Kranj, zivljenje v Kranju
Republika e Shqipërisë, është shtet i pavarur në Evropën Juglindore. Shtrihet në pjesën jugperëndimore të Gadishullit Ballkanik dhe kufizohet në veriperëndim me Malin e Zi, në verilindje me Kosovën, në lindje me Maqedoninë e Veriut dhe në jug me Greqinë. Në perëndim laget me detet Adriatik dhe Jon dhe ndodhet vetëm 78 km larg Italisë përgjatë ngushtesës (kanalit) së Otrantos, 72 km i gjerë. Shqipëria ka një sipërfaqe prej 28,748 km² dhe rreth 2,9 milion banorë.
Republjik Šipterići, 08.12.2021 ob 20:09
Republika e Shqipërisë, është shtet i pavarur në Evropën Juglindore. Shtrihet në pjesën jugperëndimore të Gadishullit Ballkanik dhe kufizohet në veriperëndim me Malin e Zi, në verilindje me Kosovën, në lindje me Maqedoninë e Veriut dhe në jug me Greqinë. Në perëndim laget me detet Adriatik dhe Jon dhe ndodhet vetëm 78 km larg Italisë përgjatë ngushtesës (kanalit) së Otrantos, 72 km i gjerë. Shqipëria ka një sipërfaqe prej 28,748 km² dhe rreth 2,9 milion banorë.
točno to, mi gorenci se pa moramo skrivati po hribih okrog Kranja :(((
Naj te ne prestrasijo. Sole so cist normalne. V vsakem razredu kak idiot, pa navadno to ni albanec ampak’ naš’ ..
Po mestu se lahko sprehajas obisces trznice, velik gorenjcu srecas:)) . Gledalisce, kino, knjiznica, beliko zelenja. Blizu bled, hribi, razgled, meni je lepo. Veliko lepse kot v ljubljani . Recimo primerjava, tu me nikoli ni strah sprehoda naokoli v temi, v ljubljani me je vedno bilo. Lkudje prijazni. Sploh bosanci, makedonci, to so najbolj prijazen folk. Sosedi prijazni da ni boljsih. Folk normalen, tak kot je bil v jugu:) vsi bratje.. na bruhanje mi gre ko vidim kaki so sosedski odnosi v lublani, v modernih blokih kjer je vecino snobovskih slovenceljnev.
Rekreacija odlicno. Kolesarske steze, tek okoli Brda, ni lepsega. Hoja na Josta, najboljse pravljicne pite in malinada, filmi pod zvezdami, otroci polno dejavmosti, nogomet, plezanje, kosarka, saj, judo, karate, aikido, odklop z malim na igriscu Gibigib ob kavici.. ni lepsega. Najboljsi kraj v sloveniji?
Čist OK, če se brigaš zase, ne pa za ostale. Kosovarjev je veliko, ja, dopoldan več ali manj samo njih srečuješ, pa v sobotah in nedeljah popoldan tudi, so pa glavnina v starem delu mesta, kjer tako ni nič, razen celega kupa lokalov. Vse trgovine so na obrobju, v centrih, tudi tam boš v lokalih videl v glavnem Kosovarje. Šol en kup, dve gimnaziji, srednja ekonomska, srednja tehnična, kranjska Sorbona, višja strokovna, glasbena, nekaj fitnes centrov, bazen – tako letni kot zimski, štadion, prometno zelo dobro povezan na vse strani – tako proti Gorenjski, kot proti Ljubljani, s tem, da moraš ob konicah vedeti, da je pa predvsem iz Šenčurskega konca noro. Se pa obeta neka obvoznica, tako da…. bomo videli. Parka sicer ni, razen Prešernovega gaja, kjer pa se zbirajo bolj ali manj posebneži:). Naj bi pa pri avtobusni postaji, ki je sicer začasna (že 50 let), zgradili park, avtobusno pa tako vsaki dve leti postavljajo drugam. Ja, tu je tudi železniška postaja. So pa določeni konci boljši, tako kot povsod (recimo Šorlijevo naselje, Vodovodni stolp, del Zlatega polja), drugi pa malo slabši (Planina). Prostora za rekreacijo pa tudi kolikor hočeš, saj je vse naokoli narava (Jošt, Šmarjetna gora, Udinboršt, Kosorep……). Tudi vremensko je na kar dobri lokaciji, ni poplav, ker je na skali, tudi potresno ni tako zelo občutljiv, celo toča se nas v glavnem kar izogne:), pa kakšni hudi vetrovi tudi. Pa na srečo je ravno toliko velik, da ne pozna vsak vsakega:).
