Koliko med vami
Daj ne prbijaj, jasno je bilo, da sem pisal o 40 letih delovne dobe in iz tega naprej sem vprašal po dokazu. V istem prispevku sem pisal o enakopravnosti 40 let delovne dobe in naslednje je bil ovprašanje, KDO se je pri 50 letih upokojil in je dosegel toliko delovne dobe, kot je zgoraj pisano, še eksplicitno sem napisal proti koncu odstavka, da je benificiran staž bolj ali manj tudi adijo, in jasno je, da ne šteje v REALNIH 40 let, ampak PRIZNANIH 40 let, to pa je velika razlika.[/quote]
Joj, a si ti totalno za luno ali se samo delaš, da si?
Nihče pri 50ih nima realnih 40 let delovne dobe. Kaj ti ni jasno? Imajo pa jih, 40 let delovne dobe. Na kak način so jim naračunali ni pomembno, imajo jih, so v penziji in to je to.
Ti še povem, da je veliko policajev šla na ta način v penzijo? Ne vem, če še hodijo, jih je pa veliko šlo.[/quote]
Ja zato pa ti pravim, da mi pokaži takega ki ma 50 let pa 40 let delovne dobe (realne ne priznane) pa ti plačam dopust…. ker jaz vem da takih ni, zato sem pa to napisal, ker si tako pametna.
Nekoč so imeli vlakovodje, policisti, rudarji, pa še ene par poklicov ti. beneficiran delovni staž, tega je vedno manj, rudarji so eni redkih ki so v enakem obsegu ohranli pravice iz Jugoslavije, zato pa se lahko upokojujejo prej torej okrog 50tih, ker imajo takšen staž, njim priznajo 40 let delovne dobe, ne da bi je dejansko imeli…………………. vprašaj ata, če je delal 9 mesecev se mu je štelo 1 leto, vsaj tako se mi zdi. torej je v 30 letih dobil 40 let PRIZNANE delovne dobe, realno pa je imel 30 let delovne dobe (ob predpostavki 9 mesecev = 1 leto priznane)
Zato pa se lahko rudarji upokojijo pri 50tih +/- par let, ampak še vedno pa imajo samo priznane 40 let delovne dobe, nikakor ni to realnih 40 let…. ne zamenjevat, oni majo BONUS po pogodbi.
Jaz ne bi nobene kaznoval, jaz bi vam dal MOŽNOST, da podpišete uradno pogodbo, kjer piše da v kolikor zanosite, dajete pravico delodajalcu da se vas reši takoj………. Jaz bi dal enako pogodbo tudi moškim, če želijo, v tem je razlika, ti misliš da kaznujem, a jaz sem samo za to da liberalno dovolim vsaki POSAMEZNICI, da se odloči, ali ji je pomembnejša KARIERA ali OTROCI, ampak to vam ne paše.
Nihče te ne bi silil da podpišeš tole, ampak bi ti rekli ali otrok ali služba, ti bi bila tista ki izbereš, zdaj v tem sistemu kto sama ugotavljaš ste vse vržene v isti koš, z podpisom in takšno pogodbo ki bi to legalizirala, bi imela VSAKA ženska možnost, se odrečt otrokom za XY let (ali za časa pogodbe) in bi s tem bila obravnavana ENAKOPRAVNO
Zdaj v tem sistemu ste kaznovane VSE ženske, po mojem, bi bile kaznovane SAMO TISTE ki se ODLOČIJO ZA OTROKE NAMESTO KARIERO, ampak tebi to več kot očitno ni dovolj.
Jaz bi kaznoval samo tiste ženske ki mislijo da takoj ko dobijo službo da je njihova pravica zjebat delodajalca in zanosit ter odit na porodniško, on pa naj se jebe in išče vašo nadomestilo na delovnem mestu.
Zato pa tudi pišem, vsaka ženska ki meni da je sposobna ampak diskriminirana in ne dobi službe ker je ženska in menijo da bo zanosila lahko odpre SP in je sama svoja šefica služi dosti denarja in je hkrati na porodniški, pa bo potem vidla kako ”enostavno” je to.[/quote]
Zakaj bi pa ti dal samo ženskam tako pogodbo? Zakaj pa ne tudi moškim?
A nismo enakopravni?
V pogodbo za ženske/moške se napiše, če dobiš otroka, letiš iz službe in to je to. Kaj praviš na to? Enakopravnost mora biti.
Mislim, da bi moški potem veliko bolj razmišljali z zgornjo glavo, ne samo ta spodnjo. Tisti, ki so pač takega kova kot si ti, ki bi samo ženske kaznoval.
haha, daj ti vprašaj ata prvo, kaj je razlika med benificiranim delovnim stažem in kaj z normalno delovno dobo.
