Koliko med vami
Ne, preveč je takih, ki brezglavo štepajo otroke.
Premalo je takih kot sem jaz, ki ne mislim tako egoistično in ne štepam otrok na osnovni lastnega egoizma.
Tisti, ki niste doživeli posledic takega štepanja otrok kot ga opisuje Matkič, taki lahko zagovarjate, da revščina pa ni problem.[/quote]
Zato pa so ravno takšne travme pravi razlog za odpor do otrok. Vse drugo, kot je sklicevanje na prenaseljenost, revščino…So samo izgovori.
Ker niste pripravljeni razčistiti lastnih travm, potem z omenjenimi izgovori želite sebe prikazati kot altruiste, druge, ki imajo otroke, pa sebičneže.
A v resnici velik ego ustvari strah. Bolj živi nekdo v strahu, bolj je sebičen, ker ne zmore odstraniti lastnih omejitev in strahov, ki bi mu omogočili, da sprejme še druge možnosti, razen svoje lastne.
Zato je tisti, ki nima otrok in ima do rojevanja otrok poniževalen odnos, večji egoist, ker je v sebi v konfliktu med lastno potrebo in strahovi zaradi slabih izkušenj.
Premalo je takih kot sem jaz, ki ne mislim tako egoistično in ne štepam otrok na osnovni lastnega egoizma.
Tisti, ki niste doživeli posledic takega štepanja otrok kot ga opisuje Matkič, taki lahko zagovarjate, da revščina pa ni problem.[/quote]
Zato pa so ravno takšne travme pravi razlog za odpor do otrok. Vse drugo, kot je sklicevanje na prenaseljenost, revščino…So samo izgovori.
Ker niste pripravljeni razčistiti lastnih travm, potem z omenjenimi izgovori želite sebe prikazati kot altruiste, druge, ki imajo otroke, pa sebičneže.
A v resnici velik ego ustvari strah. Bolj živi nekdo v strahu, bolj je sebičen, ker ne zmore odstraniti lastnih omejitev in strahov, ki bi mu omogočili, da sprejme še druge možnosti, razen svoje lastne.
Zato je tisti, ki nima otrok in ima do rojevanja otrok poniževalen odnos, večji egoist, ker je v sebi v konfliktu med lastno potrebo in strahovi zaradi slabih izkušenj.[/quote]
Ti si pa resno bolan, a ne?
Ti nikakor ni jasno, da moji starši ne bi smeli narediti otrok? Tega ne zaštekaš, a ne da ne?
Oni so super, čeprav niso imeli osnovnih pogojev za preživetje izpolnjenih, ker so naštepali otroke, a ne?
Jaz sem pa egoist, ker jih ne posnemam?
Bolan duh imaš. To zagotovo drži.
Vem, da uporabljate “možgane” (ego), ker še vedno izhajate iz svojih nerazčiščenih zamer in travm.
In to ni tvoja odločitev, ampak deluješ nagonsko, na podlagi preteklosti. Samo odzivaš se in se boriš v sebi.
Uporabljati možgane, pomeni uporabljati zavest in se zavedati sebe, razlogov zakaj razmišljamo tako kot razmišljamo ter razčistimo s preteklostjo.
Seveda pa vse to zahteva razčiščevanje in soočanje s sabo ter resnično uporabo možganov in zavestne volje in ne le nagonski odziv, kot so nas drugi naučili pred davnimi časi…..
Vem, da uporabljate “možgane” (ego), ker še vedno izhajate iz svojih nerazčiščenih zamer in travm.
In to ni tvoja odločitev, ampak deluješ nagonsko, na podlagi preteklosti. Samo odzivaš se in se boriš v sebi.
Uporabljati možgane, pomeni uporabljati zavest in se zavedati sebe, razlogov zakaj razmišljamo tako kot razmišljamo ter razčistimo s preteklostjo.
Seveda pa vse to zahteva razčiščevanje in soočanje s sabo ter resnično uporabo možganov in zavestne volje in ne le nagonski odziv, kot so nas drugi naučili pred davnimi časi…..[/quote]
Zakaj imaš otroke?
Zato, da ne boš sam na stara leta?
Zato, da bo šel tvoj priimek naprej?
