Koliko ste dali za dopust (ne Hrvaška)?
Malo berem pač…vse štima tole,do neke meje……
All inclusive na Bolu,recimo hotel Bretanide kjer je res mega (tudi mega dražje malo),saj trenutno zdaj daš na višku sezone 1700e za dva,ni pa ti treba iti v višku sezone,ker je tako ali tako gužva tedaj,plus vročina,kjer se več skrivaš pred soncem v teh časih kot sončiš….tako da če se organiziraš prvi teden v juliju ali takoj konec avgusta oz. čist začetek septembra,garant ni prevroče pa za dva daš kakih 1300e kar je za tak ALL kot ga tam dobiš primerna cena,še posebej ker lastnik bazira na jodlarjih in nemcih ki imajo jasno višji standard,tam ima turistične agencije in moraš v višku sezone tako ali tako imeti srečo da noter prideš…
Kaj bi rad povedal v bistvu po tej primerjavi…da se razumemo,v tem cenovnem razredu kaj smo ga omenili v obeh postih – NOBENA Tunizija,Egipt ali Grčija ali karkoli drugega in 300-400e manj ne odtehtajo Jadranske obale za moje pojme,tukaj mi je hrana domača in fenomenalna,ne bom imel drisk kot moji znanci,ko so v Egiptu namesto kamel in piramid gledali gor proti majčkenemu okencu na WC-ju dva dni skupaj….na jadranu se lahko odpeljem in grem kamorkoli iz plaže na plažo,pojdite vi tam iz letovišč v Tuniziji kilometer peš slučajno v napačno smer,kjer ni za turiste prostor,slekli vas bodo do golega,noben v hotelu vam ne garantira varnosti zunaj kompleksa….da bi se smaril na +42 non stop – hvala lepa za tak dopust,že ti dnevi na hrvaškem ko se je bližalo +40 kakšen dan so bili višek vročine,tam pa imaš to lahko non stop cel dopust…na jadranu si lahko poiščeš primerno vegetacijo,borovi gozdovi in podobno,tam kjer ste vi bili imajo posajene samo umetne marele,lepših plaž kot so na Jadranu (še si jih poiščeš) ni daleč okrog,tam veš da greš pred hotelsko-kompleksno plažo in to je to,vse umetno narejeno,pa da ne omenim srednje cenovnih zadev ala apartmaji,ko lahko grem z gazdo na ribolov recimo zgodaj zjutraj,potem še v pristanišče z njim na pomol da sveže prodava kaj,tam se lahko menim z domačini ker jih razumem,tam kjer ste bili vi pa marsikje nočejo sploh govoriti kaj bi morali nujnega,negostoljubno totalno,malo morje teh ki jih poznam ko so kolovratili tam okrog kot vi,so rekli da ne gredo več tja pa če je nevem kaj,posebej oni z drisko iz Egipta,pa da poti in čakanja po letališčih ne omenjam….jaz sem že tisti čas na rakiji s prvim čičom ob all inclusive hotelu nekje v naravi ali pa z gazdo apartmaja,najde se prijaznih hrvatov koliko hočeš,pa verjeli ali ne…za 400e all inclusive ne grem v zgoraj naštete države,ne odtehtajo tega kako mi je tukaj na jadranu všeč in kako mi je domačein kako komaj čakam koga prijetnega bom kje srečal…[/quote]
Kje si pa tu notri našel Grčijo? O_o Fenomenalna hrana, prazne plaže (če se ne držiš glavnih turističnih centrov, ampak tako gužvo imaš tudi v glavnih turističnih centrih na Hrvaškem), pitna voda na vsakem vodnjaku (značilnost grških vasi, da imajo na začetku vasi vodnjek s pitno vodo), driske še nikoli, prekrsane plaže, velike, male, zalivčki, kamenčki, mivka,..po želji. Domačini zelo gostoljubni, angleščina običajno ni problem, odlični gostitelji, raznolika narava, spanje v šotoru na plaži (kje bi to lahko izvedla na Hrvaškem?), čisto morje, …
Veliko napisanega drži za Egipt in Tunizijo, nikakor pa ne za Grčijo! Sploh pa, dokler nekih krajev ne obiščeš, jih raje ne komentirati. Ostalo so samo gostilniške debate….[/quote]
Ja, Grčija je prekrasna. Sicer pa, če greš v AI hotel in ždiš tam cele dneve (ker zakaj bi sicer imel AI?), pol je najbrž čist vseeno, v kateri državi si.
