Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Koliko ste dali za dopust (ne Hrvaška)?

Koliko ste dali za dopust (ne Hrvaška)?

Ja, saj to. Potem pa vidiš genija, ki v Istro še česen in radensko zraven pelje, da ne bi ja slučajno dol moral česa “nenujnega” kupit, ki potem prav brihtno ugotavlja, da dopust v AI resortu v Turčiji sploh ni cenejši od Hrvaške.

ok imate dojenčka pa le za en teden, toda za to ceno če si malo pobrskaš po netu dobiš 2 tedna kar je edino smiselno, 1 teden mine prehitro !

pa še nekdo gor se hvali, da je dal 1400€ na hrvaškem za apartma, torej kar 100 na dan, lepo vas prosim za ta denar je to vsaj za en mesec, toda verjetno še eden, ki gre v agencijo in !?

Ravnokar prišli z Lefkasa. Aranžma za 4 (2 otroka) 1.400,00 EUR. Smo pa tam zapravili še 1.000 Eur zraven, ker smo imeli samo zajtrk. Sposodili smo si tudi avto in šli na 1 izlet. Hrano smo si kar privoščili po tavernah, pa na splošno nismo gledali na cene. Je pa Grčija dražja, kot prejšnja leta.

Glede taks, cena ki jo ponujajo agencije, je čista cena, brez nobenih doplačil, takse so že v ceni. To vedo tisti, ki grejo z letalom 😉

Je pa res, dajte primerjat enake kategorije, da bo pošteno. Tudi vsak si izbere tak dopust, kot mu paše. Meni je super, da ko kam grem okusim tudi njihovo hrano, mi ni do tega, da bi šla na HR v apartma 14 dni kuhala in vlekla od pašte, do paštete s sabo. Ampak saj vemo, važno da je nov avto pred hišo…

Mi gremo v enega od hotelov Magic Life v Turčijo. Za dva odrasla in otroka smo za 14 dni odšteli 3.000 EUR. Na prvi pogled se zdi za dva tedna ogromno. A karkoli sem primerjala s podobno ponudbo na Hrvaškem, se ne izide… Samo če pogledaš, da moraš plačati za vsak najem ležalnika in dežnika, pa potem še vse športne aktivnosti, pa vodno banano, na kateri naš otrok tako uživa in bi se z njo vozil cel dan, pa kakšen tobogan, sladoledi, pijača,… Če greste v hotel in to nekam na sredozemsko obalo, v vsakem primeru priporočam ali inclusive. Jaz pijem samo vodo, pa se mi to splača. Vedno sveža, ni mi treba po vodo v trgovino in jo v plastenki šlepat na plažo, ko se mi tako segreje, preden jo spijem… Zvečer pa je tako fino posedeti v kakšnem barčku ob pijački, mogoče koktejlu, ki je “zastonj”, pa otrok ne gnjavi s sladoledom… Idi in si vzemi. Ko ti paše. Najbolj pa uživam, ker je vedno na razpolago sveže sadje…

Kakorkoli se boste odločili, čudovit dopust želim vsem…

Mi gremo pa letos že 3 tič na Brač , hotel ob obali, all inclusive 10 dni, 2 odrasla + 1 otrok, rezervirali že februarja, cena 1400 evrov.
Prej, ko nisva še imela otroka, sva hodila na avion ( Turčija, Grčija, Tunizija, Bolgarija, Egipt… ) Bilo je lepo, vendar pa mi je v Dalmaciji daleč najlepše. Kristalno čisto morje ( ne maramo bazenov ), večerni sprehodi ob obali, dnevni izleti z čolnov na bližnje otoke. Če je slabo vreme pa na trajekt ( brez avtomobila ) do Splita. Komaj čakam 12.7. ko gremo.

Ravno smo se vrnili iz Turčije, in smo dali za 14 dni, dva odrasla in en otrok 1700€, ponudba AI, to je končna cena z vsemi taksami in zavarovanjem.

ok imate dojenčka pa le za en teden, toda za to ceno če si malo pobrskaš po netu dobiš 2 tedna kar je edino smiselno, 1 teden mine prehitro !

pa še nekdo gor se hvali, da je dal 1400€ na hrvaškem za apartma, torej kar 100 na dan, lepo vas prosim za ta denar je to vsaj za en mesec, toda verjetno še eden, ki gre v agencijo in !?[/quote]

Može ne more vzet več kot toliko dopusta :/ in itak smo drugače vsa poletja, pa tudi zime, na morju, ker smo tukaj doma 🙂

ali pa tako:

ali lahko prs kaksno infirmacijo več
– kateri del otoka je tak da se da kampirat na prosto, oz kje so te divje plaže, vto me res zanima baje da je noro-to je tisto kar Hrvaški manjka
Tudi jaz iščem free camp, pa ne zaradi denarja, ampak zaradi idile in miru.

v Grčiji še nisva bila ,imava namen čez Srbijo in v Makedoniji cca 3-4 dni, na to na Kreto ali (kak drug otok-se še odločava ,če imate še kak predlog bom zalo vesel).