Zato, ker jih imajo vsi drugi?
Zato, ker nisi uporabljal kondomov?
Zato, ker poskušaš povečati armado brezposelnih mladih?
Zato, da proizvedeš mladega, ki bo šel v tujino s trebuhom za kruhom?
Zato, da bo več vernikov ?
Zato je tisti, ki nima otrok in ima do rojevanja otrok poniževalen odnos, večji egoist, ker je v sebi v konfliktu med lastno potrebo in strahovi zaradi slabih izkušenj.[/quote]
Daj Robi ti meni nekaj povej, tak teoretično, če bi nas na Svetu bilo toliko, da če bi se obrnil, bi se ”butnil” ob vsaj enega, bi ti še vedno trdil da prenaseljenost ni problem?
Dajmo enkrat za vselej razčistit, da nobeden ne misli da je VSAK ki ima otroka/e avtomatsko sebičnež mi ali pa bolje rečeno jaz trdim, da je sebičnež tisti ali tisti par če želiš bolj podrobno ki že sam živi dokaj podstandardno brez otrok, in si za nameček omisli še otroka iz preproste EGOISTIČNE želje po potomstvu ali otroku, ne pomisli pa pred tem ali je za otroka dobro da bo prišel na Svet in odraščal v takšnih pogojih.
Jaz nisem v sebi v nobenem konfliktu, jaz jasno vem, da si otrok ne želim, o njih bom razmislil, če bi imel toliko financ, da četudi jutri izgubim službo da lahko še 5 let živim brez pomoči drugih in da bi imel lastno nepremičnino ter žensko ki bi imela podobne pogoje. Zato ker jaz, če bi že naredil otroka, bi želel da ima moj otrok najboljše možne pogoje tako v materialnem kot v čustvenem smislu, tu ni moja egoistična želja prva ampak vprašanje, če sem jaz to dvoje sposoben nudit otroku, daj si to dopovedat. Če bi bil brezposeln na zavodu in bi naredo otroka, bi pomenlo da sem egoist ker produciram otroka ne glede na to da mu bom nudil zelo malo če ne kar PREMALO.
Če se ti počutiš kot nezaželjen in odvečen, potem še to ne pomeni, da ne bi smeli tvoji starši narediti otrok.
Zato ne projiciraj svojih travm vame in ne poskušaj spremeniti preteklosti, ker je ni možno.
Lahko pa se s tem soočiš in sprejmeš preteklost, pa bo tudi tvoj svet lepši in manj “bolan”.[/quote]
Seveda jih ne bi smeli. Torej ti daješ pravico takim, da delajo otroke in jim uničijo življenje?
REsnično si bolan, zelo bolan. V glavo seveda.
Če se ti počutiš kot nezaželjen in odvečen, potem še to ne pomeni, da ne bi smeli tvoji starši narediti otrok.
Zato ne projiciraj svojih travm vame in ne poskušaj spremeniti preteklosti, ker je ni možno.
Lahko pa se s tem soočiš in sprejmeš preteklost, pa bo tudi tvoj svet lepši in manj “bolan”.[/quote]
Robi, ti cel čas projeciraš svoja prepričanja v nas, ker si ti prepričan, da so naše odločitve posledica travm iz preteklosti, pa to ni res, so le posledica RAZMISLEKA, to da je nekdo imel slabo otroštvo in zdaj noče imeti otrok, ker jim ne more nudit bistveno več kot so starši nudili njemu ni travma, ampak razmišljanje…..
Daj Robi, še na eno stvar nisi odgovoril, skoz poskušaš obračat vse v našo preteklost in travme in vse, zato pa vsako debatiranje postane brezvezeno in se sprevrže v podrkavanje, ti bi na vsak način rad predstavil, da VSAK ki se odloči da ne bo mel otroka da ima travme.
Robi, ti cel čas projeciraš svoja prepričanja v nas, ker si ti prepričan, da so naše odločitve posledica travm iz preteklosti, pa to ni res, so le posledica RAZMISLEKA, to da je nekdo imel slabo otroštvo in zdaj noče imeti otrok, ker jim ne more nudit bistveno več kot so starši nudili njemu ni travma, ampak razmišljanje…..
