Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Koliko vode plačujete?

Koliko vode plačujete?

30 kvadratov proti 21 kubikom se mi zdi prav neznatna poraba, bo pa še kak strokovnjak kaj povedal.

Res?? Hm, za normalno porabo se smatra 3-4 m3 na osebo. 9 m3 se meni ne zdi neznatna razlika.

Res?? Hm, za normalno porabo se smatra 3-4 m3 na osebo. 9 m3 se meni ne zdi neznatna razlika.[/quote]

Saj govorimo še zmeraj o kvadratnih metrih?

Od kdaj se pri porabi vode govori o kvadratnih metrih? Pri porabi vode je smotrno samo število oseb in porabljeni kubični metri vode.
Torej: 6 oseb in čez 30 porabljenih kubikov vode – to je zame potrata vode.

Samo odloči se o čem govoriš :

Aja, sedaj mi je jasno, moja napaka. Seveda je bilo mišljeno 30 m3 in ne m2. Se opravičujem.

midva plačujeva 40€/leto

do prekomerne porabe vode lahko pride tudi če recimo kateremu od uporabnikov kotliček v wc-ju ne tesni dobro, in stalno uhaja voda. pa tuširanje 2x na dan je tudi že kar luxuz. je treba mal šparat z vodo… 🙂

V bloku v Ljubljani v fužinah imava dva porabo 9m3 vode in plačava 32€. Nič pranja avtomobilov ali kaj podobnega.

Pere se samo približno 3 stroje na mesec (za enega samo), tuširava pa se oba dvakrat na dan.

~se mi zdi kar potratno ko primerjam z vami, čeprav doma se mi ne zdi ravno. Sploh pa mi je dosti 32€.

Kubik me pride torej 3,5€.

Nam so na Rižanskem rekli da se porabi povprečno na druž.člana 2. Torej mi smo 4-je
Torej 4 člani krat 2 je 8.Če je več kot 12 ste potratni.

Za enkrat se nam zdi 4m3 na osebo normalno, ko nam bojo zapoprali vodarine se bodp norme za porabo vode znizale. Zadnji odcitek pro meni 54m3 v 6 mesecih za 2 (plus 2 vnuka vsaj 2 dmi na teden)

je v bloku….odkar smo kupili nov pralni in pomivalni stroj je max 10M3…največkrat pa med 8in 9..prej ni bilo nikoli pod 12m3….je konkretna razlika….pa tudi elektrike manj porabimo, ker smo dali tudi vsa led svetila….

Ima kdo izkušnje z netočnimi števci?
Kakšen mesec sva v hiši, montirali so nov števec pa se nama je zdela poraba velika. V enem tednu je števec kazal porabo 5m3. Zaprla sva vse porabnike, števec je obmiroval potem pa sva v merilno posoda nalila en liter. Prvi od okroglih števčkov, ki so spodaj pod glavno številko in meri litre se je obrnil za natanko 1,3 litra. Javila sva motnjo in dobila odgovor, da to ni v njihovi pristojnosti ampak, da naj se obrneva na dobavitelja števcev, ki bo števec odmontiral in ga dal preveriti, ne vem več točno kam. Če bi se pokazalo, da imava prav, bi stroške demontaže, meritve in ponovne montaže plačalo komunalno podjetje, če pa bi se pokazalo, da je števec ok bi pa stroške morala pokriti midva.
Ker z dobaviteljem števcev nisva imela nobenega opravka ampak nam je števec dostavilo in montiralo komunalno podjetje se nama to ne zdi ok. Plačujeva njim in tudi oni so tisti, ki so vprašljivi števec dobavili.
Predvsem me zanima ali so vaši števci točni, če pa ima kdo tudi kakšen pravni nasvet bo pa sploh super.

ne ta poraba je normalna.

Ta poraba je več kot normalna. Povprečje v SLO je okoli 3,7m3 po osebi na mesec.
Ali se premalo umivate, ali pa števec kaže PREMALO.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close