Koliko plačujete ogrevanja, koliko elektrike 3 članska družina v bloku?
V naslovu.
Ne vem, kako bomo zmogli čez mesec. Ogrevanja za 50m3 stanovanje dobila 250 € (zelo pazimo na porabo), elektrike 120 € (pralni stroj, sušilni stroj, pomivalni stroj,..), poraba vode 50 €.
Jaz res ne vem, kje naj še gledam na porabo.
Zanima me, kakšne položnice ste prejeli za približno isto kvadraturo 3 članska družina.
Blokarca, 08.12.2022 ob 09:47
V naslovu.
Ne vem, kako bomo zmogli čez mesec. Ogrevanja za 50m3 stanovanje dobila 250 € (zelo pazimo na porabo), elektrike 120 € (pralni stroj, sušilni stroj, pomivalni stroj,..), poraba vode 50 €.
Jaz res ne vem, kje naj še gledam na porabo.
Zanima me, kakšne položnice ste prejeli za približno isto kvadraturo 3 članska družina.
Na kakšen način se pa ogrevate?
Od kod elektrike za 150 evrov. Imam vse gospodinjske stroje, razen pomivalca, pa plačujem 35 evrov. Se strinjam s predhodnikom, da pri tričlanski družini pomivalc ni potreben. Res pa je, da kar pazim glede porabe: nepotrebne luči ne gorijo, pred vhodom avtomatsko ugašanje, popolno ugašanje elektronskih naprav: TV, računalnik…
Anonimno 2493, 08.12.2022 ob 10:14
43 kvadratrov, sam , elektrika 23€-Geni, sušilca nimam, perem 2 stroja na teden, običajno za vikend, vse ostalo razen tv, neta, mobilca, 107,85-voda topla in mrzla, ogrevanje, delež skupne elerktrike, čiščenje, omrežnina, varovanje, pa vsa administracija-rezervni sklad,…. To je to.
Ogrevanje: 1 kotlovnica, plin, za cel blok, ki je star 15 let.
Reggi, 08.12.2022 ob 10:40
-
3 članska v 20 let stari hiši z 180 m2, vsi stroji, 3 tv, pc,…. Toplotna črpalka, temperatura 22 stopinj, račun za elektriko ta mesec 85 €
Vsaj za 40€ date preveč za elektriko na mesec. Mi plačamo malo čez 70€ elektrike, pa imamo pri toplotni črpalki vedno ogrevano na 25°C, tako da sredi zime odpiramo okna in vrata!
Novejša hiša 2 osebi, elektrika 46€ voda, smeti, kanalščina 47€ ogrevanje olje, dnevni prostori cca 80m2 23-24st, poraba olja letno 1200-1400lit odvisno od kako dolga in mrzla je zima, v to porabo je všteta tudi topla voda 250lit, el. aparati , 2x tv, pralni, pomivalni, 1x hladilnik 2x zamrzovalna omara, 6x luči na dvorišču/vrtu, ki se ob mraku prižgejo in ob svitu ugasnejo.
49 kvadratov, 14 let star blok, samo ena zunanja stena, ogrevanje za oktober je bilo 11e, elektrike 36e. V bistvu imamo vse stroške stanovanja v oktobru nižje kot ti ogrevanje (upravnik – vključeno vse, tudi rezervni sklad – 85, elektrika 36, rtv – 13, internet 25 – skupaj cca 160) Sušilc, dva računalnika, indukcija….ok tvja nimamo.
Forum je zaprt za komentiranje.