Potem pa podjebavaj.
haha, daj ti vprašaj ata prvo, kaj je razlika med benificiranim delovnim stažem in kaj z normalno delovno dobo.
Potem pa podjebavaj.[/quote]
Sorry, ampak nismo vsi tako butasti, da tega ne bi poznali. Ti pišeš neke bedne romane tu gor, jaz pa zadeve v reali poznam.
Če ti ne štekaš osnovnih stvari, ti jaz žal ne morem pomagat.
Govora je bilo o tem, da mi plačaš dopust, če ti pokažem takega, ki se je lani upokojil pri 50ih. Ja, več jih poznam. Ne enega, več takih. Pa ne, niso šli invalidsko v penzijo. Imajo polno delovno dobo. Ja, benficirano dobo,a mapk rezultat je polna delovna doba. Pa se repenči kolikor veš in znaš, pomagalo ti ne bo.
Jaz ne bi nobene kaznoval, jaz bi vam dal MOŽNOST, da podpišete uradno pogodbo, kjer piše da v kolikor zanosite, dajete pravico delodajalcu da se vas reši takoj………. Jaz bi dal enako pogodbo tudi moškim, če želijo, v tem je razlika, ti misliš da kaznujem, a jaz sem samo za to da liberalno dovolim vsaki POSAMEZNICI, da se odloči, ali ji je pomembnejša KARIERA ali OTROCI, ampak to vam ne paše.
Nihče te ne bi silil da podpišeš tole, ampak bi ti rekli ali otrok ali služba, ti bi bila tista ki izbereš, zdaj v tem sistemu kto sama ugotavljaš ste vse vržene v isti koš, z podpisom in takšno pogodbo ki bi to legalizirala, bi imela VSAKA ženska možnost, se odrečt otrokom za XY let (ali za časa pogodbe) in bi s tem bila obravnavana ENAKOPRAVNO
Zdaj v tem sistemu ste kaznovane VSE ženske, po mojem, bi bile kaznovane SAMO TISTE ki se ODLOČIJO ZA OTROKE NAMESTO KARIERO, ampak tebi to več kot očitno ni dovolj.
Jaz bi kaznoval samo tiste ženske ki mislijo da takoj ko dobijo službo da je njihova pravica zjebat delodajalca in zanosit ter odit na porodniško, on pa naj se jebe in išče vašo nadomestilo na delovnem mestu.
Zato pa tudi pišem, vsaka ženska ki meni da je sposobna ampak diskriminirana in ne dobi službe ker je ženska in menijo da bo zanosila lahko odpre SP in je sama svoja šefica služi dosti denarja in je hkrati na porodniški, pa bo potem vidla kako ”enostavno” je to.[/quote]
Zakaj bi pa ti dal samo ženskam tako pogodbo? Zakaj pa ne tudi moškim?
A nismo enakopravni?
V pogodbo za ženske/moške se napiše, če dobiš otroka, letiš iz službe in to je to. Kaj praviš na to? Enakopravnost mora biti.
Mislim, da bi moški potem veliko bolj razmišljali z zgornjo glavo, ne samo ta spodnjo. Tisti, ki so pač takega kova kot si ti, ki bi samo ženske kaznoval.[/quote]
Daj še enkrat preberi mojo repliko kejr sem napisal to kar me ti sprašuješ zakaj ne? Zate sem celo poboldal
Ti bi vsiljevala, jaz pa dajem opcijo, tu je razlika, jaz bi dal DELODAJALCU legalno možnost, da se odloči če bo KOMERKOLI (moškemu ali ženski) dal to za podpisat ali ne, ne vsiljujem jaz vsem, ti pač, in to je kontraproduktivno, treba je dati več možnosti ne pa eno, nismo več v planskem socializmu iz 60tih.
Torej ja, delodajalec se naj odloči če bo dal za podpisat tako stva komurkoli torej moškemu ali ženski, naj bo to njegova odločitev, tako se DELODAJALEC (ker firma je njegova) odloči koga hoče kaznovat, ker mu je sumljiv, da bo pobegnil na porodniški dopust ali štemal otroke.
Samo to te spet ne bo zadovoljilo, ti na vsak način hoče izsilit nekaj, namesto da bi dala možnost, da se vsak sam odloči ali mu je več pomembna kariera ali otroci, hkrati pa olajša skrbi delodajalca.
Potem pa podjebavaj.[/quote]
Sorry, ampak nismo vsi tako butasti, da tega ne bi poznali. Ti pišeš neke bedne romane tu gor, jaz pa zadeve v reali poznam.
