Kje ste aktivne ženske?
Nekje sem brala o tem, da dobimo takega kot si zaslužimo. Če sami kotiramo na lestvici od 1-10 recimo na 4, je najbolje imeti partnerja s tako oceno. S slabšim ne bomo zadovoljni, boljši pa nas sicer zanima, samo on nas noče.
Ker je večina ljudi povprečnih, se lahko poparčkajo med sabo. Problem pa so tisti z nizkimi ocenami in tisti z visokimi, ti imajo pa dosti manj izbire.
Recimo, če bi nekdo po videzu dobil oceno 2, težko dobi za partnerja čistega lepotca, sploh, če je temu lepota zelo pomembna.
Težave nastanejo tudi recimo, če je nekdo nadpovprečno inteligenten. Išče sebi enako inteligentnega in ker je nadpovprečen, je spet križ. Podobno je pri razgledanosti. Ali pa preprosto pri premoženju, čeprav ta kriterij je najbolj labilen, ker je pogosto premožen moški, lepa ženska (niti malo premožna).
Če pa na večini področij ‘dobimo’ zelo visoko oceno: torej lepi, pametni, inteligentni, visok EQ, bogati… iščpemo osebo s podobnimi ‘kvalitetami’ in ker smo nadpovprečni je problem.
Recimo, če samo v šolah pogledate, v OŠ. So izredno intelegienti otroci in taki, ki se zelo težko učijo. Kdo pa najbolje skoz pride? Povprečni. Tisti, ki se težko učijo, jih imajo za butaste, tisti nadpovprečni veljajo za piflarje pa to recimo sploh niso. Tisti nadpovprečno brihtni se ponavadi dolgočasijo, ker končajo prek kot ostali, ne razumejo, da nekdo rabi več časa, da razume snov… in se potem sploh težko vklopijo.
Znanstveniki so nadpovprečni kar se tiče znanja pa ni redko, da se drugje ne znajdejo. Ker preprosto se ne počutijo dobro, če se ne menijo o zakompliciranih zadevah, ki nas večino ne zanimajo oz. jih ne razumemmo.
Ne, da je ne imeti jo, problem. Ampak ne ukvarjati se z njo, njenimi željami, se ji prilagajati in tako naprej. To se mi zdi, da je tebi problem. No, saj nekaj si tako že priznal.
@marko Prosim ce mi lahko razlozis kako se naj z njo ukvarjam, njenimi zeljami, se ji prilagajati in tako naprej, CE PA JE SPLOH NIMAM?
Vrtam kolikor mi dovolijo ali pa si sami želijo in tudi sam drugim ne dovolim vsega. Te razumem. Vprašanje je bilo pa povsem preprosto. Niti ne tako osebno. Včasih postavim samo retorična vprašanja, ne pričakujem, da ljudje pišejo odgovore javno, če jim je težko. Dovolj je, da si na njih iskreno odgovorijo pri sebi.
Ima ta forum slucajno funkcijo ignoriranja sporocil dolocenih uporabnikov? ce ne, jo nujno potrebuje.
Ker vidim da je tukaj na forumu polno samskih moskih mojih let, bi dal en nasvet, oz. analizo obstojecega stanja 🙂
torej, biti samski pri trideseteih (malo gor, malo dol) je definitivno najboljsi cas za to. Zakaj? preprosto. ko si mladic pri 20 si omejen na izbor v teh letih. Starejse lahko pozabis, ker jim nimas kaj nudit. Zivis pri mami, ce delas imas mizerno placo, ce si student si doomed, ker ti znese za bone, cike in pijanico 2x tedensko. Ce imas sreco ti ata mama, deda, babica, teta stric in kaki bratranec vrzejo skupaj in ti kupijo twingota za prevazanje po mestu. Tu se zakljuci ponavadi.
na drugi strani, ce si starejsi, kaj jaz vem recimo od 40, 45 naprej, si ga spet nasankal. mlade tezko dobis (moras bit bogat), starejse ti ne disijo. Torej ostane samo drasticno nizanje kriterijev, ali pa proti placilu 🙂
Pri 30 pa imas odprt sirok spekter, ce nisi propalica seveda. Imas izobrazbo, sluzbo, delovne izkusnje, nekaj si v zivljenju ze ustvaril, zresnil si se, si nabral nekaj zivljenjskih izkusenj in peljes scat vse maldice za salo. Tukaj imam jaz se to sreco da sem baby face 🙂
Si v dometu 20+, ki si pocasi iscejo neko stabilnost, ki jo pri danasnjih 24 letnikih ne dobijo, ker jim se gre po glavi samo sex in alkohol.