Krneki180, 08.12.2021 ob 20:55
Naj te ne prestrasijo. Sole so cist normalne. V vsakem razredu kak idiot, pa navadno to ni albanec ampak’ naš’ ..
Po mestu se lahko sprehajas obisces trznice, velik gorenjcu srecas:)) . Gledalisce, kino, knjiznica, beliko zelenja. Blizu bled, hribi, razgled, meni je lepo. Veliko lepse kot v ljubljani . Recimo primerjava, tu me nikoli ni strah sprehoda naokoli v temi, v ljubljani me je vedno bilo. Lkudje prijazni. Sploh bosanci, makedonci, to so najbolj prijazen folk. Sosedi prijazni da ni boljsih. Folk normalen, tak kot je bil v jugu:) vsi bratje.. na bruhanje mi gre ko vidim kaki so sosedski odnosi v lublani, v modernih blokih kjer je vecino snobovskih slovenceljnev.
najbrž si slovenka ki si dala južnjaku v kranju prvič, zato tako govoriš. mi pravi gorenjci govorimo drugače
Kjerkoli v Kranju že stanuješ si lahko po petih-desetih minutah hoje sredi polja, po desetih-petnajstih pa sredi gozda. Meni to veliko pomeni, urejena igrišča ob šolah so pa itak na pet minut narazen. Tako, da za vzgojo otrok in obšolske dejavnosti ni problemov, je veliko ponudbe. Po letih raznih hobi in pijandur županov, imamo končno na občini tudi župana in ekipo, ki znata kaj narediti za lepše mesto in življenje. Je pa Kranj glede urejenosti in življenja v centru mesta ali kulturnih prireditev, vajb kot praviš, vseeno še vedno ena precejšnja žalost, če ga primerjaš z Ljubljano. Imaš pa blizu Ljubljano, kjer si lahko izven konice v 30 min. To se pozna pri cenah nepremičnin, jih je malo in so drage. Morda bo to sčasoma prineslo kaj bogatejšega sloja v mesto Tekstilindusa, IBIja, Planike.
Glede Neslovencev pa – v mestu je bila včasih vojašnica JLA, veliko industrije, tako da smo vsi odraščali med “jugoslavenarji”, ki smo jih brez težav razumeli. Pri Albancih je pa problem, ker jih res čisto nič ne razumeš, potem pa imaš komentarje kot so zgoraj. Res ne vem koga bi te mlade družine lahko motile.
Arnaut, 09.12.2021 ob 14:33
Kjerkoli v Kranju že stanuješ si lahko po petih-desetih minutah hoje sredi polja, po desetih-petnajstih pa sredi gozda. Meni to veliko pomeni, urejena igrišča ob šolah so pa itak na pet minut narazen. Tako, da za vzgojo otrok in obšolske dejavnosti ni problemov, je veliko ponudbe. Po letih raznih hobi in pijandur županov, imamo končno na občini tudi župana in ekipo, ki znata kaj narediti za lepše mesto in življenje. Je pa Kranj glede urejenosti in življenja v centru mesta ali kulturnih prireditev, vajb kot praviš, vseeno še vedno ena precejšnja žalost, če ga primerjaš z Ljubljano. Imaš pa blizu Ljubljano, kjer si lahko izven konice v 30 min. To se pozna pri cenah nepremičnin, jih je malo in so drage. Morda bo to sčasoma prineslo kaj bogatejšega sloja v mesto Tekstilindusa, IBIja, Planike.