-karto za nazaj vi kupite direktno, ali je konec avgusta težko dobit karto, ali je kaj razlike če kupiš-rezerviraš vnaprej?

lahko mi ti pošljete na mbizovicar@gmail.com

najlepša hvala za info-častim kavo če ste v okolici Lj

Mi bomo dali ( 2 odrasla + 2 otroka do 12 let ) 677€ . Hotel Adria 3* All inclusive light na Korčuli. Gremo pa za 1 teden.

Mi bomo dali ( 2 odrasla + 2 otroka do 12 let ) 677€ . Hotel Adria 3* All inclusive light na Korčuli. Gremo pa za 1 teden.[/quote]

Ja, ampak tole je cena le za hotel. All inclusive light (kaj to sploh je???) s tremi zvezdicami ni primerljiv All inclusive hotelu s štirimi zvezdicami. Pozabila si tudi na prevoz. Najbrž ne boste šli peš. In prevoz do Korčule zna bit kar drag, 100 € zagotovo ni dovolj.

lp nas je letos prišlo 14 dni all makadi bay 5 zvezdic 1760 evrov dva odrasla in dva otroka 13 in 10 let.Šli smo pa iz gradca vse vključeno.termin od 14.6 do 28.6.lp

Palace-Egipt 5*, ALL od 5-12 septembra 800€ za oba! Takse,vize, prevozi iz letališ do hotela in obratno. Vključen je odgled koralnega grebena in potaplanje.
V ceni imava Coris zavarovanje do 40.000/osebo. Mislim, da naju je prišel okoli 30€, ki sem ga štela že v zgoraj umenjeni znesek.

Rezervirala preko tujega posrednika prejšnji teden, ki leti iz Lj.

V enakem terminu je moj brat rezerviral Mali Lošinj apartma na dan brez kakšnega preseravanja,brez klime tam do max 2* je bil 50€. To se pravi ga bo prišlo 350€ samo za nočitev.
Kje je prevoz, hrana, večerni izhodi in pijačke…..

Zadevi res ni za primerjat ampak cena bo pa skoraj enaka.

Hotel 3* je primerljiv z hotelom 4* v Tuniziji in v vseh teh arabskih državah, ker so njihovi hoteli ocenjeni z eno kategorijo višje. To agencije seveda” pozabijo ” povedati in ponavadi ljudje pričakujejo preveč. Mi smo plačala za 3 odrasle in enega otroka v hotelu 3 * pol , ob meni najlepši plaži na HR, hrana odlična osebje prav tako 700 € + prevoz in trajekt 200 €. Dalmacija je zakon, arabske države ji ne segajo niti do gležnjev. Smo bili tu in tam- neprimerljivo. Nihče več me spravi v ta pesek in neznosno vročino brez naravne sence.

369€ na osebo,vse vključeno,hotel s 4 zvezdicami;TUNIZIJA Yasmine Hammamet

Za 14 dni za našo družino bi to zneslo 5280 €.
Mi pa damo za apartma za 14 dni 1400 €, prevoz + hrana (nekaj gremo ven, nekaj v apartmaju).
Ampak vse to nikakor ne znese dobrih 5000 €.
Pa recite, da je poceni!
Tudi če je prevoz 250 €, je to za 6 oseb in ne letalska karta za vsakega posameznika! Tu se skriva tista pomembna podrobnost, zakaj je HR cenejša! Ker je bližje!
kapiš?[/quote]

JA, PA RES, Hrvaška ni samo Istra – in, sori, do Dalmacije se krepko voziš – tako, da ne bi o bližini. Sredozemlje je pa z letalom od urice do 2 transfer. ČAsovno ni nobene primerjave, prav tako kar se tiče udobja.

1 euro.

Za 1 teden družinske sobe s polpenzionom, 3-4 zvezdice, dva odrasla + dva otroka, v avgustu, v mirnem raju Elafitov bomo dali manj kot 1000 EUR. Seveda bo skupaj s prevozi, izleti, dodatno potrošnjo prišlo nekaj sto več, a ne prek 1500.

