KOLIKO IMATE KREDITA NA MESEC ZA NEPREMIČNINO
koliko imate za nepremičnino mesečnega obroka kredita in na koliko let?
mi smo kupili hiško, zelo ugodno, na mesec za to plačujemo 550 eur, pa se vsi zgražajo, da smo čist nori koliko plačujemo???? ja ne vem no, če ne dobiš od staršev darila ali dediščine, skoraj nižje ne moreš priti.
Ali pa samo jaz ne znam, so pa vsi drugi super finančniki in jim gre brez kredita ali pa z dost manjšimi obroki….pa imajo dražje in večje in boljše hiše?
se pa vedno bolj sekiram zaradi tega.
Ne sekiraj se. Midva sva imela dva ločena kredita, skupaj za okoli 800 – 9000 € na mesec. res pa je, da se je en kredit že iztekel (bil je za 10 let), enega pa imava še 5 let. Je pa znesek zdaj na srečo bistveno nižji. Ko ti odobrijo kredit se počasi začneš zavedati v kaj si šel. Pri nama dokler ni bilo otrok je bilo brez problema, potem sva pa komaj čakal, da se vsaj malo zmanjša. Na srečo pa imava solidne plače. Kot si omenila, če nimaš pomoči staršev, sam prevzameš vse stroške. Nama ni bilo težko, ker sva vedela, zakaj plačujeva. Bolj nama je bilo pomembno, da lahko kljub krediti normalno živimo: hodimo na dopuste, izlete, si kaj privoščimo. Nikoli pa se ne bi odločila za tak kredit, ki bi me popolnoma izmozgal. Ampak takega verjetno tudi dobila ne bi.
Je pa fajn imeti že kaj našparanega.
ma ne vem, če je to ravno res. človek, ki ima 3 jurje plače in si kupi nepremičnino, za katero mora plačevat 2.000 EUR, ne bo prišel skozi z jurjem na mesec.
lahko si ziher, da tista bajno draga nepremičnina na mesec požre cca 500 EUR tekočih stroškov, 500 EUR pa ni dovolj za vzdrževanje standarda, primernega nepremičnini.
mislim, da če ti ostane 1/3 od plače, je to v vsakem primeru beda, če plača ni res obsceno visoka.
ma ne vem, če je to ravno res. človek, ki ima 3 jurje plače in si kupi nepremičnino, za katero mora plačevat 2.000 EUR, ne bo prišel skozi z jurjem na mesec.
lahko si ziher, da tista bajno draga nepremičnina na mesec požre cca 500 EUR tekočih stroškov, 500 EUR pa ni dovolj za vzdrževanje standarda, primernega nepremičnini.
mislim, da če ti ostane 1/3 od plače, je to v vsakem primeru beda, če plača ni res obsceno visoka.[/quote]
Jaz bi plačevala obrok 2000 EUR na mesec zato, da bi bajto čim prej odplačala, se pravi, da bi imela kredit na čim krajši čas. S tem je tudi obresti mnogo manj. Nikjer nisem pisala, in tudi nikakor ni nujno, da gre pri tako velikem obroku za nakup kakšne bajne bajte. Čisto komot imaš tak obrok tudi za navadno trosobno stanovanje.
Forum je zaprt za komentiranje.