Glede Neslovencev pa – v mestu je bila včasih vojašnica JLA, veliko industrije, tako da smo vsi odraščali med “jugoslavenarji”, ki smo jih brez težav razumeli. Pri Albancih je pa problem, ker jih res čisto nič ne razumeš, potem pa imaš komentarje kot so zgoraj. Res ne vem koga bi te mlade družine lahko motile.
ja saj to je glavni problem, ker Kranjčani ne sodijo med najbolj brihtne, zato pa toliko bolj ritolizne. Dokler so se priseljevali v glavnem južni Slovani čez Kolpo, jim je bilo zelo enostavno malo pojužnati, pa so imeli občutek, da jih tujci šmirglajo. Sedaj bi se morali pa reveži učiti albanščino, to je pa že preveč za njihove uboge glave. Da o tistih, ki se v 30, 50, letih niso naučili slovenščine, sedaj pa jih orloglavci nočejo razumeti – neprecenljivo.
Kranj je čudovit, 09.12.2021 ob 12:40
Kranj je čudovita mešanica čefurjev, albancev in zagovedanih slovenjceljnov… Ni ga lepšega… Ejga, hribi so zakon pa še zastojn!
Zdej pa resno… Kranj je gheto, vse okol Kranja so pa dejansko kmetavzarji
V bistvu tole kar drži.
Staro mestno jedro, ki bi lahko bilo čudovito, je polno albanske mafije. Meščanov tam sploh ni – me zanima, kdo živi v tistih hišah? Za razliko od Ljubljane in Maribora, kjer v starem delu mesta živijo pristni meščani, v Kranju tega ne vidiš, podobno je tudi v Celju. Po trgovskih centrih vidiš pa same Albanke, ki se sprehajajo ker nimajo kaj početi.
Okolica Kranja je pa kar se tiče ljudi, katastrofa, sploh tisti predel ki se imenuje Šenčur. V smeri proti jezerskemu je bolje, ljudje so bolj normalni.
Ne vem pa, zakaj je v Kranju toliko Albancev? Tako kot v Celju (naselja izven centra), tam jih je tudi ogromno. Ne južnjakov, Albancev!
zelo se je spremenil, 09.12.2021 ob 15:35
V bistvu tole kar drži.
Staro mestno jedro, ki bi lahko bilo čudovito, je polno albanske mafije. Meščanov tam sploh ni – me zanima, kdo živi v tistih hišah? Za razliko od Ljubljane in Maribora, kjer v starem delu mesta živijo pristni meščani, v Kranju tega ne vidiš, podobno je tudi v Celju. Po trgovskih centrih vidiš pa same Albanke, ki se sprehajajo ker nimajo kaj početi.
Okolica Kranja je pa kar se tiče ljudi, katastrofa, sploh tisti predel ki se imenuje Šenčur. V smeri proti jezerskemu je bolje, ljudje so bolj normalni.
Ne vem pa, zakaj je v Kranju toliko Albancev? Tako kot v Celju (naselja izven centra), tam jih je tudi ogromno. Ne južnjakov, Albancev!
“v starem delu Ljubljane in Maribora, kjer živijo pristni meščani” hahahahahahahhahahaha boljše šale pa že dolgo nisem slišal
A zate so Janković Stoya Trade Serbia pristni meščani
hahahahahahahahahahahahha, 09.12.2021 ob 16:24
“v starem delu Ljubljane in Maribora, kjer živijo pristni meščani” hahahahahahahhahahaha boljše šale pa že dolgo nisem slišal
A zate so Janković Stoya Trade Serbia pristni meščani
Kaj pa ti želiš povedat? V najdražjih stanovanjih in hišah (okolica Narodne galerije, Opere itd.), pa v Stari ne boš našel gradbenih delavcev oz. Albancev.
Forum je zaprt za komentiranje.