Je pa poleg Hrvaške, Tunizije, Egipta in Grčije seveda še en kup prekrasnih plaž po Evropi (če že mora bit dopust na morju). Italija ima menda čez 7.000 km obale, tudi s prekrasnimi plažami. Pa Francija, Španija…
Mi gremo za 14 dni smučat, plezat in hribolazit na ledenik. Hotel 4S, 3/4 penzion, 7 savn, masažni bazen, fitness, squash, 3 odrasli in 3 otroci; hotel 4500 Eur, smučarske karte okoli 700 Eur, za zraven cca 200 Eur. Na morje hodimo na Hrvaško bolj ob vikendih v maju in juniju ter jeseni, ko ni gneče in je hladneje.
Bretanide
http://www.hrvaska.net/hoteli/bol/hotel_bretanide.htm
Bonaca
http://www.hrvaska.net/hoteli/bol/bluesun_hotel_bonaca.htm
…še več je tega,malo pobrskaj,v bistvu so ti ki so v Bolu oz. okolici najboljši,mislim da je Britanide najboljša izbira (tudi najdražja) vsaj koliko smo debatirali tam s temi ki so bili v drugih hotelih,200 metrov vstran od Zlatnega rata,najbližji,hrana odlična,izbor tak da ne veš kaj bi vzel,vedno prišel domov +5 do 7kg,ni kaj ni za vzeti,res v nulo all varjanta,še pizze lahko vmes naročiš v pizzeriji ali špagete in ostale zadeve,če si z nekim čudom lačen pred večerjo recimo,teniški center takoj ob hotelu,70-100 metrov za njim tudi glavni teren-če mu lahko rečemo stadion ko je še obstajal WTA turnir na Bolu,škoda da ga ni več,res pa je da podobno kot Portorož rabijo nujno prenovo le-tega,ti oguljeni plastični stoli niso za kakovost turnirjev WTA…drugače pa nedavno prenovljena recepcija,nov bazen in vse okrog njega,kjer je tudi eden od šankov,to je lastnik neki jodlar ki ma svoje agencije v Austriji in Nemčiji,tako da je tudi ves program v nemscini,vendar to ne moti,vsaj mene ne…so pa zaradi večinske populacije jodlarjev in nemcev prav veseli slovencev če kateri zaide tja,jaz sploh v dveh letih nisem srečal nobenega tisti teden tam,slovakov je bilo vedno več recimo tudi,vse je prijazno tam okrog osebja,majo rešpekt pred jodlarjem,ni heca zgleda…
Priporočam zelo,če vam kakih 200e na osebo ni preveč za vaš žep napram drugim all varjantam v redni ponudbi (brez last minute)…jaz sicer v višku sezone zdaj tja ne grem,ponavadi zadnje dni avgusta oz. prvi teden septembra,temperature so znosnejse,cene pa na meji maximalnega kaj dam za all zadeve…ok,saj dobiš last minute pa kje drugje tudi za polovični znesek zega kaj kasira Bretanide,samo Bol je Bol…Brač je Brač…ostalo pa je ostalo pač…ko 1x to tam sprobaš in ti ostane v glavi enostavno hočeš nazaj…
Bretanide
http://www.hrvaska.net/hoteli/bol/hotel_bretanide.htm
Bonaca
http://www.hrvaska.net/hoteli/bol/bluesun_hotel_bonaca.htm
