Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek koliko denarja vam ostane en teden pred osebnim dohodkom?Vam ga še sploh ostane za najnujnejše stvari

koliko denarja vam ostane en teden pred osebnim dohodkom?Vam ga še sploh ostane za najnujnejše stvari

ja sosed ima tud dober avto……..pa ta zavarovanja skenslaj na minimum

Ja, ne si mislit, da govorim o ne vem kakih avtih – srednjerazrednih – en v rangu do 10.000, drugi do 17.000 €. Cena novih seveda. Zdaj je bistveno manj. Kupila pa sva ju z namenom, da jih zvoziva do konca – torej za vsaj 10 let in več. Glede tega sta rešitvi dve:
– prodamo enega in imava samo enega (glede na 2 otroka v različnih institucijah šola-vrtec in razpršenost urnikov itd, je res misija nemogoče)
– prodamo in kupimo nekaj starega – samo spet začaran krog s popravili ipd

Zavarovanja pa tako – glede na najino situacijo so edina varnostna mreža, če se kateremu od naju kaj zgodi, da drugega ne pusti totalno v dolgovih.

Spogledujem se z mislijo, da en avto prodava in imava le enega. Mogoče bom testno sprobala en avto en teden pač ne uporabljat.

Mah, pusti to zaenkrat.

Prvo vprašanje je, kaj je s tem “mini kreditom” za 200 evrov mesečno. Kdaj bo to odplačano?

Drugo vprašanje je, kako lahko oklestita ostale stroške, zajete v 500 evrov za vse ostalo.

Meni se namreč sicer zdi neumno kupovat nov avto za 17 jurjev, še bolj neumno se mi pa zdi prodat avto na polovici življenjske dobe, ko nima praktično nobene vrednosti več, in ga menjat za neko drugo rabljeno kripo. Zdaj plačuješ kredit, potem boš pa popravila.

Za 17 jurjev bi lahko nabavila dva konkretna par let stara avta. Ampak zdaj je, kar je. Jaz vedno vozim avte, stare vsaj 10 let, pa nimam nekih težav. Pač pride nekaj več popravil, ampak to so še vedno zanemarljivi zneski v primerjavi z 200 ali 300 evri kredita na mesec.

praktično ves ostane.

živim pri starših, delam.do pred enim mesece nazaj starši niti slišati niso hotli, da bi prispevala kaj za skupno gospodinjstvo. govorijio saj imamo dosti, ti kar šparaj zase, da boš kaj imela, si na začetku boš še rabila, mi2 imava vsega dovolj. in kregat vsakič znova se mi ni dalo. zdaj sta popustila da dam 100 evrov to je pa tudi ves moj strošek.
avta nimam, otrok tud ne. ne hodm nikamor, ne pijem kav, ne jem sladkarij in raznih priboljškov, resnično nič ne zapravim pa če vrjamete ali ne. v zadnjih 4 mesecih sem imela cca 20 evrov izrednjih odhodkov prispevki za darila v službi, kakšna čokolada ko sm šla na obisk to je to. cot imam dost si ne kupujem, kozmetike tudi ne. resnično nič. v kino na prireditve ne hodim.
športam na polno to je mojlajfstajl v naravi vse zastonj + kolo. to je pa to. oprema pa nikakva nobena profi ampak navadne hlače, čevlji.
bo pa zdej treba en večji izdatek za zimske čevlje, popravilo kolesa … 🙂

Izraz osebni dohodek se ne uporablja že 20 let. Plača je, plača!!!!!!

Ja, jaz priznam, da ne znam z denarjem.
Ta mesec še ekstremno, ker me je vrglo popravilo avta in sem šla do konca v limit.
Rezerve nimam nič. Ponavadi mi od plače (cca 1200) po plačilu kreditnih kartic, kredita za stanovanje in stroškov ostane cca 200 €. Tokrat imam 1 teden PO osebnem dohodku na računu še 20 € (limita, ne plusa!). Hrano in ostale nujne stvari bomo spet kupovali na razne Pike, Dinerse in Mastercarde. Ja, vem da so moj problem ravno slednje in se jih poskušam rešiti že ohoho časa. Ampak vedno me, ko mi gre že super, ko lepo pridem na pozitivno in se rešim kakega kredita, za**be smola in pride do kakega nepričakovanega stroška. Lani je crknil štedilnik, letos poleti pralni stroj in ravno včeraj pre**eti pomivalc. Plače imava skupaj z možem okoli 2500 in ko berem tale MON se samo čudim, kako enim znese z manj kot pol tega zneska! In me je v dno duše sram, da sem jaz taka zapravljivka.[/quote]

