Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Koliko preživnine plačujete za 2 otroka ?

Koliko preživnine plačujete za 2 otroka ?

Bravo, končno se enkrat strinjam s stabo:). Za otroke moraš imeti čas in dokaj pospravljeno podstrešje.[/quote]
S tem, da vas vecina pod “pospravljeno podstresje” misli na zeljo furati “resno zvezo”, lol.[/quote]

Ah, to je veliko širše področje, da bi ti sploh videl, kaj šele razumel.

Bravo, končno se enkrat strinjam s stabo:). Za otroke moraš imeti čas in dokaj pospravljeno podstrešje.[/quote]
S tem, da vas vecina pod “pospravljeno podstresje” misli na zeljo furati “resno zvezo”, lol.[/quote]
V bistvu nimam sam nic proti resni zvezi kot taki. Hudic je v podrobnostih. In vecina resnih zvez v katere imam uvid so dalec od meni sprejemljivega. Le ti pa jo furajo kot Kristus s krizem na hrbtu.

Tudi to, kar narediš ali ne narediš, je usoda.[/quote]

:)))) Če prdnem, je to mojo usoda:). A bejž no. Kakšne flancarije.[/quote]
Seveda je tvoja, pa še posredno od tistega, ki prenaša posledice tvojega dejanja. 🙂

Usoda je nekaj, kar je zapečateno. Ne čutim, da sem v kletki.

Torej Seba zapečati usodo svojega otroka s tem ko ne plača preživnine, on pa se osvobodi kletke, ko plačuje pijačo Ljubljančankam?

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Torej Seba zapečati usodo svojega otroka s tem ko ne plača preživnine, on pa se osvobodi kletke, ko plačuje pijačo Ljubljančankam?[/quote]

Vsak zase odgovarja.

To sploh nima nobene veze z usodo, kako se ti počutiš v svoji usodi.
Še vedno je lahko vse determinirano in je naša svobodna volja le iluzija zaradi naše nevednosti.

Torej Seba zapečati usodo svojega otroka s tem ko ne plača preživnine, on pa se osvobodi kletke, ko plačuje pijačo Ljubljančankam?[/quote]

Vsak zase odgovarja.[/quote]
Otrok tudi ?

Še vedno je lahko vse determinirano in je naša svobodna volja le iluzija zaradi naše nevednosti.[/quote]

Aja:)). In kdo ti je vse to prišepetal? Ker pišeš kot da ti je res vse usojeno. Kako veš, da ni to le plod tvoje brezmejne domišljije? Dokaži mi.

Vsak zase odgovarja.[/quote]
Otrok tudi ?[/quote]

Seveda, ampak v mejah glede na njegovo starost.

Še vedno je lahko vse determinirano in je naša svobodna volja le iluzija zaradi naše nevednosti.[/quote]

Aja:)). In kdo ti je vse to prišepetal? Ker pišeš kot da ti je res vse usojeno. Kako veš, da ni to le plod tvoje brezmejne domišljije? Dokaži mi.[/quote]
Ves obstoj temelji na vzročnosti, ki je sam sebi dovolj dober dokaz.

Otrok tudi ?[/quote]

Seveda, ampak v mejah glede na njegovo starost.[/quote]
In kako naj otrok odgovarja zase, če ne dobi preživnine ?

…v stilu, da ima vse v vesolju vzrok in smo tudi mi posledica tega vzroka:). Misliš, da mi je usojeno, da sem na tem forumu?

Seveda, ampak v mejah glede na njegovo starost.[/quote]
In kako naj otrok odgovarja zase, če ne dobi preživnine ?[/quote]

Kaj ima to veze? Recimo 3 leta star otrok odgovarja za svoje igrače, da jih pospravlja, skrbi za njih in podobno.

Če se vse zgodi z razlogom bi lahko rekli da.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

In kako naj otrok odgovarja zase, če ne dobi preživnine ?[/quote]

Kaj ima to veze? Recimo 3 leta star otrok odgovarja za svoje igrače, da jih pospravlja, skrbi za njih in podobno.[/quote]Ma kakšne igrače neki! Sebatovi nimajo za kruh…..

Brez vzroka ali razloga sigurno nisi na tem forumu. In brez vzroka prav tako niti nisi nastala. 🙂
Nič ni brez vzroka. Če ni vzroka, ni posledice in ne obstoja.
Lahko bi te recimo nekdo razjezil in bi se potem odločila, da ne boš več na tem forumu. To pomeni, da je spet bil nek vzrok, ki je vplival na tvojo odločitev in s tem na tvojo usodo.

Veze ima to, da govorimo o preživnini in to, da sem replicral tvojo trditev o odgovornosti otroka, katera se je nanašala na zapečatenje otrokove usode z neplačevajem preživnine.

Brez vzroka ali razloga sigurno nisi na tem forumu. In brez vzroka prav tako niti nisi nastala. 🙂
Lahko bi te recimo nekdo razjezil in bi se potem odločila, da ne boš več na tem forumu. To pomeni, da je spet bil nek vzrok, ki je vplival na tvojo odločitev in s tem na tvojo usodo.