Še vedno veliko manj kot bi dali na podobnih destinacijah po Sredozemlju ali drugje, kjer približno podobne sploh so- recimo: kateri od grških otokov, Sardinija, Korzika. V betonska turistična mesta z all-inclusive pač ne bi šli, če nam plačajo, ker je lepše doma. 🙁

Ne vem, no, ampak jaz počitnic ne merim samo skozi evro, mi je pomembno tudi, da vidim nove kraje in dežele, spoznam malce drugačen način življenja, pokušam kakšne lokalne dobrote…
Ne, v betonske AI tudi mene ne spraviš. Pravzaprav tudi v hotel s polpenzionom bolj težko oziroma max. za 2 – 3 dni. Sicer pa šotor in gremo.
In ja, smo bli na grških otokih, Sardiniji, Siciliji, Korziki, širom po Italiji, nekaj po Franciji in Španiji… Mogoče je bilo malce dražje kot Hrvaška, če že, predvsem zaradi prevoženih kilometrov, ker včasih naredimo tud 5.000 km v enem dopustu. Ampak ne bi zamenjala za Hrvaško niti če bi bla zastonj.

[/b]

A res, sem bila ogromno po grških otokih pa ne vem, kje si ti videla samo ALL ponudbo – ta prednjači v Tuniziji in Turčiji, veš, … Grčija pa ponuja dosti več. In tudi daleč od “betonske džungle” vidiš v Grčiji …

[/b]

A res, sem bila ogromno po grških otokih pa ne vem, kje si ti videla samo ALL ponudbo – ta prednjači v Tuniziji in Turčiji, veš, … Grčija pa ponuja dosti več. In tudi daleč od “betonske džungle” vidiš v Grčiji …[/quote]

Ah, povsem narobe razumljeno. 🙁 Preberi še enkrat počasi moj drugi odstavek, pa utegneš dojeti, da se drugi stavek ( kjer so bile mišljene predvsem Tunizija, Turčija, Egipt in deli Španije) ne nanaša na prvega…

Malo berem pač…vse štima tole,do neke meje……

All inclusive na Bolu,recimo hotel Bretanide kjer je res mega (tudi mega dražje malo),saj trenutno zdaj daš na višku sezone 1700e za dva,ni pa ti treba iti v višku sezone,ker je tako ali tako gužva tedaj,plus vročina,kjer se več skrivaš pred soncem v teh časih kot sončiš….tako da če se organiziraš prvi teden v juliju ali takoj konec avgusta oz. čist začetek septembra,garant ni prevroče pa za dva daš kakih 1300e kar je za tak ALL kot ga tam dobiš primerna cena,še posebej ker lastnik bazira na jodlarjih in nemcih ki imajo jasno višji standard,tam ima turistične agencije in moraš v višku sezone tako ali tako imeti srečo da noter prideš…

Kaj bi rad povedal v bistvu po tej primerjavi…da se razumemo,v tem cenovnem razredu kaj smo ga omenili v obeh postih – NOBENA Tunizija,Egipt ali Grčija ali karkoli drugega in 300-400e manj ne odtehtajo Jadranske obale za moje pojme,tukaj mi je hrana domača in fenomenalna,ne bom imel drisk kot moji znanci,ko so v Egiptu namesto kamel in piramid gledali gor proti majčkenemu okencu na WC-ju dva dni skupaj….na jadranu se lahko odpeljem in grem kamorkoli iz plaže na plažo,pojdite vi tam iz letovišč v Tuniziji kilometer peš slučajno v napačno smer,kjer ni za turiste prostor,slekli vas bodo do golega,noben v hotelu vam ne garantira varnosti zunaj kompleksa….da bi se smaril na +42 non stop – hvala lepa za tak dopust,že ti dnevi na hrvaškem ko se je bližalo +40 kakšen dan so bili višek vročine,tam pa imaš to lahko non stop cel dopust…na jadranu si lahko poiščeš primerno vegetacijo,borovi gozdovi in podobno,tam kjer ste vi bili imajo posajene samo umetne marele,lepših plaž kot so na Jadranu (še si jih poiščeš) ni daleč okrog,tam veš da greš pred hotelsko-kompleksno plažo in to je to,vse umetno narejeno,pa da ne omenim srednje cenovnih zadev ala apartmaji,ko lahko grem z gazdo na ribolov recimo zgodaj zjutraj,potem še v pristanišče z njim na pomol da sveže prodava kaj,tam se lahko menim z domačini ker jih razumem,tam kjer ste bili vi pa marsikje nočejo sploh govoriti kaj bi morali nujnega,negostoljubno totalno,malo morje teh ki jih poznam ko so kolovratili tam okrog kot vi,so rekli da ne gredo več tja pa če je nevem kaj,posebej oni z drisko iz Egipta,pa da poti in čakanja po letališčih ne omenjam….jaz sem že tisti čas na rakiji s prvim čičom ob all inclusive hotelu nekje v naravi ali pa z gazdo apartmaja,najde se prijaznih hrvatov koliko hočeš,pa verjeli ali ne…za 400e all inclusive ne grem v zgoraj naštete države,ne odtehtajo tega kako mi je tukaj na jadranu všeč in kako mi je domačein kako komaj čakam koga prijetnega bom kje srečal…