Daj Robi, še na eno stvar nisi odgovoril, skoz poskušaš obračat vse v našo preteklost in travme in vse, zato pa vsako debatiranje postane brezvezeno in se sprevrže v podrkavanje, ti bi na vsak način rad predstavil, da VSAK ki se odloči da ne bo mel otroka da ima travme.[/quote]
Občutek imam, da je imel Robi bedno otroštvo, se je ujel v krog, ki ga omenjam. Ker je imel sam bedno otroštvo, želi z izgovorom, da bo on boljši starš, svoje travme reševati preko otrok.
Samo to, da svoje travme rešuje preko otrok, ne bo priznal. Je pa očitno več kot poln raznoraznih travm. Samo prizna ne.
Ma Robi meni daje skoz občutek kot je že Spider napisal, da je on najboljši vsi ostali pa mamo probleme, to bo najbolj verjetno. Kao superioren v vsem a v resnici največji travmaš zraven Oneta, samo da on onanira na Vuk-ojebinsko Godino Robi pa kar direkt na vse naše travme ki jih vleče iz svoje riti.
In potem boš spet jokal, kje si ti napisal, da imajo otroke samo VSI neodgovorni oziroma po novem neumni. Ta stavek ne izključuje nobenega.
Nič od tega in ne projiciraj svojih prepričanj vame ter ne posplošuj svojega prepričanja na vse, kot absolutno resnico.
Jaz nikomur ne dajem pravice, zato ne obtužuj in ne poskušaj sovražiti še mene ali kogarkoli drugega, ki te spominja na tvoje starše ter na videz opravičuje njihovo odločitev.
Da jo, Matkic. Tu je vse preveč čustev in obsojanj in sovraštva…Da bi lahko govorili o nekem premisleku.
Veš, kaj bi pomenilo premislek in dokazovalo uporabo zavesti ?
To, da bi se človek soočil s sabo, predelal travme in se osvobodil sovraštva ter se potem odločil, da bo imel otroka po svoji želji, ker bo svojega otroka in s tem sebe učil ljubezni.
Če pa tega ni sposoben, pa je res bolje, da otrok nima. Vendar pa to ni njegova odločitev, ampak posledica vzgoje in s tem odpora do otrok in samega sebe.
Tudi, če sovražiš starše, je to sovraštvo del tebe in zastruplja tebe in zato sovražiš sebe.
In ker sovražiš sebe, si ne želiš širiti svojih genov in v otroku videti tisti del sebe, ki ga ne maraš.
Še več, še vedno obstajajo ljudje, ki so razočarani, če nimajo sina in delajo otroke dokler ne dobijo sina, ker jim je pomembno, da se priimek naprej nese.[/quote]
Ja, kot da je od tega sina odvisna prihodnost človeštva.
V bistvu gre za navaden materialistični egoizem. Starši pač želijo, d anjihovo premoženje preide na njihove biološke otroke in da s enjihova “veja” andaljuje.
Če to ni čisti egoizem, ne vem kaj je.
Tako je.
Zanimivo mi je tudi, da Robi pri zagovarjanju razmnoževanja brani celo Kapitalizem in bogatune ki bi jih tako rad ”razlastinil” oz. jih omejil, hkrati pa piše kako bodo bogati še naprej bogateli če se ne bomo razmnoževali?
Torej je kontradiktoren na vse možne poglede, po eni strani bi rad pravičneje razdelil bogastvo, po drugi strani bi pa rad status QUO skozi razmnoževanje, ko pa je po njegovi teoreiji najbolj dostopen način nam ”revežem” da ne bodo bogatuni bogateli ravno to da zreduciramo število ljudi?
