimi Slovenjceljni da čisto OK shajati, z vsemi ostalimi pa tudi, ker ne predstavljajo nobene težave. Sem živela že na različnih koncih Kranja in povsod imela same fajne sosede.

Če te zanima kaj točno določenega o kakšnih predelih v Kranju, kje bi bilo za živeti, kupiti stanovanje, kje je največ gužve v prometni konici, pa vprašaj in ti vse pojasnim.

Ziveli v Kranju, iskreno  receno se ne bi vrnila nikoli vec!.. Ljudje si hinavski, na videz sicer prijazni ampak v bistvu so zelo zavidni, hinavski,kot sem povedala..Vse se vrti okoli  tega koga imas za frenda.. so nasplosno duhovno revni,radovedni,obrekljivi tko,da hvala lepa!

ahh no, 10.12.2021 ob 18:19

Ziveli v Kranju, iskreno  receno se ne bi vrnila nikoli vec!.. Ljudje si hinavski, na videz sicer prijazni ampak v bistvu so zelo zavidni, hinavski,kot sem povedala..Vse se vrti okoli  tega koga imas za frenda.. so nasplosno duhovno revni,radovedni,obrekljivi tko,da hvala lepa!

ahh no, posplošuješ. In opisuješ karakterne poteze večine Slovencljev, ubogih na duhu. V KR ni niti več, niti manj in budal in prijetnih ljudi kot po ostalih slovenskih mestih. Tudi Novomeščani niso vsi isti, Koprčani in Mariborčani tudi ne.

Ste pa ponavadi isti vsi, ki radi posplošujete. Plehki.

Se pa ne strinjam z tvojim komentarjem ceprav vemo,da butci in BUTCI so:)…

Ti pa prepuscam presojo,da sem plehka ..tebi v  sodisfakcijo!:)

ciao.

Samo še povej, kateri konec te zanima, drugače pa, jaz ga priporočam. Sem že 30 let tukaj, pa nič od zgoraj naštetih negativnosti (no, razen Kosovarjev) nisem srečala.

ABC117, 08.12.2021 ob 19:46

Kaksno imate mnenje o zivljenju v Kranju? Sprasujem predvsem prebivalce. Kaksni so tam ljudje? Izobrazevanje za otroke? Obsolske dejavnosti? Urejena infrastruktura? Moznosti za rekreacijo? Ali je vajb prijeten? Podnebje?

Šiptaroš…. šiptaroš county…..  said all.

Prešeren se v grobu obrača, ko vidi koliko siptarjev je v Kranju.

KR – Kosova Republjik. V grbu mesta je orel, tu se Albanci počutijo kot doma.

šiptarji in gorenjci na kupu, je lahko še kaj slabšega?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close