Si v dometu od 30 do neskoncno ker jim imas kaj nudit in ker so ze spustile standarde, ki so si jih postavile v 20ih. Do zdaj so ze odsanjale premozne prince na belem konju. Za premozne starejse so ze prestare, ti gledajo namrec do 30 max. Polek tega jim izjemno pase pozornost mlajsega, kar se jim zdi ponavadi naravnost neverjetno da je to sploh se mozno, ker ima marsikatera nizko samopodobo. Ker pa vseeno ne poberejo vsakega luzerja ki jim prekriza pot, je mladic (v njihovih oceh), ki nekaj ima in je nekaj dosegel, jackpot!
Tako da dragi moji sotrpini, mnoga vrata so na siroko odprta, samo vstopit moramo znat 🙂 ce ne pa tudi prav, nam nic ne manjka!
No, ni tako črno. Ne gre za to, da moraš nižat kriterije. Mogoče se ti sedaj tako zdi. Kaj pa če imaš sedaj samo previsoke zahteve. Previsoke pomeni, neuresničljive, mislim pri ženskah. Misliš, da to ni mogoče?
Kolega, kot d abi sebe bral. V bistvu čudno, da te še niso obtožili, da si jaz. Tudi jaz sem namreč 32-letni Mariborčan. Par let nazaj sem tukaj objavil podoben post, še malo bolj cinično obarvan, pa so me spljuvali.
Res je, 30-ta so za moškega zlata leta.
Marko posebej zate zgoraj moj obišren tekst o tem kako oceno dobiš. Tisti z 9 in 10 težko najdejo primerne, ker niso zadovoljni z 7, 8.
In če je nekdo zelo ok, zakaj mu tupit v glavo, da ima previsoke kriterije? Čudno je, če grd išče lepotico, če lepotec išče lepotico pa ni niti malo čudno. Če neumen išče pametno je čudno, če pa si pameten pa iščeš pametnega. Gliha vkup štriha.
Tako, da če je en samski, ni rečeno, da je z dna lestvice, lahko je z vrha.
Ok, bom napisal drugače. To je samo moj pogled na svet. Ne vzet preveč osebno. A bo šlo?
Ko prebolevamo (in mislimo da smo že preboleli) bolečo izkušnjo s partnerjem, ki nas je prizadela, se zapremo, da se zaščitimo pred možnostjo, da nas ponovno kdo rani. Tega ne dovolimo. In kako drugače tega ne dovolimo, kot s svojim vedenjem do drugih, ki temelji na nekih prepričanjih, ki smo si jih ustvarili. V tej fazi delujemo tako, da v vsakem možnem kandidatu najdemo nekaj, kar nas moti, ker si že kar takoj ustvarimo sliko, kako se bo to slabo končalo zaradi te lastnosti. Kakorkoli, pogosto sklepamo veliko prehitro in nefer do drugih ter predvsem do sebe. Ampak je razumljivo. Težava nastane tudi, ker s tem vedenjem ostalim sporočamo in kažemo našo popolnost, svojih napak sploh ne poznamo, zato ker se jih ali ne zavedamo ali se jih bojimo pokazat. Resnica pa je, da nismo tako popolni, kot mislimo, da smo. V svoji zaspleljenosti LAHKO sebe ocenimo kot nekoga, ki je brez napak in zato tudi iščemo partnerja, ki bo tak, brez napak. In seveda ni čudno, da ga ne najdemo, ker takšni ne obstajajo. Pri tem ni potrebno nižat nobenih kriterijev, le spustit se moramo nazaj na zemljo in opaziti tudi sebe, svoje napake. Ko so jih priznamo, bomo tudi napake drugih lažje sprejeli in jih razumeli, saj so tam iz podobnih razlogov, kot pri vseh drugih. Ni človeka, ki še ni bil ranjen v teh letih. No, to je to.
@Spider, ne se ozirat na razna pljuvanja. V virtuali so vsi najbolj glasni, ker so ponavadi v resnicnem zivljenju zatirani, sramezljvi in nesamozavestni. Taki preko interneta delajo self cleansing in sproscajo svoje frustracije. Tudi take imamo ki so v zivljenju doziveli razocaranje z zenskami in zdaj tukaj pljuvajo kako so vse iste. Ce se boljse pocutijo, pa naj 🙂 Ponavadi se taki tudi najdejo v mojem zgornjem prispevku in ce postavis nekomu ogledalo, pogosto zna boleti.