Malo berem pač…vse štima tole,do neke meje……

All inclusive na Bolu,recimo hotel Bretanide kjer je res mega (tudi mega dražje malo),saj trenutno zdaj daš na višku sezone 1700e za dva,ni pa ti treba iti v višku sezone,ker je tako ali tako gužva tedaj,plus vročina,kjer se več skrivaš pred soncem v teh časih kot sončiš….tako da če se organiziraš prvi teden v juliju ali takoj konec avgusta oz. čist začetek septembra,garant ni prevroče pa za dva daš kakih 1300e kar je za tak ALL kot ga tam dobiš primerna cena,še posebej ker lastnik bazira na jodlarjih in nemcih ki imajo jasno višji standard,tam ima turistične agencije in moraš v višku sezone tako ali tako imeti srečo da noter prideš…

Kaj bi rad povedal v bistvu po tej primerjavi…da se razumemo,v tem cenovnem razredu kaj smo ga omenili v obeh postih – NOBENA Tunizija,Egipt ali Grčija ali karkoli drugega in 300-400e manj ne odtehtajo Jadranske obale za moje pojme,tukaj mi je hrana domača in fenomenalna,ne bom imel drisk kot moji znanci,ko so v Egiptu namesto kamel in piramid gledali gor proti majčkenemu okencu na WC-ju dva dni skupaj….na jadranu se lahko odpeljem in grem kamorkoli iz plaže na plažo,pojdite vi tam iz letovišč v Tuniziji kilometer peš slučajno v napačno smer,kjer ni za turiste prostor,slekli vas bodo do golega,noben v hotelu vam ne garantira varnosti zunaj kompleksa….da bi se smaril na +42 non stop – hvala lepa za tak dopust,že ti dnevi na hrvaškem ko se je bližalo +40 kakšen dan so bili višek vročine,tam pa imaš to lahko non stop cel dopust…na jadranu si lahko poiščeš primerno vegetacijo,borovi gozdovi in podobno,tam kjer ste vi bili imajo posajene samo umetne marele,lepših plaž kot so na Jadranu (še si jih poiščeš) ni daleč okrog,tam veš da greš pred hotelsko-kompleksno plažo in to je to,vse umetno narejeno,pa da ne omenim srednje cenovnih zadev ala apartmaji,ko lahko grem z gazdo na ribolov recimo zgodaj zjutraj,potem še v pristanišče z njim na pomol da sveže prodava kaj,tam se lahko menim z domačini ker jih razumem,tam kjer ste bili vi pa marsikje nočejo sploh govoriti kaj bi morali nujnega,negostoljubno totalno,malo morje teh ki jih poznam ko so kolovratili tam okrog kot vi,so rekli da ne gredo več tja pa če je nevem kaj,posebej oni z drisko iz Egipta,pa da poti in čakanja po letališčih ne omenjam….jaz sem že tisti čas na rakiji s prvim čičom ob all inclusive hotelu nekje v naravi ali pa z gazdo apartmaja,najde se prijaznih hrvatov koliko hočeš,pa verjeli ali ne…za 400e all inclusive ne grem v zgoraj naštete države,ne odtehtajo tega kako mi je tukaj na jadranu všeč in kako mi je domačein kako komaj čakam koga prijetnega bom kje srečal…[/quote]

Kje si pa tu notri našel Grčijo? O_o Fenomenalna hrana, prazne plaže (če se ne držiš glavnih turističnih centrov, ampak tako gužvo imaš tudi v glavnih turističnih centrih na Hrvaškem), pitna voda na vsakem vodnjaku (značilnost grških vasi, da imajo na začetku vasi vodnjek s pitno vodo), driske še nikoli, prekrsane plaže, velike, male, zalivčki, kamenčki, mivka,..po želji. Domačini zelo gostoljubni, angleščina običajno ni problem, odlični gostitelji, raznolika narava, spanje v šotoru na plaži (kje bi to lahko izvedla na Hrvaškem?), čisto morje, …

Veliko napisanega drži za Egipt in Tunizijo, nikakor pa ne za Grčijo! Sploh pa, dokler nekih krajev ne obiščeš, jih raje ne komentirati. Ostalo so samo gostilniške debate….

baracuda

ha ha
a si bil že kdaj na krziki ali sardiniji tam so plaže ne pa v hrčkolandiji
ma nimaš pojma
zgleda da tvoj unm nese samo do sosedov

Smo 5članska družina.Že nekaj let prisegamo na Črno Goro.Vožnja z avtom,cca 250 EUR v obe smeri,apartma za 5 oseb s klimo in tv 350 EUR za 10 dni,kosilo v gostilni na plaži + veliko nikšičko 3,5 EUR,kepica sladoleda,kava,vse po 0,5 EUR,…11 dni za skupaj 1200-1500 EUR za 5 oseb,…Nam zelo ustreza.

Kater hotel na Braču pa?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close