Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ko te nekdo prijavi za delo na črno

Ko te nekdo prijavi za delo na črno

Dobila sem pošto tržnega inšpektorata. Ker me včeraj ni bilo doma, je še na pošti, meni bo pa od straha razgnalo srce.
Je pa res, da delam nakit in sem nekaj kosov tudi prodala.

Ali je v pošti že morebitna kazen in kaj me časa?

Vem, da to ni prav, ampak zneski so tako majhni in tega je tako malo, da ne morem verjeti, da so se name spravli.

Sem pa veliko stvari tudi že podarila raznim društvom, sploh na FB, ko so kakšne dobrodelne akcije, saj se tega veliko nabere, delam rada, ker imam dosti idej, prodati pa tudi ne gre.

Ah, kaj sem si zakuhala! 🙁

Nekdo te je prijavil !! Toliko o prijateljstvu !

Odgovora ne poznam. Vendar vprašanje….zakaj si ne urediš osebnega dopolnilnega dela? Jaz prodam par izdelkov letno pa imam to urejeno. Je čisto vseeno ali te dobijo pri eni verižici ali stotih. Je tako preprosto urediti te stvari, da je vsak jok, da zakaj so se nate spravili čisto brez veze.

če si oglaševala na fb in drugod po internetu, potem so te kar sami najdli, tudi tržni inšpektorji znajo uporabljat internet.

Ja, to vem, da me je nekdo prijavil. Zdaj je kar je. Zanima me, če kdo ve, kakšen je je postopek, kaj lahko pričakujem?

Odgovora ne poznam. Vendar vprašanje….zakaj si ne urediš osebnega dopolnilnega dela? Jaz prodam par izdelkov letno pa imam to urejeno. Je čisto vseeno ali te dobijo pri eni verižici ali stotih. Je tako preprosto urediti te stvari, da je vsak jok, da zakaj so se nate spravili čisto brez veze.[/quote]

Bi takoj, pa delam še pol leta skrajšan delovni čas zaradi otrok, kasneje sem imela namen.

Kontaktni center za vprašanja glede zaposlitev in vsega tega je 080 20 55
Zastonj številka Zavoda za zaposlovanje, vprašaš anonimno, ti bodo povedali informacije,

Srečno !

Hvala!!!!

– zgovarjaj se, da je nekdo zlorabil tvojo identiteto in da se verjetno gre za kakšno drugo x.y z istim imenom in priimkom, če pa ti to ne uspe,
– Zgovarjaj se, da si zadeve podarjala.. Naj dobijo dokaz, da si za kakšno delo dobila plačilo!

Lahko pa da so ti poslali samo opomin, da tega ne počenjaj več. Ker če gre res le za nekaj izdelkov, potem dvomim, da bi ti res dosti težili.

Preberi si zakonodajo na tem področju – Zakon o preprečevanju del ana črno in išči haklce preko katerih se lahko rešiš. saj ne zagovarjam dela na črno, a mislim, (vsaj kolikor si povedala) močno pretiravajo, če se spravljajo nad tabo.

Ni za kaj !! Drži se !! Saj nisi nikogar ubila, boš preživela …

Pa drugič premisli kje kaj govoriš in komu 🙂

Tržni inšektorat ima po novem zaposlene ljudi, ki samo po netu iščejo take prodaje.

. V parih dneh boš morala dostavit račune, registracijo…. In, če tega ne boš imela, sledi kazen.

Vem, ko so mene tudi prijavili.

Naj mi kakšen ORGAN pove, kako naj preživim brez dela, brez pomoči države, brez kruha?

MORAM delati na črno, MORAM!!!

A pa ne bi prej vsaj pošte odprla?
Jaz res ne razumem zakaj paniko naganjate še preden se sploh ve zakaj gre…

Kaj ima pa to veze? Osebno dopolnilno delo si lahko uredi čisto vsak ne glede na to ali zaposlena ali brezposelna. Stane te ne čisto nič. Če prodaš izstaviš račun in to je to. Razen davka na prodan izdelek nimaš nobenega drugega stroška. Ne prodaš nič, ne plačaš nič.
En obrazec izpiši na UE in bo mir. Da ne bo jutri spet štala.

Še danes prijavi dopolnilno delo, naslednji teden pa dvigni pošto. Potem se pa izgovori na to, da si urejaš status. Jaz bi že tako naredila.

In kakšno kazen si dobila? Na podlagi česa so te pa kaznovali? Je inšpektor kupil pri tebi izdelak ali kaj drugega?

a veste kaj banda državna

kaj ko bi koga v politiki takole prijavili

pa se spravljajo na tele uboge everčke…

da ne rečem nekaj pahorju…poberi se

ma kaj jamrate, gre se za čisto tehničen vidik, pač za kršenje predpisov

tole si preberi in zrihti pa je![/url]

Vsi ti scenariji so okej, če ni nakita prodala direkt kakemu inšpektorju 🙂

seveda, na nekaj evrov se spravljat.Banda, naj privatnike lovijo,ki niti približno ne prijavijo vsega dobička.
Tudi tiste,ki likajo in delajo na črno zaslužijo za osnovne stvari,da ne mislite,da se služijo mastni denarci.
Poznam eno,ki dobiva 370 eur invalidske penzije in si ne upa mrdnit od doma,da bi še kak evro zaslužila,ker se boji,da bi jo sosedi prijavili.

Banda

No, čisto tehnično gledano je tudi avtorica privatnica, ki dela na črno in ne prijavlja prihodka državi …

Ja sej: zobarjem in odvetnikom napovedujejo svoje nadzore, da lahko pripravijo teren za njih, zidarjem, ki so na Zavodu in veselo delajo na črno tudi nič ne naredijo, na izdelovalce nakita se pa spravljajo. Banda skorumpirana.

In kakšno kazen si dobila? Na podlagi česa so te pa kaznovali? Je inšpektor kupil pri tebi izdelak ali kaj drugega?[/quote]

Nisem dobila kazni, ker sem imela vse papirje urejene, pa ta ki me je prijavil, tega ni vedel.

Jaz si bom šla tudi to še danes uredit. Jaz pa nudim inštrukcije in gospodinjsko pomoč.
In potem morez za vsak dan posebej izdat račun ali lahko za obdobje?

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close