Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek koliko ur na dan imate

koliko ur na dan imate

Nimam še otrok, ampak ene tukej ste pa smešne. Ma kako žrtvovanje prosim vas lepo. Pa samo na sebe vse gledate. Zakaj pa ne bi bil otrok tudi 9 ur v vrtcu, če mu je tam lepo, se razume z ostalimi, se z njimi lepo igra, širi poznanstva, dobiva prijatelje, se socializira.

Nekateri otroci so pač radi v vrtcu, pa zato njihovi starši še niso egoistični in neskrbni, ker jih pač nimajo 24/7 pred očmi.

Ni čudno, da je v Sloveniji toliko maminih sinčkov in nesamostojne mladine, ko jih pa mamice zavijate v vato in jim pumpate ego že od rane mladosti, takoj ko vas lahko razumejo. Tako kot ena zgoraj: Moj je predober za v vrtec. Hah smeh. Ko bo tale zlati sinček odrastu bo mislil da je Bog. Boga ženska, ki ga bo dobila.

Lepo povedano!!!!!

Midva imava oba službo v Lj in se voziva cca45 min v eno smer, jaz delam trenutno skrajšan delovnik, da ju lahko vzamem iz vrtca okrog treh ko mož dela popoldne. V vrtcu sta ponavadi 7-8 ur. Drugače nama ne znese in nimam slabe vesti, tudi če sta malo več kot 8 ur tam. Babic in dedkov nimava blizu.

Oglasi se, ko boš imela otroka, do takrat pa molči !

No, jaz imam otroka in se strinjam z Lunco22.

Malo poglejte tiste, ki ste me kritizirale, kateri otroci se, ko zrasteje, ne morejo in ne morejo ločit od svojih staršev! Tisti, ki so že od malega čutili, da jih starši odrivajo. Da jim je škoda časa zanje. Da je to, kar naredijo zanje, eno samo žrtvovanje…. Pa še kaj bi lahko dodala! Če se že ločijo fizično, se pa čustveno ne morejo.
Če meni ne verjamete, si preberite kakšno knjigo.

8h
ONajkasneje ob 16 h smo doma in imamo še celo popoldne, da smo skupaj.

Tebe je lepo brat, ker me nasmeješ:)))

Kaj mi ki imamo otroke v vrtcu jih odrivamo od nas???!!!! Ta pa je močna. Ma kaj ti jih voziš s sabo v službo? jih imaš 24/7? če je tako…bravooooo!!!! Jaz nisem z njimi zjutraj, ko so v vrtcu pol pa sem celo popodlne, celo noč in tudi cele praznike, vikende, dopuste….. z njimi.In kaj je v tem narobe??? Očitno sem premalo knjig prebrala ali pa napačne..

delam po 4 ure, od tega sta hčerki budni 2 uri torej sem z njima dan in noč minus dve uri :-).
hitro minevajo ta skupna lepa leta in ne mislim jih zamuditi, se raje prilagodim na budgetu (no ja kr precej) in odrecem vsem moznim lastnim potrebam oz. jih sploh niamm ker sta na moji vrednostni lestvici prvi. Za športanje, druženje, kafetkanje, služenje denarja..bo čas še celo življenje.. .Tako jaz mislim in tako živim, nikakor pa ne vsiljujem.

vrtci so narejeni za starše, jaz pa sem raje z otrokom ker od mene dobi več ljubezni in pozornosti kot v vrtcu. delam po 4 ure, ta čas pa ju čuva pol mož pol mama. Pa zakaj bi delala več zato da plačujem vrtec=da sem lahko z otrokom manj?!?! don’t get it.

Vsi tisti, ki se vam ne zdi potrebno dati otroka v vrtec, naj napišem nekaj besed na to temo.
Otrok prehaja skozi obdobje socializacije. Primarna socializacija se odvija v družini. Nato pa se naprej odvija sekundarna v vrtcu in pa v šoli. Za otroka je zelo pomemben stik s svojimi sovrstniki, da se nauči, da ni vedno vse tako, kot si otrok zamišlja, da obstajajo tudi drugi, in da se je potrebno včasih prilagodit, za obojestransko zadovoljstvo. Pomembna je tudi delitev vlog in igrač, ter dela. Otrok se mora naučiti počakati v vrsti, dovoliti drugemu otroku, da se igra npr. z njegovo najljubšo igračo, itd.,itn.
Otrok, ki ni hodil v vrtec lahko ima potem težave v prvih razredih osnovne šole, ker se proces socializacije premakne. Taki otroci imajo potem lahko težave, počasneje dojemajo in sprejemajo svoje vrstnike.

