Kje ste kupili varčne električne radiatorje?
kaj blebečeš, 11.10.2022 ob 14:49
sonja112, 11.10.2022 ob 14:21
Jadranka881, 11.10.2022 ob 12:33
Prosim vas za informacijo v kateri trgovini ali kje preko interneta ste kupili take radiatorje? Potrebujem jih par za ogrevanje starejše hiše, ki trenutno še nima izolacije in fasade. Ker je tudi zidana malo iz opeke in kamna, pa tudi okna so še stara, bi rada čez zimo ogrevala s temi radiatorji. Po moje bosta dva varčna čisto dovolj, saj je površina hiše samo 110 kvadratnih metrov. Zame je dovolj če je hiša ogreta samo na 25 stopinj, da ne bo prevelik strošek elektrike..
Hvala vsem, ki mi boste svetovali
Varčnih električnih radiatorjev ni …meni se je januarja ravno čez vikend pokvarila toplotna torej sem tista 2 dni samo v dnevni ki je velika imela neko veliko stvar na elektriko kalorifer ali kako se reče , hiša izolirana nova okna v dnevni bilo 19 stopinj ne moreš z tem gret bilo je januarja …račun za elektriko pa samo za 2 dni višji za 15 evrov toliko o varčnosti ..v ponedeljek so mi toplotno popravili drugače bi poleg tega zmrznili otroka sem strpala k očetu drugje po hiši bilo kot v hladilniku z tem ne moreš gret pa še varčno ja pozabi.
Ja sem in?
-
Sta bila vsaj otroka na toplem če sem že jaz zmrzovala.
Hubert, 11.10.2022 ob 15:17
Seveda so tudi varčni električni radiatorji. Imajo tudi varčne sijalke, pa varčne hladilnike, varčne pomivalne stroje…
Varčne sijalke so tiste, kjer gre skoraj vsa energija v svetlobo. Včasih je bilo te manj kot 10%, ostala je šla v toploto.
Varčni hladilniki so tisti, ki so bolje izolirani in imajo bolj optimiziran toplotno-hladilni cikel.
Varčni pomivalni stroji so taki, da za gretje uporabljajo toplotno črpalko in isto vodo uporabijo večkrat, da je te manj za segreti.
Kakšni naj bi bili varčni grelci? Taki da manj grejejo?
oljni radiator, 11.10.2022 ob 15:46
Avtorica jaz bi ti predlagala oljni radiator 800W. Jaz sem lani kupila v Bauhausu za cca.80€. Ne vem koliko jih boš potrebovala. Če imaš prostor za drva in če je dimnik, bi ti priporočala, da nabaviš en kamin in ko ste doma, kurite na drva, drugače pa imate vklopljene radiatorje.
Če vzame najnovejšo varčno izvedbo ima 500W več kot preveč za dobrih sto kvadratov, kajti 5W moči na uro je dovolj, da ogreje še tako hladen prostor na prijetnih 25°C. Istočasno bo pa še privarčevala vsaj polovico normalnega zneska, ki bi ga plačevala.
poznam to, 11.10.2022 ob 16:03
Če vzame najnovejšo varčno izvedbo ima 500W več kot preveč za dobrih sto kvadratov, kajti 5W moči na uro je dovolj, da ogreje še tako hladen prostor na prijetnih 25°C. Istočasno bo pa še privarčevala vsaj polovico normalnega zneska, ki bi ga plačevala.
Se pravi, za mojo sobico 3x3m je za gretje dovolj ena 50W žarnica?
Anonimno 10734, 11.10.2022 ob 16:12
Menda sveča gori z močjo 80W.
Če se res rabi samo 500W, prižgemo v 100m2 prostoru 6 sveč in bi nam moralo biti prijetno toplo 🙂
Jaz imam delovno sobo velikosti 28 m2 in v njej računalnik z napajalnikom 500W. Drugega vira ogrevanja v tej sobi nimam, pa je pozimi ob najhujšem mrazu v sobi še vedno 21 stopinj!
Miki588, 11.10.2022 ob 17:48
Jaz imam delovno sobo velikosti 28 m2 in v njej računalnik z napajalnikom 500W. Drugega vira ogrevanja v tej sobi nimam, pa je pozimi ob najhujšem mrazu v sobi še vedno 21 stopinj!
