Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko plačujete ogrevanja, koliko elektrike 3 članska družina v bloku?

Koliko plačujete ogrevanja, koliko elektrike 3 članska družina v bloku?

Isto 3 članska družina, 55kvm. Elektrika 30 eur, ogrevanje 27 eur celo celo, voda 50 eur.

Ok elektrika nam niha od 28-40 €. Aja, mogoče dodam, da  tudi pri nas pomivalc, sušilc, bojler in pralni stroj laufajo vsak dan…pa 2 računalnika. Res pa ni tvja in ne ogrevamo se na elektriko, ker je na daljinsko ceneje. Tudi kuhamo ne pretirano veliko. Pa malo se pazi na porabo, ugaša se stvari ko se jih ne uporablja, uporablja se jih smotrno (npr ne napol prazen stroj),  naprave so nove in niso potratne. Pa se vseeno razmišljam, da bi šla na dvotarifni števec, bi se dalo še malo prihranit.

blok, 80m2, trije… letos dnevne prostore grejemo s klimo, eno sobo + kopalnico radiatorji.

Zadne položnce – elektrika 47 (2 računalniki, TV dolgo gori vsak dan, peremo skoz, sušilca ni)

Ogrevanje vode 25, ogrevanje moč 25, porablena toplota 10 evr

Pri nas, ki imamo najdražje ogrevanje v državi je bila položnica za komunalo za 7 kubikov mrzle vode, 2 tople, smeti in brez da bi kdaj prižgali radiatorje zadnja položnica 457 eur. 3 člani, stanovanje, 60 kvadratov.

Odgovor na objavo uporabnika
Trbovlje, 08.12.2022 ob 15:01

Pri nas, ki imamo najdražje ogrevanje v državi je bila položnica za komunalo za 7 kubikov mrzle vode, 2 tople, smeti in brez da bi kdaj prižgali radiatorje zadnja položnica 457 eur. 3 člani, stanovanje, 60 kvadratov.

????

Ne morem verjet.To je ogromno. Mi 4 elektrike 78, ogrevanje skupaj z odčitavanjem, priključno močjo in ogrevanjem 36. To so računi za oktober. Novembrski še ni. Stanovanje 80m.

Nove Fužine, 08.12.2022 ob 10:35

pet osoba, 88 m2, struja 38€ voda 14€, grijanje 84€, pa se nama čini malo skupo

Malo skupo…dobra….???

pri nas, 08.12.2022 ob 10:17

Hiša nova izolirana, 100m2 ogrevane površine. Na leto gre nekje 7m2 drv. Delamo jih pa sami. Za traktor, žago in vse kar pride zraven recimo, da sem dal 200€ za seko in spravilo drv. In pa seveda obilo dobre volje in razgibavanja v poletnih mesecih.

Pozimi 16 stopinj, razen, če greješ samo četrtino

js456, 08.12.2022 ob 14:05

blok, 80m2, trije… letos dnevne prostore grejemo s klimo, eno sobo + kopalnico radiatorji.

Zadne položnce – elektrika 47 (2 računalniki, TV dolgo gori vsak dan, peremo skoz, sušilca ni)

Ogrevanje vode 25, ogrevanje moč 25, porablena toplota 10 evr

Torej 60 € za ogrevanje s klimo, 80 kvadratov? Na koliko pa segrevate? In ali klime popolnoma ugasnete, ko vas ni? Ali ponoči izklapljate? Nekam malo se mi zdi, da se samo s klimo ogreva tako veliko stanovanje.

Stara neizolarana hiša (razn oken) , 60m2 = elektrika z ogrevanjem (TČ) za nov. 165 €.

Lani ta čas je bil račun 250 €

V hiši naredili izolacijo letos poleti, 15 cm sloja, sicer je napeljana centralna na nafto, ker zgoraj starši kurijo na nafto (zgoraj še niso izolirali), ampak mi imamo izklopljene radiatorje, do danes je notri 22 stopinj, brez kakršne koli kurjave. Če bo zahladilo, bova malo prižgala klimo. Stanovanje 60 kvadratov.

Dobra izolacija je zlata vredna, verjemite.

mi tako, 08.12.2022 ob 18:50

V hiši naredili izolacijo letos poleti, 15 cm sloja, sicer je napeljana centralna na nafto, ker zgoraj starši kurijo na nafto (zgoraj še niso izolirali), ampak mi imamo izklopljene radiatorje, do danes je notri 22 stopinj, brez kakršne koli kurjave. Če bo zahladilo, bova malo prižgala klimo. Stanovanje 60 kvadratov.

Dobra izolacija je zlata vredna, verjemite.

Watamaro a si to ti?

jjjjj, 08.12.2022 ob 18:55

Watamaro a si to ti?

???

Ne, haha, kdo je to?

Božo, 08.12.2022 ob 10:38

Uzmi dve cigle, tuči jednu u drugu blizu glave, ponekad i u glavu, za par sati poromjenit češ mišljenje o skuposti 😛

Odgovor nesocializiranega bedaka. Konj nepofukan.

Bajta 200 m2 izolirana z 15 cm fasado. Ogrevanje 185 eur celo leto, elektrika 45 eur.

en ip, tehnične težave in ne vidimo dobro

Blokarca, 08.12.2022 ob 09:47

V naslovu.

Ne vem, kako bomo zmogli čez mesec. Ogrevanja za 50m3 stanovanje dobila 250 € (zelo pazimo na porabo), elektrike 120 € (pralni stroj, sušilni stroj, pomivalni stroj,..), poraba vode 50 €.

Jaz res ne vem, kje naj še gledam na porabo.

Zanima me, kakšne položnice ste prejeli za približno isto kvadraturo 3 članska družina.

Kwaaa, to mate pa fullllll, tako elektrike, kot ogrevanja in vode.

Ena južna neprijavljena, 08.12.2022 ob 19:14

Kwaaa, to mate pa fullllll, tako elektrike, kot ogrevanja in vode.

Neki ne stima s to elektriko. Mi smo 4 v bloku pa je elektrike 50€. Vsak dan dva stroja pomivalca in dva pralna obrnem. 75m² ogrevanje v Lj.med 100 in 150€ odkar smo zmanjsal na 22-23 ⁰C. Za vodo pa res ne vem na pamet je pa ogromna, mislim, da kar neki vec, ker ni stevcev in gre na osebo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close