Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ko te nekdo prijavi za delo na črno

Ko te nekdo prijavi za delo na črno

Mene so tudi enkrat prijavili, ker so videli moj kombi pred neko hišo ob 6. popoldne oziroma zvečer. Pač ljudem, ki pridejo ob treh iz službe, se zdi itak čisto nemogoče, da kdo dela še zvečer, sploh pa privatniki, ki itak nič ne delamo, samo goljufamo.
Seveda sem imela vse črno na belem (no, v tistem konkretnem primeru izdan predračun, ker storitev še ni bila opravljena).
Čudi me, da si sploh še kdo upa delat na črno ali pa imam samo jaz tako “srečo”.

ne se delat spet no,da si oh in sploh,ko pa ti firma komaj kaj še životari

Punce, še en nasvet lepo prosim.
Ali je pametno, da sedaj registriram dejavnost, pred zagovorom, ali bo to za njih zgledalo, kot da priznavam napako. Sicer jo, ampak bi se zagovarjala, da večinoma naredim brezplačno in sem prejela le nekaj evrov, da sem si material pokrila. Ki si ga niti nisem, če vse darovano vštejem.
Torej, takoj prijaviti s.p. ali počakati na zagovor?

Večina privatnikov životari, velikih pa inšpektorji itak ne gnjavijo.

Takoj prijavi, drug teden dvigni pošto, potem je pa zadeva vodena po ZUPu, ti boš vsaj imela nekatera dokazila, pa še kak razlog najdi zakaj nisi prej uredila. Pa upaj da inšpektorji ne visijo na Monu. Konec koncev so tudi oni ljudje in če boš pristopila k postoku, kot da ti gre za to da imaš vse urejeno, bo to olajševalna okoliščina zate.

Odgovora ne poznam. Vendar vprašanje….zakaj si ne urediš osebnega dopolnilnega dela? Jaz prodam par izdelkov letno pa imam to urejeno. Je čisto vseeno ali te dobijo pri eni verižici ali stotih. Je tako preprosto urediti te stvari, da je vsak jok, da zakaj so se nate spravili čisto brez veze.[/quote]

Bi takoj, pa delam še pol leta skrajšan delovni čas zaradi otrok, kasneje sem imela namen.[/quote]

Pri odd ti odnesejo 25 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in to ni ravno mačji kašelj.

prosim ce mi gdo pove,sam delo en mesec na crno in nisam dobo nec denarja,alm obstaja kaksna moznost da ga dobim

prosim ce mi gdo pove,sam delo en mesec na crno in nisam dobo nec denarja,alm obstaja kaksna moznost da ga dobim

Ne lomi ga, no. Gotovo si v državni službi in takole hecaš ljudi naj se prijavijo in bla bla bla.
Govoriš, kot da zdaj ona rabi olajševalne okoliščine in ne vem še kaj.

Potem, ko bo pa prijavila, kar pač bo prijavila (če bo prijavila) – potem bo šele gnjavaža.

Nič naj ne prijavlja, naj počaka, če bo dobila (sploh) kaj na dom, pa potem naj razmisli kako in kaj. Če ta ‘dejavnost’ ne nosi neke resne denarje (vsaj 500 € /mesec) pa to dejavnost opusti.

Sicer nisem punca, morda bi se kvalificiral kot ‘težki privatnik’, kar pomeni, da že vse življenje delam v realnem sektorju.

Dam ti tak nasvet:

Počakaj, da naj pridejo ugotovitve, če sploh kakšne pridejo. Tudi če te je kdo prijavil, še to ni dokaz. Veš, mene so prijavili še celo za zelo neverjetne stvari.

Potem – če kaj pride – se odločiš, kako naprej. Iz izkušnje ti povem, da čim imaš dejavnost prijavljeno, potem bo non-stop gnjavaža, pa postopki.

Ti ljudje (FURS) so prišli pobrat denar in četudi (naivno) kaj prijaviš, bo to samo še razlog, da bodo k tebi prišli še in ti še kaj našli. Ta bedna država je preobložena s predragim javnim sektorjem, ki želi nenehno cuzati denar.

Tako da… Četudi boš vse lepo prijavila – BOŠ ZAGOTOVO FASALA KAZEN. Ker država rabi denar in če je potrebno, bodo pisali fantastične zapisnike na 20 straneh.

In potem, ko boš dejavnost prijavila (dopolnilno) karkoli…. Potem boš dobila obiskov še več.

Sicer ne vem, v kateri službi delaš in če ti morda grozi izguba službe, vendar ima prijava dopolnilnega dela še eno zeo slabo stran. Če iz kakšnega koli razloga izgubiš službo, ne moreš dobiti na zavodu nadomestila, ker bodo tvojo dopolnilno ali kakšno drugo dejavnost ali delo takoj z odločbo prekvalificirali v s.p.

Tako da razmisli, če boš kaj prijavljala. Osebno menim, da če ne zaslužiš vsaj 1000 €, nič ne prijavljaj.

J

Odgovor na objavo uporabnika
isto jaz, 20.01.2012 ob 08:27

Tržni inšektorat ima po novem zaposlene ljudi, ki samo po netu iščejo take prodaje.

. V parih dneh boš morala dostavit račune, registracijo…. In, če tega ne boš imela, sledi kazen.

Vem, ko so mene tudi prijavili.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimnež,
[/quote

.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close