Vprašanje je, kako ti delaš z aparati, da se ti tako kvarijo?! Če tako kot z denarjem, ni čudno, da imaš tako stanje kot ga imaš.Verjetno denar zaslužiš na prelahek način:-([/quote]

Za steklokeramično sem sama kriva – enkrat mi je po nesreči padel lonec na tanek rob in se je razpočila. Pralni stroj je bil star 20 let in ga je povozil čas. Pomivalcu se je strgal feder na vratih, vrata so z vso silo padla dol in se skrivila. Ja, brez skrbi, da bom na roke pomivala nekaj časa, ker v nakup na obroke ni šans da grem, ravno tega bi se rada rešila.

Sicer pa lahko kamot še jaz napišem, kam gre denar:
Od mojih 1200 gre:
– 175 kredit za avto (samo še 2 meseca)
– 225 za kredit za stanovanje (ostalo ima mož)
– 200 za stroške hiše
– 170 vrtec
– 60 zavarovanja (jaz in otroka)
– 50 za trening za sina
– 100 bencin
– 200 Diners
– 100 mastercard
(gospodinjski stoški večinoma z mastercardom in Dinersom. Slednja sta edino, na kar trenutno lahko vplivam.)

Zapravljam pa bolj ali manj za otroke, nesejo me igrače, oblačila in tiste malenkosti, kot je ena zgoraj napisala, razne nogavičke v akciji in podobno. S tem da tega ni nekaj ekstra preveč in se ne preseravam s firmami. V zadnjem času so bila problem še darila, ker tričetrt familije praznuje od septembra do decembra, + dobri možje (HB imam že nabavljeno).

Presnete nogavičke … preračunaj na mesečno raven 5 evrov tle, pet evrov tam, pa te lahko začne glava bolet. Za bedarije gre mimogrede 100 evrov, še veš ne kdaj. To je tudi namen vseh teh velikih trgovin. Da tam pustiš vsaj petino več, kot je nujno.

Vprašanje je, kako ti delaš z aparati, da se ti tako kvarijo?! Če tako kot z denarjem, ni čudno, da imaš tako stanje kot ga imaš.Verjetno denar zaslužiš na prelahek način:-([/quote]

Za steklokeramično sem sama kriva – enkrat mi je po nesreči padel lonec na tanek rob in se je razpočila. Pralni stroj je bil star 20 let in ga je povozil čas. Pomivalcu se je strgal feder na vratih, vrata so z vso silo padla dol in se skrivila. Ja, brez skrbi, da bom na roke pomivala nekaj časa, ker v nakup na obroke ni šans da grem, ravno tega bi se rada rešila.

Od mojih 1200 gre:
– 200 za stroške hiše
– 170 vrtec
– 50 za trening za sina
– 100 bencin
– 200 Diners
– 100 mastercard
(gospodinjski stoški večinoma z mastercardom in Dinersom. Slednja sta edino, na kar trenutno lahko vplivam.)

Zapravljam pa bolj ali manj za otroke, nesejo me igrače, oblačila in tiste malenkosti, kot je ena zgoraj napisala, razne nogavičke v akciji in podobno. S tem da tega ni nekaj ekstra preveč in se ne preseravam s firmami. V zadnjem času so bila problem še darila, ker tričetrt familije praznuje od septembra do decembra, + dobri možje (HB imam že nabavljeno).[/quote]

…in potem nas, ki dobivamo tisto majhno socialno pomoč še povrhu močno skritizirate, mečete v koš, da smo ničvredneži.

Nam ostalim lahko taki čestitajo, kako preživimo s 200 evri/mesec.

Od mojih 1200 gre:
– 200 za stroške hiše
– 170 vrtec
– 50 za trening za sina
– 100 bencin
– 200 Diners
– 100 mastercard

Zapravljam pa bolj ali manj za otroke, nesejo me igrače, oblačila in tiste malenkosti, kot je ena zgoraj napisala, razne nogavičke v akciji in podobno. S tem da tega ni nekaj ekstra preveč in se ne preseravam s firmami. V zadnjem času so bila problem še darila, ker tričetrt familije praznuje od septembra do decembra, + dobri možje (HB imam že nabavljeno).[/quote]

…in potem nas, ki dobivamo tisto majhno socialno pomoč še povrhu močno skritizirate, mečete v koš, da smo ničvredneži.

Nam ostalim lahko taki čestitajo, kako preživimo s 200 evri/mesec.[/quote]

No, če sem jaz prav razumela tvojo temo, ne preživiš s tem …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close