Govora je bilo o tem, da mi plačaš dopust, če ti pokažem takega, ki se je lani upokojil pri 50ih. Ja, več jih poznam. Ne enega, več takih. Pa ne, niso šli invalidsko v penzijo. Imajo polno delovno dobo. Ja, benficirano dobo,a mapk rezultat je polna delovna doba. Pa se repenči kolikor veš in znaš, pomagalo ti ne bo.[/quote]
polna delovna doba je priznana, ne pa dosežena, tu je razlika, bistvena 🙂 ti poznaš samo take ki jim je ZPIZ priznal da so kao delali 40 let, čeprav so delali 30 let ali celo manj.
AHa, torej smo spet tam. Enakopravnost je po tvoje še vedno v tem, da se delodajalec losa ženske, ki je zanosila.
Glej, bedak delaš sam iz sebe. To kar pišeš ni enakopravnost, ampak je kaznovanje žensk in nagrajevanje moških in veš zakaj? Zato, ker sta naredila otroka, za enega kazen s strani delodajalca, za drugega nagrada, ker na račun ženske, ki jo vržejo na cesto, dobi moški službo. Tisti, moški, ki ima otroka. Žensak pa na cesti.
Res, enakpravnost.
Govora je bilo o tem, da mi plačaš dopust, če ti pokažem takega, ki se je lani upokojil pri 50ih. Ja, več jih poznam. Ne enega, več takih. Pa ne, niso šli invalidsko v penzijo. Imajo polno delovno dobo. Ja, benficirano dobo,a mapk rezultat je polna delovna doba. Pa se repenči kolikor veš in znaš, pomagalo ti ne bo.[/quote]
polna delovna doba je priznana, ne pa dosežena, tu je razlika, bistvena 🙂 ti poznaš samo take ki jim je ZPIZ priznal da so kao delali 40 let, čeprav so delali 30 let ali celo manj.[/quote]
Glej, nimaš jajc, to je to. Bluziš in bluziš in se nekaj ven mečeš potem pa mešaš drek.
Pa a jo je kdo PRISILIL da ma otroka? Saj lahko reče ne al kak?
Pa saj sem napisal, da bi delodajalec sam odločil komu da v podpis tole, dal bi pač tistemu ki bi se mu zdelo da bo zlorabljal pogodbo o zaposlitvi za porodniško, to, da ste tu pač ženske glavne ni moja krivda, delodajalca to ne zanima, njega zanima kako boš ti DELALA in prinašala prihodke firmi in na porodniški tega ne počneš.
polna delovna doba je priznana, ne pa dosežena, tu je razlika, bistvena 🙂 ti poznaš samo take ki jim je ZPIZ priznal da so kao delali 40 let, čeprav so delali 30 let ali celo manj.[/quote]
Glej, nimaš jajc, to je to. Bluziš in bluziš in se nekaj ven mečeš potem pa mešaš drek.[/quote]
Ti nimaš možganov, ker se delaš budalo da sva se pogovarjala o 40 letih delovne dobe ti si pa govorila o upokojevanju pri 50 letih jaz pa govoril o 40 letih delovne dobe, 40 let = 480 MESECEV, ne 360 kar je 40 let delovne dobe tvojega fotra, če tega ne dojameš to ni moj problem, ampak tvoj, čudež da maš službo, resno.
Upam da ko ti bo šef(ica) reko(rekla) da naredi nekaj v 5 mesecih ne boš štela po benificiranih mesecih.
Matkič, potem mi pa razloži kako ima lahko nekdo pri 50ih 40 let realne delovne dobe? Mi znaš to razložiti? Ja, 40 let delovne dobe ima in upokoji se pri 50ih. Ne vem ali se res tako zabit ali ti res ni jasno, da se enim šteje 8 mesecev za 12 mesecev ali kaj podobnega. Torej imajo polno delovno dobo. Dojemi to. Saj pa menda si naredil vsaj osnovno šolo in bi moral to razumeti.
Tega, da šikaniranje mater in povzdigovanje moških pri delodajalcih, čeprav imajo otroke, ni enakopravnost, tega tako ne boš dojel. Tebi še ni kapnilo, da je otrok tako materin kot očetov. Oba sta enako ‘kriva’ za spočetje. Imej jajca in reči, da je prav, da se tudi za moške to, kar bi ti za ženske, uzakoni.
Opisa, zato pa sem ti rekel, da če najdeš takega, ti plačam dopust, a boš končno skapirala, da sem to rekel, ker NISEM TAKO ZABIT, in VEM da to ni mogoče, in mi ni bilo težko rečt, da če takega najdeš častim dopust?
Fak no.