Zivjo Bjon, naceloma drzi, se strinjam. Ker imam dve mam dve so ju po standardu na zacetku spremljali ravojni dr itd in so podali uradno oceno da imata odličen socializacijski stik. Morda zato ker sta dve. morda zato ker v osnovi ne toleriram izpadov objesnosti, neprijaznosti, puljenja, tuljenja, ravsanja pa tudi ne zavrtosti..moram priznati, da zaenkrat mi kar dobro ratuje in brez tezav igrace delita, pocakata na karkoli pa nista niti nezaupljivi ampak zelo družabni. Sem pa nacrtno delala na tem. Če pa verjetno na to pozabiš in otroka samo “paziš” ne pa tudi vzgajaš (velikim je odveč se ubadat z odzivi, galamo in jim je veliko lažje ugoditi vsaki kaprici..pa tudi potrpežljivost je “trening”, ki se ga mora začeti uvajati že pred prvim letom) pa sigurno vse našteto velja ker ga vsaj tisto malo vzgojijo oz. se samovzgojijo v vrtcu. Primarna socializacija se konča okoli 5 leta-v tej fazi so starši in sorojenci najmočnejši vpliv, v sekundarni, tercialni..pa seveda absolutno (tudi) vrstniki.. . Nekateri nimajo volje, drugi znanja, tretji živcev..in za vse tiste je seveda sigurno bolje da otroka delno socializirajo vsaj v vrtcu.

Ta oblika ljubezeni je lahko “zadušljiva”, posestniška, ki otroku prej škodi kot koristi, saj ga zavija v vato, namreč razne socialne veščine se lahko otrok nauči le v interakciji z drugimi ljudmi, sovrstniki itd.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

živjo matjazko! se strinjam, seveda je lahko ja. jih dnevno opažam. ampak tudi takšne ki hodijo v vrtec žal. ampak običajno jih ven vodijo ravno tisti odrasli, ki so sami rahlo asocialni. če se odrasel ves čas drži sam zase, je nezaupljiv do drugih in maltretira otroka z “pazi” ves čas ipd..potem seveda ne more biti drugače pri otroku. ampak lej pri meni sta dve-dvojčici in imata 24urno interakcijo :-)..pa na igriščih se dnevno družita z drugimi. na šolskem dvorišču šarmirata otroke v popoldanskem varstvu in nimata nobenih težav z nobenim spolom ali starostno skupino vodit interakcijo. tako da ni vrtec še zdaleč ne edini, ki bi jima lahko dal kaj pozitivnega (pri socialiaciji).

“se rad igra zunaj z drugimi otroci. “

Vedno me zmoti zmotna uporaba besede otroci/otroki. Enkrat za vselej. Švinglice (z otroKi je Križ).
Torej pravilno: Z otroki se je igral na igrišču. in ne Z otroci se je igral na igrišču.
Otroci se igrajo na igrišču. in ne Otroki se igrajo na igrišču.

Samo kot informacija in ne kot kritizranje. Iz napak se učimo.

ha,ha, :-), kul, hvala. če je samo to.. :-). hvala, ja vsi mamo svoje občutljive točke..in vsi delamo kakšne napake tako da tudi če bi bila kritika ne bi bila občutljiva nanjo. Se pa najbrž RES žal ne bom zapomnila, bi rabla it na hipnoterapijo ..je že prehudo zasidrano :-). Bom pa drugič pazila da se izognem sklanjanju te besede 🙂 :-).
In še kot zanimivost..mene pa vedno zelo moti pol-vikanje (npr.: “Kaj ste reklA?”)..pa je to že skoraj edino možno vikanje v vseh “sferah”. Uživaj! lp

Gelde sklanjanja te besede, moram reči, da so nam v OŠ in SŠ sprali možgane in vedno takoj opazim (ne)zmotno uporabo določenega sklona.
Kaj se pa tiče pol-vikanja. Absurd kaj delajo iz tega slovenskega jezika 🙁

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close