HMMMMMMMMMMMMMMMMMM nekaj ne štima 🙂
In ker sebe smatrate za nekvalitetne, se raje ne množite in ne ustvarjste dodatnih problemov ter tako “aktivno” pripomorete k višji kvaliteti družbe ?[/quote]
Nekvalitetni se množite, kvalitetni pa uporabljamo možgane in ne le nagon, ki pravi širi gene ter se ne širimo.[/quote]
Kako se pa potem kvalitetni množite? :))
Pa kakšnih čustev in kakšnega obsojanja kje šele sovraštva, daj si dopovedat, da eni smo čisto ok, in pač ne želimo otroka, ker mu želimo nuditi več kot bi mu trenutno in je to dovoljšen subjektiven razlog zakaj ne imeti otroka, zakaj skoz trdiš, da se nobeden ni soočil s sabo (karkoli bi naj to pomenlo) jaz nimam nobenega sovraštva v sebi do nikogar, ker da nekoga sovražim, moram prvo gojit močna čustva do njega, to je POGOJ za sovraštvo!
Pa daj že odgovori zdaj na direktna vprašanja po vrsti:
1. Torej po tvoje ni nobenega problema v prenaseljenosti in ga nikoli ne bo tudi če bi nas teoretično bilo toliko, da čim bi se eden obrnil na eno stran bi drugega butnil?
2. Torej po tvoje, bi vsak se moral razmnoževat čimveč ker je to edino naravno ne glede na posledice na Zemlji in ne glede na prihodnost katera se bo najverjetneje zgodila in ne glede na to, ali je prihodnost optimistična ali pesimistična (vojne, lakota, revolucije)
3. Po tvoje tudi torej vsak ki se zaradi trenutnih dogajanj bodisi na trgu dela, bodisi zaradi dogodkov po Svetu ali česarkoli kar se odloči in ni povezano z njegovim otroštvom in njim, odloči ne imeti otroka, je vbistvu le krinka za njegove travme?
4. Torej po tvoje, vsak ki nima otrok, je avtomatsko to krivda njegovih travm, in sovraštva glede nečesa v otroštvu in da po defaultu bi brez sovraštva, vsak želel imeti čimveč otrok možno?
5. Torej po tvoje je edino pametno, da se vsi množimo kot Afričani, naredi 10 otrok in ”rešimo” Svet?
Ta vprašanja bodo povedla vse o tvojih prepričanjih glede tega in tega ali si čisto prfuknen ali samo malo 🙂
Hvala
Torej Robi se ne zmore niti zlagati in napisati, da je iz čistega altruizma naredil par otrok.
Če ni to čisti egoizem, potem ne vem kaj je.
Dobri, ampak res dobri si preberi Robi, kaj sta Spider in Matkič napisala. Aja pa še DX. Dobro in večkrat preberi in začni razmišljati.
Jaz ti iz svojih izkušenj povem, da imajo več kot prav.
Moji starši bi seveda hvalisali tebe, ker seveda kdo ne bi hvalil nekoga, ki podpira taka dejanja, ki jih nagonsko počno.
Še več, še vedno obstajajo ljudje, ki so razočarani, če nimajo sina in delajo otroke dokler ne dobijo sina, ker jim je pomembno, da se priimek naprej nese.[/quote]
Ja, kot da je od tega sina odvisna prihodnost človeštva.
V bistvu gre za navaden materialistični egoizem. Starši pač želijo, d anjihovo premoženje preide na njihove biološke otroke in da s enjihova “veja” andaljuje.
Če to ni čisti egoizem, ne vem kaj je.[/quote]
To, da diham zrak, ki bi ga lahko recimo ti ali pa kdo drug, je tudi moj čist egoizem. Mislim… dobri ste… :))
In potem boš spet jokal, kje si ti napisal, da imajo otroke samo VSI neodgovorni oziroma po novem neumni. Ta stavek ne izključuje nobenega.[/quote]
Ja, V trenutni situaciji to točno drži, vsak otrok spočet po letu 2004 je plod tega kar sem napisal.
Pred tem letom to ne velja, zaradi tega ker je bilo ”ozračje” drugačno, bilo je več optimizma, večje upanje v prihodnosti, itd itd itd. Dandanes večina ljudi ve, da je problem potencialni konflikti za vodo, vojne se odpirajo na levi in desni, zato v trenutni situaciji velja točno to, valda to ne velja za 20to stoletje, za 21to pa večinsko drži, morda prvi par let ne, kot sem napisal.
Že če pogledaš na Zavod dobiš 120.000 razlogov zakaj ne rabiš producirat otrok, ker ga nobeden ne potrebuje, je ostalih zadosti 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.