…še več je tega,malo pobrskaj,v bistvu so ti ki so v Bolu oz. okolici najboljši,mislim da je Britanide najboljša izbira (tudi najdražja) vsaj koliko smo debatirali tam s temi ki so bili v drugih hotelih,200 metrov vstran od Zlatnega rata,najbližji,hrana odlična,izbor tak da ne veš kaj bi vzel,vedno prišel domov +5 do 7kg,ni kaj ni za vzeti,res v nulo all varjanta,še pizze lahko vmes naročiš v pizzeriji ali špagete in ostale zadeve,če si z nekim čudom lačen pred večerjo recimo,teniški center takoj ob hotelu,70-100 metrov za njim tudi glavni teren-če mu lahko rečemo stadion ko je še obstajal WTA turnir na Bolu,škoda da ga ni več,res pa je da podobno kot Portorož rabijo nujno prenovo le-tega,ti oguljeni plastični stoli niso za kakovost turnirjev WTA…drugače pa nedavno prenovljena recepcija,nov bazen in vse okrog njega,kjer je tudi eden od šankov,to je lastnik neki jodlar ki ma svoje agencije v Austriji in Nemčiji,tako da je tudi ves program v nemscini,vendar to ne moti,vsaj mene ne…so pa zaradi večinske populacije jodlarjev in nemcev prav veseli slovencev če kateri zaide tja,jaz sploh v dveh letih nisem srečal nobenega tisti teden tam,slovakov je bilo vedno več recimo tudi,vse je prijazno tam okrog osebja,majo rešpekt pred jodlarjem,ni heca zgleda…
Priporočam zelo,če vam kakih 200e na osebo ni preveč za vaš žep napram drugim all varjantam v redni ponudbi (brez last minute)…jaz sicer v višku sezone zdaj tja ne grem,ponavadi zadnje dni avgusta oz. prvi teden septembra,temperature so znosnejse,cene pa na meji maximalnega kaj dam za all zadeve…ok,saj dobiš last minute pa kje drugje tudi za polovični znesek zega kaj kasira Bretanide,samo Bol je Bol…Brač je Brač…ostalo pa je ostalo pač…ko 1x to tam sprobaš in ti ostane v glavi enostavno hočeš nazaj…[/quote]
Mal težko je blo tole brat ampak sem se prebila…
No, to je pa res referenca za teden dopusta, ki ga plačaš 700-800 ali več evrov (pa še pripeljat se moraš tja), da prideš domov 5 – 7 kg težji. Se pravi, z vožnjo vred pride en teden takega dopusta tam nekje med 1.500 in 2.000 evri? Za toliko se midva vsako leto 14 dni klativa okoli po Evropi, prideva domov z isto težo, pa polna prečudovitih vtisov iz novih krajev. Seveda brez all inclusive (to si narediva sama), ker bi naju po ene dveh hotelskih all inclusive dnevih itak pobralo od dolgega ćasa in prenažiranja.
Sploh pa lahko po moje hotel, kjer lahko cel dan ješ, pa s tenis igrišči s plastičnimi stoli in kakšno animacijo, ki celo ni prirejena samo “jodlarjem”, najdeš tudi dosti bliže, se ni treba vozit tako daleč.
včasih se splača počakati tudi na last minute variante, sicer pa tudi jaz rada obiščem v septembru Črno goro, recimo Villa Ljubanovič ( polpenzion , na osebo v septembru prib. 150 – 200 Eur ) je poceni in zelo ok namestitev. Običajno vzamem letalsko vozovnico do Podgorice iz Ljubljane, ki me stane približno 150 – 200 Eur.
Hr otok – app 3 osebe, app star 3 leta, stilsko opremljen, klima, sat TV, 5 m od plaže, vključeni ležalniki na plaži, kamenčki, 800 m od centra mesta, 14 dni s stroški prevoza in najemom APP, taksami, (brez potrošnje na dopustu)….. = 610 € !!!!
borisb, čestitam ali lahko pustiš kak link, tudi mi razmišljamo za drugo leto o ČG…
Forum je zaprt za komentiranje.