Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje ste kupili varčne električne radiatorje?

Kje ste kupili varčne električne radiatorje?

Prosim vas za informacijo v kateri trgovini ali kje preko interneta ste kupili take radiatorje? Potrebujem jih par za ogrevanje starejše hiše, ki trenutno še nima izolacije in fasade. Ker je tudi zidana malo iz opeke in kamna, pa tudi okna so še stara, bi rada čez zimo ogrevala s temi radiatorji. Po moje bosta dva varčna čisto dovolj, saj je površina hiše samo 110 kvadratnih metrov. Zame je dovolj če je hiša ogreta samo na 25 stopinj, da ne bo prevelik strošek elektrike..

Hvala vsem, ki mi boste svetovali

Varčnih radiatorjev NI.

Kolikor KWH elektrike, toliko toplote.

hahahahahahaahahahahahhhahaahahahahahahahha, varčni električni radiatorji, pa kaj vam je folk ?Zakaj raje ne razmišljaš o napravici katero vštekaš v vtičnico in ti zbira jalovo energijo da ti je ponudnik električne enrgije ne zaračuna ?

Potlej si lahko privoščiš navadne radiatorje, ne rabiš kupovati varčnih.

Rad bi ti pomagal, ker je bila že pred časom tu tema o ogrevanju z njimi. Prihrani se več kot polovica električne energije, če uporabljaš to varčno ogrevanje. Vprašaj druge, ker sem mnenja, da bosta dva preveč za tako majhno površino. Mislim, da en varčni radiator 800 W ogreva površino 100m2.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno349, 11.10.2022 ob 12:38

hahahahahahaahahahahahhhahaahahahahahahahha, varčni električni radiatorji, pa kaj vam je folk ?Zakaj raje ne razmišljaš o napravici katero vštekaš v vtičnico in ti zbira jalovo energijo da ti je ponudnik električne enrgije ne zaračuna ?

Potlej si lahko privoščiš navadne radiatorje, ne rabiš kupovati varčnih.

Zbiranje jalove energije prek vtičnice  😀

Tale je še bolj bosa kot tisti uvodni post.

Pa kje se najdete?!

dobr si sestavu zgodbo za glodat:

2 radiatorja

110 kvadratov

25 stopinj

ampak se očitno nihče ni “vžgal”.

Če imaš dimnik, kupi raje kaminsko peč. Varčnih radiatorjev ni, so samo manj močni. Če že elektrika, poglej za kako termoakumulacijsko peč iz druge roke.

Jadranka881, 11.10.2022 ob 12:33

Prosim vas za informacijo v kateri trgovini ali kje preko interneta ste kupili take radiatorje? Potrebujem jih par za ogrevanje starejše hiše, ki trenutno še nima izolacije in fasade. Ker je tudi zidana malo iz opeke in kamna, pa tudi okna so še stara, bi rada čez zimo ogrevala s temi radiatorji. Po moje bosta dva varčna čisto dovolj, saj je površina hiše samo 110 kvadratnih metrov. Zame je dovolj če je hiša ogreta samo na 25 stopinj, da ne bo prevelik strošek elektrike..

Hvala vsem, ki mi boste svetovali

Dva radiatorja za celo hišo se sliši hudo malo, sploh če še ni izolirana. Električni radiatorji niso nič varčni, poraba je takšna, kakršna je moč. Če si izračunaš, lahko ugotoviš, da boš za elektriko plačala kar precej, zato bi bilo najbolje, da se naseliš samo v delu hiše, tistega ogrevaš, ostalega ne. S tem, da 25 stopinj je veliko, ne malo. Bivalna temperatura v starih hišah je s centralnim ogrevanjem običajno okrog 21 stopinj.

noro res, 11.10.2022 ob 12:40

Zbiranje jalove energije prek vtičnice  😀

Tale je še bolj bosa kot tisti uvodni post.

Pa kje se najdete?!

Ja to najdeš tu  https://www.dnevnik.si/1042639212 , Dnevnik jo oglašuje , torej zadeva dela, oni ne lažejo, to vsi vemo, spomnil sem se pa še na en produkt, tudi varčni grelec kateri ti ogreje vsak prostor v nekaj minutah..

Dva taka in 100m2 stanovanje bo toplo celo zimo, sicer res samo 20  stopinj, če pa kupite še tretjega vam bo prijetno toplo pri 25 stopinjah

.https://www.innovashop.si/izdelek/termokeramicni-grelec-za-v-vticnico-heatpod-innovagoods-400w/

Anonimno349, 11.10.2022 ob 12:47

Ja to najdeš tu  https://www.dnevnik.si/1042639212 , Dnevnik jo oglašuje , torej zadeva dela, oni ne lažejo, to vsi vemo, spomnil sem se pa še na en produkt, tudi varčni grelec kateri ti ogreje vsak prostor v nekaj minutah..

