Koliko vode plačujete?
Odvisno, koliko vas je in ali perete doma avto, potem poleti pride še zalivanje vrta in tako dalje.
Mi smo trije, porabimo cca 10 m3, kar je solidno – menda je povprečna poraba od tri do štiri kubike. Imam pa nov pralni stroj 6 kg in razmeroma nov pomivalc. Pralni stroj se je takoj poznal in pri vodi in pri elektriki! Nisem mogla verjet.
Midva v bloku porabiva 5 – 6 m3 na mesec. Tuširanje vsak dan, včasih 2x, pranje pač za dva, posodo pomivamo v pomivalcu … Se mi zdi kar spodobna poraba.
V prejšnjem stanovanju brez pomivalca, se pravi pomivanje na roke, imeli smo tudi toplovod (zdaj bojler) in se mi zdi, da pol še malo dlje človek stoji pod tušem, včasih sem si natočila vodo v banjo … pa je šlo 10 – 12 m3.
Hvala za odgovore.
To v € pomeni 30, pa še nekaj centov. Moram priznat, da doslej res nismo ne vem kako gledali na porabo. Smo 4. Otroci se enkrat na teden kopajo, s tuširanjem ne pretiravamo. Imamo pa pomivalca (recimo vsak drugi dan), pralnega (3x tedensko) in to je to.
Za zalivanje vrta imamo “umetno ponikalnico” kjer voda stoji, tako da bomo zalivali od tam.
“tako pa mi”, glede na tvoj način porabe, se mi zdi naših 13 m3 kar malo preveč. Ok, vi ste trije, ampak vseeno…..
“Ggrrggr”, živeli smo pri starših, ki so nam plačevali vse položnice in sezidali bajto…. 😉
21 kubikov na mesec. 2 gospodinjstva skupaj 6 oseb.
Na porabo tud vpliva, če je nekdo praktično 24 ur doma in se tudi kuha vsak dan….
Če pa nekdo hodi praktično samo spat domov, prehranjuje se drugje, je logično, da je tud poraba manjša.
Za normirano porabo vode se šteje cca 4,5 kubika na osebo in namesec.
več
Zanimivo-to vprašanje sem tudi jaz hotela zastavit in po branju komentarjev sem prav vesela, ker sem že mislila, da porabimo preveč vode. Smo 4 članska družina, povprečno mesečno porabimo 9 kubikov s tem, da vrt zalivam samo z deževnico, rože v hiši z vodo od pranja solate, zadnjo vodo v pralnem stroju preusmerim v vedro in jo uporabim za ponovno pranje ali wc ( to mi včasih rata ne vedno), avto poleti včasih umijem kar z deževnico, obvezno poleti napolnimo bazen za kopanje cca. 2x po 12 kubikov.
vsak mesec popišem stanje in ga javim na VO-KA…
Prej so nam pavšalno zaračunavali 15 m3, sedaj imamo porabo 8 – 9 m3 na mesec… javim stanje in imam mir… nobenega poračuna, nobenega preplačila… – za vse, od WC-ja, pralnega stroja, bane, tuša, umivalnikov in pomivalnega stroja, gre voda pač od tu…
deževnice nimam, za bazen pokličem gasilce in plačam dostavo in vodo…
Midva sva v najemniškem stanovanju s pralni, strojem, brez pomivalnega. Imamo pa skupni števec s še 4 osebami (torej skupno 6) in poraba za vodo je vsak mesec čez 30 m2, kar je meni OGROMNO. Mi ni jasno, od kod toliko (bazena nimava hahaha, vrta tudi ne itd). Mi ni jasno, kako rešit to problematiko.
Forum je zaprt za komentiranje.