Koliko preživnine plačujete za 2 otroka ?
Pa še to, prav lahko se zgodi, da sedaj marskikateri oče (ali mati) ki plačuje preživnino plačuje v bistvu še tudi za mamo (oz. očeta) teh otrok. Otroci so namreč sedaj dolžni preživljati tudi svoje starše. In če je starš, pri katerem otrok živi, brezposelen, lahko ne dobi nič od države pomoči, če imajo otroci tako veliko preživnino, da zmorejo preživljati svojega starša, pri katerem živijo.
Meni je to čist mimo, kaj so to namislili naši politiki.
Torej Seba zapečati usodo svojega otroka s tem ko ne plača preživnine, on pa se osvobodi kletke, ko plačuje pijačo Ljubljančankam?[/quote]
On_ moram priznati, da sem izredno razočaran nad tabo! Ja da mi greš pa očitat da plačujem Ljubljančankam pijačo.
To samo dokazuje kako sem dobrega srca in da nisem sebičen.
Ja. Ampak želela sem povedati, da otrok “stane” veliko več kot lahko nekdo prispeva na mesec. In če oče misli, da s 100€ nahrani, obleče in še vse ostalo…enega otroka, potem se moti.[/quote]Zmotil se je že tam, ko ga je zapustil/se razšel z njegovo mamo, al pa še prej, ko se je sploh spečal z njegovo mamo…. :/[/quote]
Po pravici povedano sem si jaz bolj želel otroka, ker sme želel naslednika. Potem, ko je otrok na svetu pa bo že mati poskrbela zanj.
Če bi pa ultrazvok pokazal na hčerko bi pa tako ali tako zahteval splav.
Ja. Ampak želela sem povedati, da otrok “stane” veliko več kot lahko nekdo prispeva na mesec. In če oče misli, da s 100€ nahrani, obleče in še vse ostalo…enega otroka, potem se moti.[/quote]
Za otroka ne skrbi samo oče, ki plačuje preživnino.[/quote]
Tako je. In če bi še mati dala zraven 100€, je otrok na cesti.
Zmotil se je že tam, ko ga je zapustil/se razšel z njegovo mamo, al pa še prej, ko se je sploh spečal z njegovo mamo…. :/[/quote]
Po pravici povedano sem si jaz bolj želel otroka, ker sme želel naslednika. Potem, ko je otrok na svetu pa bo že mati poskrbela zanj.
Če bi pa ultrazvok pokazal na hčerko bi pa tako ali tako zahteval splav.[/quote]
To sploh ni smešno, tako mimogrede.
Če bi pa ultrazvok pokazal na hčerko bi pa tako ali tako zahteval splav.[/quote]
To sploh ni smešno, tako mimogrede.[/quote]
Do tebe imam pa še par zamer od včeraj in zahtevam opravičilo.
Kolikšna pa bi po tvojem naj bila minimalna preživnina ?[/quote]
To se gleda vedno individualno, ne moreš kar posplošiti. Hočem le povedati, da otrok potrebuje tudi streho nad glavo, elektriko, vodo itd., kar ne bo nikoli vključeno v preživnino. Dva sta se odločila živeti po svoje, drug od drugega in to breme življenjskih potrebščin nosita s sabo. Zato pravim, da ne more biti v igri le 100€ ali 200€, ker je to drobec v ogromnem mozaiku, da otroku nudiš osnovo.
Kolikšna pa bi po tvojem naj bila minimalna preživnina ?[/quote]
To se gleda vedno individualno, ne moreš kar posplošiti. Hočem le povedati, da otrok potrebuje tudi streho nad glavo, elektriko, vodo itd., kar ne bo nikoli vključeno v preživnino. Dva sta se odločila živeti po svoje, drug od drugega in to breme življenjskih potrebščin nosita s sabo. Zato pravim, da ne more biti v igri le 100€ ali 200€, ker je to drobec v ogromnem mozaiku, da otroku nudiš osnovo.[/quote]
Pa bi naj bilo vključeno. Recimo, da mati živi sama z otrokom in plačuje najemnino, potem bi se v strošek za preživnino prav tako morala vključiti najemnina. Na primer, da je najemnina 200 evrov, na vsako osebo pade 100 evrov in od tega potem polovico za otroka plača oče. In to je 50 evrov. Plus ostali stroški….