Ja se jim šteje, je to jasno, ampak med ŠTEJE SE JIM in JE , je razlika. nekaj je realno drugo pa določeno, jaz govorim o realnem, ti pa o določenem(benificiranem)
Daj ti meni povej, koliko mesecev je 40 let? 480 ali 360? Ko boš odgovorila na to, boš odgovorila, koliko mesecev moraš delat, da imaš 40 let delovne dobe, oni pa niso delali 480 mesecev ampak 360 mesecev (ali kolikor pač so ker je bilo različno po poklicih rudarji majo kot majo jaz sem vzel 9 mesecev se šteje 12 mesecev za izračun) in imajo priznanih 40 let, čeprav nikoli niso delali 40 let.
Meni je vseeno, na čigav račun živi, samo v debatah z njim sem opazila, da si tekom same debate pogosto izmišljuje dodatne pogoje, ki jih moraš upoštevati, če želiš, da je tvoj argument veljaven. Mene spominja na tistega, ki ga daš v pogajalsko skupino s tem namenom, da meša meglo.[/quote]
Daj ne prbijaj, jasno je bilo, da sem pisal o 40 letih delovne dobe in iz tega naprej sem vprašal po dokazu. V istem prispevku sem pisal o enakopravnosti 40 let delovne dobe in naslednje je bil ovprašanje, KDO se je pri 50 letih upokojil in je dosegel toliko delovne dobe, kot je zgoraj pisano, še eksplicitno sem napisal proti koncu odstavka, da je benificiran staž bolj ali manj tudi adijo, in jasno je, da ne šteje v REALNIH 40 let, ampak PRIZNANIH 40 let, to pa je velika razlika.[/quote]
Matkic, je v tvojem svetu kaj boljše, zdaj ko se zavedaš te razlike?
Pa kdo ti je kriv, če si ji najprej napisal samo to, naj ti pokaže enega, ki se je upokojil pri 50-ih?
P.S. Obe vprašanji sta retorični, jaz se (ti) samo še smejim.
Matkic, je v tvojem svetu kaj boljše, zdaj ko se zavedaš te razlike?
Pa kdo ti je kriv, če si ji najprej napisal samo to, naj ti pokaže enega, ki se je upokojil pri 50-ih?
P.S. Obe vprašanji sta retorični, jaz se (ti) samo še smejim.[/quote]
Pojdite k nekomu da vam razloži razliko med 40 leti priznane in 40 leti delovne dobe. za ZPIZ in slaboumne ni razlike, za ostale pač je. Oni dobijo priznano ker je lažje poenotit sistem za zaračunavanje osnove za pokojnino, to je ves catch, drugače bi imeli 30(ali pač kolikor je) delovne dobe.
Nihče mi ni kriv, ampak če se želiš tukaj iti do besedice natančno, tudi podpisal nisem ničesar kajne? 🙂
[/quote]
Tipček pač nima toliko jajc, da bi zbral pogum in rekel, da se je zmotil in da nima denarja niti zase za dopust, kaj šele, da bi komu častil.
Glede na to, kar je on pisal, bi še invalidski upokojenci prišli upoštev. Jaz sem bila vsaj toliko prijazna, da sem mu navedla tiste, ki imajo polno delovno dobo.
[/quote]
Tipček pač nima toliko jajc, da bi zbral pogum in rekel, da se je zmotil in da nima denarja niti zase za dopust, kaj šele, da bi komu častil.
Glede na to, kar je on pisal, bi še invalidski upokojenci prišli upoštev. Jaz sem bila vsaj toliko prijazna, da sem mu navedla tiste, ki imajo polno delovno dobo.[/quote]
Kopiraj celo stvar. o čem je bilo govora o POLNI DELOVNI DOBI ki znaša 40 let za moške.
Zdaj pa grem na pir pa šah, ti pa si plačaj benificiran dopust, kejr bo 1 minuta štela kot 40 let. Ti priznam, da si cel lajf na dopusto kot za rudarje, saj to baje šteje kajne.
Na zdravje!
Saj ti pravim, ”zmagala” si, 1 minuta dopusta ki benificirano šteje za teden dni? kam nakažem par €? daj podatke na ZS.
Saj se nisva zmenla al je dopust benificiran ali ne kajne?
Saj sem ti rekla – najprej postavi trditev, potem pa (po potrebi) dodaja še ekstra pogoje.
Kam nakažem € za benificiran dopust no, saj bo priznan da je bil en teden od nekoga, boš mela občutek kot da si teden dni v samo 1 minuti, tako kot tvoj foter rudar ki je v 30 letih naredo 40 let dela lolz 🙂
Ajde, hitro no, ker nimam časa. Ker sem glih pri volji, kmalu bo sekunda, ”zakon”i so ”žive” stvari
Forum je zaprt za komentiranje.