Da ne bomo kmalu v minusu in bomo dajali energijo nazaj.
Računalnik s 500W v povprečju kuri kakšnih 100W. 500W so špice in ko nažigamo igrice.
Se pravi rabimo samo še 3,5W/m2. Kdo da manj?
Imajo jih tudi v Bauhausu, vendar so naročeni, ker jim je zaloga pošla! A tega res nihče od vas, pametnih ni sposoben poiskati!
https://www.bauhaus.si/varcni-elektricni-radiator-beha-pv15-wifi-1500-w
bedaki ste, 12.10.2022 ob 19:16
Imajo jih tudi v Bauhausu, vendar so naročeni, ker jim je zaloga pošla! A tega res nihče od vas, pametnih ni sposoben poiskati!
https://www.bauhaus.si/varcni-elektricni-radiator-beha-pv15-wifi-1500-w
Kdo bo pa našel, tu je namreč zbran cvet slovenske inteligence. Kot raketni znanstveniki in nevrokirurgi med begunci, ki prečkajo naše meje!
Električni varčni radiatorji ne obstajajo. Približno toliko kot daš notri kilovatnih ur elektrike, toliko kilovatnih ur toplotne energije dobiš ven. Imaš potem razne IR panele, ki pa naj bi greli telesa (tudi človeška), ne pa zraka. Kubatura telesa pa naj bi bila manjša od praznega lufta v bajti in od tod prihranki.
Drugače je pri toplotni črpalki oz. invertrski klimi. Tam je faktor približno 1:3. Notri vložiš trikrat manj električne nergije, kot dobiš ven toplotne energije. To pa zato, ker ti tu toploto proizvaja kompresor, ki s pomočjo električne enrgije stiska zrak. In med stiskanjem zraka se ustvarja ta toplota.
Ne obstaja, 12.10.2022 ob 19:35
Električni varčni radiatorji ne obstajajo. Približno toliko kot daš notri kilovatnih ur elektrike, toliko kilovatnih ur toplotne energije dobiš ven. Imaš potem razne IR panele, ki pa naj bi greli telesa (tudi človeška), ne pa zraka. Kubatura telesa pa naj bi bila manjša od praznega lufta v bajti in od tod prihranki.
Drugače je pri toplotni črpalki oz. invertrski klimi. Tam je faktor približno 1:3. Notri vložiš trikrat manj električne nergije, kot dobiš ven toplotne energije. To pa zato, ker ti tu toploto proizvaja kompresor, ki s pomočjo električne enrgije stiska zrak. In med stiskanjem zraka se ustvarja ta toplota.
Mogoče odpreš spodnjo povezavo in boš ugotovil, da obstajajo.. Tudi varčne sijalke po tvojem mnenju ne obstajajo!
no pa ja, 13.10.2022 ob 05:54
Mogoče odpreš spodnjo povezavo in boš ugotovil, da obstajajo.. Tudi varčne sijalke po tvojem mnenju ne obstajajo!
To jih samo tako imenujejo, da se lepše sliši in da jih ljudje raje kupujejo, v resnici pa niso nič bolj varčni od drugih.
excell155, 13.10.2022 ob 09:16
Naročil sem ga iz Amerike. Ko ga je bilo potrebno priključiti, sem ugotovil, da je vtikač drugačen poleg tega pa da je narejen za 110V. To me je tako pogrelo, da gretja sploh nisem rabil.
upam da si kupil dva, pa jih veži zaporedno, kako pa strokovno skup zvežeš, si pa poglej serijo A JE TO, ko igrata ŠAH.
krneki 728, 13.10.2022 ob 09:45
upam da si kupil dva, pa jih veži zaporedno, kako pa strokovno skup zvežeš, si pa poglej serijo A JE TO, ko igrata ŠAH.
Ne, dva se vedno vežeta VZPOREDNO, ker dobiš večjo moč in tudi poraba je veliko manjša.
Pri dveh 110V vezanih vzporedno, te zanesljivo ne bo zeblo nikoli več.
Forum je zaprt za komentiranje.