To se gleda vedno individualno, ne moreš kar posplošiti. Hočem le povedati, da otrok potrebuje tudi streho nad glavo, elektriko, vodo itd., kar ne bo nikoli vključeno v preživnino. Dva sta se odločila živeti po svoje, drug od drugega in to breme življenjskih potrebščin nosita s sabo. Zato pravim, da ne more biti v igri le 100€ ali 200€, ker je to drobec v ogromnem mozaiku, da otroku nudiš osnovo.[/quote]
Pa bi naj bilo vključeno. Recimo, da mati živi sama z otrokom in plačuje najemnino, potem bi se v strošek za preživnino prav tako morala vključiti najemnina. Na primer, da je najemnina 200 evrov, na vsako osebo pade 100 evrov in od tega potem polovico za otroka plača oče. In to je 50 evrov. Plus ostali stroški….[/quote]
Ampak ta oče mora preživeti tudi sebe, organizirati plačevanje svojih stroškov. Ne more “sobivati” še pri bivši partnerki, si deliti njene stroške, jih prevzeti nase.Otroci so ponavadi tudi pri očetu, kdo pa njemu kaj plača? Zato pravim, da ne bo nikoli pravičnega sistema. Starša sta se odločila za ločitev in morata nositi tudi vse posledice.
Glavni problem preživnine v glavah očetov (ali tistega, ki pač plačuje) je ta, da se
smatra, da “plačuješ bivši”….in ne otroku.
Poznam očeta, ki je zelo brihtno izjavil, da “on bivši ne da niti centa, denar bo nalagal
za otroka na račun in ta ga bo dobil, ko bo polnoleten”…..in se mu ni dalo dopovedati,
da otrok do polnoletnosti ne more živeti od zraka….on je kar tupil, da “bivša ne bo živela
na njegov račun”….in takih je malo morje…
Nikol ne bom zastopila očetov, ki svojemu otroku ne privoščijo najboljšega….kaj najboljšega,
še dobrega ne…da jih je treba tožiti za preživnino, da lažno prikazujejo svoje stanje, da jim
ne bi bilo treba plačat….da se požvižgajo, dokler gre njim dobro….
Torej Seba zapečati usodo svojega otroka s tem ko ne plača preživnine, on pa se osvobodi kletke, ko plačuje pijačo Ljubljančankam?[/quote]
On_ moram priznati, da sem izredno razočaran nad tabo! Ja da mi greš pa očitat da plačujem Ljubljančankam pijačo.
To samo dokazuje kako sem dobrega srca in da nisem sebičen.[/quote]
Seveda, spregledal sem da so Ljubljančanke od 300mesecev tudi otroci, ki jih ti živiš. Vsaj tisti čas ko so s tabo na pijački….
Ej kako jim pa kaj tekne tista pijačka, ko zvedo, da tvoj otrok doma “strada”, ker ti nisi plačal preživnine imaš pa za drink z njimi?
Ahhh, včasih je tista cena, da se ostane skupaj, mnogo večja od zakonsko določene preživnine…pa ne finančna.
[/quote]
Če posode vsak dan ne pomivaš se ti tudi nabere kup in potem je “hudo”….
Kdo jim je kriv, da so zakuhali vse skupaj in še nič krive otroke zvlekli v to? :/
To samo dokazuje kako sem dobrega srca in da nisem sebičen.[/quote]Ej kako jim pa kaj tekne tista pijačka, ko zvedo, da tvoj otrok doma “strada”, ker ti nisi plačal preživnine imaš pa za drink z njimi[/quote]
Saj jim ne povem. Kaj si nor. Malo napalamudim da sem 10 let mlajši in že dolgo samski in to je to. Zakaj pa misliš, da sem tako uspešen pri Ljubljančankah…
Forum je zaprt za komentiranje.