KOLIKO IMATE KREDITA NA MESEC ZA NEPREMIČNINO
Ja, vemo to, samo tudi če bi bili podnajemniki teh 30 let, bi plačevali najmanj 500e najemnine mesečno, kar letno znese 6000e, v 30 letih pa 180 000e, točno toliko je danes vredno trosobno stanovanje v lj (še 5 let, pa bo dokončno odplačano :), O obrestih, ki jih plačaš za kredit pa nimaš kaj razmišljat, ker nimaš druge izbire in med dvema slabima izbirama, izbereš najboljše.
Ker smo stanovanjski problem reševali kot smo, nismo rabili kreditov, pa tudi obdobje kreditiranja je bilo takrat neugodno. Vzela sva kaj “na čeke”, to pa je tudi vse. Je bilo pa to obdobje, ko smo “vsi gradili”, mož je bodisi delal na naši hiši ali pa pomagal sorodnikom in kolegom. Jaz pa pazila otroke naše, njihove….in kaj brkljala na parceli zraven.
V obdobju dobrih kreditov sva pa imela veliko denarja in kredita nisva rabila, kot tudi danes ne.
En moj potomec menda ima kredit, ne vem kak, drugi pa še ni kreditno sposoben ampak glede na njegov odnos do denarja in lastnine, bi rekla, da bo imel pestro prihodnost.
Vse je odvisno tudi kje zivis. Ce zivis nekje na vasi, ali v Lj je zelo velika razlika. Za isto hiso bos v Lj lahko dal 500000 na vasi pa celo pod 100000. Jaz placujem 200€ za majhno hiso na vasi. Sem imela pa prihranke cca 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vrednosti hise, ki sem jih dajala leta na stran, da ko bo prilika kupim hisko. Res pa, da se nisem nic privoscila. Tudi danes ne.
Forum je zaprt za komentiranje.