Aja seveda ne smemo tukaj pozabit najvecjega greha v slovenskem prostoru…samohvala. Ni ga hujsega. V sloveniji ne smes strlet iz povprecja, ker te povprecnezi in predvsem podpovprecnezi takoj skusajo unicit.
Ce si samski, moras delat na tem da svoje zivljenje izpopolnjujes, hudica saj imas dosti casa za to! 🙂 najslabse je sedeti doma in jokati preko interneta. patetika na kubik. ko sem sam postal samski sem prvo po nasvetu prijateljice, modne gurujice, zamenjal celotno garderobo, shujsal par kil, stanovanje si spedenal v 0, zacel se redno brit, spravil h koncanju drugega faksa in si uvedel dodaten vir zasluzka. Poklical prijatelje ki sem jih zanemarjal, vpisal se v neke brezvezne krozke,…, v glavnem ne razumem enih ki so samski in obupani, ko pa zivljenje toliko nudi!
Kako jih ne razumeš? Poglej, koliko si sam moral spremenit pri sebi po določenem času. Celo neobrit si okrog hodil po razmetanem stanovanju, zredil si se in podobno. Spomni se na tisto z ogledalom. Uporabi kdaj, ko pišeš o drugih in ga obrni nase.
glej, prisezem da je to moj zadnji odgovor tebi, ker vecjega majmuna se res nisem srecal v virutali. treba pa ti je priznat da si mojster obracanja besed. Torej kratka analiza tvojega obracanja:
“Poglej, koliko si sam moral spremenit pri sebi po določenem času.”
napaka kolega. poglej tri besede pred mojim stavkom. tam bos nasel besedico “izpopolnjevanje”. kar je bistvena razlika, ker mi ze prej ni kaj dosti manjkalo, oz. ni bilo potrebno spremenit.
“Celo neobrit si okrog hodil ”
ne bos verjel, ampak marsikatere zenske neverjetno palijo danes na to.
” razmetanem stanovanju”
spedenat stanovanje ne pomeni pospravit, ampak prepleskat, novo pohistvo, fancy razsvetljava ipd.
” zredil si se”
pomeni da sem iz ok sel na idealno.
Kot receno, obracati znas, ni kaj. Ampak meni se z internetnimi cudaki brez lastnega lajfa res ni za ukvarjat in jim polagati racunov, tako da prosim najdi si koga drugega, da izpolnis dnevno normo in dosezes zadovoljstvo.
Priznam, da imam visoke kriterije za moške.
Reicmo pri videzu mora biti vsaj 170 cm, če je manj, mi ni všeč. Ne sme biti debel pa tudi ne preveč koščen. Važno je, da ima več kg kot jaz pa da nima 2x toliko kot jaz.
Važno mi je, da ima službo oz. da jo vsaj išče. Nekoč me je osvajal nekdo, ki je pri 35ih še vedno brez službe in nima interesa, da bi jo sploh iskal. Sicer finančno bolje stoji kot jaz (starši dali nepremičnino, starši plačujejo stroške), amapk mene zanima kaj si je človek sposoben sam ustvarit. Če bi imela fanta pa bi ostal brez službe, ga seveda ne bi zapustila. Priznam pa, da ko malce na netu iščem, izgubim zanimanje, če ugotovim, da ne hodi v službo oz. sem vsaj pozorna na to, če je vsaj resno išče.
Priznam, da mora biti razgledan.
Ne maram, da je neambiciozen.
Če ni naredil vsaj poklicne šole, odpade.
Če ne športa vsaj kakih 5 ur na teden mi tudi ni zanimiv.
Če ne bere knjig, tudi ne. Slovenske novice ne štejejo kot čtivo.
Ja, sem pač zbirčna.
Saj ne obračam. Mogoče kaj narobe razumem ali pa se sam površno izraziš.
Ampak zakaj si vzel besedo “razmetano” dobesedno (čeprav ni bilo mišljeno) ampak se je samo nanašalo na to, ko si rekel, da si ga spravil v red? Se pravi, da prej ni bilo “v redu”, ampak v neredu. Slovnice se pa res ne bomo šli.
A vidiš, za kakšne malenkosti se razburjaš? Za nekega neznanca, ki nima svojega lajfa (karkoli že to pomeni). Res se mi ne zdiš prilagodljiv. Ženske so še veliko težje. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.