Dva taka in 100m2 stanovanje bo toplo celo zimo, sicer res samo 20  stopinj, če pa kupite še tretjega vam bo prijetno toplo pri 25 stopinjah

.https://www.innovashop.si/izdelek/termokeramicni-grelec-za-v-vticnico-heatpod-innovagoods-400w/

to je čista goljufija, ta mala napravica ne ogreje prostora 12 m2 v 24 urah niti za 1 st. celzija. Vem kaj pišem, ker sem sam poizkusil, pa ne zaradi ogrevanja, probal sem zaradi protizamrzovalnega časa v zimi ko je zunaj minus 10 in več in sem jo montiral v en prostor kjer ne živimo in je notri vododov- skoraj bi mi zaradi te goljufive naprave voda zamrznila. Potem sem kupil 200W žarnico in je bilo 100 krat višja temperatura kot to sranje.

Daj neeeehajjj.

Ali si res tako zabit ali pa prodajaš te neumnosti, tretje možnosti ni.

Ha, ha. Stara neizolirana bajta in 2 radiatorja za 110 m2 na 25 stopinj. Morda takrat, ko bo zunaj 30 stopinj.

800W za 100m2 – še ena lovska. 800W ti komaj en čaj pogreje, pice pa že več ne speče.

Fizika pravi, da se rabi 1000W moči, če hočeš v 5 minutah zavreti 1 liter vode.

krneki 728, 11.10.2022 ob 12:41

dobr si sestavu zgodbo za glodat:

2 radiatorja

110 kvadratov

25 stopinj

ampak se očitno nihče ni “vžgal”.

25° je češnjica na torti 😀

Varčne dobiš zastonj na odpadu.

To so vsi, ki so crknili.

Avtoricami, ne poslušaj jih ker se delajo norca iz tebe.. Sem videla take radiatorje, so keramični in cena enega 1200 W je 455 € z brezplačno dostavo. To je dovolj za tvojo hiško, če pa boš hotela bolj ogreti pa obvezno vzemi dva.

http://www.idealo.de

jko 4, 11.10.2022 ob 13:24

Avtoricami, ne poslušaj jih ker se delajo norca iz tebe.. Sem videla take radiatorje, so keramični in cena enega 1200 W je 455 € z brezplačno dostavo. To je dovolj za tvojo hiško, če pa boš hotela bolj ogreti pa obvezno vzemi dva.

http://www.idealo.de

Nihče se ne dela norca, samo nočemo, da se nategne. Obljube trgovcev so eno, realnost pa drugo.

varčne radiatorje sem kupil v ukarijini, nazivna moč 2000 wat greje pa za 6 kilovatov.

A ne bi bili boljsi IR-paneli?

Ir, 11.10.2022 ob 13:32

A ne bi bili boljsi IR-paneli?

IR paneli so za zelo izolirane bajte, ker ne ogrevajo zraka, ampak pohištvo in potem seva toplota..preverjeno

Pred kratkim sem prebral, da da najboljšo toploto peč na drva, ker ogreje celotne molekule zraka.. IR paneli pa enako kot mikrovalovka pospešujejo hitrost elektronov, ki potem pri trku ustvarjajo toplotno energijo. Tu pa prihaja do sevanja, zato ti dve vrsti odsvetujejo.

Varčnih električnih radiatorjev ni …meni se je januarja ravno čez vikend pokvarila toplotna torej sem tista 2 dni samo v dnevni ki je velika imela neko veliko stvar na elektriko kalorifer ali kako se reče , hiša izolirana nova okna v dnevni bilo 19 stopinj ne moreš z tem gret bilo je januarja …račun za elektriko pa samo za 2 dni višji za 15 evrov toliko o varčnosti ..v ponedeljek so mi toplotno popravili drugače bi poleg tega zmrznili otroka sem strpala k očetu drugje po hiši bilo kot v hladilniku z tem ne moreš gret pa še varčno ja pozabi.

Ne rabiš varčnih kupovat, lahko uporabiš kar klasične, važno je le, da jih enkrat na teden natovoriš v avto in jih odpelješ polnit na najbližjo e-polnilnico. Boš imel prek glave dovolj ogreto hišo.

Moja kolegica ima marmorne plošče, se grejejo na elektriko. Stanovanje ima res toplo. Ne porabijo toliko elektrike kot ti premični radiatorji.

sonja112, 11.10.2022 ob 14:21

Varčnih električnih radiatorjev ni …meni se je januarja ravno čez vikend pokvarila toplotna torej sem tista 2 dni samo v dnevni ki je velika imela neko veliko stvar na elektriko kalorifer ali kako se reče , hiša izolirana nova okna v dnevni bilo 19 stopinj ne moreš z tem gret bilo je januarja …račun za elektriko pa samo za 2 dni višji za 15 evrov toliko o varčnosti ..v ponedeljek so mi toplotno popravili drugače bi poleg tega zmrznili otroka sem strpala k očetu drugje po hiši bilo kot v hladilniku z tem ne moreš gret pa še varčno ja pozabi.

pol si ločenka ali kaj jaz to razumem.

toplota308, 11.10.2022 ob 14:15

Pred kratkim sem prebral, da da najboljšo toploto peč na drva, ker ogreje celotne molekule zraka.. IR paneli pa enako kot mikrovalovka pospešujejo hitrost elektronov, ki potem pri trku ustvarjajo toplotno energijo. Tu pa prihaja do sevanja, zato ti dve vrsti odsvetujejo.

Kako izgledajo topli elektroni?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close