Veze ima to, da govorimo o preživnini in to, da sem replicral tvojo trditev o odgovornosti otroka, katera se je nanašala na zapečatenje otrokove usode z neplačevajem preživnine.[/quote]

Vzroki, posledice seveda obstajajo, saj migamo dokler mso živi in s svojimi odločitvami vplivamo na tok dogajanja. Ne more biti pa vsak gib usoda. Če verjameš v usodo, se hitro tudi sprijazniš s stvarmi, ker ne verjameš, da lahko bistveno posegaš v svoje življenje.

Glede preživnine pa…s 100€/mesec pa res ni ful razlike, je le pljunek v morje, skoraj tako kot če ga ne bi bilo.

Veze ima to, da govorimo o preživnini in to, da sem replicral tvojo trditev o odgovornosti otroka, katera se je nanašala na zapečatenje otrokove usode z neplačevajem preživnine.[/quote]

Vzroki, posledice seveda obstajajo, saj migamo dokler mso živi in s svojimi odločitvami vplivamo na tok dogajanja. Ne more biti pa vsak gib usoda. Če verjameš v usodo, se hitro tudi sprijazniš s stvarmi, ker ne verjameš, da lahko bistveno posegaš v svoje življenje.

Glede preživnine pa…s 100€/mesec pa res ni ful razlike, je le pljunek v morje, skoraj tako kot če ga ne bi bilo.[/quote]Če imaš 0€ ali pa 100€….oprosti to je razlika!

Odvisno, h kakšni finančni osnovi gre. Če je nekdo na minimalcu, pa plačuje najemnino in stroške za flat, se 100€ za hrano kar pozna. Da o šolskih potrebščinah, oblačilih in obutvi ne govorimo… No, ali pa očala, če ima kdo od mulcev dioptrijo.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Potem se lahko midva zmeniva, da mi vsak mesec nakažeš 100 evrov. Saj je to zate le pljunek v morje in je vseeno, če imaš tistih 100 evrov ali pa ne ? 🙂

Usoda ni nekaj ločenega. Usoda je vse kar obstaja in kar se dogaja. Če se sprijazniš z neko usodo, kot sama praviš, se v tem primeru gre le za nek obup in depresivno stanje.
S čimer si seveda krojiš svojo usodo. In tisti, ki misli, da si sam kroji usodo, v resnici nič več ne posega v svojo usodo, kot obupanec. Razlika je le v načinu delovanja (vzrok) in s tem ustvarjanja drugačnih posledic.

Glede preživnine pa…s 100€/mesec pa res ni ful razlike, je le pljunek v morje, skoraj tako kot če ga ne bi bilo.[/quote]Če imaš 0€ ali pa 100€….oprosti to je razlika![/quote]

Ja. Ampak želela sem povedati, da otrok “stane” veliko več kot lahko nekdo prispeva na mesec. In če oče misli, da s 100€ nahrani, obleče in še vse ostalo…enega otroka, potem se moti.

Če imaš 0€ ali pa 100€….oprosti to je razlika![/quote]

Ja. Ampak želela sem povedati, da otrok “stane” veliko več kot lahko nekdo prispeva na mesec. In če oče misli, da s 100€ nahrani, obleče in še vse ostalo…enega otroka, potem se moti.[/quote]Zmotil se je že tam, ko ga je zapustil/se razšel z njegovo mamo, al pa še prej, ko se je sploh spečal z njegovo mamo…. :/

Si na napačnem forumu zastavila vprašanje. Močno dvomim, da bi kdo bil pripravljen povedat, da je oče, kaj šele, da je ločen, še manj pa koliko (minimalno) plačuje za njih. In seveda isto velja za ženske. Da bi kakšna tu gor povedala, da je že toliko stara, da ima otroka.

No, lahko ti povem, da jaz dobim za otroka cca 100 EUR preživnine. Se pa višina preživnine zelo prilagaja standardu staršev, se tehta koliko plače dobi mama, če otrok živi pri njej kot koliko plače dobi oče. Kolikor se jaz srečujem z zneski višine preživnine, se ta ponavadi giblje za otroka tam od 150 do 300 ali celo več. Tudi ko je več otrok. Vem za primer, ko je imel oče cca 1.000-1.200 EUR neto mesečnega dohodka, in je plačeval za enega otroka 250 eur oz. za dva (imel je dva otroka) 500 EUR. Mamica je bila brezposelna.[/quote]

Naj se daljo mlade kolkor hočejo, po moji oceni so v veliki večini stari me 30-40 leti.
Pohvala tebi it, ki edina odgovarjaš na vprašanje, ostali pa odgovarjajo le sebi in delajo samopromocijo.

Ahhh, včasih je tista cena, da se ostane skupaj, mnogo večja od zakonsko določene preživnine…pa ne finančna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close